Lats dienā - tas ir daksuja. Man māte videnē deva, ja pareizi atceros, 25 saņus pusdienām, tad NVSk bija ieviestas "izvēles pusdienas", tb iespēja izvēlēties starp kaut kādiem 2-3 ēdieniem, un normālas pusdienas arī maksāja tos 25 saņus. Es nemaz nezināju kas tas tāds ir - kabatasnauda - varbūt vecvecāki kādreiz kādu latu iedeva.GatisGirdenis wrote: ↑03.06.2022, 13:26Man bija brīdis kad viss, kas man kā bērnam bija - latiš dienā un tas bija tik tā - autobusam, pats izvēlējos staigāt 3km vienā virzienā un nopirkt saldumus. Vidusskolā, kad dzīvoju 40km no skolas, bija pitaks un autobuss bija ap divīti virzienā. Tagad jau arī pa lielam tas pats tikai cipari un mantiņas lielākas. Nu pelnu relatīvi ok, bet man kaut kādas problēmas ar uztveri pret naudu un pie manis viņa neturās. Protams atkarīgs kāda tam bērnam trāpās uztvere (bet to jau iestāda apkārtējie). Var gadīties, ka sīkais draudēs ar vēnu griešanu, ja nebūs aifons. Man bija galvenais, lai laukos iedod ar mašīnu vai moci pabraukt un bija labi. Vai veco labo stikleņu laiks, kad ar velo vedu 5km divus pilnus maisus ar alenēm, lai gaiziņam sanāk![]()
Es neesmu arī aizmirsis manos pusaudža/agrīnās jaunības gados man ar datoriem. Es kaut kādu 14 gadu vecumā biju noprihvatizējis manas mātes datoru, jo viņai savējo vairs nevajadzēja, pietika ar darba datoru - bet pāris gadus vēlāk radās iemesls domāt par jaunu datoru, jo tam, pārnēsājot datus nēsājot apkārt cietuci, gadījās nejauši nomest to cietuci uz grīdas un tas nosprāga, bet tam kompim BIOSs atbalstīja max 10 GB HDD, kas tad, 2004. gadā, jau sāka kļūt par retumu, jo jauniem datoriem norma tolaik bija 80 GB. Kompis arī bija 1997. gadā pirkts, aprīkots ar 200 MHz Pentium MMX, no dzimšanas 32 MB RAM kam bija pielikts viens 128 MB modulis, 2,5 GB HDD, S3 videokarte bez 3D paātrinājuma, es vēl 14 gadu vecumā nopelnījis pa vasaru naudu nopirku pa 48 latiem CD-RW dzini, kura dēļ 1/3 no tā cietuča bija jātur brīva lai varētu diskus kopēt - visas spēles ko uz tā varēja paspēlēt bija NFS2 un AOE2 - jo tām nevajadzēja 3D paātrinātāju. Čoms gan bija baigais geimeris, šis bija pamanījies kaut kā atļauties nopirkt kasti ar 433 MHz celeronu un 256 MB RAM, no sākuma tur videokarte bija Voodoo Banshee, bet kad ielika iekšā GF2 MX400, tad varēja paspēlēt gandrīz jebko kas tajā laikā bija pieejams - mēs vēl ļoti daudz spēlējām, vienatā un divatā, ar Connectix Virtual Game Station [PS1 emulators] Gran Turismo 2