phantomas wrote:paga paga... Ja atvērti logi, tad salonā var dabūt lielāku spiedienu ????? Tu kko nejauc ?
Es nerunāju par salona spiedienu, bet gan uzstādījumus, kādi ir kaitīgāki tieši bungādiņai.
Kādēļ?
Tādēļ, ka es savā dzīvē nu jau regulāri braukājot pa auto audio izstādēm, esmu pieredzējis n-tās Hi-Tec sistēmas.
"Bliezienu" var dabūt salīdzinoši viegli. Taču panākt to līmenī, lai ir patīkami ķermenim un pēc gadiem nekļūsti kurls - salīdzinoši sarežģīti.
Ja ir jaudīga audio sistēma un salonā, piemēram, tiek atvērti logi, tad gaisa fiziskā plūsma palielinās reizes 3 vismaz, kas savukārt nozīmē, ka bungādiņa tiek kustināta daudz vairāk.
Ja tā pa lielam, tad tas ir apmēram tas pats princips kas kastei ar vai bez porta.
Bez porta - subim gaisa masa ir ierobežota un tas savu membrānu notur stingrāk savā vietā, līdz ar to minimāli, bet mazāks ir tās gājiens.
Savukārt kastē ar portu - lielāka iespēja saplēst membrānu vai nosvilināt spoli dēļ pārspīlēta membrānas gājiena, kas izriet no jaudas pārgriešanas.