arniks8 mk2 jetta (wannabe) GT 16V

Post Reply
arniks8
VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
Has thanked: 178 times
Been thanked: 446 times

Re: arniks8 mk2 jetta (wannabe) GT 16V

Post by arniks8 » 29.07.2026, 14:23

Herro, tā arī nesanāk pa bišķim kko ielikt, atkal ir blāķis ar notikumiem Image, bet sadalīšu, lai pašam nav zb rakstīt :D.

Liekot motoru kopā pamanīju ka lai gan biju licis blīvi gan pie galvas, gan ieplūdes kolektora, ar piedzīšanu biju ierāvis zarā Image

Image

Laikam viņi speciāli taisīja tā ka pāriet no mazāka diametra uz lielāku gaisam plūstot pa ieplūdes traktu, lai nav asas malas sānos. Tā kā drīzāk no efekta dabūju defektu Image

Image

Image

Bilde uzņemta 29. Maijā, te jau domāju ka uz sezonas vidu jetta būs notestēta, bla bla bla un gatava uz sezonas vidu braukt trasē Image

Image

Beidzot izvilku trafaretu un uzpūtu to ko gribēju gadus piecus atpakaļ

Image

Regulējamais zobrats baigi labi noder, liec siksnu kā gribi, bet puszobs ar garantiju ir nost, bet varu easy peasy kompensēt.

Image

Image

Kolektoram plakne galīgi šķība un bojāta pie 1. un 4. cyl, jānorauj skaida. Sākumā ņēmos ar rokām slīpējot, bet sapratu ka nebūs un nopirku stacionāro slīpmašīnu, ko jau sen vajadzēja visādām lietām.

Image

Image

Prasījās pielabot vadus pie dzinēja, biju to jau darījis pie swapa, bet jau prasījās atsvaidzināt.

Image

Izdomāju arī beidzot pielabot gateri ko taisīju 10 gadus atpakaļ KARL!!!111111!!!!!!. Man televīzors/reste tā draņķīgi ņemas nost un jau vienā pusē vairs neturas vietā, bet plānā ir tunings kas prasa ātru un vieglu montāžu/demontāžu. Pļavā atradu labu remontgabalu

Image

Mākslasdarbs Image

Image

Griežam piekakāto sviestu ārā

Image

Mēram un taisnojam

Image

Kā būtu jābūt

Image

Kā ir Image

Image

Sarkanās spārns nebija tas taisnākais, Melnajai jettai gan bija ideāli taisns, paņēmu no tās uz šo laiku

Image

SHIEEEEEEEEEEEEET Image , pizģets šķirba līdz vītnei

Image

Image

Kā būtu jābūt:

Image

Kā ir:

Image

Karoče ņēmos ilgi un dikti

Image

Image

Image

Image

Image

Beigās kaut kā nebūt sanāca, tāpat ir nepietiekoši taisni, bet var normāli pielikt/noņemt televizoru un resti, kas ir galvenais. Ja vecais gateris nodzīvoja 10 gadus, tad šis gan jau visu atlikušo auto mūžu :D

Image

Image

Image

Salaboju zondes vadus kas pagājušajā gadā uzkrita uz kolektora un izkusa

Image

Pusass siltumsargs bija uz sadalīšanās robežas

Image

No Acainā siltumsarga uztaisīju citu

Image

08.06. Motors iekrāmēts. Tik dahujā laiks pavadīts pa brīvdienām garāžā ka man jau zb, bez alus pastrādāt jau vairs nevar Image, bet ir cerība ka drīz būs zajebis Image

Image
mdz wrote:
14.06.2021, 16:34
Kabatas biljards ar ādas raķeti.

arniks8

Post by arniks8 » 29.07.2026, 14:30

Pagājušajā gadā nesanāca uzilkt eļļas radiatoru, bet šogad offic vajag, kamēr radiators nebūs tikmēr netaisījos darbināt. Štukoju visādus variantus kā novietot, izmantoju vadu gofras, lai saprastu vai nemēģinu kko pilnībā neiespējamu.

Image

Image

Es gribēju viņu te ielikt, bet visu laiku atdūros uz visādām problēmām

Image

Tik griezu brilli ar vien vairāk un vairāk līdz šķita ka varu braukt pēc šļaukām ko piemērīt

Image

Beigās nevarēja radiatoram pa augšu viņas izlocīt kā gribēju, sapratu ka varēšu novietot tikai lejā. Lejā negribēju likt, jo bufera atvērums ir diezgan šaurs, domāju ka draņķīgi dzesēsies.

Image

Uzliku melnās jettas brilli, no sarkanās nekas nebija palicis pāri :D. Te jau kronšteini ar buksēm uztaisīti, radiators ir lenķī, lai pusi neaizsegtu buferis.

Image

Tagad var šķilt un testēt vai negāžas eļļa utt., lai saprastu vai var turpināt visu likt kopā
awwwwww yeaaaahhhhhhhh, beidzot pēc 3 mēnešiem parktiski visas brīvdienas pavadot garāžā, ņemot atvaļinājumus, lai sēdētu garāžā, motors ir izjaukts, veikts kapitālais remonts un nu jau rūc. Es jau jūtu ka biķernieki ir tuvu :smoker:

20. Jūnijs, auto jau ir salikts, sāku gatavot priekš TA. Pagājušajā vasarā man drošinātāju kastē sāka iet uz īso sūkņa vadi, pieliku tos pa taisno no atslēgas + bez drošinātāja Image, tam papildus sākās visādi elektro poltergeisti ka tjip strādā nestrādā bez nekādas korelācijas gaismas Image, izdomāju da nu nafig - jāmaina releju kaste un jāpāriet pāri vadiem, mošk atradīšu vel damage no pelēm. Pļavā no B4 passerati izvilku releju kasti

Image

Pa ceļam pielaboju visādu iepriekšējo veikumu ko biju taisījis

Image

Image

Procesā visādus liekos quick fix vadus novācu ko biju savilcis pa visiem gadiem gan salonā, gan motortelpā.

Image

Gofras ir vnk GOATED, PN visas lentas, varēju easy inetgrēt pa jaunu vadu sagrauztos vadus un optimizēt to ko biju pēc pravodkas taisīšanas(kādus 6 gadus atpakaļ) pielicis

Image

Kamēr krāmējos ar vadiem izprintējās iemesls kāpēc gribēju lai televizors un reste stāv normāli vietā.

Image

Es vel domāju vai nu izprintēt, vai no veca luktura reflektora uztaisīt tādu kā kolektoru, kas novada gaisu uz trompeti, bet tas būs kkad vēlāk.

Image

Joprojām vadi procesā

Image

Image

Bļed, es jau sāku domāt kā nafig es agrāk šo visu varēju normāli salikt kopā, te ir tāds mudžeklis ka pizģets Image

Image

Kkā lēnām pamazām mudžinu vaļā un lieku kopā

Image

21. Jūnijs 04:21, kaste vietā un elektro gļuki atrisināti

Image

22. Jūnijā(pārceltā darba diena tiem kam tāda ir) strādā TA stacijas kas strādā sestdienās, līdz ar to šodien 21. Jūnijā bez TA bajadzētu piebraukt motoru, nomainīt eļļu, lai var mierīgi rūcināt uz vietas n shit TA boksā.
Nekādus milzīgus skaidu gabalus eļļā neredzēju, viss it kā izskatās ok.

Image

22. Jūnijā aizbraucu uz TA, savācu divniekus, braucu mājās ekstāzē, līdz kādus 2-3km no mājām motors izbeidzās Image :skick:

Image

Biju galīgā nesaprašanā, nahujam. Izlēmu sākumā apskatīties metkas zobenei
Jobanirot, lūk šis man gadās pirmo reizi. Uzliku siksnu atpakaļ pa metkām un izdomāju uztaisīt leak down testu un pamērīt kompresiju. Te viss ok

Image

Image

Bļeeeeeeeeeeeeee Image

Image

Image

Karoče visslikti.lv

Image

Image

Image

Image

To be continued......
mdz wrote:

arniks8

Post by arniks8 » 29.07.2026, 14:35

Pēc galvas noravēšanas sasūtīju detaļas ko jāmaina un jau meklēju kur nopirkt citu galvu, jo kakliņi jau pirms tam nebija tajā labākajā stāvoklī, piedevām tagad tika izcelta daļa no ieplūdes kakliņu špiļkām.

Image

Image

Image

Sazīmēju kur varētu nopirkt galvu, bet kad sapratu ka cipars jaunai galvai ar atkārotu vadīklu presēšanu utt. tāpat nostāsies uz 600 eiro. POX, vinnē vinnē, papis, papis - izdomāju iebāzt jaunos vārstus galvā un nočekot kas ar sēžām un vadīklām. Par cik viss izskatījās ok, nolēmu darīt sekojošo :D

Image

Image

Image

pieslīpēju čut gludāku Image

Image

Kkas man tur ne līdz galam sagāja liekot šeit helicoilus, bet tjip turās :D

Image

Interesanti ka visos cilindros ap to pašu vietu ir švīkas un hons nav redzams Image, mans minējums ka mošk virzuļi/gredzeni pēc vārstu kontakta to izraisīja, bet tas ir tikai minējums :ka:

Image

Tātad ko es izdarīju? Uzliku stock sadaleni, ieliku helicoilus tur kur špiļkas izcēlās un saliku jaunus kompensātorus, vārstus, toš čut pieslīpēju pie sēžām un ar leak down testeri pārbaudīju ka nelaiž garām. Piedeldēju veco jauno sadaleni.

Image

Līdz Tukumam tiku, jānomazgā putnu sūdi un jācer ka braukšu atpakaļ savā gaitā nevis striķī Image

Image

Tjip viss dzīvo, nu ok otrā eļļas maiņa, tagad jau sintētiku leju iekšā.

Image

Tagad varēja jau sākt likt normāli slodzē, uzbraucu village of klap time attack, viss bumbās, braucu mājās, viss joprojām ok. Iebraucot pagalmā jūtu ka tukšgaita diezgan nevienmērīga, nedaudz uzgāzējot dzirdu trokšņus no motora Image
Pirmajā brīdī nodomāju ka mošk dzenis, bet paskatījos vidakus, paklausījos skaņu un sapratu ka jānorauj vārstu vāks

Image

Image

Karoče turpat uz vietas izurbu velvienu vītni

Image

Vai esat dzirdējuši par mūsu kungu un glābēju - eļļā mērcētiem ausu kociņiem? diezgan easy varēju visas skaidas aizvākt.

Image

Image

nu ko, dublis nr. 4641315465135, man jau zb to vārstu vāku celt nost Image, es pat vairs blīves nemainīju, man zb :D

Image
Image

Tiekās ielās :smoker:

Image
mdz wrote:

arniks8

Post by arniks8 » 29.07.2026, 14:37

Piečibināju izpūtēju, v-band ir tēma, beidzot šis savienojums nepūš garām :cuinlove:

Image

Žēl ka nenopirku divus, te kur truba iemaucas trubā dabūju pamatīgi čakarēties līdz nepūta garām(vismaz pagaidām :D )

Image

Soundcheck
Pēc rebuilda biju ielicis drošības pēc standarta čipu. Par cik pagaidām nekas pa pēdējiem ~270km vel nebija uzsprādzis, nedaudz piekoriģēju savu pagājušā gada čipu un ieliku iztestēt.
Es esmu ahujā ka ar standarta sadalenēm sēžot sēdeklī nejūtu ka sāktu iet hujovāk virs 7k rpm, lai gan teorētiski tā būtu jābūt. Ar srchiku būtu bijis vel labāk Image
mdz wrote:

Post Reply

Return to “vw Golf Latvijas miestos un ielās”