Tu laikam neesi pamanījis ka pastāv arī cietas plastmasas. Mums darbā Wood Mizer automatizētajam gaterim rampas ķēdes slīd pa plastmasas ieliktņiem - pa sauso, ar dažāda smaguma baļķiem pa virsu, un piedevām mani kolēģi pirmsākumos appisa sistēmu un pārtaisīja rampas slēdzi - ražotājs paredzējis ka slēdzi jātur lai rampa grieztos, šie nolauza atduri lai slēdzis virzienā uz gateri fiksētos, un varētu vienkārši ieslēgt rampu un ripināt iekšā baļķus - attiecīgi ķēdes tur mēdz griezties ar pilnu rampu ar baļķiem, vēl reizēm labu brīdi, ja ripinātājs aiziet aiz stūra pamīzt vai aizpļāpājas ārā - nu neko, gaterim ir 14 vai 15 gadi [no tiem gan kādus divus, krīzes laikā, stāvēja bez darba], tur tās plastmasas vadīklas ir padilušas bet šitādā garā tās vēl ies otrus 15 gadus. A tu te čīksti par vadīklu kurai eļļaina ķēde slīd cauri...
SPAMS S2022E2
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Re: SPAMS S2022E2
Pirmkārt, ķēde vairāk cietīs, otrkārt, apkārt ceļos visādas samaltas metāla skaidas.
Tu laikam neesi pamanījis ka pastāv arī cietas plastmasas. Mums darbā Wood Mizer automatizētajam gaterim rampas ķēdes slīd pa plastmasas ieliktņiem - pa sauso, ar dažāda smaguma baļķiem pa virsu, un piedevām mani kolēģi pirmsākumos appisa sistēmu un pārtaisīja rampas slēdzi - ražotājs paredzējis ka slēdzi jātur lai rampa grieztos, šie nolauza atduri lai slēdzis virzienā uz gateri fiksētos, un varētu vienkārši ieslēgt rampu un ripināt iekšā baļķus - attiecīgi ķēdes tur mēdz griezties ar pilnu rampu ar baļķiem, vēl reizēm labu brīdi, ja ripinātājs aiziet aiz stūra pamīzt vai aizpļāpājas ārā - nu neko, gaterim ir 14 vai 15 gadi [no tiem gan kādus divus, krīzes laikā, stāvēja bez darba], tur tās plastmasas vadīklas ir padilušas bet šitādā garā tās vēl ies otrus 15 gadus. A tu te čīksti par vadīklu kurai eļļaina ķēde slīd cauri...
EDIT - nu ja par spriegojošu, tad kā Arniks teica, atkarīgs no materiāla...
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
-
- VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 446 times
Pat ja tikai slīd cauri, motorā tomēr ir pamatīgas temperatūras izmaiņas, un tas cik lielu temperatūru ļoti atšķiras starp filamentiem.GatisGirdenis wrote: ↑31.03.2022, 12:34Nu vispopulārākā sliede ir cita, nevis man interesējošā, jo štatos ļoti daudzos komplektos viņas nav. Lai gan atbilde laikam vienkārša - ķēde viņai slīd taisni cauri, laikam domāta tikai tam, lai ne-slap-stās un tāpēc varbūt arī printē. Spriegojošām sliedēm varbūt laikam tomēr labāk neticēt printerim.
Es tik domāju - kāpēc tās sliedes netaisa, piemēram, no misiņa vai alumīnija? Ķēde necietīs un resurss vairākkārt lielāks. (Gan jau runa par iepisto santīmu, jo iepūst formā ir vieglāk nekā ieliet un pēc tam apstrādāt raupjo virsmu)
-
- Zem i plakan
- VW: MK4 24V 4mo & B6 V6 4mo?
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 357 times
Ja zini kur nopirkt BILLET kluci ar kārtīgu plastmasu, ziņo. Varētu mēģināt darbā sarunāt izfrēzēt.
-
- Zem i plakan
- VW: MK4 24V 4mo & B6 V6 4mo?
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 357 times
Labi, sākumā vajadzētu dabūt to starp-sadaleņu ķēdi nost un konstatēt visādus faktus, t.i., cik cietusi un vai vispār atdalāma no tā mehānisma.
Jāizpīpā kā tas vispār notiek - varētu būt līdzīgi 1.8t? Ja jā, tad tāpat nezinu, bet gan jau vairāk avotu
Jāizpīpā kā tas vispār notiek - varētu būt līdzīgi 1.8t? Ja jā, tad tāpat nezinu, bet gan jau vairāk avotu
-
- VW: Gāze/PURVCIEMS/Maiņa
- Has thanked: 283 times
- Been thanked: 576 times
Cietīs, un kā vēl. Plus visa eļļošanas sistēma būs pilna ar skaidām. Un vēl akustiskais komforts, lai piedziņas mehānisms būtu klusāks. Ne velti normāliem motoriem pat ķēdes zobrati ir pārklāti ar gumiju, lai demfētu vibrācijas un būtu klusāk.GatisGirdenis wrote: ↑31.03.2022, 12:34Es tik domāju - kāpēc tās sliedes netaisa, piemēram, no misiņa vai alumīnija? Ķēde necietīs un resurss vairākkārt lielāks. (Gan jau runa par iepisto santīmu, jo iepūst formā ir vieglāk nekā ieliet un pēc tam apstrādāt raupjo virsmu)
-
PLASTMAS MOTOR MIERINATAJS MAZAK RESURS ALUMINIJA ĶEGAS SEŠINIECE KARBA MAZAKI ZOBRATI NAV RESURS
-
Es for real esmu dzirdējis no pāķa, ka saka, ka meklē Audi ar 5 robu kārbu, jo KARBAS IZMERS TAC IR VIENADS UN VAIRAK ROBI TAS NOZIME KA ROBI ZOBRATI IR MAZAKI UN JUK ARA
-
- VW: Vw golf mk2 gti 16v
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 30 times
-
Var brīvi nopirkt, 480,-GatisGirdenis wrote: ↑31.03.2022, 09:13Jūs 3D printētām ķēžu sliedēm ticētu? VR feisīša grupā klīst printētas sliedes. Jautājums tāpēc, ka AUE augšējai ķēdei VVT sūdam sliedes laikam var dabūt tikai pilnā komplektā ar pašu solenoīdu (un to pašu nevar nopirkt). Baigi neskatījos, bet šķita, ka redzēju kādu 0.3mm bedri sliedē, varbūt pohujs, hz
-