Beidzot sakarīgs ieteikums.
Spams 2020 Nr. 3
-
- Zem i plakan
- VW: MK4 24V 4mo & B6 V6 4mo?
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 357 times
Re: Spams 2020 Nr. 3
Nesaprotu, kur īsti ir problēma. Tiem dzinējiem slīpē un portē galvas, liek karburatorus un sadalenes, izplūdi un tajā visā kontekstā detonācijas devējam nav īsti vietas un jaudas pieaugums ir manāms. No 1l ar tām modifikācijām var dabūt tikpat zirgu cik manam 1.6 un vairāk.
Ar turbīnu cilindra temperatūra gan jau ievērojami pieaug un tur to vajag vairāk, bet kamēr tu netaisi "nu.. vēl vienu BARu", tikmēr, manuprāt, vajadzētu būt pietiekami.
Viņam esot kaut kāds softs, kas ar visiem parametriem spēj (pārsteidzoši tuvu reālajam) noteikt vai dzinējs varētu detonēt, par kuru viņš ierunājās tajā video.
Galu galā, tā ir 150 zaļo (preassembled) vadība...
Ja ar to var panākt ka tīri normāli ripo, tad vairāk arī neko nevar no viņas gaidīt. Man tāpat nav vērc pirkt pa 1k€ kaut ko ķip krutu, jo es tāpat pie neviena netaisos braukt viņu regulēt pēc katras mazākās izmaiņas, lai izsūktu katru gramu VE (kā man tas būtu jau pamatā jādara ar oriģinālo vadību, jo man tas slieksnis pagaidām ir par augstu)
-
- Zem i plakan
Turklāt, vai ar EGT un WBO2 nevar noteikt vai dzinējā aktivitātes nav bišķi par šerpu?
-
- VW: 1.8T
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 196 times
Nu protams, kamēr būvētam dzinējam neuztaisa bloka sānā piespiedu ventilāciju, tikmēr liekas, kas ta tur ir. Noraut detonāciju un saliekt klaņus pilnīgi mierīgi var arī atmosfērai, itsevišķi ar paceltu kompresijas pakāpi, ko parasti arī dara, ja ceļ jaudu.
Tas, ka šodien ļoti daudzi kautko tūnē, tajā pat laikā nemaz nesaprotot pašus pamatus, kā vispār darbojas iekšdedzes dzinējs, nav jaunums. To ļoti labi var redzēt pēc jautājumiem feisītī dažādās tūneru grupās.
Tam pašam karburatoram vismaz uz aizdedzes regulēšanu detonācijas monitorēšanu vajag, savādāk dibenā darbs un materiāls. Vienkāršākais detonācijas austiņu budžeta variants sanāk 20-30eur, neteiktu ka baigi dārgi.
Egt un lambda monitorē degmaisijumu, ne aizdedzi. Apmētam tas pats, kas ar termometru mērīt akas dziļumu. Stipru detonāciju var tāpat dzirdēt ar ausi, bet kad tas notiek, tad jau ir par vēlu.
Tas, ka šodien ļoti daudzi kautko tūnē, tajā pat laikā nemaz nesaprotot pašus pamatus, kā vispār darbojas iekšdedzes dzinējs, nav jaunums. To ļoti labi var redzēt pēc jautājumiem feisītī dažādās tūneru grupās.
Tam pašam karburatoram vismaz uz aizdedzes regulēšanu detonācijas monitorēšanu vajag, savādāk dibenā darbs un materiāls. Vienkāršākais detonācijas austiņu budžeta variants sanāk 20-30eur, neteiktu ka baigi dārgi.
Egt un lambda monitorē degmaisijumu, ne aizdedzi. Apmētam tas pats, kas ar termometru mērīt akas dziļumu. Stipru detonāciju var tāpat dzirdēt ar ausi, bet kad tas notiek, tad jau ir par vēlu.
-
- Zem i plakan
Tad jau principā savam mono ar pārgudro vadību arī blokā varu caurumu uztaisīt, ja aizdedzi uzgriežu līdz galam "advance", jo nav nekas, kas mani no tā atturētu
Bet tad es īsti nesaprotu jēgu izteikties par "kāda tam blokam detonācijas vadība", ja jau ir austiņas ar kurām detonāciju var dzirdēt tikai kamēr tās lieto (ja nu vienīgi to pasākumu piejūdz maģim
)
Protams, jā, detonācija draņķīgi, bet nu ieber 11:1 AFR un gan jau nedetonēs
Un nosacīti, detonācija (šo laikam pareizāk saucot par preignition) rodas arī no pārlieku lielas temperatūras cilindros un degmaisījumam aizdegoties tam neparedzētās vietās (asās kantes, kas uzkarst ātrāk nekā gludās virsmas), aizdedze protams arī, ja ir pāragra un aizdedzina degvielu brīdī, kad virzulis vēl ceļo augšā un klanim pezda
Bet tad es īsti nesaprotu jēgu izteikties par "kāda tam blokam detonācijas vadība", ja jau ir austiņas ar kurām detonāciju var dzirdēt tikai kamēr tās lieto (ja nu vienīgi to pasākumu piejūdz maģim
Un nosacīti, detonācija (šo laikam pareizāk saucot par preignition) rodas arī no pārlieku lielas temperatūras cilindros un degmaisījumam aizdegoties tam neparedzētās vietās (asās kantes, kas uzkarst ātrāk nekā gludās virsmas), aizdedze protams arī, ja ir pāragra un aizdedzina degvielu brīdī, kad virzulis vēl ceļo augšā un klanim pezda
-
Detonācija veljoprojām ir skaņa, ar termometru viņu neizmērīsi.
Ar "gan jau" var tūnēt dīzeļus, tur puse šo problēmu nav aktuālas un dīzelis piedod vairāk kļūdu in general. Prezervatīvus arī var nelietot, gan jau izvilks.
Ar "gan jau" var tūnēt dīzeļus, tur puse šo problēmu nav aktuālas un dīzelis piedod vairāk kļūdu in general. Prezervatīvus arī var nelietot, gan jau izvilks.
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Ir - ar daudz par agru aizdedzi tu vienkārši nepiešķiltu - un tik zemas forsāžas motors ar pārāk agru aizdedzi visdrīzāk nemaz īsti griezties negribētu...GatisGirdenis wrote: ↑08.05.2020, 12:31Tad jau principā savam mono ar pārgudro vadību arī blokā varu caurumu uztaisīt, ja aizdedzi uzgriežu līdz galam "advance", jo nav nekas, kas mani no tā atturētu![]()
Bet tad es īsti nesaprotu jēgu izteikties par "kāda tam blokam detonācijas vadība", ja jau ir austiņas ar kurām detonāciju var dzirdēt tikai kamēr tās lieto (ja nu vienīgi to pasākumu piejūdz maģim)
EGT vispār ir domāts lai trekninātu degmaisījumu un/vai ierobežotu pūtienu ja izplūdē temperatūra sasniedz tur esošajām detaļām nedraudzīgas temperatūras...
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
-
- Zem i plakan
Blat tie pizdaboli kuri nevar iznemt savas pacinas, man jau vakar vajadzeja sanemt telefonu xD.
Pakomati piekrameti ar Facebook marketplace un aliepxress apenem
Pakomati piekrameti ar Facebook marketplace un aliepxress apenem
-
- VW: Ar pliku dibenu pa slapju zāli
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 251 times
"Not daily driving your project car is like not f***ing your girlfriend to save her for the next guy."
-
Normāls 0.7 bāru pūtiens ar 40 grādu IAT.
Biš stulbi ir ja ar spiedienu izdzen rosolu caur degunu un gabaliņi paliek iekšā, bet nu visu jau nevar vēlēties.
Biš stulbi ir ja ar spiedienu izdzen rosolu caur degunu un gabaliņi paliek iekšā, bet nu visu jau nevar vēlēties.
-
- VW: 1.9TDI,AR940
- Has thanked: 133 times
- Been thanked: 179 times
Pasūtīju otrdien no leišiem kloķi, tresdien varēju izņemt jau. Pasūtīju pirmdien Dateksā RAMu, un tas sūds ir iesprūdis omnivā un līdz šim nav manā pakomātā. Lūdzu atlajst sajmu.
-
- VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 446 times