Pieķēros beidzot dzeses problēmām. Agregātus laukā, sūkni laukā, radiatoru laukā - vispirms pielāgoju jauno ventilatoru - pirmkārt, tas bija domāts bik īsākam radiatoram - vispirms man bija muļķīga doma uztaisīt kaut kādas pārejas plāksnītes, bet tad sapratu - priekš kam man ir pusautomāts?

- un tā nu ventilatoram korpuss tika pagarināts par 3 cm - un pie viena nācās no korpusa apakšas nogriezt liekos 4 cm nost un nolocīt kanti - tomēr 36 cm augsts ventilators iekš mk2 neielien , ja nu vienīgi liekās daļas vidū izgriežot robu priekš motora spilvena. Uzliku no vecā motora dažas štukas nogājušo ūdenssūkni, pavārīju no 1.6 nākošo OEM termostatu un manu pirms pāris gadiem pirkto wahlerīti - uz abiem rakstīts 87 grādi, bet OEMs pie tās temperatūras ir līdz galam atvēries, bet wahlerītis tajā temperatūrā tikai sāk atvērties

- ieliku pagaidām to OEMu, paskatīsimies ko darīs temperatūras. Pārbaudīju arī temp devēju, pavārot, nācās nosecināt ka bloks ir nokalibrēts pareizi.
Ar šo ventilatoru ir jūtams uzlabojums - nu te pat ir iespējams iebāzt roku
Pie vienām mokām, kad jau reiz stūres pastiprinātāja sūknis karājās zem mašīnas, izdomāju pieķerties tam, jo man nepatika doma ka starp sūkņa asi un skriemeli ir 3x5 šeibes, kā arī mūžīgā nīdēšana. Aizbraucu pie viena paziņas, kam nomests gaida izārdīšanu B3 passāc - nē, ķīļsiksnas, nebūs - bet nu aizgājām parevidējām viņa brāļa krājumus, un tur tika atrasts pareizais sūknis - un uzlikts. Tas nabags bija galīgi izkaltis, ielejot iekšā eļļu un pagrozot skriemeli, neko nemaz nepumpēja - bet nu pēc pirmā starta vispirms bik pačīkstēja siksna, tad sūknis dažas reizes īpatnēji nonīdēja, un pēc tam viss labi - darbojas kā vajag un ir kluss, tik vien ka ir maza luftīte asij
Uzliku arī beidzot atpakaļ pannu - nācās bik pieslīpēt kartera caurumam vienu kanti lai neberztos pret alumīnija karteri - un pret kaut ko ar motoru saistītu tā panna metas, pastiprinātāja sūkņa apvidū - bet nu laikam pret kādu kronšteinu, un nevis skriemeli...
Padarbinot un izbraucot vienu līkumu - nepierasti ka pastiprinātāja sūknis nenīd, bet kaut kas ar agregātiem saistīts vienalga čivina

, gan, ja agrāk bija divbalsīgi, nu ir vienbalsīgi; man ir aizdomas vai tur nebuksē ģeneratora skriemelis - būs vēl jāpapēta un jāparāda pieredzējušākiem cilvēkiem.
Samainīju arī labo papildnieku, tam, autopāļa ražojuma eksemplāram, jau pirms gada bija parādījušās problēmas ar mitrumu un koroziju iekšpusē - man te mētājās pāris labu Typ19 hella papildnieku, dabūju uztaisīt vienu pārejas bleķīti, savādāk der, tik vien ka lukturis par kādiem 10 grādiem šķībs, bet gaismas pleķīti tas sevišķi neietekmē.