Dažreiz te kaut kas ir jāuzraksta...
Kādu laiciņu atpakaļ sanāca laža ar gāzes iekārtu, sāka rubīties ārā, ķipa, spiediens par mazu - bet pie tā, cik briesmīgi darbojās brīvgaitā, bija skaidrs ka ar spiedienu viss kārtībā, tik bloks domā ka spiediena nav; katram gadījumam tomēr nomainīju divus gadus gājušos gāzes filtrus, bez izmaiņām - pētot ar kompi pamanījos piebeigt savu Siemens datu kabeli kas tika lietots šim nolūkam [nepareizā barošanas sprieguma dēļ], bet nu es zināju kur sestdienā liepājā doties lai nopirktu šitās lietas un uzlodētu citu vietā

Pie viena cukuriņā tika paņemts kaut kāds gāzes spiediena devējs, jo kur tu liepājā uz sitiena dabūsi jaunu - pēc kabeļa uzlodēšanas pieslēdzos, nu jā, pie izslēgta motora gāzes bloks redz 72 kPa spiedienu ieplūdniekā, problēma skaidra

- uzliku šrota devēju, ar to 106 kPa, bet tomēr daudz tuvāk realitātei.
Nesen beidzot dabūju 0805 diodes priekš maģa, te bilde no pārlodēšanas procesa. Gāja man smagi, ar lodāmuru un pārāk lielu pinceti

lodējot detaļas kuru izmērs ir 2x1,4 milimetri - labi ka man mantojumā ir palikusi tur tā lodēšanas palīg-pajebeņa ar lielo palielināmo stiklu. Procesā manas lodēšanas iemaņas jūtami uzlabojās, bet nu bija tāds foršais moments - piespraužu priekšiņu, ieslēdzu maģi - trešdaļa diožu zaļa, trešdaļa diožu sarkana un trešdaļa nedeg...

Nu neko, beigās izkodu visus nekontaktus, pilnai laimei viena diode vēl izrādījās pielodēta ačgārni, saliku, un HUJ, maģis nereaģē uz pogām - izārdīju, jā, man tur ārdoties bija izdevies trīs pogas salaist uz īso, divām bik satraumēti kontakti ar lodāmuru un vienai uzpilējusi lodalvas pile - šitās lažas novērsu un viss ir labi. Tagad vēl vajadzētu dabūt tās pogas tumšākas, apmēram kā klimatam, un ielodēt citas šitās 0805 diodes ekrāna 3,5x2,8 diožu vietā, krāsas dēļ - jo šitās mazās diodes ir ar pareizo toni, nevis spilgti zaļas. Man vispār tās diodes iepatikās, apsveru domu viņas sabāzt slēdžos un citās vietās. Šito moku ar lodēšanu dēļ nopirku divas mazas pincetes; nākotnē droši vien vajadzēs nopirkt arī kādu lētāku lodēšanas staciju...
Diemžēl ar to joku ar MAPu manas problēmas ar gāzes iekārtu nebeidzās. Nedēļu atpakaļ aizbraucot uz alūksni, tur motors uz gāzes sāka nejauki purināties. Atpakaļceļā gulbenē uzpildoties cerēju ka varbūt rīgas staķikā sūdīga gāze trāpījusies, bet nekādu izmaiņu - motora darbība diezgan nepatīkama, secinājums kāda sprausla sprūst vaļējā stāvoklī. Pirmdienas rītā braucot uz mājām brocēnos uzpildījos un pārslēdzos uz benzīna, nah mocīt motoru. Principā šis notikums bija likumsakarīgs - tās sprauslas, lai arī Hana, bet jau pirms manis bija nogājušas garantēto kilometrāžu [izrēķinot pēc vadības bloka saskaitītajām motorstundām], piedevām ar sūdīgu filtru, bet es no viņām vēl izspiedu 40-50 štukas...

Nu neko, pirmdienas vakarā uzsūtīju shopgaz.lv jaunas sprauslas, otrdien visu dienu gaidīju kādu apstiprinājuma epastu, nekā, gaidu arī trešdien, hujaks, desmitos atnāk īsziņa - no omnivas, paciņa ielikta liepājā pakomātā...

Tātad, kas noticis?
shopgaz.lv hanas netirgo, bet tirgo šitās - poļi nu jau ražo tikpat kvalitatīvas lietas kā korejieši, no hanām šitās sprauslas neatpaliek

Vajadzēja vēl pārurbt smidzinātājus, pārurbu uz 2,6 - vecajām sprauslām tie bija izskrūvēti, kāds gāzeris tā bija iepriekšējajā mašīnā risinājis sakaltušas reduktora membrānas problēmas - izskrūvējot smidzinātājus un paceļot gāzes spiedienu līdz diezgan neadekvātam, tā vietā lai reduktoram saliktu remontkomplektu...
Ieplūdnieks nost, šitā te dzīvoja hanas. Barakudas nācās likt otrādi, ar skatu uz priekšu, jo lai arī ārējie izmēri abiem blokiem ir +/- vienādi, barakudu reikai ir masīvāka konstrukcija, ar četrām skrūvēm malās nevis divām pa vidu, un stipri masīvāku gala bleķi - tas viss aizņem vairāk vietas...
Tā kā kolektors bija laukā no mašīnas, izdomāju pielaikot šito kolektoru, projektiņu kurš ir iesprūdis, jo es negribu to droseli, bet lai uzliktu parasto droseli, jākombinē kaut kas ar citām gofrām un, droši vien, jāmetina izvads brīvgaitniekam... Tagad man atkal sakārojās ielikt tāpat - nu, padomāsim - bet līdz tam atliku atpakaļ veco kolektoru...
Piešķīlu, padarbināju - baigi forši, beidzot uz gāzes motors darbojas tāpat kā uz benzīna, neviens katls nevienu darba takti neizlaiž...
Kaut kad drīzumā būs jāmaina eļļa, vakar atklāju ka eļļa nogājusi 14k...

Vēl būs jāsāk domāt par eļļas ķērāja būvēšanu, par cik motors pārāk daudz eļļas laiž ieplūdē, un pie viena nolaista vārstu vāku - ir doma uzbūvēt kaut kādu kluci kas skrūvētos pie bloka, kartera ventilācijas izvada vietā, ar kādu vārstu kurš sakrāto eļļu pie noslāpēta motora salaistu atpakaļ, jo es esmu pārāk slinks lai regulāri kaut kādu bunduli tukšotu...

Nu un vēl, vai nu jāsamaina sadalītāja vāks, vai jaieliek divas spoles...