Bremžu slogotājs

Suspension | Wheels | Tires
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:

1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".

2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
zipo93
VW: Passat VR5 Syncro
Has thanked: 273 times
Been thanked: 145 times

Re: Bremžu slogotājs

Post by zipo93 » 25.10.2019, 22:07

Pīlādzis wrote:
25.10.2019, 20:27
Labvakar! Lai nebūtu jataisa jauna tēma,pievienošu šeit.
Mašīna passatb4
Nemāku pievienot bildi,tāpēc naksies iztikt ar linku.
https://imgur.com/dUP16vF
Jautājums ir vai slogotaja apvilktaja daļā,tajos 2 caurumos arī ir jānāk atsperei?

Nebija aizmugurē bremžu,samainijam puteklu gumijas,manzetes(virzuli naca ara bez problēmām,nav sapuvusi),iekustibajam rocenes to "karogu",itkā visam jābūt,bet gaisojot,kačajot pedali un atgriežot ventili tur isti nekas neiznāca,respektivi secinajam ka škidrums vnk neatnak lidz suportam,nomainiju ari slogotaju(jaunu),pie reizes diskus un klučus,atgaisoji,bet asi uzmetot pa bremzem,viena puse nešļuc,sākam pētīt,radija jautajumus tie caurumi. Varbut tur ir jābūt vel vienai atsperei,bez kuras slogotajs nestrada pilnvertigi? Vai arī,ja nav,tad kur meklēt problēmu? Priekšā bremzes ir ok,problēmas ar aizmuguri. Galvanais cilindrs? Vai arī vēl kaut kur kāds gaiss? Turpat jau pudele eļļas bus izlaista cauri.
Nekādai atsperei nav jābūt. Gaisojot bremzes, to bremžu spēka regulatoru taču atvilki līdz galam? Vispār izskatās, ka tie urbumi ir domāti lai nofiksētu regulatoru priekš bremžu atgaisošanas, bet kad man bija ar tādu darīšana, tad man tas tā neizdevās :D

nolimits
VW: Golf
Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times

Post by nolimits » 26.10.2019, 10:02

zipo93 wrote:
25.10.2019, 22:07
Nekādai atsperei nav jābūt. Gaisojot bremzes, to bremžu spēka regulatoru taču atvilki līdz galam? Vispār izskatās, ka tie urbumi ir domāti lai nofiksētu regulatoru priekš bremžu atgaisošanas, bet kad man bija ar tādu darīšana, tad man tas tā neizdevās :D
Tu labi zini uz kuru pusi ir "līdz galam" ? Tur neko nevar nofiksēt, vienīgais ko vari nofiksēt ir "aizslēgt" lai nečakarē gaisojot priekšējās bremzes, otrā virzienā atvērtā veidā nofiksēt viņu nevar.
Pīlādzis wrote:
25.10.2019, 20:27
Labvakar! Lai nebūtu jataisa jauna tēma,pievienošu šeit.
Mašīna passatb4
Nemāku pievienot bildi,tāpēc naksies iztikt ar linku.
https://imgur.com/dUP16vF
Jautājums ir vai slogotaja apvilktaja daļā,tajos 2 caurumos arī ir jānāk atsperei?

Nebija aizmugurē bremžu,samainijam puteklu gumijas,manzetes(virzuli naca ara bez problēmām,nav sapuvusi),iekustibajam rocenes to "karogu",itkā visam jābūt,bet gaisojot,kačajot pedali un atgriežot ventili tur isti nekas neiznāca,respektivi secinajam ka škidrums vnk neatnak lidz suportam,nomainiju ari slogotaju(jaunu),pie reizes diskus un klučus,atgaisoji,bet asi uzmetot pa bremzem,viena puse nešļuc,sākam pētīt,radija jautajumus tie caurumi. Varbut tur ir jābūt vel vienai atsperei,bez kuras slogotajs nestrada pilnvertigi? Vai arī,ja nav,tad kur meklēt problēmu? Priekšā bremzes ir ok,problēmas ar aizmuguri. Galvanais cilindrs? Vai arī vēl kaut kur kāds gaiss? Turpat jau pudele eļļas bus izlaista cauri.
Image
Akurāti, bet pieliec tur mazliet spēku, ieskrūvē regulējošo skrūvi līdz galam iekšā, atrauj to sviru maksimāli atvērtā pozīcijā un noņem gumiju, paskaties kā iekšā izskatās, to vislabāk var darīt tad, kad regulators jau ir uzstādīts, bremžu šķidrums ārā nenāks, un redzēsi kā viss darbojas, ja vispār darbosies un nav ierūsējis. Atspere un skrūve ir paredzētas tikai lai piegrieztu viņam spēku un tad, ja spied bremzes tik stipri, ka atspere velkās ārā, tad tikai ļauj bremzēties, ja tev ir problēma, ka bremzes ir par vāju, tad sāc ar pilnībā atvērtu pozīciju un noregulē viņu tā, ka tapām iekšpusē netraucē kustēties. Ja tev aizmugure braucot bremzējas par daudz, tikai tad vari sākt regulēt viņam atsperi un skrūvi, uz bremžu stenda neatspoguļo to cik simteriski bremzējas priekša un aizmugure, bremžu regulātoram ir jāaizliedz strauji nobremzēt aizmugurējos riteņus, bet nav jātraucē bremzēt tiem ar lielu spēku.

zipo93

Post by zipo93 » 26.10.2019, 14:22

nolimits wrote:
26.10.2019, 10:02
Tu labi zini uz kuru pusi ir "līdz galam" ? Tur neko nevar nofiksēt, vienīgais ko vari nofiksēt ir "aizslēgt" lai nečakarē gaisojot priekšējās bremzes, otrā virzienā atvērtā veidā nofiksēt viņu nevar.
Kādu laiku neesmu neko darījis ar mašīnām, kurām tāds vēl eksistē. Manuālī teikts tilta sijas virzienā, tiešām neatceros kā tas dabā izskatījās...
Attachments
IMG_20191026_141631_3.jpg
IMG_20191026_141631_3.jpg (222.5 KiB) Viewed 2986 times

msh
VW: Golf 2 ghetto GTI
Has thanked: 570 times
Been thanked: 153 times

Post by msh » 28.10.2019, 12:33

Kavacky wrote:
25.10.2019, 13:03
Ir kaut kādas aizvēsturiskas sistēmas, kam tiešām uz aizmuguri ir tikai viens izvads, tāpēc viss tilts tiek norubīts vienlaicīgi, bet visādi citādi par regulatoru bulšits - ABS tieši tam ir paredzēts, lai katru riteni kontrolētu atsevišķi, nekādam slogotājam tur nav jābūt, jo šo funkciju veic ABS bez nekāda akselerometra, tīri salīdzinot riteņu griešanās ātrumus.
Pirkstu ar krānu jaukt gluži nevajadzētu - gan VW ar ATE mk3 [trešo golfu ABS kam ABS ir viens liels klucis] gan tiem pašiem astoņdesmito gadu audī, bet divriteņiem, uz aizmuguri aiziet divas trubas, hidroblokā ir četri vārsti, bet aizmugurē ir bremžu spēka regulators. Attiecībā par "šo funkciju veic ABS bez nekāda akselerometra, tīri salīdzinot riteņu griešanās ātrumus" - tu varētu savā garāžā uzbūvēt "KavakinABS", kurš šādi darbotos - tik kur ir garantija ka "tīri salīdzinot riteņu griešanās ātrumus" apstākļos, kur visi riteņi neslid vienādi, bloks pagūtu izrēķināt cik ir noslīdējuši bloķētie riteņi un cik ļoti krusteniski atrodas mašīna? :D Es baidos ka gan bošs, gan ATE gan citi ražotāji tādu kaskadiera pieeju neizveica.
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

zipo93

Post by zipo93 » 28.10.2019, 18:13

msh wrote:
28.10.2019, 12:33

Pirkstu ar krānu jaukt gluži nevajadzētu - gan VW ar ATE mk3 [trešo golfu ABS kam ABS ir viens liels klucis] gan tiem pašiem astoņdesmito gadu audī, bet divriteņiem, uz aizmuguri aiziet divas trubas, hidroblokā ir četri vārsti, bet aizmugurē ir bremžu spēka regulators. Attiecībā par "šo funkciju veic ABS bez nekāda akselerometra, tīri salīdzinot riteņu griešanās ātrumus" - tu varētu savā garāžā uzbūvēt "KavakinABS", kurš šādi darbotos - tik kur ir garantija ka "tīri salīdzinot riteņu griešanās ātrumus" apstākļos, kur visi riteņi neslid vienādi, bloks pagūtu izrēķināt cik ir noslīdējuši bloķētie riteņi un cik ļoti krusteniski atrodas mašīna? :D Es baidos ka gan bošs, gan ATE gan citi ražotāji tādu kaskadiera pieeju neizveica.
Eu, akselerometr, zināji, ka mašīna nebrauc tikai un vienīgi taisni?

msh

Post by msh » 28.10.2019, 18:41

Jā, brauc arī netaisni - bet šeit ir runa par izmisīgu mešanu pa nažiem [atceries - mēs te diskutējam par to kā strādā ABS - viegli bremzējot tas netiek izmantots :D ], nevis braukšanu - es domāju ka ne tikai statistiski ABS tiek izmantots virs 90% gadījumu braucot, tfu, bremzējot taisni, bet arī iespējamība ka tu ātri ejot viķerī un ieraugot šķērsli pat pagūtu nomest pa nažiem nebūtu pārāk liela.

P.N. Es agrākos laikos, tāpat kā kavakins šodien, uzskatīju ka ABS rauj nost katru riteni atsevišķi, jo tak, lūk, shēmās B3 audī divritenim ir četri riteņu apgriezienu devēji un četri riteņu vārsti - līdz man gudrāki cilvēki paskaidroja, ka četri gan ir, bet tāpat rauj nost visus, lai mašīna neaizietu krusteniski.
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

msh

Post by msh » 28.10.2019, 18:49

janis.lei wrote:
25.10.2019, 15:20
ja ir ABS brežu slodzes regulatoru nevajag. kas tas par sviestu? priekš kam, ja ir ABS, kas ar kompi regulē bremzēšanu nepieciešams starpā vēl mehānisks papildbremzētājs. gribu redzēt modernu auto ar abs UN šo brežu slodzes sadalītāju.
Nu sviests ir tāds ka tev nez kāpēc patīk ražotāja ekonomija. Regulators + ABS vs ABS ar regulatora funkciju ir apmēram tāpat kā torsens vs haldex. Pirmajos mehānika pakāpeniski dara savu darbu lai nenotiktu sliktas lietas - otrajos elektronika tikai asi iejaucas kad sliktās lietas jau ir notikušas. Ak jā - pirmie pamatfunkcijas pilda bez elektronikas - otrie nosprāgstot kādam ABSa devējam paliek bez nopietnām funkcijām - ja tāds "modernais auto" bez strādājoša ABSa metot pa nažiem neiet krusteniski, tad tikai tāpēc ka tur jau noklusējumā ir pavājas aizmugures bremzes... Nē, man labāk patīk ja nosprāgstot ABSam es palieku tikai bez ABSa, nevis arī bez stabilitātes un bez piedziņas, bet nu gaumes jautājums :)

zipo93

Post by zipo93 » 28.10.2019, 19:51

Padomājot vēlreiz par to ABS tēmu, secināju, ka laikam bišku sapinos meistarībā :eg: Ja mašīnas viena puse ir uz ledus un otra uz asfalta, tad diez kas nebūtu, ja asfalta ritenis turpinētu bremzēt, kamēr ledus ritenim ņemtu nost bremžu spēku :D

Bet jebkurā gadījumā parastā ABS nav nekāda akselerometra, jo ABS funkcija ir neļaut riteņu sabloķēšanos, lai saglabātu auto vadāmību, t.i. stūrēšanu. Protams 90% gadījumos bremzē taisni, bet eksistē arī tie 10% gadījumu, kad pēc tavas teorijas ABS darbotos kā anti-ESP, mēģiinot noturēt mašīnu taisni, kaut gan tu izmisīgi centies pastūrēt

Kavacky
Has thanked: 100 times
Been thanked: 64 times

Post by Kavacky » 30.10.2019, 12:10

Msh, tātad - kā tieši tu iztēlojies dzīvē darbojamies sistēmu, kas paredzēta reizēm, kad jāmet pa nažiem, un kas tādā brīdī, kad jābremzē, cik jaudas, sākot nedaudz izslīdēt vienam ritenim, atlaiž vaļā bremzes pilnīgi visiem? :eg:

ABS bloks tev negaida, kad būsi kaut kur krusteniski aizšļūcis, bet preventīvi strādā jau tad, kad kāds no ratiem tikai sāk iet uz slīdēšanu - sensors redz, ka ātrums kādam atsevišķam ritenim samazinās pārāk strauji, salīdzinot ar pārējiem, značit, saķere zūd, tāpēc tas ritenis ir jāpalaiž brīvāk. Ja ir saķere visiem riteņiem, tad kur tu aizšļūksi?

Neņemos galvot, kā tieši strādā kaut kādas vecas miskastes, bet jebkura normāla ABS princips ir tieši tāds, nevis noraut bremzes, tiklīdz sāk slīdēt. Piemēram, Teves 20 no vēlajiem Mk3.

Post Reply

Return to “Piekare | Diski | Riepas”