Sarkanais Mk3 Golfs

Chubaka
VW: Golf3 VR6 AAA
Has thanked: 7 times
Been thanked: 5 times

Sarkanais Mk3 Golfs

Post by Chubaka » 04.02.2020, 15:06

Visiem sveiciens

Nedaudz no vēstures:
Kādā no 2018. gada dienām prātā iešāvās diezgan "tizla" doma - piedalīties Rīgas ziemas kausā kas notiek Biķerniekos no Decembra līdz Februārim, teorētiski viss kas Tev ir nepieciešams ir auto kurš kaut cik kustas uz priekšu, ķivere, cimdi un 50 EUR dalības maksa.
No paziņas tika iegādāts VW GOLF MK3 2.0 8v 85kw - kurš kaut kad tika izmantots kā nomas mašīna visiem gribētājiem pa 8 EUR dienā, līdz viens klients viņu atstāja mežā, jo kaut kas aizdegās motortelpā - pēcāk viņš tika savākts un nomests Ziepniekkalna pagalmā uz sapūšanu apm 2gadus.
Tā nu tika nolemts viņu iegādāties un atdzīvināt - divisimt naudas un jau stutējam viņu uz garažu, protams, brauciens ar to 10km bija ekstrēmākais piedzīvojums ar auto - piekares detaļas, bremzes - praktiski nestrādā, dzinējs strādā tikai režīmā WOT. =)
šis tas tika iepirkts : jaunas bremzes, amji, atsperes, piekarē viss nomainīts - šaras, bukses, stūres stieņi , zonde, GMM u.t.t
Image
Bremzes atjaunotas ar interesantu elektrolīzes eksperimentu - kurmis + citronskābe ar paštaisītu ūdens sildītāju "cietuma edišen", rezultāts normāls.
Image
Beigās bremzes bija diezgan OK - 280mm diski tomēr bremzē labi, domāju, ka daudz ko deva arī atjaunotie suporti un jaunas tā iekšas
Image
Beigās pēc nobrauktiem 2018/2019 gada dažiem posmiem (kuros bija sniegs) = rezultāts bija viduvējs, likās, ka nav gala, vajag vairāk jaudas un apgriezienus, neiet, citiem ir labāk utt - tika nolemts iemest iekšā nedaudz dzelžu motortelpā
Image
Portēta galva, portēts izplūdes kolektors, AEG ieplūde no MK4, G049 sadalene (izcelsme diezgan nezināma - pacēlums 11mm) CAI - tas vairāk for fun bija uztaisīts , G60 sprauslas
Image
Image
beigu beigās ar šiem dzelžiem nebija tā rezultāta ko gaidījām, startā rijās ciet, pēc tam pie pārslēgšanās tupīja, apakšu nebija, jauda tikai no 5500 līdz 6200 rpm , kā arī 2019/2020 RZK - kā redzams sniega nebija un pa sauso biķernieka kartinga trasi braukt bija tīrākās mokas. Tika saprasts, lai brauktu + - 10-niekā tajā golfā jāiegrūž pārāk daudz $$ un vēl vairāk darba, kā arī pēc orģijām 2.posmā pazuda atpakaļgaita (novēlās no treilera un nācās pamocīt reversi lai tiktu aptakaļ uz traļa)
Image
Foto no pagājušā gada
Image
šī gada ziema...
Image
Bet nu vispār topiks nav par šo zaļo "ARMAGEDONU" :gott: - kolektīvi ar bračku, kurš ir otrs pilots tika nolemts sameklēt kaut ko budžeta variantā 2WD klasei uz kuru pietiktu naudas un kurš nav sarežģīts uzbūvē un dārgs detaļās :? :lol: :lol:
visādi civiki, mps'i, opc opeļ, RWD bumeri un 4wd subāri un VAG 1.8t tika nomesti malā. Te sejasgrāmatā es uzdūros vienam Vr6 2.8 pa 650 naudām, atrodas pie Jēkabpils/Krustpils - nolemjam aizgāzt no Rīgas apskatīties bez traļa jo pa telefonu tika pateikts ka 5 gadus nekas nav darīts utt.
Image
iekāpjam raķetē - laižam, 21:00 esam klāt lauku sētā, redzu stāv nabags uz zāģiem - īsumā: salons izdīrāts, doķu nav, bremžu vietā rūsa, viss no stāvēšanas sapuvis,atslēgu nav (uz pogas darbinās) , kaut kādi vadi izrauti mētājas pa visu salonu, piekaļ dzinēju - strādā - pārsteidzoši klusi - eļļa nav mainīta 10 gadus, stūres pastiprinātāja bačokā šķidrums līdzīgs zīdaiņa atejai, arkau-sliekšņu praktiski nav - nu kopsavilkumā 3/10 ballēm
cena nav runājama - simboliskos 50 EUR gatavs nomest = 600 naudas + piekabes + degvielas - pa 5 min piemetam izmaksas, iekāpjam atpakaļ raķetē - lidojam uz Rīgu - kādu laiku nerunājam.. nē nu teikšu ka ir man ļoti gribējās tieši VR6 golfu bet zinot cik tur jaieliek un jaizdara - nedaudz atturēja no pirkšanas, kā arī cena nebija superļimonad. Pēc kafijas iedzeršanas palika labāk un izrunājot + - nonākam pie secinājuma, ka pagaidām turpināsim braukt ar zaļo 2.0 nemotoru.
Te pēc kāda laika atnāk ziņa no Jēkabpils :
Image
nē nu patīkami protams, bet esmu jau šito auto atlaidis - neko neatbildu. Iekšējās balsis liek man ieskatīties ss.lv un es uzduros uz šī
Image
Zvanu prasu kas par desām, džeks pastāsta, ka braukts uz baznīcu svētdienās, 8 gadi ģimenē, beidzās skate stāv jau gadu pagalmā, ir rūsa, motors kārba strādā, doķi ir - viss stīgā, tekot kaut kur tosols - negribot pats ņemties tapēc pārdod. Atrodas 30km no Balviem
ja gribot -100 EUR tad jabrauc ar savām mizām un diskiem
Zvanu bračkam - jābrauc skatīties, domāts-darīts - man kā reiz garažas bedrē mētājās 5x100 R16 no MK4 - uzbortējām koka mizas 2005 gada sportcontact 195/45 - iemetam grabažniekā, ielecam raķetē, braucam.
Atbraucam uz vietas - piekaļam, salons nedaudz sapelējis - ar to pieredze jau mums ir, zaļais bija sapelejis daudz vairāk - neraksturīgi pelejums zaļajam bija dzeltens, šitam nedaudz zilgans+pelēks. motors strādā labi, tosols mīž zem ieplūdes kolektora (uz to brīdi es hz no kurienes un kas tur ir ar tiem vr6) - džeks saka lai izgāžam, iekāpjam-braucam - kaut kada jauda ir, liekas ka vairāk nekā zaļajam :D kulise kārbai kā Rumbulas meitenēm , bremzes kā jau 1.5 gadus stāvējušam golfam - nekas jauns. Par brīnumu nekas negrab, atvelkam atpakaļ, 3min diskusijas - ņemam
Džeks laipni piedāvā palīdzēt pārbortēt riepas - tieši tajā dienā un tajās 40min sniga sniegs :wallbash:
pataustot sliekšņus ar dom(n)kratu - vērtējums 5/10 - kaut kur sviestiņš parādījās, bet ne tik traki. Uzmetam uz ļitakiem, atpogājam sludinājumā norādīto summu -100 EUR un domājam mukt. Plāns bija tikt savā gaitā līdz Gulbenei (ap 36km) tur atstāt Cirkl-K 2 dienas un atbraukt pakaļ piektdien ar piekabi savākt. Tā arī notiek - piektdien 18:00 izbraucam no Rīgas ar piekabi un ap 21:30 jau savācam golfu.
Image
saštropējam - slīdam atpakaļ uz Rīgu, piektdiena! - sestdienā 333 ir 3. posms ziemas kausam - izlemjam nekrāmēt golfu nost - sestdienā pa taisno laist uz testiem 333 - tur ar tekošu tosolu un tosola krājumiem krāmējam pa trasi.
Bračka 3. braucienā izdomā nebremzēt līkumā un gandrīz novākojas, bet nekas traks nenotika - tikai tas, ka nakamajā braucienā kad es braucu 1 ļitaks bija pilnībā atskrūvējies - vispār nesaprotu kā es izvilku līdz finišam - visas 5 skrūves bija atvilkušās
Image
Beigu beigās tika saprasts, ka auto lietojams - šis tas jāpielabo, bremzes, amortizācija, nelielas manuipulācijas motortelpā un būs labs trases gāžamais savam priekam. Tagad svarīgi novērst tosola nolūdi, jo strūkla ir jaudīga - pa 10 min izspiež visu tosolu ārā.
Izlemju ilgi nevilkt garumā - rauju nost purnu
Image
Image
biju domājis ka tas ir slavenais "CRACK-PIPE" kas tek , nu vai termostata korpuss, bet izrādās, ka pie vainas ir eļļas dzesētāja šļauka kas iet uz motora bloku. TRODO.lV = 5 EUR
Image
pagaidām tik tālu ir tikts, atvainojos par tik garu aprakstu - ceru paturpināt šo topiku, ieteikumi ir velkomēti - pīs.
P.s - sorry bar bilžu lielumiem, jāsaprot kā tās var samazināt..
If you are going to drag race the car, just ignore everything I just posted and
don't buy a VW.

Chubaka

Re: Sarkanais Mk3 Golfs

Post by Chubaka » 10.02.2020, 11:32

Tātad IC tika iegādāta nepieciešamā šļauka, nu īstenībā to varēja nomainīt arī bez purna likvidācijas, no apakšas virs eļļas dzesētāja, bet tas labi, jo parbaudīju plastmasas cauruli - pārblīvēju tās ieeju blokā, izpeldināju termostatu - atverās.
Image
Image
saliku visu atpakaļ. Kaut ka man parādījās, ka sāka raustīties tukšgaita - iespējams tas no vecās beņas bākā (1 gadu veca) + sveces + degvielas filtrs sen nav mainīts - to laikam nākamo jāieplāno.
Image
don't buy a VW.

Bobiks
VW: zaļonka
Has thanked: 158 times
Been thanked: 61 times

Post by Bobiks » 10.02.2020, 18:26

Izskatās labi un nopietni! :thumbs:
Mani personīgi ļoti fascinē šādi lauku atradumi.
Brūnie saloni ir mana vājība

Chubaka

Post by Chubaka » 11.02.2020, 15:42

Varbūt kādam ir ko aizlienēt par pāris aliem OBD1 uz OBD2 pāreju, lai var noskanēt ar VCDS. Neēsmu nekad saskāries ar OBD1, pat nezinu vai tur kaut ko varēs nolasīt ?!
don't buy a VW.

arniks8
VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
Has thanked: 178 times
Been thanked: 446 times

Post by arniks8 » 11.02.2020, 15:53

tjip K-line? Var nolasīt bez problēmām. Principā ja ir lieks ob2 štekeris, tad pārliekot vadus uz to štekeri varēsi bez problēmām nolasīt.
mdz wrote:
14.06.2021, 16:34
Kabatas biljards ar ādas raķeti.

zipo93
VW: Passat VR5 Syncro
Has thanked: 273 times
Been thanked: 145 times

Post by zipo93 » 11.02.2020, 16:37

Man kaut kur ir tā pāreja. Es pat viņu varētu atdot, jo man nez vai vairs vajadzēs...

Image

mdz
VW: 1.8T
Has thanked: 49 times
Been thanked: 196 times

Post by mdz » 11.02.2020, 18:40

Man arī ir, arī varu atdot.

Chubaka

Post by Chubaka » 17.02.2020, 16:26

Veicot vecāko tirdzniecības modeli - berteri, no @mdz tika iegūts adapters :gott:
ar Vasju nolasīju kļūdas
Image
nodzēšot palika tikai tā par devēju

G62 = zilo dačiku es nomainīju (kas iet iekšā termostata kastē) - pirms tam raustījās tukšgaita - tagad viss OK

te arī parādījās tāda šizī doma iziet skati, lai pa vasaru var pabraukāt apkārt, līdz ar to nolemu nomainīt visas bukses, atsaites un nedaudz piečinīt sliekšņus priekš TA.
Nex thing ir pārlikt bremzes no zaļā uz šito golfu - tās jau nomontētas. Info sekos.
don't buy a VW.

msh
VW: Golf 2 ghetto GTI
Has thanked: 570 times
Been thanked: 153 times

Post by msh » 17.02.2020, 21:16

arniks8 wrote:
11.02.2020, 15:53
tjip K-line? Var nolasīt bez problēmām. Principā ja ir lieks ob2 štekeris, tad pārliekot vadus uz to štekeri varēsi bez problēmām nolasīt.
mk3 gadījumā ir praktiskāk no 1994+ modeļa gada mašīnas izštekerēt laukā OBD2 štekeri un ieštekerēt to iekšā esošajā golfā.
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

arniks8

Post by arniks8 » 17.02.2020, 22:00

Nu to jau es arī biju domājis
mdz wrote:

Chubaka

Post by Chubaka » 14.03.2020, 09:17

Kāds laiks pagājis, kaut kas arī tiek darīts pamazām.
Tika ieķertas labas koilas KW V1 - amīši stingri, trūkstošās atsperes pats pārdevējs iedeva H&R melnās. :gott:
Image

Image
aizmugurējiem štokiem regulācijas gredzeni bija piesurbējuši, nācās sildīt ar grelku korpusu (protams amji izņemti no korpusa), smukā violetā krāsa nedaudz nogāja nost :-( - bet ātrumu un ģeržaku uz ceļa tas nemazina. Kā izrādījās tad viens augšējais centrējošais uzgrieznis bija jāatzāģē vaļā, līdz ar to nācās meklēt vietā jaunu. Par cik bija plānots 14/03 braukt uz pēdējo posmu 333 ZK tad laiks bija tieši 3 dienas - uzzvanīju KW dīlerim APE, uz vietas esot - 16 EUR un *** pakaļ. Atfisu pakaļ, nopērku, braucu uz garažu - mēģinu dabūt virsū, bet vairāk par 2mm neiet :fluch:
Image
Izrādījās tam sūdam rupjā vītne un detaļa vispār no citām koilām, kaut pārdevējs zvērēja, ka derēšot 100%. Nu neko, skrienu pie virpotāja lai uztaisa uzgriezni, 10 EUR jautājums un nākamajā dienā tas jau ir gatavs. ;)
Beidzot iznāca arī pārmest priekšējos bremžu diskus no zaļā MK3 uz šo, nez kapēc pēc tam izlikās ka tomēr zaļais bremzē labāk, bet iespējams ka šī golfa bremžu sistēmā vēl nav viss līdz galam sapucēts. :/
Image
Diemžēl aimugurē nācās laika trūkuma dēļ atstāt vecos bremžu diskus, jo kurš vispār var pieskrūvēt suportu ar seškanšu skrūvi ?!!? Skaidra lieta ka novafļīju un tagad lai to nozāģētu, nāksies nocelt tiltu.. bet nu suports un kluči jauni, tā kā iespējams būš labāk kā bija, jo aizmugure izskatās ir bremzējusi pāris gadus atpakaļ. :xplode:
Tad nu pēc nelielas apspriedes tika nolemts iet T.A , lai džeki apskatās un novērtē cik daudz vajag priekš likumīgas pārvietošanās pa ceļiem. TA noderēs lai nav visu laiku jāstaipa uz piekabes, ir doma aktīvi piedalīties Biķerieku trases track-day vasarā. :gott:
Image

Image
godīgi sakot biju pārsteigts par to ka griestu apšuvumam jābūt - par to iefisa 2 , vēl pāris sīkumi, nekas globāli katastrofāls.

Image

Kad atbraucu no TA, izlasīju ka 333 posms atceļās - t.i pārceļās uz 14 Aprīli :xplode: :xplode: :xplode: :censored:
Visiem iesaku ieņemt antivīrusu 42% un dezinficēties no iekšpuses.
Image
don't buy a VW.

msh

Post by msh » 14.03.2020, 13:54

Chubaka wrote:
14.03.2020, 09:17

Diemžēl aimugurē nācās laika trūkuma dēļ atstāt vecos bremžu diskus, jo kurš vispār var pieskrūvēt suportu ar seškanšu skrūvi ?!!? Skaidra lieta ka novafļīju un tagad lai to nozāģētu, nāksies nocelt tiltu.. bet nu suports un kluči jauni, tā kā iespējams būš labāk kā bija, jo aizmugure izskatās ir bremzējusi pāris gadus atpakaļ. :xplode:
Priekš kam? Iespraud kaut kādu skrūvi vai ko tādu iekšā un piemetini un skrūvē ārā.

Attiecībā par skrūvēm ar seškantēm - vietas tur nav pārāk daudz, un acīmredzot tā ražotājs ir izdomājis - slinkums skatīties katalogā lai pārliecinātos, bet nu manam golfam tur arī ir seškantes, un manam audī atkal tur ir seškantes... :)
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

arniks8

Post by arniks8 » 14.03.2020, 15:49

tur mierīgi var ielikt parastās skrūves, tos seškanšu atkritumus var mest musarā.
mdz wrote:

msh

Post by msh » 14.03.2020, 16:16

Tu gribēji teikt - ielikt skrūves ar ārējām seškanšu galvām - jo vītnes kāpums tur nav parasts.

Neredzu īpašu labumu no šī gājiena - kamēr vien pievelk ar saprātīgu spēku un kaut ko uzsmērē uz vītnes lai neiepūst, nav tam iekšējajam seškantim īpaši nekāda vaina.

Saspraude_mk2
VW: golf mk2
Has thanked: 187 times
Been thanked: 41 times

Post by Saspraude_mk2 » 16.03.2020, 08:39

Kamēr kāds līkrocis nepārvelk tās seškanšu skrūves, tikmēr nav nekādu problēmu. Personīgi vienīgās problēmas ar viņām ir bijušas tikko nopirktiem auto, kurus ir remontējuši nezināmi personāži, bet tāpat, iesitot iekšā torxu, vienmēr ir izdevies atskrūvēt. Galvenais pirms skrūvēšanaa ārā, ir kārtīgi iesist seškanti iekšā.

Post Reply

Return to “vw Golf Latvijas miestos un ielās”