Es neapgalvoju, ka informācija ir 100% pareiza. Laipni lūgti dalīties savās zināšanās.
Plus būtu lieliski, ja kāds, kuram ir citi 16v ieplūdes kolektori sataisīt tādas pašas billdes ar mērījumiem, kā es sataisīju savam kolektoram.
Man zināmā info par 16v kolektoriem. Tiesa ne visiem viena veida motoriem nāca viena izmēra kolektori.
1)40 mm
2)42 mm
3)44
4)50/48 mm KR,9A, PL
5)52 mm ABF
Jāmēra kolektoru iekšējie izmēri, tiesa nav skaidrības kurā vietā, bet es teiktu, ka loģiskāk būtu vietā, kur stiprinās kopā abas daļas. Pēc bildēm mērot (pēc izmēru proporcijām zinot, ka attālums starp skrūvēm visiem ir vienāds ~ 93mm) šis pieņēmums apstiprinās.
Krutākais skaitās "lielais"kolektors, kāds esot nācis KR:

Kā redzams viņš ir resns un vietā, kur sadalās četrās daļās ir smuki izveidots ieplūdes konuss, nevis prosta apaļš caurums plakanā sienā, kas galīgi nenāk par labu plūsmai.
Manam ieplūdes kolektoram diametrs ir ~43mm - teiktu, ka "44 milimetru" kolektors. Šeit ir mans ieplūdes kolektors no 9A

Un šeit bilde, kas salīdzina caurplūdes laukumu. Sākot no kreisās puses: vietā, kur stiprinās klāt drosele, vietā, kur stiprinās kopā abas daļas (kopējais laukums visiem 4triem kanāliem) un vietā, kur stiprinās pie galvas (kopējais laukums visiem 4triem kanāliem). Mana kolektora parametri apakšā, augšā kā būtu labāk ņemot vŗā visādus hidrodinamikas likumus utt.

Plus es lasu literatūru un pētu ieplūdes kolektoru teoriju vispār - kā noteikt optimālo garumu, diametru utt, jo nav tā, ka uzmauc tur dajebko un būs ok.