VW Golf 3 - Tā lai ir patīkami.

Padomi, jautājumi, instalācijas.
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:

1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".

2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
Post Reply
Rob

VW Golf 3 - Tā lai ir patīkami.

Post by Rob » 04.06.2008, 16:15

Sveiki,

Nesen tiku pie sava kārotā mk3 un konstatēju ka vēlos sev patīkamu audio iekšā. Tad nu gribēju lūgt jūsu palīdzību ar ieteikumiem/kritiku. Nav gluži tā ka es nāktu pie jums bez savām idejām, tā nebūt nav, to, kas man ir padomā jūs tūlīt varēsiet izlasīt :)

Tad nu lūk, šeit ir ļoti agrīns uzmetums tam ko vēlos redzēt savā mk3. Teikšu uzreiz, ka ar audio sistēmām esmu uz diezgan palielu JŪS, bet konstruktīvu kritiku ieteikumus uzņemu labāk nekā tabakas dūmus (jā, man patīk smēķēt!).

Uz doto momentu man iekš auto stāv 6 tumbiņas. 2 mikro mazās tumbiņas priekšējā panelī (skan vienkārši super pretīgi/briesmīgi, īsāk sakot tie ir jāmaina), nomērot diametru sanāca 10cm, uz šādu izmēru atradu lūk šādas Pioneer tumbiņas - http://euroshop.lv/auto_audio_video/aut ... ts_g1001i/

Tālāk, priekšējās durvīs ir kauč kādas Blaupunkt GT sērijas tumbas, to tumbu skaņa apmierina, tās manuprāt var atstāt un jebkurā gadījumā pēc manas saprašanas ja grib k-ko daudz maz nopietnu durvīs ir nepieciešams izveidot podiumus, man tam visam nav ne laika, ne gribēšanas.

Tālāk seko pakaļējās durvis, tur savukārt stāv orģinālās tumbas (nu vismaz pēc tādām izskatās), skanēt tās skan, bet es no aizmugrējām durvīm skaņu tāpat nedzirdu un aizmugrē man reti kāds sēž, tā ka lai jau paliek orģinālās aizmugrē.

Tagad seko tā daļa par kuru man nav vēl īsti skaidrības - pakaļējais plaukts un pastiprinātājs (vēl nav iegādāts). Pakaļējo plauktu es vēlos nedaudz uzlabot - piemontējot pabiezāku finieri plāksni klāt - tā lai nekratās kad tumbas stāvēs iekšā, tumbas aizmugurējā plauktā gribu normālas, kā sak lai ir patīkami, līdz šim man prātā nāk šīs tumbiņas - http://euroshop.lv/auto_audio_video/aut ... _ts_a2511/

Ak jā, gandrīz vai aizmirsu, man ir doma šim te visam pasākumam piemontēt klāt pastiprinātāju, jo augstāk minētās tumbiņas ir 100W, mans maģis ir 4x50w + ja pieskaita vēl parējās tumbas klāt nekas labs nesanāk, it kā.

Subwooferi negribu likt jo šamais aizņem pārāk daudz rūmes mašīnā, redzot ar kādām kastēm braukā daudzi paziņas apkārt, galīgi tādu neko negribās.

Pēc idejas ja būtu normālas tumbas + pastaks, vajadzētu būt labiem basim un vispār kopējam efektam auto, lai kā saka braukt būtu patīkami :)

Kādas ir jūsu domas, komentāri.

P.S Ar to budžetu ir tā - kādi 200-300Ls,- tam visam pasākumam varu ziedot, maģis man jau ir un ar pārējo ir tā kā augstāk minēts.

snooze
VW: Golf/Jetta/Bora Mk..? GTI..

Post by snooze » 04.06.2008, 17:21

nu ar tadu budzhetu vari ielikt original muziku: subs, dsp, pastuzis utt. skan loti labi un izkatas :gott:
Image

bergs
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times

Post by bergs » 04.06.2008, 17:44

griezies pie juzera didzis domaju ka vins tev vares palidzet ;)

Rob

Post by Rob » 04.06.2008, 17:51

Paldies.

phantomas

Post by phantomas » 12.07.2008, 19:45

mans ieteikums -
Izmet tās 10cm tumnbiņas.
priekšā ieliec divkomponentu akustiku! Midus durvīs (pēc iespējas lielākus). Un to 10 cm skaļruņu vietā pīkstuļus, vai arī pīkstuļus uz balstiem.
Aimugurējās durvīs vari atstāt tās pašas un barot no maģa vai arī izmest vispār ārā.
Ja negribi subu, tad uztaisi aimugurējo plauktu un ieliec elipses, kurās vari laist pilnu joslu, vai darbināt kā subu (tikai basiem)
~70Ls divkomponentes priekšā
~50Ls elipses aimugurē
~100Ls 4 kanālu pastiprinātājs
~50Ls vadiem un pārējiem pribampasiem!
Auto audio instalācijas

kips22

Post by kips22 » 12.07.2008, 23:35

un cik liela atskjiriiba butu skanjas zinja, ja dari ka tu, nevis ka augstak minetais??
Image

phantomas

Post by phantomas » 13.07.2008, 00:52

ko es tik atšķirīgu ieteicu?
likvidēt tās 10 cm tumbiņas ? Tāds izmērs toč priekš radio tikai der, kāpēc vispār tādas vajag ?
Nu labi aizmugurē droši var likt arī apaļās, vienīgi elipsēm ir lielāks laukums pret 17 cm apaļajām, līdz ar to arī skaļākas būs!

p.s.
galīgi nepareizi ir iztērēt lielāku kāpostu priekš aizmugurējām tumbām (labākām kā priekšā), nu ja protams patīk, ka skaņa nāk no aizmugures un negribas labu stereo, tad uz priekšu!
Auto audio instalācijas

kips22

Re: VW Golf 3 - Tā lai ir patīkami.

Post by kips22 » 09.07.2009, 21:38

ok, tad user-didzis parzin visas sitas lietas??
Image

aigars

Post by aigars » 09.07.2009, 21:50

Tas buus tikai mans ieteikums,bet nju es saliktu taa:
Priekshaa panelii pikstuli, vai 10cm jaunus divjoslu ar normalu jaudinju, barot no magja...
priekshejas durvis jaudigus midbasus:
Un aizmuguree plauktaa buvet iekshaa divas ovalas gar malam un viduu sub...
Aizmugurejas durviis tiesham neko nevajag, jo pietiktu ar ovalniecem...
Ex: Audi A6C6 2.0 TDi
Daily: Golf6 1.4 Fsi
Ex: Audi A4B6 1.9 TDI quattro
Ex: Golf4 1.9 TDi
Ex: Audi A3 2.0 TDI [Nozagts]
Ex: Golf3 GTI 2.0 16v ABF [best ever]

Marchs
VW: Golf
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times

Post by Marchs » 10.07.2009, 11:15

1. Likt komponentes kopā ar elipsēm, kas ir koaksāļi - tas ir tāpat kā taisīt saldējuma torti ar marinētiem gurķīšiem.
Risinājums: Iegādājies divus komplektus ar normālām komponentēm + pastiprinātāju tām. Pīkstuļus panelī un aizmugurējās durvīs. Midus - abās durvīs.

2. No elipsēm nekad, NEKAD, nedabūsi tādu basu frekvenci kā no suba. Nav obligāti jāliek 100L kaste.
Risinājums: Iegādājies kaut vai 10" subi, nevajag arī sevišķi jaudīgu, un pastiprinātāju tam ~60Ls.

Saliekot šo visu kopā, skaņa būs ļoti kvalitatīva.

Nepiekrītu vienam no iepriekšējiem postiem par skaņas stiprumu no midiem vai elipsēm. Tādēļ jau ir paredzētas regulēšanas iespējas un ir iespējams noskaņot ne tikai uz priekšu vai aizmuguri, bet arī uz šoferi vai blakussēdētāju. Par cik ikdienā vairāk vai mazāk braukāsi viens - iesaku regulēt uz sevi.

Varu tev visu savilkt un saregulēt. Arī telpas ir. Taču tas viss tukumā. Ja atrod telpas rīgā, varam arī rīgā.
Mk2

phantomas

Post by phantomas » 27.07.2009, 00:45

March, atļaušos nepiekrist !
Kkāds 10" subs, kas maksā 60 Ls kopā ar pastiprinātāju un kasti.... Ha.... Kā to vispār var dabūt gatavu, zinot sastāvdaļu aptuvēnās cenas ! :D
Paršādu subu skanēs labāk (skaļāk un basīgāk) jebkuras sakarīgas elipses, kaut vai tās pašas Hertz ! Protams, kārtīgi ieinstalētas ! Protasm viss mainās, ja ejam par cenu uz augšu! :)

p.s.
gandrīz neviens skaļrunis (runājotpar budžeta klasi) nevar sacensties kickbasā ar elipsēm!

p.s.s.
Bet tik nedomājat, ka esmu elipšu fans! :D Es viņas ciest nevaru !
Auto audio instalācijas

Post Reply

Return to “Auto Audio | Video”