Izslēdz tos, kas nevēlas integrēties.Problēma jau ir tā ka viņi paši nevēlās integrēties un tik mauc savā slāvu mēlē. Un iespējas integrēties viņiem piedāvāja daudz, pat pārāk daudz. Ja mani uzrunā Krievu valodā, tad es automātiski pasaku ka neko nesaprotu un ej dillēs. Kaut kad tai čīkstēšanai par diskrimināciju ir jābeidzas, jo laiks integrēties bija pietiekami - veselas 2-3 paaudzes. Ja tev tas neizdevās, nu tad atvaino - nāksies pārdzīvot.Ja cilvēks tomēr kaut ko pēctam mēģina pateikt lauzītā latviešu valodā, tad arī izeju uz kompromisu un palīdzu.GatisGirdenis wrote: ↑21.12.2023, 10:56Man pa lielam nepis kādā valodā runā, vienīgais, kam, manuprāt, ir kaut kāda nozīme ir kurā pusē stāsies (pamatā mentāli, bet, ja fiziski, arī labi), ja sūds trāpīs ventilatorā.
Protams, būtu skaisti, ja visi runātu letiski, bet visu ar nevar gribēt. Tiem maniem piemēriem ir manāmi pāri 30. Krievu skolas aizklapēja (pārlatviskoja) tikai ļoti nesen. Cilvēks visu dzīvi dzīvojis neaiztikts un tagad kara dēļ viņu slēdz no sabiedrības ārā. Tie cilvēki arī kaut ko prot latviski, nav tā ka vispār neko, bet, lai pilnvērtīgi dzīvotu tagad un uzreiz, pa īsu.
[SPAMS] jauns topix vajaga
-
- VW: 1.9TDI,AR940
- Has thanked: 133 times
- Been thanked: 179 times
Re: [SPAMS] jauns topix vajaga
Last edited by fckns on 21.12.2023, 11:09, edited 1 time in total.
-
- VW: 1.9TDI,AR940
- Has thanked: 133 times
- Been thanked: 179 times
Savirzi vari noregulēt jebkurā servisā. Lukturus vari nopulēt pats, vismaz es tā darīju. Tikai man beigās tas nepalīdzēja, reflektori bija beigti un atjaunošana neatmaksājās. Beigās nopirku Depo lukturus un braucu bēdu nezinādams.
-
- VW: Golf 3, 1.8 Mono
- Has thanked: 221 times
- Been thanked: 103 times
Vienmēr atcerēšos, ka 17 gadu vecumā nepaņēma mani vasaras darbā (''Tarzāns'' parkā), jo nerunāju krieviski, tāpēc to un sekojošo vasaru aizlaidu uz Nīderlandi pamazgāt kastes.
Tas bija diezgan debili, un ceru ka tagad ir vieglāk darbu atrast bez krievu valodas zināšanām (gan jauniešiem, gan pieaugušiem).
Un es saredzu nelielu ironiju tagad strādājot darbā, kurā ir tikai angļu valoda, ne latviešu, ne krievu.
Tas bija diezgan debili, un ceru ka tagad ir vieglāk darbu atrast bez krievu valodas zināšanām (gan jauniešiem, gan pieaugušiem).
Un es saredzu nelielu ironiju tagad strādājot darbā, kurā ir tikai angļu valoda, ne latviešu, ne krievu.
Last edited by ibumetiins on 21.12.2023, 11:13, edited 1 time in total.
-
Tad nah man Stars MB nenoregulēja savirzi (šis laikam vairāk retorisks jautājums)? Googlē fiksi iemetot izmeta man mmk riepu servisu, ir ok variants?
Pulēšanu hz, kkā mīnusos hručovkas sētā negribas iet čakarēties.
-
- VW: Ar pliku dibenu pa slapju zāli
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 251 times
Stars par savirzes regulēšanu ganjau būtu sotaku paprasījuši.ibumetiins wrote: ↑21.12.2023, 11:11Tad nah man Stars MB nenoregulēja savirzi (šis laikam vairāk retorisks jautājums)? Googlē fiksi iemetot izmeta man mmk riepu servisu, ir ok variants?
Pulēšanu hz, kkā mīnusos hručovkas sētā negribas iet čakarēties.
Btw, ne visiem servisiem ir savirzes stendi mūsdienās, pakalpojums pārāk lēts, lai reāli atmaksātos to stendu pirkt, ja vien tas stends netiek visu dienu darbināts.
"Not daily driving your project car is like not f***ing your girlfriend to save her for the next guy."
-
Btw, kurā galā dzīvo? Zinu vienu onku Grīziņkalna garāžiņās ar stendu, kas savu darbu labi izdara. Rindas gandrīz nekad nav un cena arī, vismaz golfiem, pieņemama.
Ja otrā upes pusē, tad Dīķu 44 ir kantoris kuram hz kāds nosaukums - rindas reti kad ir, darbu izdara kārtīgi.
Ja otrā upes pusē, tad Dīķu 44 ir kantoris kuram hz kāds nosaukums - rindas reti kad ir, darbu izdara kārtīgi.
"Not daily driving your project car is like not f***ing your girlfriend to save her for the next guy."
-
- Zem i plakan
- VW: MK4 24V 4mo & B6 V6 4mo?
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 357 times
Hujzin, cilvēkam, kas jau beidzis pamat/vidusskolu un strādā vidē, kur krievu valoda "saiet", ir nepieciešams gribasspēks krietni virs vidējā, lai rautu klāt valodu.fckns wrote: ↑21.12.2023, 11:05Izslēdz tos, kas nevēlas integrēties.Problēma jau ir tā ka viņi paši nevēlās integrēties un tik mauc savā slāvu mēlē. Un iespējas integrēties viņiem piedāvāja daudz, pat pārāk daudz. Ja mani uzrunā Krievu valodā, tad es automātiski pasaku ka neko nesaprotu un ej dillēs. Kaut kad tai čīkstēšanai par diskrimināciju ir jābeidzas, jo laiks integrēties bija pietiekami - veselas 2-3 paaudzes. Ja tev tas neizdevās, nu tad atvaino - nāksies pārdzīvot.Ja cilvēks tomēr kaut ko pēctam mēģina pateikt lauzītā latviešu valodā, tad arī izeju uz kompromisu un palīdzu.
Cilvēku nevar vainot, ka vecāki ar viņu runāja viņu pašu bērnības valodā un iemeta krievu skolā. Krievu skolas pa faktu vajadzēja nahrenizēt jau sen, bet tos, kas ir savu dzīvi izgājuši caur krievu skolu un uzauguši krievvalodīgo vidē nespēju vainot.
Valoda neizsaka neko par cilvēku, zinu "krievus", kas ir patriotiskāki latvieši par pašiem latviešiem un respektē un piekopj vietējo kultūru.
-
DzirciemsJujubokar wrote: ↑21.12.2023, 11:19Btw, kurā galā dzīvo? Zinu vienu onku Grīziņkalna garāžiņās ar stendu, kas savu darbu labi izdara. Rindas gandrīz nekad nav un cena arī, vismaz golfiem, pieņemama.
-
- Zem i plakan
Instagrams ienāca prātā - pamatā sekoju latviešiem, kuru mērķauditorija pamatā ir latvieši un viss saturs ir pamatā angļu "mēlē". Bet nu, protams, šis neskaitās otrs grāvis, jo *iemesls šeit*.
Starpcitu, labs procents pat lauztā un nekorektā angļu valodā
Starpcitu, labs procents pat lauztā un nekorektā angļu valodā
Last edited by GatisGirdenis on 21.12.2023, 11:33, edited 1 time in total.
-
pēc google maps skatos ka sigmamotors?Jujubokar wrote: ↑21.12.2023, 11:19Btw, kurā galā dzīvo? Zinu vienu onku Grīziņkalna garāžiņās ar stendu, kas savu darbu labi izdara. Rindas gandrīz nekad nav un cena arī, vismaz golfiem, pieņemama.
-
- Zem i plakan
Vēl viens piemērs - kolēģis, ukraiņu izcelsmes (latviski runā bez akcenta un brīvi), bija noprecējis krievušku, krievuška uzstāja, ka bērns jāliek krievu skolā, pamatskola jau vairāk kā vidū un hujakc, aizliedz mācības krievu valodā un tagad visi temati, kuri pamatā ar valodu vispār nav saistīti (matemātika, fizika), jāuzņem latviski un tas bērns neko nerubī un no sakarīgām atzīmēm apsēžas uz nesekmības robežas.
Grūti ieraudzīt saprātu, bet lai jau iet. Ar pāris analfabētiem jāsāk, lai būtu izmaiņas letiņu virzienā (kuri paši arvien vairāk raujas uz angļu valodu)
Grūti ieraudzīt saprātu, bet lai jau iet. Ar pāris analfabētiem jāsāk, lai būtu izmaiņas letiņu virzienā (kuri paši arvien vairāk raujas uz angļu valodu)
-
Man liekas, ka tas blakus sanāk, tāda privātmājas izmēra ēka ar dekoratīvu koka ratu virs garāžam.
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Bet nav jau runa par attīstību, bet pretēju procesu - esošu vārdu nomainu ar angļu valodas barbarismiem. Es vakardien biju uz pakaļas - purnagrāmatā pie viena raksta komentāros, kur viens bija iekomentējis kaut ko par elektriskajām mašīnītēm, cits piekasījās viņam "kas tā tāda par anglisku abreviatūru" - cilvēkam, spriežot pēc profila bildes, ir 15-20 gadi vairāk nekā man - b ļa, nopietni, abreviatūra, un nevis saīsinājums?GG. wrote: ↑21.12.2023, 04:03Un vispār, man vienmēr gribās kliegt un mest tabureti, tad, kad kāds sūdzās par anglicismiem. Kurā momentā mēs novelkam savu strīpu pēc, kuras mēs apstādinam valodas attīstību? Ikdienā runājot, iesaku aizdomāties cik daudzi no latviešu valodas vārdiem savulaik ir aizgūti no vācu, krievu un angļu valodas. PS. katrs otrais lietvārds
Un par īstu valodas attīstību - jo vairāk iemācos leišu valodu, jo vairāk redzu ka mūsu valodniekus vajadzētu klapēt ar viņu sarakstītajām grāmatām - un vecākiem valodiekiem uz kapiem atliet. Protams, ir kaut kādi traģikomiski kāši - piemēram, augstums virs jūras līmeņa lietuviski ir "altitude" [e ar punktiņu]
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
-
- Zem i plakan
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Jā, vienīgais kas te ir saistīts ar "neatkarīgu" Latviju kā reiz ir karogs un valoda - tieši tik daudz - un valoda tiek pakāpeniski nīdēta ārā, gan to piedixšot, gan rūpējoties lai mazinātos tās runātāju skaits, gan pludinot iekšā migrantus. Nu, ir tik stipri savādāk?GatisGirdenis wrote: ↑21.12.2023, 08:01Kā arī - nenomainītos tikai tās seja, bet nomainītos arī fakts, ka viss par un ap neatkarīgu Latviju tiktu aizliegts ar likumu un lēnā garā iznīcināts. Varētu runāt savā valodā tikai ar cilvēkiem, kuriem tiešām uzticies, ka nenostučīs viena vai cita iemesla dēļ. Piemēram, tavs lepni izkārtais karogs uz pitona varētu tev dot iespēju iesēsties būrī un padomāt n dienas par to, ko esi izdarījis.
Tu tiešām tici, ka Ukrainu okupējot nomainītos tikai cilvēki krēslos?
Tas viss sākas ar dažiem vārdiemGatisGirdenis wrote: ↑21.12.2023, 07:55Nē nu, piekrītu, ka diezgan iesūkā, ka paejot garām jaunajai latvju bāleliņu paaudzei brīžiem nevar saprast vai tūristi vai vietējie, jo pamatā runā angliski, bet par atsevišķiem vārdiem piekasīties jēgu arī neredzu
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā