Slodze norāda vai kaut kāds savienojums nav sācis beigties. Vads varbūt zaļš un bez slogojuma uzrādīt 12V, kā pieliec slodzi, visi tie volti pārvēršās varbūt pat nullē. Ja kvēslveces pievienotas un tad mēri spriegumu un tur rāda tos 12V tad viss kārtībā. Vairumam mašīnu ar ko es saskāros tā gan nevarēja izdarīt, tāpēc baudīju ar spuldzi.fokume wrote: ↑25.01.2020, 20:11Kāda ir slodzes nozīme?
Es mk4 parbaudiju ar pikstuli un ommetru, visas veselas bet pie -10 reāli ar trešo sildīšanas reizi momentā pieleca. Vienu reizi nav jēga sildīt jo bez efekta, pēc 5-7 sekundēm pielec. Secināju ka vai nu sveces uzreiz neatdod pietiekošu siltumu vai arī nav pietiekoši kompresija kamēr virzulis nav izpleties. Hz
Un nezinu vai MK4 tāda lieta ir, bet kopumā tāda lieta pastāv (pat viena modeļa, viena gada ietvaros) - 5V kvēlsveces un 12V. Ja uzliksi 12V sveces uz 5V sistēmas nesildīs pietiekami, ja 5V uz 12V, tad šķiet, ka pārdegs. Redzēju kā tas pats pieredzējušais elektriķis divreiz nepadomādams piemeta kvēlsveces pie akumulatora, viena izdega ar sprakšķi, divām nekas nenotika un viena knapi iedegās, beigās konstatējot, ka visas beigtas, bet es viņas kņibināju pa rokām un pamanīju 5V, tad parādīju šam, šis samulsa un teica lai neko nesakot