msh mk2 golfmašīna jebšu DIVLITRIS

Post Reply
msh
VW: Golf 2 ghetto GTI
Has thanked: 570 times
Been thanked: 153 times

Re: msh mk2 golfmašīna jebšu DIVLITRIS

Post by msh » 22.12.2018, 22:56

Šonedēļ beidzot dabūju impulsratu pie dzīvības :) Es biju piemirsis to momentu ka holla devējs "nedod ārā signālu" - tas tikai norauj uz masu tam izejā padoto spriegumu - šī iemesla dēļ VEMSim ieejām var būt dažāda nomināla pullup pretestības - tad nu primary trigger ieejā bija 27 kiloomu pretestība, nomināls priekš vājākiem induktīvajiem devējiem, bet noteikti ne priekš holla. Ielodēju paralēli tai vēl vienu pretestību, kopējajai pretestestībai sanākot 4,3 kom, tagad viss notiek. Tālāk bija jautrība ar sadalītāju - uzliku attiecīgo sadalītāju ar vienu logu - rūpnīcas konfigurācijā tas logs iekrīt impulsrata tukšumā, VEMSim vajag lai tas notiktu pirms - pagriezu lai ir bik pirms - kā uzliek lai ir cam sync, tā piešķiļot motors uz diviem cilindriem darbojas :? Padomāju, varbūt par maz pirms - pagriezu sadalītāju par 90 grādiem - viss tāpat. Pakonsultējos attiecīgā forumā - izrādās ka ieslēdzot cam sync, vienā tabulā divi cipari jāizmaina - to izdarot, urā, visi četri katli darbojas, lec smukāk, ar pareizo sprauslu darbības secību arī darbojas bik smukāk. Vēl tik jāatkož kāpēc man reizēm izmet kļūdu par sadalītāju.

Image

Tālāk uztaisīju apli pa šrotiem, apmeklējot četrus lai mēģinātu atrast plāno ventilatoru. Pirmajā uz kuru aizbraucu ventilators arī atradās, iekš vēlīna B3 ar 1.9 TurboDixsu, un sešas skrūves un 10 eiras vēlāk nonāca golfa grabažniekā. Būs jāpārbauda, jāpielaiko un jāliek golfā, vismaz vairs lāpstiņas nesitīsies pret ventilatora štekeri, un citas lietas arī tik viegli nenonāks ventilatora lāpstiņās - nu kā, teiksim, gadījies lukturu apmīzēju trubai, kurai nesen vienā vietā lāpstiņas izgrauza ārējā kārtā caurumu, jo nebiju paskatījies ka maisās pret lāpstiņām... :lol:
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

msh

Post by msh » 31.12.2018, 01:44

Pieķēros beidzot dzeses problēmām. Agregātus laukā, sūkni laukā, radiatoru laukā - vispirms pielāgoju jauno ventilatoru - pirmkārt, tas bija domāts bik īsākam radiatoram - vispirms man bija muļķīga doma uztaisīt kaut kādas pārejas plāksnītes, bet tad sapratu - priekš kam man ir pusautomāts? :D - un tā nu ventilatoram korpuss tika pagarināts par 3 cm - un pie viena nācās no korpusa apakšas nogriezt liekos 4 cm nost un nolocīt kanti - tomēr 36 cm augsts ventilators iekš mk2 neielien , ja nu vienīgi liekās daļas vidū izgriežot robu priekš motora spilvena. Uzliku no vecā motora dažas štukas nogājušo ūdenssūkni, pavārīju no 1.6 nākošo OEM termostatu un manu pirms pāris gadiem pirkto wahlerīti - uz abiem rakstīts 87 grādi, bet OEMs pie tās temperatūras ir līdz galam atvēries, bet wahlerītis tajā temperatūrā tikai sāk atvērties :? - ieliku pagaidām to OEMu, paskatīsimies ko darīs temperatūras. Pārbaudīju arī temp devēju, pavārot, nācās nosecināt ka bloks ir nokalibrēts pareizi.

Image

Ar šo ventilatoru ir jūtams uzlabojums - nu te pat ir iespējams iebāzt roku 8O :D

Pie vienām mokām, kad jau reiz stūres pastiprinātāja sūknis karājās zem mašīnas, izdomāju pieķerties tam, jo man nepatika doma ka starp sūkņa asi un skriemeli ir 3x5 šeibes, kā arī mūžīgā nīdēšana. Aizbraucu pie viena paziņas, kam nomests gaida izārdīšanu B3 passāc - nē, ķīļsiksnas, nebūs - bet nu aizgājām parevidējām viņa brāļa krājumus, un tur tika atrasts pareizais sūknis - un uzlikts. Tas nabags bija galīgi izkaltis, ielejot iekšā eļļu un pagrozot skriemeli, neko nemaz nepumpēja - bet nu pēc pirmā starta vispirms bik pačīkstēja siksna, tad sūknis dažas reizes īpatnēji nonīdēja, un pēc tam viss labi - darbojas kā vajag un ir kluss, tik vien ka ir maza luftīte asij :roll:

Uzliku arī beidzot atpakaļ pannu - nācās bik pieslīpēt kartera caurumam vienu kanti lai neberztos pret alumīnija karteri - un pret kaut ko ar motoru saistītu tā panna metas, pastiprinātāja sūkņa apvidū - bet nu laikam pret kādu kronšteinu, un nevis skriemeli... :D

Padarbinot un izbraucot vienu līkumu - nepierasti ka pastiprinātāja sūknis nenīd, bet kaut kas ar agregātiem saistīts vienalga čivina :? , gan, ja agrāk bija divbalsīgi, nu ir vienbalsīgi; man ir aizdomas vai tur nebuksē ģeneratora skriemelis - būs vēl jāpapēta un jāparāda pieredzējušākiem cilvēkiem.

Samainīju arī labo papildnieku, tam, autopāļa ražojuma eksemplāram, jau pirms gada bija parādījušās problēmas ar mitrumu un koroziju iekšpusē - man te mētājās pāris labu Typ19 hella papildnieku, dabūju uztaisīt vienu pārejas bleķīti, savādāk der, tik vien ka lukturis par kādiem 10 grādiem šķībs, bet gaismas pleķīti tas sevišķi neietekmē.
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

msh

Post by msh » 02.01.2019, 00:19

Šodien pakonsultējoties ar vienu cilvēku no stiliņa, uzzināju ka vecas klaņu skrūves pēc speficikācijas nav ieteicams vilkt, visdrīzāk būs par maz - kas atbilst ar vienu dzirdētu pieredzi, gan ar lolvo, kur ar dinamometrisko atslēgu pievilktas šāles grabēja, bet ar izjūtu - ne. Žēl ka šī foruma lielākie špeciālisti tādu lietu nezina un spēj tikai troļļot, nevis ieteikt pārvilkt šāles :mrgreen: Pirms tam sadalīju reizinātājos veco motoru, palūrēt kas lācītim vēderā, par cik tam arī bija kaut kāda klabēšana - sekcija neko īpašu un savādāku nekā šim motoram neuzrādīja, tik vien ka klaņi smuki bīdās pa virzuļu pirkstiem visā garumā, jo tas motors pēdējās ~40 štukas nobraucis ar sintētiku un sūdi izskaloti. Tad nu ķēros klāt golfam.

Image

Palīdis apakšā, ieraudzīju pret ko tad īsti atmetās panna... :? :D Pagaidām būs jāaizurbj viena plaisiņa un tas caurums bik jāpalielina uz vienu pusi, nākotnē būs vai nu pašam jāapgūst stiklašķiedra, vai jāpaprasa kādam lai man uzlīmē modificētu pannu, ar palielinātu pastiprinātāja sūkņa izcilni un izlabotiem pāris citiem šīs poļu pannas kāšiem.

Noņēmu pannu, karteri un sūkni, pievilku klaņu uzgriežņus kādus 45 grādus, atpakaļ uzliku vecā motora eļļas sūkni, eļļas atsitēju un karteri, ielēju eļļu, piešķīlu - likās ka izpalika lielākie tikko piešķilta motora klakšķi, bet nu jāpaklausās kā rīt auksts šķilsies. Pannu atpakaļ neliku, jo būs vēl jāsamaina termostats - mūžu dzīvo, mūžu mācies, termostatam tomēr gumijai jābūt obligāti - man tagad ir ķīseļa problēmas; pirms divām dienām bik pabraukājoties, max dabūju 60 grādus, un atmetoties un bremzējot ar motoru, temperatūra kritās; vakar aizklājot augšējo resti pilnībā ar kartonu, startējot ar aukstu motoru, max bija 64 grādi, atpakaļceļā laikam uzkāpa līdz 70, tas nekam neder... :lol: Apsveru pie viena ieviest eļļas dzesētāju, 2.0 kā nekā - cik novēroju braucot bez viņa, pie mana lietošanas režīma viņš tikai palīdz eļļai ātrāk uzsilt.

ASRock
VW: Golf
Has thanked: 2 times
Been thanked: 49 times

Post by ASRock » 02.01.2019, 16:07

ir ari tads parametrs ka klaņa ovalums,kuru ari ieteicams parbaudit,skruves visticamak jāmer vai garumu vai resnumu noteikta vieta,vr6 saliekot atpakaļ ar dinametrisko nekas negrabeja ne reiz,bet bija ari hondai saliekot ar svešo dinamometrisko -kloķene vispar negrižas,ka visiem zinams tas atslegas ari jāved ikgadu uz parbaudi un kalibrešanu.
tel. 22347143

ingumzz
VW: Passat B3 1.8 20VT
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times

Post by ingumzz » 03.01.2019, 20:13

Nu reāli man domāt ka klaņos nevarētu būt tik izteikta grabēšana , jo tad spēlei starp šāli un kloķenes kakliņu būtu jābūt izteikti lielai, pie šī nosacījuma siltam dzinējam varētu būt arī eļļa spiediens pazemināts, par cik ir lielaka sprauga kur jamai aizmukt . Klaņu skrūves by default tiek mainitas pie remonteshanas, tāpat ka galvas skrūves un kloķenes pamatu skruves, jo otreiz vai trešo reiz velkot, protams, ka torque specs vairs nebūs vajadzigais. Vēl esmu sastapies ar klaboņu, kad virzulis ir nedaudz padilis un maiņas pubktā mēdz sist pret cilindra sienu.
VW Passat CL B3 1.8 20vT ikdienišķais 😂
VW Passat GL B3 1.8 20vT in garage waiting for parts and warm hands 😂👍🏻

msh

Post by msh » 03.01.2019, 20:40

Nu labi, un ko tu saki par virzuļu pirkstiem? Galvenā aizdoma ir uz tiem :?

To variantu, kur virzuļi maiņas punktos sitas pret cilindriem man gadījās piedzīvot 10 gadus atpakaļ ar 3A motoru, bet nu tas bija bik savādāk.

ingumzz

Post by ingumzz » 03.01.2019, 21:28

Nu velss, ja pirkstam brivkustiba klanii ir ļoti liela, to pie montāžas varētu nodiagnosticēt

Nordik
Has thanked: 152 times
Been thanked: 264 times

Post by Nordik » 03.01.2019, 21:33

Dzenis pavēstīs
Nabadzības tarkšķis

msh

Post by msh » 04.01.2019, 01:37

ingumzz wrote:
03.01.2019, 21:28
Nu velss, ja pirkstam brivkustiba klanii ir ļoti liela, to pie montāžas varētu nodiagnosticēt
Uz aci/sajūtām vai kā? It kā neko ļodzīt sāniski nevar, uz augšu leju raustot arī ne, tik vien ka klanis sāniski viegli bīdās pa pirkstu, un pirksts viegli grozās virzuļa caurumā.

ingumzz

Post by ingumzz » 04.01.2019, 09:38

Parasti to jau uz sajūtām,ja viss ir slikti tad jau ar aci var just, ka Kkas ir ne tā. Uz sāniem klanim ir brivi jakustas pa pirkstu, tāpat arī virzulī(protams ne tiem, kam pirksts uz karsto presejas virzulī) , bet ne pārāk brīvi, principa liekot kopā tas viss samontejas ar kailām rokam, bez āmura iejaukšanās. Varbūt kada no bronzas buksem klanim vairāk izdilusi :? pie montāžas un demontāžas jameiģina visu samērīt cik nu vien tas ir iespējams, Itseviski dilstošās detaļas :thumbs:

msh

Post by msh » 04.01.2019, 12:39

Pastāsti vispār ar kādu rīku mēra cilindrus, un kur tādu rīku var nopirkt.

ingumzz

Post by ingumzz » 04.01.2019, 13:15

Par cik man no darba vietā ir pieeja šādiem tādiem instrumentiem, tad neesmu nemaz baigi meklējis, kur jamos var iegādāties :D Angliski tas veķis saucas- cylinder dial bore gauge, gan jau ebay var strast . Otra saimniecībā nepieciešamā lieta - mikrometri
Attachments
7E06F8A3-612B-4444-9B25-1CCBF6D3CC37.jpeg
Mikrometri
7E06F8A3-612B-4444-9B25-1CCBF6D3CC37.jpeg (573.08 KiB) Viewed 1392 times
93AEE5A1-4A77-4CDC-8850-EB6E92837B96.jpeg
Bore dial gauges
93AEE5A1-4A77-4CDC-8850-EB6E92837B96.jpeg (507.39 KiB) Viewed 1392 times

msh

Post by msh » 05.01.2019, 02:30

50-75 mm mikrometru pats pa vasaru nopirku no prooftools.lv lai kloķeni samērītu; vajadzēs vēl nopirkt abus mazos izmērus, bet cilindru mērītājus internetveikalos papētot katalogus neesmu manījis; gan jau neesmu pietiekami daudz meklējis.

Starp citu, bildē fonā 1.8T klaņi? Manam motoram klaņiem vispār ir maināmas špiļkas, ne skrūves; bentlijā nav rakstīts ka tās būtu sevišķi jāmaina, lai arī nopirkt laikam atsevišķi var.

msh

Post by msh » 05.01.2019, 12:38

Vakar aizbraucu pie Alvja un paprasīju viņa viedokli par ģeneratora siksnu. Slēdziens - jāsūta augšā jauns spriegotājs, esošajam acīmredzot atspere izstiepusies. Zb jau tās jauno mašīnu problēmas; ar ģeneratora siksnu saistītās lietas beigās uz 50-60 eirām būs izmaksājušas... :D

msh

Post by msh » 12.01.2019, 20:06

Pirms kādas nedēļas tika atlikts atpakaļ wahler termostats. Rezultātā ir atpakaļ siltums, un redzams ka vecā motora sūknis tomēr ir uzlabojis cirkulāciju - uz šosejas temperatūra ir 96-97 grādi, ventilators ieslēdzas pie ~99 grādiem. Gribētos abus ciparus pāris grādus zemākus, bet nu vienalga, uzlabojums ir.

Image

Nu un tad vēl tika uzsūtīts un piektdien tika savākts šitas te krāms. Man patīk manis izvēlētais veikals; ja tiek kaut kas uzsūtīts vai ja rodas plauktā, detaļu parasti ir ražojusi kāda pieņemama firma, nevis kaut kas no apakšgala, tā arī te, man par pārsteigumu radās esam INA ražojums :D Šodien uzliku, nu, starpība starp veco un jauno spriegotāju bik ir; vecais kustas lēēēēni, šis ātri - bet nu diemžēl šī epopeja nav beigusies; ar jauno spriegotāju ļoti labi varēja saprast ka problēma ir nevis piespiedēja spēkā, bet tajā, ka tas spriegotājs atmetas līdz galam - tātad vai nu siksna ir pastiepusies, vai arī katalogā norādītais cipars ir galējais pieļaujamais; šī siksna bija dažus milimetrus garāka. Karoč būs jāaizsūta kāds uz veici lai nopērk man jaunu siksnu, tik pirms tam jāizštuko, cik garu siksnu man vajag.

Post Reply

Return to “vw Golf Latvijas miestos un ielās”