Nedaudz no vēstures:
Kādā no 2018. gada dienām prātā iešāvās diezgan "tizla" doma - piedalīties Rīgas ziemas kausā kas notiek Biķerniekos no Decembra līdz Februārim, teorētiski viss kas Tev ir nepieciešams ir auto kurš kaut cik kustas uz priekšu, ķivere, cimdi un 50 EUR dalības maksa.
No paziņas tika iegādāts VW GOLF MK3 2.0 8v 85kw - kurš kaut kad tika izmantots kā nomas mašīna visiem gribētājiem pa 8 EUR dienā, līdz viens klients viņu atstāja mežā, jo kaut kas aizdegās motortelpā - pēcāk viņš tika savākts un nomests Ziepniekkalna pagalmā uz sapūšanu apm 2gadus.
Tā nu tika nolemts viņu iegādāties un atdzīvināt - divisimt naudas un jau stutējam viņu uz garažu, protams, brauciens ar to 10km bija ekstrēmākais piedzīvojums ar auto - piekares detaļas, bremzes - praktiski nestrādā, dzinējs strādā tikai režīmā WOT.
šis tas tika iepirkts : jaunas bremzes, amji, atsperes, piekarē viss nomainīts - šaras, bukses, stūres stieņi , zonde, GMM u.t.t

Bremzes atjaunotas ar interesantu elektrolīzes eksperimentu - kurmis + citronskābe ar paštaisītu ūdens sildītāju "cietuma edišen", rezultāts normāls.

Beigās bremzes bija diezgan OK - 280mm diski tomēr bremzē labi, domāju, ka daudz ko deva arī atjaunotie suporti un jaunas tā iekšas

Beigās pēc nobrauktiem 2018/2019 gada dažiem posmiem (kuros bija sniegs) = rezultāts bija viduvējs, likās, ka nav gala, vajag vairāk jaudas un apgriezienus, neiet, citiem ir labāk utt - tika nolemts iemest iekšā nedaudz dzelžu motortelpā

Portēta galva, portēts izplūdes kolektors, AEG ieplūde no MK4, G049 sadalene (izcelsme diezgan nezināma - pacēlums 11mm) CAI - tas vairāk for fun bija uztaisīts , G60 sprauslas

beigu beigās ar šiem dzelžiem nebija tā rezultāta ko gaidījām, startā rijās ciet, pēc tam pie pārslēgšanās tupīja, apakšu nebija, jauda tikai no 5500 līdz 6200 rpm , kā arī 2019/2020 RZK - kā redzams sniega nebija un pa sauso biķernieka kartinga trasi braukt bija tīrākās mokas. Tika saprasts, lai brauktu + - 10-niekā tajā golfā jāiegrūž pārāk daudz $$ un vēl vairāk darba, kā arī pēc orģijām 2.posmā pazuda atpakaļgaita (novēlās no treilera un nācās pamocīt reversi lai tiktu aptakaļ uz traļa)

Foto no pagājušā gada

šī gada ziema...

Bet nu vispār topiks nav par šo zaļo "ARMAGEDONU"
visādi civiki, mps'i, opc opeļ, RWD bumeri un 4wd subāri un VAG 1.8t tika nomesti malā. Te sejasgrāmatā es uzdūros vienam Vr6 2.8 pa 650 naudām, atrodas pie Jēkabpils/Krustpils - nolemjam aizgāzt no Rīgas apskatīties bez traļa jo pa telefonu tika pateikts ka 5 gadus nekas nav darīts utt.

iekāpjam raķetē - laižam, 21:00 esam klāt lauku sētā, redzu stāv nabags uz zāģiem - īsumā: salons izdīrāts, doķu nav, bremžu vietā rūsa, viss no stāvēšanas sapuvis,atslēgu nav (uz pogas darbinās) , kaut kādi vadi izrauti mētājas pa visu salonu, piekaļ dzinēju - strādā - pārsteidzoši klusi - eļļa nav mainīta 10 gadus, stūres pastiprinātāja bačokā šķidrums līdzīgs zīdaiņa atejai, arkau-sliekšņu praktiski nav - nu kopsavilkumā 3/10 ballēm
cena nav runājama - simboliskos 50 EUR gatavs nomest = 600 naudas + piekabes + degvielas - pa 5 min piemetam izmaksas, iekāpjam atpakaļ raķetē - lidojam uz Rīgu - kādu laiku nerunājam.. nē nu teikšu ka ir man ļoti gribējās tieši VR6 golfu bet zinot cik tur jaieliek un jaizdara - nedaudz atturēja no pirkšanas, kā arī cena nebija superļimonad. Pēc kafijas iedzeršanas palika labāk un izrunājot + - nonākam pie secinājuma, ka pagaidām turpināsim braukt ar zaļo 2.0 nemotoru.
Te pēc kāda laika atnāk ziņa no Jēkabpils :

nē nu patīkami protams, bet esmu jau šito auto atlaidis - neko neatbildu. Iekšējās balsis liek man ieskatīties ss.lv un es uzduros uz šī

Zvanu prasu kas par desām, džeks pastāsta, ka braukts uz baznīcu svētdienās, 8 gadi ģimenē, beidzās skate stāv jau gadu pagalmā, ir rūsa, motors kārba strādā, doķi ir - viss stīgā, tekot kaut kur tosols - negribot pats ņemties tapēc pārdod. Atrodas 30km no Balviem
ja gribot -100 EUR tad jabrauc ar savām mizām un diskiem
Zvanu bračkam - jābrauc skatīties, domāts-darīts - man kā reiz garažas bedrē mētājās 5x100 R16 no MK4 - uzbortējām koka mizas 2005 gada sportcontact 195/45 - iemetam grabažniekā, ielecam raķetē, braucam.
Atbraucam uz vietas - piekaļam, salons nedaudz sapelējis - ar to pieredze jau mums ir, zaļais bija sapelejis daudz vairāk - neraksturīgi pelejums zaļajam bija dzeltens, šitam nedaudz zilgans+pelēks. motors strādā labi, tosols mīž zem ieplūdes kolektora (uz to brīdi es hz no kurienes un kas tur ir ar tiem vr6) - džeks saka lai izgāžam, iekāpjam-braucam - kaut kada jauda ir, liekas ka vairāk nekā zaļajam
Džeks laipni piedāvā palīdzēt pārbortēt riepas - tieši tajā dienā un tajās 40min sniga sniegs
pataustot sliekšņus ar dom(n)kratu - vērtējums 5/10 - kaut kur sviestiņš parādījās, bet ne tik traki. Uzmetam uz ļitakiem, atpogājam sludinājumā norādīto summu -100 EUR un domājam mukt. Plāns bija tikt savā gaitā līdz Gulbenei (ap 36km) tur atstāt Cirkl-K 2 dienas un atbraukt pakaļ piektdien ar piekabi savākt. Tā arī notiek - piektdien 18:00 izbraucam no Rīgas ar piekabi un ap 21:30 jau savācam golfu.

saštropējam - slīdam atpakaļ uz Rīgu, piektdiena! - sestdienā 333 ir 3. posms ziemas kausam - izlemjam nekrāmēt golfu nost - sestdienā pa taisno laist uz testiem 333 - tur ar tekošu tosolu un tosola krājumiem krāmējam pa trasi.
Bračka 3. braucienā izdomā nebremzēt līkumā un gandrīz novākojas, bet nekas traks nenotika - tikai tas, ka nakamajā braucienā kad es braucu 1 ļitaks bija pilnībā atskrūvējies - vispār nesaprotu kā es izvilku līdz finišam - visas 5 skrūves bija atvilkušās

Beigu beigās tika saprasts, ka auto lietojams - šis tas jāpielabo, bremzes, amortizācija, nelielas manuipulācijas motortelpā un būs labs trases gāžamais savam priekam. Tagad svarīgi novērst tosola nolūdi, jo strūkla ir jaudīga - pa 10 min izspiež visu tosolu ārā.
Izlemju ilgi nevilkt garumā - rauju nost purnu

biju domājis ka tas ir slavenais "CRACK-PIPE" kas tek , nu vai termostata korpuss, bet izrādās, ka pie vainas ir eļļas dzesētāja šļauka kas iet uz motora bloku. TRODO.lV = 5 EUR

pagaidām tik tālu ir tikts, atvainojos par tik garu aprakstu - ceru paturpināt šo topiku, ieteikumi ir velkomēti - pīs.
P.s - sorry bar bilžu lielumiem, jāsaprot kā tās var samazināt..