Biodiizelis
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:
1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".
2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
Uzsākot jaunu tēmu:
1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".
2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
Biodiizelis
Klau kaads varbuutas var pateik vai ir lietojis ka ir ar biodiizelja lietoshanu VW golf 3 1.9 TD 1992 gads? 
-
- VW: Golf
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
Manuprāt tīru biodīzeli standarta auto, it sevišķi vecos, liet nav ieteicams.
Ir speciāli aparāti, kā piemēram SAAB, kuros vr liet, jo tiem daudzas dzinēja detaļas kas normālam dīzelim ir no gumijas, tam ir no metāla, jo principā biodīzeļa degviela ir ražīgāka-jaudīgāka.
Iespējams, ka man nav taisnība, taču šādu informācija palikusi atmiņā no apraksta par biodīzeļa degvielu.
Var mēģināt šķaid\it, taču vai tad ir jēga - šaubos.
Ir speciāli aparāti, kā piemēram SAAB, kuros vr liet, jo tiem daudzas dzinēja detaļas kas normālam dīzelim ir no gumijas, tam ir no metāla, jo principā biodīzeļa degviela ir ražīgāka-jaudīgāka.
Iespējams, ka man nav taisnība, taču šādu informācija palikusi atmiņā no apraksta par biodīzeļa degvielu.
Var mēģināt šķaid\it, taču vai tad ir jēga - šaubos.
Mk2
Nē, nu protams tīru viņu gāzt iekšā nedrīkst nepārbūvētam auto, tas jau pats par sevi saprotrams. Bet tā, kādus 15% var atšķaidīt ar parasto dīzelīti 
ā un biodīzels ir ļoti, ēm, kā lai pasaka, attīrošs. Ja tev filtrā būs sakrājušies kādi netīrumi, tad biodīzelis tos izskalos ārā un iespējams aizkritīs ciet kāda sprausla, bet tas tāds sīkums vien ir.
ā un biodīzels ir ļoti, ēm, kā lai pasaka, attīrošs. Ja tev filtrā būs sakrājušies kādi netīrumi, tad biodīzelis tos izskalos ārā un iespējams aizkritīs ciet kāda sprausla, bet tas tāds sīkums vien ir.
Biodiizelis
cik zinu tad biodiizlei gaazh ieksha atiiru un nav nekaadu probleemu zinu kas brauc ar bio ar vieglajiem un nekaadu probleemu un arii smagajos dien diena brauc ar tiiru un nekaadu probleemuneesot nju jaapar to attiirosho speeju biju dzirdeejis tapeec jaamaina filtrs pirms lieshanas iekshaaa
-
- Moderators
- VW: VW Golf1, VW Lupo,
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 25 times
s
es ar mk2 84 gada 1.6 d nobraukaju pus gadu lietojot tikai tiru biodizeli un nekas nenotika , ja neskaita to ka pec pirmiem 500 km saka iet labak
tikai ir viena lieta pirms pariet uz biod vajag nomainit deg.filtru
p.s. pie musu d cenam es taisos ari sava liet biod , bet nesanak laika nomainit filtru un aizbraukt uz tanku
p.s. pie musu d cenam es taisos ari sava liet biod , bet nesanak laika nomainit filtru un aizbraukt uz tanku
Re: s
Paldies par ideju!Marisio wrote:es ar mk2 84 gada 1.6 d nobraukaju pus gadu lietojot tikai tiru biodizeli un nekas nenotika , ja neskaita to ka pec pirmiem 500 km saka iet labak
Ka ar gumijas detalam, nav jamaina?
Ja es nekļūdos bioetanola sastāvā ir etanols, bet biodīzeļa sastāvā ir metanols! kas arī ir toksisks un "saēd" gumijas detaļas, tā kā pirms to liet ir jāmaina gumijas un elastomēru detaļas, kas saskaras ar degvielu. Tomēr neesmu drošs kādās proporcijās un daudzumos tas metanols tiek izmantots degvielā, ja mazās, tad biodīzelis nav bīstams mašīnaj, ja lielos, tad var iekrist uz kādiem 50-150Ls remonta. Kopumā es gan neriskētu biodīzeli liet ikš savas mašīnasTimm wrote:nu kamõn, cilvēki, nevajag jaukt biodīzeli un bioetanolu, kas ir biobenzīns (E85 piem.)! biobenzīnu, to gan nedrīkst liet tīru nepārbūvētiem autiņiem, atšķaida gumijas detaļas, utt.! biodīzelis, kas tiek ražots, cik zinu, no rapša, var tikt liets dajebkur!