Spams 2020 nr 4
Re: Spams 2020 nr 4
Mani vecvecāki pat lieto whatsapp un ir vienmēr sasniedzami, jo lieto bezlimita internetu 
-
- VW: zaļonka
- Has thanked: 158 times
- Been thanked: 61 times
Par šo gan meškam var piekrist. Bet precīzāk būtu nevis godīgs, bet pretimnākošš. Runa ir nevis par nodokļiem, bet gan par komisijas maksām. Uzturēt bankas karšu termināli arī kaut ko izmaksā, bezkontakta terminālis (kāds ir vajadzīgs lai maksatu ar telefonu) ir vēl dārgāks. Katrs pirkums ar karti veikalniekam kaut ko izmaksā. Maksājot skaidrā naudā komisijas nav.mikimiki wrote: ↑27.06.2020, 16:45Normāli internets ir pieejams 24/7! Ja nē tad pašu problēma! Plus sūtītājs redz vai zina ir saņemta vai nē, priekšniecībai laikam bija vienalga!
Es nestrādātu darbu kuru knapi var paspēt! Kāpēc lai to sev nodarītu!? Ir daudz iespējas un dažādi darba apstākļi! Saprotu ka var kādu dienu nobliezt, bet nejau katru un tā n gadus!
Godīgs pret veikala īpašnieku? Naļikā neko daudz godīgu nevaru saskatīt!
Tev algu aploksnē maksā? Vai vnm iztīri bankomātu?
Patīk kad makā ir kaudze ar naudas zīmēm?
Skaidrā makā glabāju max 100 eur! Ja nu vajag! Bet nu tā pat parasti ik uz stūra ir bankomāts!
Un tagad arī maksājumi notiek sekunžu laikā un pietiek zināt tikai telefona numuru!
Tehnoloģijas labi attīstas! Telefons ir viss kas vajadzīgs, visas kartes ID un visu pārējo var piesaistīt telefonam vai pat pulkstenim!
Apliec ap roku pulksteni, ausī ieliec bt austiņas un Tev ir viss ko vajag!
Es personīgi izbaudu bezkontakta maksājumus ar telefonu, bet mazos veikalos, vai norēķinoties par sīkumiem cenšos izmantot iekrājušās kapeikas
Brūnie saloni ir mana vājība
-
- VW: Mk2 Jetta 1.6
- Has thanked: 363 times
- Been thanked: 236 times
pāķu veikali ir tā vieta, kur tu nezini kas tevi sagaidīs. Kāds vietējais bomzis atpizģīs, iesmērēs vecu desu, pārdevējai smirdēs paduses. bet alkohola apgrozijums tur gan ir godam, apinīši un lētais degvīns uz izķeršanu, kad vietējā gaterī šefs izmaksā pusi no algas naļikā, jo pārējo nemaz netaisās maksāt 
es cenšos neapmeklēt pāķu vietējos veikalus
es cenšos neapmeklēt pāķu vietējos veikalus
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Es netaisos nēsāt kabatā ķieģeli, paldies
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
-
Princips tas pats kas stance vs normāla mašīna - ja tev stancīte ir tsiive, tad tu katru, kurš sliedes šķērso ātrāk par 2 kmph sauksi par tizleni un lohu...
Sitas jau pirms pāris gadi neizbeidzas?Bobiks wrote: ↑27.06.2020, 17:34Par šo gan meškam var piekrist. Bet precīzāk būtu nevis godīgs, bet pretimnākošš. Runa ir nevis par nodokļiem, bet gan par komisijas maksām. Uzturēt bankas karšu termināli arī kaut ko izmaksā, bezkontakta terminālis (kāds ir vajadzīgs lai maksatu ar telefonu) ir vēl dārgāks. Katrs pirkums ar karti veikalniekam kaut ko izmaksā. Maksājot skaidrā naudā komisijas nav.
Es personīgi izbaudu bezkontakta maksājumus ar telefonu, bet mazos veikalos, vai norēķinoties par sīkumiem cenšos izmantot iekrājušās kapeikas![]()
-
Bobiks apmēram visu pateica. Kad tu pavicini savu karteli veikalā kas nav lielas ķēdes benzīntanks vai lielveikals, tu pārdevējam saki "tu man tagad dosi [teiksim] 2% atlaidi" - jo lai arī cena priekš tevis nemainās, viņš pāris procentus no tava maksājuma atdos komisijā bankai + komisijas maksu par pārskaitījumu. Manā paziņu lokā bija mazais uzņēmējs, viesnīcnieks - ja pareizi atceros, tad viņš teica ka noklusējumā banka iesūc fiksētu maksu par darījumu + 2,5% no summas; ja šis maksātu ikmēneša abonēšanas maksu par termināli 80 eiras, tad komisijas maksa būtu 2%. Ne par velti lietuvā ne vienā vien benzīntankā maksājot skaidrā naudā ir atlaide; brīnos ka pie mums tā nav, laikam pārāk alkatīgi; cenas priekš kartiņu vicinātājiem un uz tiem kas maksā skaidrā, uzvārās.mikimiki wrote: ↑27.06.2020, 16:45Godīgs pret veikala īpašnieku? Naļikā neko daudz godīgu nevaru saskatīt!
Tev algu aploksnē maksā? Vai vnm iztīri bankomātu?
Patīk kad makā ir kaudze ar naudas zīmēm?
Skaidrā makā glabāju max 100 eur! Ja nu vajag! Bet nu tā pat parasti ik uz stūra ir bankomāts!
Un tagad arī maksājumi notiek sekunžu laikā un pietiek zināt tikai telefona numuru!
Tehnoloģijas labi attīstas! Telefons ir viss kas vajadzīgs, visas kartes ID un visu pārējo var piesaistīt telefonam vai pat pulkstenim!
Apliec ap roku pulksteni, ausī ieliec bt austiņas un Tev ir viss ko vajag!
Algu man maksā kontā, bankomātu arī vairs īsti nemēdzu iztukšot. Jā, situācija ka makā ir daudz naudas zīmju ir ļoti patīkama, žēl ka reti tas notiek
Dokumentu piesaistīšana plakanajam telefonam vai viedpulkstenim - izklaidīga aušība, pēc tā paša principa kā nevadāt līdzi mašīnā rezerves ripuli jo tak 10 gadus man mīkstais nav bijis - iestāsies shit happens un būs nā ni.
-
Kas izbeidzās, banku alkatība?
Paskatāmies uz apvienoto karalisti - tur veikalos pie kases maksājot ar karti ir pieejams cashback, un savu sīceni tu vari salādēt automātā un dabūt to summu papīrā. Kur ir mums cashback un kāpēc vienīgā vieta kur var likt sīceni ir bankā, ar tādu komisiju ka nē, lol, nau werc, izdevīgāk iztērēt?
-
- VW: 1.8T
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 196 times
Ir tāda kategorija, kam patīk maku piebāzt ar visādiem sūdiem, kapeikām, visām iespējamajām veikalu kartēm un citu drazu tā, ka maku kabatā nevar iebāzt.
Emešam jau pirms 10 gadiem skauz
https://notepad.lv/forums/f37-it-zinas/ ... iedtalruni
https://notepad.lv/forums/f37-it-zinas/ ... iedtalruni
-
- VW: 1.9TDI,AR940
- Has thanked: 133 times
- Been thanked: 179 times
Sen jau ir datubāzes, lai pārbaudītu vai nerunā sūdu. Un karšu piesaiste telefonam ir eleganta fīča.