[SPAMS] jauns topix vajaga
-
- VW: Mk2 Jetta 1.6
- Has thanked: 363 times
- Been thanked: 236 times
Re: [SPAMS] jauns topix vajaga
3x tolmets iepirkuma cena?
Last edited by povar on 05.12.2023, 22:24, edited 1 time in total.

-
- VW: Ar pliku dibenu pa slapju zāli
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 251 times
Ne ar ko nesiltināju, man ārsienas no 40cm skaidbetona. Redzēs vai vajag. Uz nākamo ziemu mēģināšu jumtu nosiltināt, jo pizdatie siltumzudumi ir uz augšu, par cik griestos siltinājums joprojām ir tikai sentēvu izdedži un citi atkritumi.GatisGirdenis wrote: ↑05.12.2023, 20:11Man sūdainie silto grīdu konvekcijas putekļi galvā nosēdās un sapratu, ka sevi dzinu nesalīdzināmā virzienā - betona pils ar pusdiviem stāviem (180m² dzīvojamās) vs 100m² SIPene. Ja betona pili atstāju uz esošajiem 120m² vienā stāvā, sanāk trīs guļamistabas un 42m2 viesistaba/virtuve. Un viena stāva gadījumā gala cena drošvien arī noslīd esošās renovācijas pusē un tā beigu beigās būs betona pils nevis putoplasta šķūnis.
Ar ko siltināji savējo?
Šobrīd izskatās ka granulu patēriņš ir kautkas uz pustonnu mēnesī - lētāk kā tagad siltināt griestus beztolkā, lai nākamgad vēl siltinātu jumtu priekš mansarda.
"Not daily driving your project car is like not f***ing your girlfriend to save her for the next guy."
-
27 ir max kas vinilam uz kastes virsū rakstīts.
Bet nu, man ir imagināra sajūta, ka šitā telpa ātrāk piesilst un un dēļ tā probably ir nedaudz ekonomiskāk.
"Not daily driving your project car is like not f***ing your girlfriend to save her for the next guy."
-
Nu, man nav plānā to katlu lietot līdz pensijai. Jebkurā gadījumā, katlā un akumulācijas tvertnē tā temperatūra ir normāla, tas ka uz grīdām iet mazāka temperatūra jau katlu neietekmē.
Es vairāk par to, ka hujārījot radiatoros tos pašus 60 grādus tas vienkārši būtu dafiga neekonomiskāk kā tagad grīdās tos kautkādus tur 30.
-
P.S. Tas paziņa, kas pirms mēneša ievācās savā apmēram 100kvm SIP mājā pa elektrību dēļ siltumsūkņa par novembri esot samaksājis ap 400€. Nah tos paneļus. 
-
- Zem i plakan
- VW: MK4 24V 4mo & B6 V6 4mo?
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 357 times
Domā tas nav no ekošmeko elektrības cenām? Siltumsūknis jau tomēr ēd bišk nopietnāk par boileri un ir dzirdēts, ka dzīvokļos maksā pāri pa sotaku par elektrību
-
- VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 446 times
Jāskatās kāds būs novembra un decembra rēķins, bet man pagaidām ir pa lēto.GatisGirdenis wrote: ↑06.12.2023, 07:36Domā tas nav no ekošmeko elektrības cenām? Siltumsūknis jau tomēr ēd bišk nopietnāk par boileri un ir dzirdēts, ka dzīvokļos maksā pāri pa sotaku par elektrību
-
- Zem i plakan
- VW: MK4 24V 4mo & B6 V6 4mo?
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 357 times
Skaidbetonam galvenais apmetumu uzturēt, bet to jau gan jau zini. Onkam arī ir, vienā pusē kādu laiku bija bojāts (pirms viņš nopirka to būdu) un ar ūdeni ātri izskalojās un beigās izmeta vēderu un jumts nosēdās.Jujubokar wrote: ↑06.12.2023, 00:07Ne ar ko nesiltināju, man ārsienas no 40cm skaidbetona. Redzēs vai vajag. Uz nākamo ziemu mēģināšu jumtu nosiltināt, jo pizdatie siltumzudumi ir uz augšu, par cik griestos siltinājums joprojām ir tikai sentēvu izdedži un citi atkritumi.
Šobrīd izskatās ka granulu patēriņš ir kautkas uz pustonnu mēnesī - lētāk kā tagad siltināt griestus beztolkā, lai nākamgad vēl siltinātu jumtu priekš mansarda.
Es viesistabā gribu vaulted ceiling (lai vai kā po letiņiski), tāpēc jumtu siltināšanā nāksies piestrādāt. Domāju, ka, ja tomēr palieku vienā stāvā, jumts jāmaina no apmēram 40-45° uz 30°. Tur kur nebūs augstie, tur drošvien varētu sakrāmēt visus hvac u.c. sūdus.
Cik tev liela tvertne granulām? Varētu paņemt kādu tonnīgo, lai div mēneš nav jāaiztiek, ja tomēr eju uz granulām (jā, zinu, ka var gadīties tīrīt)
-
- VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 446 times
-
Tad ganjau bija skaidām betons aizmirsts piebērt. Ik pa laikam gadās redzēt neapmestas skaidbetona sienas kaut kādām kūtīm un šķūņiem, neko tur ar lietu nevar izskalot.GatisGirdenis wrote: ↑06.12.2023, 09:24Skaidbetonam galvenais apmetumu uzturēt, bet to jau gan jau zini. Onkam arī ir, vienā pusē kādu laiku bija bojāts (pirms viņš nopirka to būdu) un ar ūdeni ātri izskalojās un beigās izmeta vēderu un jumts nosēdās.
Zilā spirta muca, kautkādi 10 maisi salien. Man pagrabā katls stāv, pofig pa lielam kā izskatās. Man ir diezgan industriālais setups, kad pirku tad bija svarīgi lai varu kurināt visu kas ir granulu formātā.GatisGirdenis wrote: ↑06.12.2023, 09:24Cik tev liela tvertne granulām? Varētu paņemt kādu tonnīgo, lai div mēneš nav jāaiztiek, ja tomēr eju uz granulām (jā, zinu, ka var gadīties tīrīt)![]()
Gribētos lielāku to tvertni uztaisīt un tādu kas pie sienas turētos, bet nu, skatīšos, ganjau nebūs tas ne šogad ne nākamgad.