kastes izmēri, un citi jautājumi...
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:
1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".
2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
Uzsākot jaunu tēmu:
1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".
2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
-
- VW: Golf/Jetta/Bora Mk..? GTI..
Re: kastes izmēri, un citi jautājumi...
es nesaprotu... vari paskaidrot, kāpēc ? 
Auto audio instalācijas
-
te tads mazinjsh info, varbut kadam noder...
http://mobileaudio.lv/index.php?navig=12&sid=19
http://mobileaudio.lv/index.php?navig=12&sid=20
Ex: Audi A6C6 2.0 TDi
Daily: Golf6 1.4 Fsi
Ex: Audi A4B6 1.9 TDI quattro
Ex: Golf4 1.9 TDi
Ex: Audi A3 2.0 TDI [Nozagts]
Ex: Golf3 GTI 2.0 16v ABF [best ever]
Daily: Golf6 1.4 Fsi
Ex: Audi A4B6 1.9 TDI quattro
Ex: Golf4 1.9 TDi
Ex: Audi A3 2.0 TDI [Nozagts]
Ex: Golf3 GTI 2.0 16v ABF [best ever]
-
- VW: Golf
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
phantomas - iepriekšējā postā norādīju.
Ja netici - paņem un pārbaudi.
Es to saku no savas pieredzes.
Efekts, kā jau teicu - salīdzinot portētu, neportētu kasti.
Ja subs ir slēgtā kastē - mazāka iespēja to izsist, jo rodas pretestība.
Ja portētā - nav pretestība un gais staigā brīvi.
Es šajā gadījumā runāju par tiešām jaudīgām sistēmām.
Pie 161 Db to var just ļoti labi.
Ja netici - paņem un pārbaudi.
Es to saku no savas pieredzes.
Efekts, kā jau teicu - salīdzinot portētu, neportētu kasti.
Ja subs ir slēgtā kastē - mazāka iespēja to izsist, jo rodas pretestība.
Ja portētā - nav pretestība un gais staigā brīvi.
Es šajā gadījumā runāju par tiešām jaudīgām sistēmām.
Pie 161 Db to var just ļoti labi.
Mk2
-
Nu sit mani ar caurām zeķēm, es nevaru iebraukt !!!
kad sēdi istabā un atver logu, arī dzirdzi var bojāt, gaisaplūsma lielāka !!?
Vienīgi varu iedomāties, ka atverot durvis ausīm pināk papildu skābeklis un tās tiek labāk apasiņotas un līdz ar to ausu kompreisja kļūst augstāka.. nezinu...
Un takš ir skaņas vilnis pie noteiktas frekvences, kas tev nāk ausī ! Un tad tas arī ir tas, kas bojā to bungādiņu ! Un ja durvis ir vaļā, tad tas vilnis līdz ausij nokļūst mazāk, jo daļa aiziet pa durvīm ārā... nu vienīgi, pieļauju domu, ka ir sistēmas, kad spiediens pie vienas atvērtas durvis var būt lielāks... bet ne jau pie abām vai visām 4ām....
Un ja runa iet par 160 db, tad tu saki, kapie tāda spiediena tu vari pateikt, kas ir skaļāk un kas klusāk ????? Un arī pie tāda spiediena, ir pārāk daudz citu aspektu, nekā tikai durvis....
Un vēl, atvaino, bet ja tu esi gatavs sēsties autiņā, kur ir iespējami 160 db, bez iepriekšējas sagatavošanās, tad tu normāls neesi !!!
p.s.
vēl ienāca prāta doma, ka ir arī tāda lieta, kā centrālā nervu sistēma, kas piešādām spiediena izmaiņām arī var dot dažādas, varbūt mānīgas sajūtas !
kad sēdi istabā un atver logu, arī dzirdzi var bojāt, gaisaplūsma lielāka !!?
Vienīgi varu iedomāties, ka atverot durvis ausīm pināk papildu skābeklis un tās tiek labāk apasiņotas un līdz ar to ausu kompreisja kļūst augstāka.. nezinu...
Un takš ir skaņas vilnis pie noteiktas frekvences, kas tev nāk ausī ! Un tad tas arī ir tas, kas bojā to bungādiņu ! Un ja durvis ir vaļā, tad tas vilnis līdz ausij nokļūst mazāk, jo daļa aiziet pa durvīm ārā... nu vienīgi, pieļauju domu, ka ir sistēmas, kad spiediens pie vienas atvērtas durvis var būt lielāks... bet ne jau pie abām vai visām 4ām....
Un ja runa iet par 160 db, tad tu saki, kapie tāda spiediena tu vari pateikt, kas ir skaļāk un kas klusāk ????? Un arī pie tāda spiediena, ir pārāk daudz citu aspektu, nekā tikai durvis....
Un vēl, atvaino, bet ja tu esi gatavs sēsties autiņā, kur ir iespējami 160 db, bez iepriekšējas sagatavošanās, tad tu normāls neesi !!!
p.s.
vēl ienāca prāta doma, ka ir arī tāda lieta, kā centrālā nervu sistēma, kas piešādām spiediena izmaiņām arī var dot dažādas, varbūt mānīgas sajūtas !
Auto audio instalācijas
-
1. Tavs piemērs ar istabas telpu - neadekvāts, jo pats ļoti labi zini, ka dzīvojamās telpas un akustikas ļoti stipri atšķirās no akustikas sistēmām auto, kur ir pavisam citi spiedieni uz ausi.
2. Nevienā no saviem postiem neesmu norādījis pie cik atvērtām durvīm vai logiem tas ir domāts.
Tad nu saku, ka tas ir salīdzinājumā ar vienu atvērtu logu pie sistēmas ar portu.
3. Neizprotu kas par vainu ir Tavai neticībai, taču jā - apmeklējot auto audio izstādes nu jau 4 gadus ārvalstīs, ir nācies iepazīties ar ļoti, ļoti dažādām audio sistēmām.
Protams, ne jau pusi dienas sēžot vienā auto kurš "saražo" 161 Db, taču pietiekami daudz sekundes, lai apjaustu tās jaudu un ietekmi uz ķermeni.
Saku savus secinājumus un man nav vajadzīgs kādam kaut ko pierādīt.
Taču tieši jaudīgo aparatūru auto īpašnieki pēc sarunas ar tiem un sajūsmas izrādīšanas no manas puses par kvalitatīvo veikumu piedāvā paklausīties atkārtoti auto "bassu" pie atvērtiem (parasti 1-2 logiem), jo tādā veidā, kā jau teicu iepriekš, tiek daudz ātrāk un jaudīgāk pārvietota liela gaisa massa un tādējādi radot daudz lielāku ietekmi uz bungādiņām.
Nav man pabeigts grāds fizikas zinātnēs, taču pietiekami ilga pieredze auto audio instalācijās un prāts, lai ņemtu vērā profesionāļu viedokļus, protams, pārbaudot tos ar savu ausi.
Kamēr kāds (tu) meklē psiholoģiskas problēmas otrā cilvēkā un apšaubi minēto, citi to ir izvērtējuši praksē un izmanto "lielāka iespaida" radīšanai. Jo tieši tāda ir minētās auto audio izstādes jēga.
2. Nevienā no saviem postiem neesmu norādījis pie cik atvērtām durvīm vai logiem tas ir domāts.
Tad nu saku, ka tas ir salīdzinājumā ar vienu atvērtu logu pie sistēmas ar portu.
3. Neizprotu kas par vainu ir Tavai neticībai, taču jā - apmeklējot auto audio izstādes nu jau 4 gadus ārvalstīs, ir nācies iepazīties ar ļoti, ļoti dažādām audio sistēmām.
Protams, ne jau pusi dienas sēžot vienā auto kurš "saražo" 161 Db, taču pietiekami daudz sekundes, lai apjaustu tās jaudu un ietekmi uz ķermeni.
Saku savus secinājumus un man nav vajadzīgs kādam kaut ko pierādīt.
Taču tieši jaudīgo aparatūru auto īpašnieki pēc sarunas ar tiem un sajūsmas izrādīšanas no manas puses par kvalitatīvo veikumu piedāvā paklausīties atkārtoti auto "bassu" pie atvērtiem (parasti 1-2 logiem), jo tādā veidā, kā jau teicu iepriekš, tiek daudz ātrāk un jaudīgāk pārvietota liela gaisa massa un tādējādi radot daudz lielāku ietekmi uz bungādiņām.
Nav man pabeigts grāds fizikas zinātnēs, taču pietiekami ilga pieredze auto audio instalācijās un prāts, lai ņemtu vērā profesionāļu viedokļus, protams, pārbaudot tos ar savu ausi.
Kamēr kāds (tu) meklē psiholoģiskas problēmas otrā cilvēkā un apšaubi minēto, citi to ir izvērtējuši praksē un izmanto "lielāka iespaida" radīšanai. Jo tieši tāda ir minētās auto audio izstādes jēga.
Mk2
-
tā ir cita lieta, ja runa iet par vienu vai diviem atvērtiem logiem !! Jo daudzās sistēmas, atverot vienu durvi tiešām palielinās spiediens, par ko arī es visu laiku meēģinu tev ieskaidrot, ka tas ir spiediens un vienīgi tas, kas bojā ausis (ja runājam par subu diapazonu). Un līdz ar to ar tikai logu varētu tā būt !
Un teikšu kā ir, neticu, ke esi izbaudījis 160db sēžot auto. Nu nebūtu tev dzirdes vairs!
šadā līmenī neviens uz ausi neko nevar pateikt un to nedara, tas ir pretrunā ar pilnīgi visām drošības normām ! Takš vari pats izrēķināt cik ir 160db mehāniskajā spiedienā !!!!!
atverot logus, durvis, vienalga, ne jau skaļrunis sāk vairāk staigāt, to daudz efektīvāk bremzē tā kastes tilpums nekā tad kad mainās daudz lielākais tilpums, kurā tas spēlē. Vnk pazūd auto kompresijas radītā atdure!
p.s.
es nemeklēju psiholoģiskas problēmas tevī, bet gan fizikālu skaidrojumu tevis teiktajam !
p.s.s.
pats arī šo to saprotu un esmu arī piedalījies sacensībās !!
Un teikšu kā ir, neticu, ke esi izbaudījis 160db sēžot auto. Nu nebūtu tev dzirdes vairs!
šadā līmenī neviens uz ausi neko nevar pateikt un to nedara, tas ir pretrunā ar pilnīgi visām drošības normām ! Takš vari pats izrēķināt cik ir 160db mehāniskajā spiedienā !!!!!
atverot logus, durvis, vienalga, ne jau skaļrunis sāk vairāk staigāt, to daudz efektīvāk bremzē tā kastes tilpums nekā tad kad mainās daudz lielākais tilpums, kurā tas spēlē. Vnk pazūd auto kompresijas radītā atdure!
p.s.
es nemeklēju psiholoģiskas problēmas tevī, bet gan fizikālu skaidrojumu tevis teiktajam !
p.s.s.
pats arī šo to saprotu un esmu arī piedalījies sacensībās !!
Auto audio instalācijas
-
Un par ko tad es no paša sākuma runāju?
Tieši par spdieinu uz ausīm!
Jā, sēdēju auto, kurš sasniedza 161 Db.
Tāpat arī VIBE Db tunelī utt utjp.
Katra auto īpašnieks jautā vai skaļāk vai nē. Un pie zināmiem Db piešķir austiņas.
Tieši par spdieinu uz ausīm!
Jā, sēdēju auto, kurš sasniedza 161 Db.
Tāpat arī VIBE Db tunelī utt utjp.
Katra auto īpašnieks jautā vai skaļāk vai nē. Un pie zināmiem Db piešķir austiņas.
Mk2
Negribu īpaši iejaukties jūsu diskusijā, bet ja es iegriežu subi un man visas durvis un logi ir ciet tad uz ausīm ir lielāks spiediens, jo skaņas vilnis netiek izlaists no mašīnas, un viņš tur arī cirkulē, bet ja kaut kas ir vaļā, tad tas spiediens ir mazāks, jo ir cita telpa pa kurieni tam spiedienam skaņas vilnim utt izlīdzināties!
Šie varianti ir pareizi, bet ir arī trešais, kurš prasa vēl lielāku tilpumu, kad ir slēgta vaļējā kaste,
jeb BAND-PASS vai kaut kā tā, bet katrs nakošais variants dod maigaku un apjomīgāku basu,
bet tilpums katrai kastei gandrīz uz pusi palielinās,
tad ir jaizvērtē cik lielu litrāžu tu vari atvēlēt savā bagazniekā,
jo var sanakt ka tev paliks vieta kur iemest sporta kedas un visss...
Šie varianti ir pareizi, bet ir arī trešais, kurš prasa vēl lielāku tilpumu, kad ir slēgta vaļējā kaste,
jeb BAND-PASS vai kaut kā tā, bet katrs nakošais variants dod maigaku un apjomīgāku basu,
bet tilpums katrai kastei gandrīz uz pusi palielinās,
tad ir jaizvērtē cik lielu litrāžu tu vari atvēlēt savā bagazniekā,
jo var sanakt ka tev paliks vieta kur iemest sporta kedas un visss...
Mk4 GTI TDI Exclusiv
Alpine & Zeus
Alpine & Zeus
es pilnīgi piekrītu marchs teiktajam
un phantomas
viņa teikto var pilnībā saprast
un phantomas
viņa teikto var pilnībā saprast