Kārtējais ne pārāk veiksmīgais meģinājums atrast sūdā kautko labu.
Spams 2020 Nr.2
-
- VW: 1.8T
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 196 times
Re: Spams 2020 Nr.2
Njā, pēc tā murgainā pentera var redzēt, ka nav ar normālu ričuku braucis. 
Last edited by mdz on 25.03.2020, 13:40, edited 1 time in total.
-
- VW: 1.8T
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 196 times
Nesen kautkādā Kurzemes krajā braucām vakarā, tur ceļa malā šitāds ciskudrillis, ar kādiem bomāri brauc pēc torpēdām, mētājās. Operators nebija redzams, moš grāvī atpūtās. 
-
- VW: zaļonka
- Has thanked: 158 times
- Been thanked: 61 times
Ko? Rāmju ģeometrija attīstās visiem ražotājiem puslīdz vienādi. Ne velti visi leņķi ir ar grādu simtdaļu precizitāti. Ok, šosejā tas nav tik ļoti viennozīmīgi, kā mtb. Piemēram, paskaties uz salīdzini jebkuru XC vai pat DH velo un to rāmju ģeometriju pedējo 30 gadu laikā. Tā nepavisam noteikti nav ražotāja attiecīgā laika īpatnībamsh wrote: ↑25.03.2020, 13:08Tās atšķirības visdrīzāk ir konkrētā ražotāja attiecīgā laika īpatnības. Kā reiz ģeometrija ir viena no lietām, kas man ir iepatikusies šitentajā ulmaņlaika rāmī, jo kā tu saki - citāda vadāmība un sajūtas - otrs - tas rāmis ir strēķīti lielāks nekā minsk vulgaris, un droši vien arī vidējais mūsdienu velosipēds - līdz tādam līmenim ka ja man tur nebūtu 36/18 zobrati, bet būtu parastie 48/19, standarta garuma ķēde būtu bijusi par īsu, kamēr tagad tā derēja pilnā izmērā...![]()
Protams ka maina - vieglāk uznest pa kāpnēmPasaules klases sportistiem sacensībās tā nelielā starpība, ko dod daži kilogrami šurp turp var nozīmēt uzvaru vai zaudējumu par rāmja garumu - priekš pārējajiem stāstīt ka vieglāks velosipēds ir labāks ir tas pats kas stāstīt ka ikdienas braukšanai pa rīgu mašīna ar 2 cm klīrensu ir labāka nekā mašīna ar 10 cm klīrensu, jo tak krutie čaļi stāsta ka zemāks ir labāks, joptvā!!!
Vieglāks velosipēds nozīmē 1) jo vieglāks, jo nepraktiskāka materiāla rāmis 2) viegls jo tam nekā nav - nav grabažnieka, nav lukturu, nav normālu rumbu, nav dubļu aizsargu - bet tad ja tas ir - tas viss kaut ko sver... Ja tevi uztrauc nelielā starpība ko dod daži kilogrami, vai to neesamība, atliek tikai pabrīnīties kāpēc tu nebrauc ar kādu gulošo divriteni vai trīsriteni; aerodinamikas starpība dod daudz lielāku ieguvumu nekā dažu kilogramu nomešana
![]()
Daži kilogrami šur vai tur nav neliela starpība. It īpaši uz ratiem vai jebkuru citu rotējošu detaļu. Starpības jau tiek mērītas ne tikai gramos, bet milzīga uzmanība tiek pievērsta tieši detaļām un to spējai rotēt, piemēram, gultņiem. Jo vieglāk gultnis spēs rotēt, jo mazāk spēka braucējs patērēs pārvarot gultņa radīto pretestību.
Bet tev te gan piekritīšu. Ikdienas braukšanā uz veikalu tas baigi neko neitekmē.
Brūnie saloni ir mana vājība
-
- VW: Gāze/PURVCIEMS/Maiņa
- Has thanked: 283 times
- Been thanked: 576 times
Šodien redzēju Mollerā, kkādu nabadzīgo komplektāciju, vai hibrīdu, hvz. Ļoti neglīta priekša. Cerams, ka GTI/R pakas būs spējīgas saglābt kopskatu.
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Jā, es neesmu - bet tu arī diez vai esi. Lūk, normāls velosipēds
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
-
- VW: 1.9TDI,AR940
- Has thanked: 133 times
- Been thanked: 179 times
Žēl ka Rotos ir aizgājis nebūtībā, tur sūrie veči noliktu pie vietas procesoru. 
Man tev izaicinājums Šimi - nobrauc pa Riekstukalna DH trasi ar savu lūzni, un uzstādi konkurējošu laiku. Ja to izdarīsi, uzsaukšu tev aliņu.
Man tev izaicinājums Šimi - nobrauc pa Riekstukalna DH trasi ar savu lūzni, un uzstādi konkurējošu laiku. Ja to izdarīsi, uzsaukšu tev aliņu.
-
-
- VW: zaļonka
- Has thanked: 158 times
- Been thanked: 61 times
Paskaidrosi, lūdzu?
Brauc DH? Baac, man ari savā ziņā gribas. Tikai nekādi nevaru saņemties uz lieliem lecieniem. Līkumos mest, freezeet māku, bet ...
Brūnie saloni ir mana vājība
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Prikola pēc papētīšu - bet tikpat labi var gadīties ka tas ir tādēļ ka cilvēki palēnām paliek bik garāki - neba pirms 50 vai 100 gadiem visi inženieri bija idioti kas nemācēja ergonomiku un aerodinamiku, bet tā laika velosportisti necentās uzlabot savus sniegumus, ar zinātnes palīdzību vai bezBobiks wrote: ↑25.03.2020, 17:13Ko? Rāmju ģeometrija attīstās visiem ražotājiem puslīdz vienādi. Ne velti visi leņķi ir ar grādu simtdaļu precizitāti. Ok, šosejā tas nav tik ļoti viennozīmīgi, kā mtb. Piemēram, paskaties uz salīdzini jebkuru XC vai pat DH velo un to rāmju ģeometriju pedējo 30 gadu laikā. Tā nepavisam noteikti nav ražotāja attiecīgā laika īpatnība
Daži kilogrami šur vai tur nav neliela starpība. It īpaši uz ratiem vai jebkuru citu rotējošu detaļu. Starpības jau tiek mērītas ne tikai gramos, bet milzīga uzmanība tiek pievērsta tieši detaļām un to spējai rotēt, piemēram, gultņiem. Jo vieglāk gultnis spēs rotēt, jo mazāk spēka braucējs patērēs pārvarot gultņa radīto pretestību.
Bet tev te gan piekritīšu. Ikdienas braukšanā uz veikalu tas baigi neko neitekmē.![]()
Maza gultņu rites pretestība ir pašsaprotama lieta un šaubos ka tur ir kaut kas jauns pēdējo 100 gadu laikā izgudrots. Par svaru - svars kā reiz pamatā ir zaudēts rāmī un tam pieskrūvētajās detaļās, ripuļos īpaši neko nomest nevar - dubultais alumīnija dangs tāpat nesver neko, un pat ja karbonādes dangs svērtu bik mazāk, tad svara mērvienība būtu grami bet skaitlis ar diviem cipariem...
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
-
Kādreiz bija tāds forums Rotos(dot)elvē, kur apgrozījās MTB entuziasti - sākot ar XC un beidzot ar Dirt/Street/Skatepark braucējiem un dalījās ar info, un ap 2013-2014 gadu forums beidza savu pastāvēšanu.
Par to DH - man arī bija doma kādreiz pa Riekstu nobraukt ,bet nav ne jausmas kā tur tagad var piekļūt un kad ir treniņi.
Par to DH - man arī bija doma kādreiz pa Riekstu nobraukt ,bet nav ne jausmas kā tur tagad var piekļūt un kad ir treniņi.