[SPAMS] jauns topix vajaga

Par visu un neko
Locked

Neglītākais auto

Multipla
5
20%
PT Cruiser
5
20%
Ford sedans
0
No votes
Mk2 Golfs
5
20%
B3 Audi
1
4%
Cilvēki vienkārši nesaprot labu dizainu
2
8%
Visi citi auto, izņemot manējo
7
28%

Total votes: 25

Čips
VW: T4
Been thanked: 33 times

Re: [SPAMS] jauns topix vajaga

Post by Čips » 26.11.2023, 19:23

msh wrote:
26.11.2023, 17:59
Jā, bet viņam ir arī platākas riepas, tātad ar zemāku saķeri, un pilnai laimei, tos riteņus piedzen, tātad, pievada griezes momentu kam ir tieksme to saķeri salauzt.

Jā, ir daudz drošāk ka saķere pazūd priekšas riteņiem - dīvaini ka neesi pamanījis atšķirību - ja pazūd priekšas riteņiem, mašīna iet taisni, un tev vienkārši ir jāpārtrauc darīt to, kas pazudināja saķeri, un jāmēģina vēlreiz - ja pazūd pakaļas, tad mašīna aiziet krusteniski, un tev vispirms tā mašīna ir jāsavāc. Šīs atšķirības dēļ es braucot ziemā saķeri pamatā pārbaudu uzberot gāzi - tu diez vai gribēsi tā darīt ar kādu mersi vai behu, nerunājot nemaz par to ka tāds gājiens ar pakaļas piedziņu likumā definēts kā agresīva braukšana :lol:

Jā, protams ka tūkstoši brauc - padomju laikos, līdz iznāca Sputņiks un Aleko, VISI brauca ar pakaļas piedziņu un kaut kā brauca :mrgreen: Jā, man ir sanācis ziemā pabraukt ar Omegu un ar žurkas kompotu - omega ar 2.0 16v motoru ļoti viegli gāja krusteniski un zīmēja saules, lai arī spriežot pēc tā, cik viegli bija savākt pēc tam, riepas bija labas - kompota 1.8 16v nemotors nebija spējīgs pat normāli paātrināties, kur nu vēl pazudināt saķeri :D Kaut gan meloju - ar kompotu bija kaut kāda vieta, kur ar golfu es būtu mierīgi apgriezies, bet ar kompotu nācās čikāties, jo nepareizās ass piedziņas dēļ šis negribēja iet uz priekšu. Tā ka jā - mūsdienās nav vērts ar arhaiskām mašīnām braukt - mūsdienās bembi vai mersi ir vērts pirkt vai nu tāpēc, ka gribas braukt ar mašīnu kurai salonā ir audī ērtības, bet gribas arī izjust tās mokas ko tēvi vai vectēvi izcieta ar žiķeļiem :troll: , vai arī tāpēc, ka gribas klausīties V12 murrāšanu :) - jebkurā citā situācijā audī būs labāks.

P.N. Ir sanācis pēdējos gados pieredzēt kā pāris cilvēki kaut ko velk ar behām - situācijā kur vajadzēja vilkt volgas ar ierusējušām bremzēm lai iztukšotu garāžu, otrais golfs ar 2.0 motoru bija vismaz galvas tiesu pārāks par 2.8 kompotu :mrgreen: - nu un pagājušoziem paliekot uz ceļa ar kolēģa mk4, vienu reizi tas tika aizvilkts atpakaļ pie kolēģa ar viena pazīstama čaļa E60; kolēģa sētā varēja labi redzēt kāds sūds tas BMW - jo vairāk tāpēc ka audī ar līdzvērtīgu motoru bāzītē nāk ar kvatru :mrgreen:
Nu redz, a tu tik pa svaru runā, tātad ir daudz faktori vēl bez svara un platuma.

Jāmēģina vēlreiz :D :D :D Tu kaut kādā simulātorā uzspied restart? Jā, es tieši tāpat pārbaudu saķeri, vienalga vai ar golfu vai ar behu.

Zīmēja saules :D pavisam nejauši ja? Tu tur vispār nepiedalījies? Vai tomēr izbaudīji pareizo piedziņu? Man ar priekšpiedziņa iet šķērsām, kad netīšām ručņiks noraujas :D

Par arhaismu runā otrā golfa stūrētājs :D tur reāli var izjust tās mokas ko izjuta vectēvi.

Bet nu skaidrs, ja tev tas rada problēmas, tad tu brauc sūdīgāk par lielu daļu blondīņu :D

povar
VW: Mk2 Jetta 1.6
Has thanked: 363 times
Been thanked: 236 times

Post by povar » 26.11.2023, 19:46

arniks8 wrote:
26.11.2023, 19:08
Es tur pēdejo reizi biju pirms covida, mošk kas mainījies
Kovidā aizvēra ciet
Image

ibumetiins
VW: Golf 3, 1.8 Mono
Has thanked: 221 times
Been thanked: 103 times

Post by ibumetiins » 26.11.2023, 20:01

Nordik
Has thanked: 152 times
Been thanked: 264 times

Post by Nordik » 26.11.2023, 20:22

Štuka par bazaru Čips vs MSH
Nabadzības tarkšķis

msh
VW: Golf 2 ghetto GTI
Has thanked: 570 times
Been thanked: 153 times

Post by msh » 26.11.2023, 20:52

Čips wrote:
26.11.2023, 19:23
Nu redz, a tu tik pa svaru runā, tātad ir daudz faktori vēl bez svara un platuma.

Jāmēģina vēlreiz :D :D :D Tu kaut kādā simulātorā uzspied restart? Jā, es tieši tāpat pārbaudu saķeri, vienalga vai ar golfu vai ar behu.

Zīmēja saules :D pavisam nejauši ja? Tu tur vispār nepiedalījies? Vai tomēr izbaudīji pareizo piedziņu? Man ar priekšpiedziņa iet šķērsām, kad netīšām ručņiks noraujas :D

Par arhaismu runā otrā golfa stūrētājs :D tur reāli var izjust tās mokas ko izjuta vectēvi.

Bet nu skaidrs, ja tev tas rada problēmas, tad tu brauc sūdīgāk par lielu daļu blondīņu :D
Man tas problēmas nerada, jo es zinu ka sūdīgas mašīnas nevajag izvēlēties - asij kas atrodas uz motora ir obligāti jāvelk, protams, drīkst būt bonusā pievadīts griezes moments arī otrai asij 8) Vectēvi Latvijā ar priekšas piedziņu pabraukt īpaši nedabūja, bet jā - pakaļas piedziņa ir morāli novecojusi jau vairāk kā 90 gadus - lielākajai daļai ražotāju vienkārši vajadzēja laiku lai tiktu līdz šim jaunievedumam - arī bembis un mersis iet tajā virzienā :) Par omegu - tā bija pirmā reize kad es braucu ar pakaļas piedziņu, vajadzēja paprovēt, secinājums - tajā variantā - viegls motors priekšā un pakaļas piedziņa - sānslīde vēl bija ciešama, bet saules šausmīgi garlaicīgas, jo briesmīgi lēnas. Bet nu atbilstoši tam, ko gadījies redzēt no malas, to kā klauni ar behām frēzē, pa tēmu "pīles uz ledus mētā pakaļas" :lol:
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

Čips

Post by Čips » 26.11.2023, 21:15

msh wrote:
26.11.2023, 20:52
Man tas problēmas nerada, jo es zinu ka sūdīgas mašīnas nevajag izvēlēties - asij kas atrodas uz motora ir obligāti jāvelk, protams, drīkst būt bonusā pievadīts griezes moments arī otrai asij 8) Vectēvi Latvijā ar priekšas piedziņu pabraukt īpaši nedabūja, bet jā - pakaļas piedziņa ir morāli novecojusi jau vairāk kā 90 gadus - lielākajai daļai ražotāju vienkārši vajadzēja laiku lai tiktu līdz šim jaunievedumam - arī bembis un mersis iet tajā virzienā :) Par omegu - tā bija pirmā reize kad es braucu ar pakaļas piedziņu, vajadzēja paprovēt, secinājums - tajā variantā - viegls motors priekšā un pakaļas piedziņa - sānslīde vēl bija ciešama, bet saules šausmīgi garlaicīgas, jo briesmīgi lēnas. Bet nu atbilstoši tam, ko gadījies redzēt no malas, to kā klauni ar behām frēzē, pa tēmu "pīles uz ledus mētā pakaļas" :lol:
Tu savā dzīvē tikai ar sūdīgām mašīnām esi braucis.

Līdz kādam jaunievedumam? Mersis un bembis iet priekšpiedziņas virzienā?

Aaa, tu redzēji kā "klauni" frēzē, un pēc tā tu secini, ka tās mašīnas ir nevadāmas. Nu jā, nevarētu jau būt tā, ka viņi apzināti frēzē :D bet nu izrādās , ka tavs viedoklis balstās ne tikai uz to ko alkāni stāstīja par žiķeļiem, bet vēl arī ko redzēji uz ielas. Spēcīgi.

Bet vēlreiz prasu, kāpēc man daudzus gadus nobraucot ar pakaļpiedziņu nebija nekādu problēmu, kāpēc blondīnes brauc ar 200...300 zirdzīgām pakaļpiedziņām un nav problēmu, kapēc ibumetīnam nav problēmu, bet tev, kas vienreiz izbrauca ar omegu tas sagādā problēmas. Pilnas ielas ar behām un meršiem, šajās slidenajās dienās nemanīju, ka visi ietu šķērsām vai nevarētu uzsākt braukt. :D

Čips

Post by Čips » 26.11.2023, 21:18

Un vēl diezgan smieklīgi, tie kas frēzē ir klauni, bet pats vienīgajā reizē kad tika pie pakaļpiedziņas gāja sānslīdē un grieza saules :D tad kurš te ir klauns?

msh
VW: Golf 2 ghetto GTI
Has thanked: 570 times
Been thanked: 153 times

Post by msh » 26.11.2023, 22:12

Čips wrote:
26.11.2023, 21:15
Tu savā dzīvē tikai ar sūdīgām mašīnām esi braucis.

Līdz kādam jaunievedumam? Mersis un bembis iet priekšpiedziņas virzienā?

Aaa, tu redzēji kā "klauni" frēzē, un pēc tā tu secini, ka tās mašīnas ir nevadāmas. Nu jā, nevarētu jau būt tā, ka viņi apzināti frēzē :D bet nu izrādās , ka tavs viedoklis balstās ne tikai uz to ko alkāni stāstīja par žiķeļiem, bet vēl arī ko redzēji uz ielas. Spēcīgi.

Bet vēlreiz prasu, kāpēc man daudzus gadus nobraucot ar pakaļpiedziņu nebija nekādu problēmu, kāpēc blondīnes brauc ar 200...300 zirdzīgām pakaļpiedziņām un nav problēmu, kapēc ibumetīnam nav problēmu, bet tev, kas vienreiz izbrauca ar omegu tas sagādā problēmas. Pilnas ielas ar behām un meršiem, šajās slidenajās dienās nemanīju, ka visi ietu šķērsām vai nevarētu uzsākt braukt. :D
Kurš teica ka nevadāmas? :lachtot: Lēns un garlaicīgs tas pasākums - ja manā deviņdesmitniekā, ar kuru es no muguras braucu tai behai, būtu bijis tik jaudīgs motors kā tajā behjā, es būtu tai behai krusteniski garam pagājis :lol:

Mersis un bembis iet priekšas piedziņas virzienā? Jā, nu labrīt :D Behai bija kādi pāris priekšas piedziņas modeļi, mersim vairāk. Kā arī nosliece jaudīgākajiem modeļiem būt ar pilnpiedziņu.

Kas jau kuram ir problēmas... :lol: Un ibumetīns vienkārši vēl nav pamanījies izpildīties, jo nav tam vēl sanācis laika :D
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

GatisGirdenis
Zem i plakan
VW: MK4 24V 4mo & B6 V6 4mo?
Has thanked: 102 times
Been thanked: 357 times

Post by GatisGirdenis » 26.11.2023, 22:17

Čips wrote:
26.11.2023, 14:26
Tīri teorētiski jā, bet ir daudz citi faktori. Piemēram, domāju, ka ibumetīna mersim uz pakaļas riteņiem ir līdzīgs, vai pat lielāks svars, kā tavai konservbundžai uz priekšas, tātad viņam ir labāka saķere 8)
Yes but no.

Nē nu, cik man pieredze, smagāks auto kopumā būs ar vidēji lielāku saķeri, bet drošvien tikpat liela nozīme ir proporcijai pret asīm. Mersis ir smagāks un tiek asistēts ar tuvāk 50/50 izsvarojumu, bet tāpat tur ir, nezinu, 800kg, ko stumt, tikmēr kaut kādai naglu kastei priekša ir gandrīz tikpat smaga cik mersim pakaļa un naglu kastes aizmugure parasti arī neko nesver.

Tldr, naglu kastei saķeres "ņūtoni" varbūt drusku mazāka nekā smagam mersim, bet naglu kastei nav diži daudz ko papildus vilkt līdz, kamēr mersim vēl tikpat daudz ir jāspēj stumt.

Tldr pt2, izskaidro kāpēc 2wd klasēs ziemā bez radzēm minirallijos rwd kapitāli iesūkā :roll:
pēctecis wrote:
19.02.2024, 12:21
Tu nekur neesi eksperts.

GatisGirdenis
Zem i plakan

Post by GatisGirdenis » 26.11.2023, 22:23

Bet ko es zinu. Man veca smaga naglu kaste ar 4 rotējošiem, saķeres problēmas neesmu jutis gadiem un, kad vajag, slīpi var izmest.

Bembis ar visiem krutajiem prispasobiem pa ziemu līdzi neturēru, bet nu ja jau mērķis ir daiļslidošana, tad savādāk.
pēctecis wrote:
Tu nekur neesi eksperts.

GatisGirdenis
Zem i plakan

Post by GatisGirdenis » 26.11.2023, 22:28

Čips wrote:
26.11.2023, 21:15
Ibumetīns vēl ziemu nav nobraucis un gan jau pēdējā laikā vairāk rullē atmosfērā nekā uz zemes :D

Un tāpēc, ka ir palicis "ok", bet līdzvērtīgs auto ar priekšpiedziņu tāpat drošvien būtu virs RWD "kalna testā".

Viens puļķē "var sadzīvot, tātad ir uber alles", otrs no nekontrolētas zinātnes mēģina izvilkt kādu faktu.

4wd gang, idgaf
pēctecis wrote:
Tu nekur neesi eksperts.

Čips

Post by Čips » 26.11.2023, 22:31

msh wrote:
26.11.2023, 22:12
Kurš teica ka nevadāmas? :lachtot: Lēns un garlaicīgs tas pasākums - ja manā deviņdesmitniekā, ar kuru es no muguras braucu tai behai, būtu bijis tik jaudīgs motors kā tajā behjā, es būtu tai behai krusteniski garam pagājis :lol:

Mersis un bembis iet priekšas piedziņas virzienā? Jā, nu labrīt :D Behai bija kādi pāris priekšas piedziņas modeļi, mersim vairāk. Kā arī nosliece jaudīgākajiem modeļiem būt ar pilnpiedziņu.

Kas jau kuram ir problēmas... :lol: Un ibumetīns vienkārši vēl nav pamanījies izpildīties, jo nav tam vēl sanācis laika :D
Ja būtu, bet nebija, līdz ar to tā beha ir labāka par tavu pieminekli.

Ja? Pāris mazauto modeļi, ir masveidā pāriet?
Un kapēc tu strīdā FWD vs RWD piemini pilnpiedziņu? Jā, pilnpiedziņai ir savi plusi, bet arī mīnusi, taču tā jau ir cita tēma. Jā, jaudīgākiem modeļiem mēdz būt biežāk pilnpiedziņa, bet ja neesi pamanījis priekšpiedziņas mašīnas beidzas jau pie daaaaudz mazākām jaudām, laikam ražotāji lohi.

Nu tu esi izpildījies arī ar priekšpiedziņu, un daudzi citi arī ir. Un?

povar
VW: Mk2 Jetta 1.6
Has thanked: 363 times
Been thanked: 236 times

Post by povar » 26.11.2023, 22:34

Ibumetiin brauc uz turkalni
Image

Čips

Post by Čips » 26.11.2023, 22:37

GatisGirdenis wrote:
26.11.2023, 22:17
Yes but no.

Nē nu, cik man pieredze, smagāks auto kopumā būs ar vidēji lielāku saķeri, bet drošvien tikpat liela nozīme ir proporcijai pret asīm. Mersis ir smagāks un tiek asistēts ar tuvāk 50/50 izsvarojumu, bet tāpat tur ir, nezinu, 800kg, ko stumt, tikmēr kaut kādai naglu kastei priekša ir gandrīz tikpat smaga cik mersim pakaļa un naglu kastes aizmugure parasti arī neko nesver.

Tldr, naglu kastei saķeres "ņūtoni" varbūt drusku mazāka nekā smagam mersim, bet naglu kastei nav diži daudz ko papildus vilkt līdz, kamēr mersim vēl tikpat daudz ir jāspēj stumt.

Tldr pt2, izskaidro kāpēc 2wd klasēs ziemā bez radzēm minirallijos rwd kapitāli iesūkā :roll:
Nu tieši to es arī saku, ka ir ļoti daudz faktori, nevis tikai "motors spiež pie zemes velkošos riteņus"

Tāpat kā "ziemā šaurāka riepa ir labāka", jā un nē. Pārāk plata būs sūdīgi, pārāk šaura arī.

Nezinu, nesekoju līdz minirallijam.

GatisGirdenis
Zem i plakan

Post by GatisGirdenis » 26.11.2023, 22:38

Čips wrote:
26.11.2023, 22:31
Jā, jaudīgākiem modeļiem mēdz būt biežāk pilnpiedziņa, bet ja neesi pamanījis priekšpiedziņas mašīnas beidzas jau pie daaaaudz mazākām jaudām, laikam ražotāji lohi.
Jo FWD motortelpa tipiski ir mazāka, kurā jāiekļauj arī ātrumkārba, izsvarojums sūdīgāks un sausos apstākļos RWD ir spējīgāks.

Elllmayo
Screenshot_20231126-223746.png
Screenshot_20231126-223746.png (124.06 KiB) Viewed 177 times
pēctecis wrote:
Tu nekur neesi eksperts.

Locked

Return to “Vispārēji”