msh wrote: ↑31.08.2023, 01:52
Ā, pats pat neesi lietas kursā, bet viss ir kārtībā? Pirmkārt, paskaties uz noziedzīgo reketa organizāciju VID, un salīdzini atsauksmes par kaimiņvalstu līdziniekiem. Turpinājumam paskaties uz visu pārējo neadekvāto birokrātiju, kurai jāiziet cauri ja gribi kaut ko ražot vai pārdot. Ne par velti tie paši leiši ar mazo biznesu nodarbojas stipri lielākā apjomā, jo ja viņi kaut ko sāk darīt, tur uzreiz nenāk VID vai PVD izpist pa pilnu programmu. Un zemāka līmeņa birokrāti arī nav ahujeļi. Mans dragreisists, piemēram, pukojas par starpību starp LAF un attiecīgo leišu organizāciju - LAF īstā Latvijas garā kaut ko dara tikai tad, ja var iekasēt piķi, kamēr leiši rīko dažādas gonkas.
Tikai divas nedēļas bija jāgaida rindā? Nu, re, paveicās - vai arī - vai tik nav Rīgas tuvums pie vainas

Es konkrēti stāvot blakus dzirdēju vienas mātes sarunu par rindu uz bezmaksas zobārstu, man liekas ka bija virs gada. Brīvpusdienas nenoņēma nevis tāpēc ka vairāk maksā nodokļus, bet tāpēc ka kādam ierēdnim bija savādāks domu gājiens. Ja tev nepieleca par ko ir runa, tad paskaidrošu sīkāk - jaunā novada pašvaldība stipri vairāk dala bezmaksas malku, kas ļoti bieži izskatās kā, piemēram, uzsaukt kādam cilvēkam malku 500 eiru vērtībā. Par ko, kāpēc, hvz, mani kolēģi kas tos saņēmējus zina, bieži brīnās par to kāpēc un kāpēc tik daudz.
"kāpēc lai kāds strādātu virs minimālās, nevis par normālu algu." - nu, nezinu, sirdslieta, specialitāte?

Mana sieva strādā tur, kur viņa grib strādāt - tā kā Rīga, aldziņa bik lielāka par manējo, bet tā kā Rīga, tad tas ir spļāviens jūrā - līdz šim mēdza nomāt komunālajā dzīvoklī istabiņu, pie pagājušās ziemas cenām viņa dzīvoja Latvijas Bībeles centra kojās, domātās studentiem, jo līdzšinējais variants nozīmētu ka visa alga aizietu par īri un komunālajiem. Kā reiz tai slavenajai Liānai Hiršsonei ir diezgan līdzīgs variants.
Un jaunās miskastes ir labākas?

Palasot ko raksta tie, kas ar viņām brauc, tā neliekas
"Ar 50k sanāk ļoti laba pirmā iemaksa, atlikušo var paņemt kredītā." - pie esošajām cenām un procentu likmēm pilnīgi noteikti nē.
"Tas lai bērni nedzīvo trūcībā?" - nodefinē trūcību
Kā? Paskaties uz to kā ASV valsts finansējās līdz pilsoņu karam [laikam jau pat ilgāk].
Es sevi pieskaitu pie tiem mazajiem uzņēmējiem, jau vairākus gadus,bet jā, es neesmu lietas kursā, lūdzu paskaidro man. Pagaidām neviens dienests mani nav nācis izpist. Maniem draugiem, kam ir lielāki uzņēmumi, kas jau strādā virs 10 gadiem arī nav tāda pieredze, ka nāk izpist, ir bijušas pārbaudes, parasti kad atrod kaut kādas kļūdas, dod laiku sakārtot.
Tātad par šo pļūti bez pieredzes, jo kaut kur kaut ko dzirdēji?
Tātad par bērnu ārstiem arī dzirdēji kaut ko no tā ko tantes pieturā runāja? Un, pat ja atkāpjamies no manas pieredzes, ka bērnu var dabūt ātri pie zobārsta, un pieņemam tavu taisnību, ka zobārsts ir jāgaida GADU, kur ir problēma? Kad bērnam iznāk zobi, pieraksti pēc gada uz pārbaudi, gada laikā zobi nekur nepazudīs, tad ja vajag labo, ja nē tad nē. Un UZREIZ pieraksti atkal uz nākamo pārbaudi pēc gada, neesmu dzirdējis, ka kāds tāpat pie zobārsta ietu biežāk kā reizi gadā. Bet zobārsts IR par velti bērniem.
Tātad par šo pļūti bez pieredzes, jo kaut kur kaut ko dzirdēji?
Ar sirdslietām vajag nodarboties brīvajā laikā, nevis mēģināt nopelnīt. Ja izdodas to apvienot, tad pavisam skaisti. Un es nezinu kas ir Liāna Hiršsone un negribu zināt, neinteresē kaut kādi neveiksminieki.
Jā, jaunās miskastes ir labākas, kaut vai ar to, ka tās nav vecas miskastes. Jaunas apenes arī ir labākas par vecām.
Esošās procentu likmes ir pavisam nesen, un drīz būs bijušās procentu likmes.
Trūcība = paskaties kā tu dzīvo.
Konkrētak, lūdzu, kā valstij pastāvēt bez nodokļiem?