Nu tad jaauzraksta arii man kas.
Projekts, ja to taa var nosukt, ir tapis mieriigi laika gaitaa un nekad nav seedeejis man galvaa ar birku "projekts". Vienkaarsshi mans auto, kuru esmu centies buuveet, lai pasham buutu baudiijums paarvietoties.
saakaas viss jau sen ar paaris VW ar 16V KR motoriem. Abiem pienaaca savs laiks... Bet saindeetiiba palika
tikmeer civilajaam vajadziibaam biju nopircis 1990 Mk2 ar 1.8Monoshprici.
Uz taa iemeegjinaaju savu pirmo pashtaisto programmejamo motora vadiibas bloku un pamazaam radaas dzelzhi 2L 16V swapam.
Ritoshaa:
Priekshas bremzes no Passat 2L
Aizmuguree disku bremzes ar Mk4 suportiem
parasti Ferrodo sarkanie kluchi
4x Bilstein B6 (dzeltenie)
Priekshaa diizelja atsperes.
Opel bukses prieksheejaas sviraas.
VAZ2108 prieksheejie atbalsta gultnji
Ritenji 15" vasaraa ar TOYO Proxes, ziemaa 14'' teerauda.
H&R skjeerssatabilizaroru komplekts priekshai un aizmugurei.
Virsbuuve.
Moda versisija.
Nekas.
Interjers
Moda versija
OMP Rally stuures rats. Ar gludo aadu.
Transmisija
Orgjinaalie satuvinaatie zobrati 1..4 atrumam, garais piektais. Teerauda sinhronizatori. 3.95 galvenais paaris. Senaak pashsalikta no 3 dazhaadaam kaarbaam. Paldies par paliidziibu Maarim Viigantam!
SPEC.com sajuugs ar organiska materiaala disku.
Motors. Interesantaakaa dalja.
Apaksha no 9A Passata - no jauktuves. Viss izraadijaas tiiri labs.
Tik un taa tas tika izjaukts, paarbalansets (Kandava) un samainiitas dilstoshaas daljas. atjaunots honeejums, nemainot remontizmeeru. Kolbenshmit ieliktnji. goetze gredzeni (neiesaku)
Galvenaa uzmaniiba tika pieveersta galvai. Taa ir no KR motora. Jauni vaarsti un vadiiklas. Profesionaala seezhu izvirposhana uz peec iespeejas lielaaku diametru. Qualimotors.
Vaarsti (SM) apvirpoti, lai uzlabotu pluusmu pie maziem atveerumiem un buutu mazliet vieglaaki.
Galvas kanaalu apstraadi veicu pats. tie ir ne tikai izliidzinaati, bet arii paplashinaati. Nedaudz apstraadaata arii degkamera. Galvenokaart, lai uzlabotu gaazu pluusmu vaarstu rajonaa.
Izpluudes un iepluudes kolektors tika ieguuts ebay.de
Kompresijas pakaape apzinaati nav celta. aukstaa laikaa driikst lietot 95, vasaraa noteikti 98.
Zirneklis ir 4-2-1 bezkataliazatora versija. Hartmann. Talaakas daljas ir standarta, kas, liekas, ir ljoti attaisnojies. Ljoti stabila grieze. liela grieze ~225Nm. Un kluss, kas manupraat ir pluss.
Iepluudes kolektors peec ilgaam paardomaam tika izveeleets no ABF Mk3 16V motora.
Nu un elektronika.
Megasqurt, kas vada iesmidzi, apsteidzi un tukshgaitu.
Innovate Motorsport platjoslas zondes kontrolieris.
Sprauslas speciaali tika piemekleetas mazaaka gabariitizmeera, lai degvielas magjistraali vareetu ievietot izpluudes kolektora loka iekshpusee.
Razhiiba 314cc, kas pietiktu arii 200zs. Siemens/DEKA.
Degvielas magjistraale pilniigi pashtaisiita, izmantojot kapara apkures caurules 10 un 15mm diametraa. salodeetas ievietojot improvizeetaa konduktoraa.
Suuknju sisteema no KR. 3bar BOSCH spiediena regulators.
Gaisa filtra kaste labi piemeerota no 1.8mono. Filtrs ir ar ljoti lielu laukumu. Tiek izmantots parastais.
Sveces NGK. Laikam BCP7ES - siltumskaitlis tas pats, kas KR, tikai 1-elektoda. Vara elektrodi.
Kaads tam rezultaats?
Ieguuta ljoti baudaama pilseetas mashiina, kas ir dinamiska jau no maziem apgriezieniem un attista ~175Zs max jaudu jau pie 5700apgriezieniem. Ljoti asa reakcija uz gaazes pedaali. Biezhi meedzu uzsaakt ar 2. aatrumu, kas protams nedod lielu dinamiku saakumposmaa, bet naakamajaa mirklii, kad citi paarsleedzas uz otro, esmu jau uz powerbanda...
Pa shoseju braucu diezgan reti. Apdziit protams viegli, celju tur sameeraa labi. Esmu "kruizeejis" arii ar 170-180 - taads aatrums pateicoties kaarbai ir ljoti eerts: motors nereec, bet ir piejama laba dinamika.Max aatrumu neesmu meegjinaajis.
aptuvenas motora aareejaas raksturliines (klikot, lai dabuutu lielu)

Aaa, apskatee viirs izraadiija veelmi aparaatu nopirkt
Ko taalaak?
Vajag eertu sporta seedekli. Plauktaa staav -30mm H&R atsperes. Tagad ziemaa jaadara kaut kas ar prieksheejo optiku. stipri jau nu pablaava gaisma. Domaata motora vadiibas nomainja uz VEMS - vairaak gan peetiijumu noluukos. Iespeejama turbineeshana. Varbuut paarbuuve/paarsvaposhana uz sporta auto. Arii tajos virzienaa ir iestraades.
Update: tiem, kas nav redzeejushi kaa izskataas MK2