Priekšā man ir diezgan cietas atsperes. Aizmugurē esmu uzlicis gti tiltu ar stabilizātoru, atsperes gan ir oriģinālās, tad laikam labāk būtu atstāt kā irGG. wrote: ↑08.09.2020, 00:33Stabilizatora stienis piepalīdz atsperei spiest uz leju sviru atkarībā no tā kurā pusē ir slodze (tāpēc sauc arī par reaktīvo stieni). Spiežot vienu pusi uz augšu, otra spiežās uz leju. Ārējais ritenis līkumā tiek noslogots, un stabilizators spiež otru ratu pie zemes.
Atceries to, ka tā ass, kura ir cietāka, pirmā pazaudēs saķeri. Plus priekšpiedziņas auto, protams, saķeri pirmā grib zaudēt priekša. Ar resnāku stabilizatoru var ieraut zarā, stabilizators tiek pielasīts pēc vajadzības kombinācijā ar atsperu cietību, jo tas piepalīdz atsperei. Tāpēc bieži tiek izmantotas mīkstas atsperes, bet ciets stabilizatora stienis, lai saglabātu komfortu uz nelīdzenumiem braucot taisni un mazinātu bodyroll līkumos.
FWD auto uztaisot mega cietu priekšu var ieraut zarā, jo priekša būs cietāka kā aizmugure un būs vairāk understeer. Daudzi autokrosāvisā pasaulē uz mk2 brauc bez priekšējā stabilizatora, vai ar tievāko iespējamo un liek papildus stieni aizmugurē.
Mani divi centi, rezumē, ja ir vēlme padarīt auto labāk vadāmu, tad nav jēga likt priekšējo, neko nedarot aizmugurē. Ja gribās labāku turn-in, tad es minētu, ka vajag padarīt aizmuguri cietāku par priekšu (tā pirmā gribēs zaudēt saķeri, tātad iet oversteer), un tad attiecīgi pielasīt priekšējo stieni, lai būtu labs balanss.
Tad kad vw lika resnākus stabilizātorus viņi par to nepadomāja vai arī attiecīgi gti ir mīkstākas atsperes kā parastam golfam
Savam golfam uzliki stabilizātoru no gti vai arī ko citu