Piķēšana un virsbūves atjaunošana
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:
1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".
2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
Uzsākot jaunu tēmu:
1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".
2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
-
- VW: Golf/Jetta/Bora Mk..? GTI..
Piķēšana un virsbūves atjaunošana
Vai var kāds palīdzēt ieteikt labu auto aizsardzības līdzekli pret ūdeni, sāļiem, akmeniem, jeb nopiķēt auto apakšu.
Meklēju šeit:
http://www.autokrasas.lv/?pane=nxt&lang=1&gid=21
ko es doamju ka varetu but ok:
Bituma antikorozijas pārklājums HAGMANS Underredsmassa 1 kg
Bituma antikorozijas massa APP P120 AUTOBIT
Bituma antikorozijas pārklājums APP B100
Ieteikumi, padomi, citu materialu izmantošana???
Meklēju šeit:
http://www.autokrasas.lv/?pane=nxt&lang=1&gid=21
ko es doamju ka varetu but ok:
Bituma antikorozijas pārklājums HAGMANS Underredsmassa 1 kg
Bituma antikorozijas massa APP P120 AUTOBIT
Bituma antikorozijas pārklājums APP B100
Ieteikumi, padomi, citu materialu izmantošana???

StickerShop.lv internetveikals. Plaša izvēle, draudzīgas cenas. SĪKĀK ŠEIT...
e-pasts: info@stickershop.lv
Tel. Nr. 25660773
www.stickershop.lv
-
Re: Piķēšana un virsbūves atjaunošana
Padomi?

StickerShop.lv internetveikals. Plaša izvēle, draudzīgas cenas. SĪKĀK ŠEIT...
e-pasts: info@stickershop.lv
Tel. Nr. 25660773
www.stickershop.lv
Nu ja esi tuvu Liepājai, tad varu līdzēt.
- Attachments
-
- Lincoln town car
- IMG_2261.JPG (124.21 KiB) Viewed 1291 times
-
- IMG_2287.JPG (119.44 KiB) Viewed 1291 times
-
- Oldsmobile
- IMG_2284.JPG (110.14 KiB) Viewed 1291 times
-
- VW: Gāze/PURVCIEMS/Maiņa
- Has thanked: 283 times
- Been thanked: 576 times
Tikai par darbu, vai tas ir kopā ar materiāliem?
Kāds ir process?
Kāds ir process?
Cena ar visiem materiāliem. Nemaz jau nav tik dārga tā bituma masa. Gan lielākiem autombīļiem nedaudz dārgāk, jo loģiski lielāks laukums. Proces vienkārš. Nomazgāt apakšu ar ziepūdeņiem, ļaut nožūt un bitumu pāri. Viņam patīk labi pielipt.
Ir gan vēlviens process kuru izmantoju lielajiem projektiem. Bet tas aizņem daudz laika. Sākas tāpat ar mazgāšanu, žāvēšanu, tad pūš pāri speciālu organisku eļļu, kura ielien visās škirbās un izveido efektīvu plēvi izspiežot mitrumu no visuriens. 4-5 dienas žūšanas laiks un tad pārti bitumu. Šis jau ir pa dārgo, bet ikdienā nav pieprasīts, jo saprotat paši ka mašīna man aizņem vietu gandrīz 5 dienas.
Ir gan vēlviens process kuru izmantoju lielajiem projektiem. Bet tas aizņem daudz laika. Sākas tāpat ar mazgāšanu, žāvēšanu, tad pūš pāri speciālu organisku eļļu, kura ielien visās škirbās un izveido efektīvu plēvi izspiežot mitrumu no visuriens. 4-5 dienas žūšanas laiks un tad pārti bitumu. Šis jau ir pa dārgo, bet ikdienā nav pieprasīts, jo saprotat paši ka mašīna man aizņem vietu gandrīz 5 dienas.
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 15 times
Power is nothing without

Formulā ir nopērkams ar otu smāķējamais bitums, es to klāju 2x gadā, īpaši aiz priekšējām arkām, uz sliekšņiem. Es ļoti šaubos, ka eksistē tāda apstrāde par pieņemamu cenu, kuru uzklāj un aizmirsti un brauc pa sāli un granti
-
Aptuveni manā 5 gadu pieredzē ar auto apakšu apstrādāsanu esmu sapratis , ka bituma uzklāšana pa vienkāršo ir priekš TA un izturība kādu gadu. No apakšas tā pat sāk Rūsēt.
Kad viss ir sametināts notīru ar drāteni lielāku laukumu ap metinato vietu. Noklāju ar skābo divkomponentu grunti. Ļauju nožūt. Metinājuma vietu apstrādāju ar šuvju mastiku. Gruntēju ar parastu grunti. Ar skocbraitu uzmatēju mašīnas orģīnālo pārklājumu. Ar Bitumenu pārklāju visu apakšu vairākās kārtās. Bitumenu, kamēr tāds nenocietējis krāsoju ar parastu krāsu.( Esmu sapratis ka viņs mīl uzsūkt ūdeni, tomēr)
Kādreiz niekojos ar parastu notīrīšanu un bitumena uzklāšanu- kaķim zem astes.
Tad paniekojos ar Brunox- arī nepatika. No apakšas tā pat iznāca rūsa pēc laika. Nepatika arī tas, ka ar dažiem materiāliem nepatīkami reaģē.
Pagaidām esmu apstājies pie augstāk minētā jo:
*Nav salīdzinoši dārgi
*Turas vairākus gadus mūsu ziemās. (pārbaudīts)
Nu tā daru es, gan jau ir citi labāki veidi, bet mani apmierina, vnk padalījos
Kad viss ir sametināts notīru ar drāteni lielāku laukumu ap metinato vietu. Noklāju ar skābo divkomponentu grunti. Ļauju nožūt. Metinājuma vietu apstrādāju ar šuvju mastiku. Gruntēju ar parastu grunti. Ar skocbraitu uzmatēju mašīnas orģīnālo pārklājumu. Ar Bitumenu pārklāju visu apakšu vairākās kārtās. Bitumenu, kamēr tāds nenocietējis krāsoju ar parastu krāsu.( Esmu sapratis ka viņs mīl uzsūkt ūdeni, tomēr)
Kādreiz niekojos ar parastu notīrīšanu un bitumena uzklāšanu- kaķim zem astes.
Tad paniekojos ar Brunox- arī nepatika. No apakšas tā pat iznāca rūsa pēc laika. Nepatika arī tas, ka ar dažiem materiāliem nepatīkami reaģē.
Pagaidām esmu apstājies pie augstāk minētā jo:
*Nav salīdzinoši dārgi
*Turas vairākus gadus mūsu ziemās. (pārbaudīts)
Nu tā daru es, gan jau ir citi labāki veidi, bet mani apmierina, vnk padalījos
Labāk- smilšu strūkla vai analogs iespējamais rūsas tīrīšanas processGG. wrote:Nebūtu labāk
Skābā grunts
Šuvotājs
Grunts
Krāsa
Bitums
Krāsa?
skābā grunts(Glasurit, PPG, nedo dievs Novol sarkano)
parastā 2K poliuretāna vai akrila grunts(obligāti uz skābās)
poliuretāna šuvju mastika (der analogs izņemot Hagmans ražojumu)
Krāsa(neredzu nozīmi) un bitums.
vai bitums.
Uz bituma krāsu nevar, jo krāsa ir cietāka par bitumu un bitumā neiesūcas. Nav jēgas. Izmesta nauda.
Neaizmirstam tehnoloģiskos procesus starp visām lietām(slīpēšanu. attaukošanu, u.t.t)
Pa dārgo ir 130-180LS atkarīgs no auto izmēriem+ cīņa ar vietām, kur rūsas ir aktīva. Vainu tas aprobežojas ar smilšu strūklu, vai ar griešanu un metināšanu.Kavacky wrote:Cik ir tas "pa dārgo"?
Runa ir par procesu. Ir ne viens viens proces ko vajag un var izdarīt ar apakšu. Ir rūsa- tīram ārā. Ir caurums- metinam ciet. Vis iet +++++++. Ir atseviški gadījumi, ka no apakšas grīga izskatās ideāli, BET. No salona puses metāls ir caurrūsējis, no apakšas ir oriģinālais pretakmeņu aizsardzības slānis, kurš izskatās perfekti. Liekas vis ideāli, tikai braucot liekas ka grīda kustās. Ir tik daudz individuāli gadījumi....Миша wrote:Nedomaju ka tajos 50 ls ir ari rusas apkarošana...pavirsu uzputis un bus ok uz TA
Pats personīgi reizi gadā aizmetinu pa caurumam grīdā. Rudenī lietus laikā parādās mitrums salonā. Uzreiz beņķus ārā, tepiķi ārā un reku viņš ir. Metāls vienkārši nogurst. Katrs auto ir INDIVIDUĀLS.
Es nezinu vairs precīzi, bet viens Golf III trāpījās man, kurš štancēts tuvu ekvatoram. Es nezinu tagad vairs to Made in Turkey vai kā tamlīdzīgi pateikt, bet viņš bija vienkārši beidzies. No metāla vairs nebija nekas palicis.