Bremžu slogotājs
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:
1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".
2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
Uzsākot jaunu tēmu:
1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".
2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
-
- Been thanked: 1 time
Bremžu slogotājs
Vai kāds gudrs cilvēks var man pateikt vai 1988.gada mk2 jettai ar 1,3 motoru ir rūpnieciski aizmugurē bremžu slogotājs????
-
- VW: Passat VR5 Syncro
- Has thanked: 273 times
- Been thanked: 145 times
Re: Bremžu slogotājs
Kas tur ko gudrot... Jāpalien zem mašīnas un jāpaskatās
Bet ja nav ABS, tad 99%, ka viņš tur ir
-
- Been thanked: 1 time
Šai jettai ko nopirku nav un izskatās ka nekad nav bijis...tādēļ jautāju kādam kurš zinās 100%
-
Neredzot mašīnu, 100% nezinās neviens, jo Mk2 bija miljons komplektācijas variantu. Ja nav, tātad nav. Kas tur ko vēl jautāt?
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Vispār jau otrādi - ja būtu ABS, tad viņš 100% būtu, tā kā te ir plika žurka, pastāv varbūtība ka tomēr nav. Tu laikam esi saskatījies uz pārāk jaunām mašīnām, kurām ražošanas ekonomijas vārdā ir bremžu spēka regulators aizvietots ar bremžu spēka sadalīšanas funkciju ABSā - nebaidies, veco mašīnu ABSiem tādas funkcijas nav; un ja vecam fofāgenam ir ABS, tas nozīmē ka tas ir vismaz vidēji labi aprīkots, tātad arī bremžu spēka regulators tur ir.
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
-
Tad es laikam neesmu pareizi sapratis viņa funkciju. Man likās, ka viņu vajag tāpēc, lai bremzējot ar tukšu pakaļu aizmugures riteņi pāragri nesabloķējas. Un ja ir ABS, tad tas riteņu sabloķēšanos novērš kā tādu.
-
Nūūū... Jā, bremžu spēka regulators ir lai riteņi nesabloķētos. Bet par ABSu tu neesi iedziļinājies kā dažādi ABSi darbojas. Es nezinu kāds ir tas princips mašīnām, kurām ir ABS bet nav bremžu spēka regulators - vai tām visām ir ESP - ESP ir ABS ar akselerometru un stūres leņķa devēju; galvenā starpība pret parastu ABSu ir spēja censties panākt lai mašīna brauc tur, kur vadītājs vēlas, bet tāds ABS spēj arī raut nost atsevišķiem riteņiem bremzēšanu, jo tas spēj redzēt kur mašīna brauc - vai arī tur ir specifisks algoritms, pēc kura vadoties aizmugures riteņiem atsevišķi rauj nost bremzēšanu, ar vai bez pielāgošanos saķeres zaudēšanai - vai abi kopā. Bet vecajām mašīnām ABS darbojas elementāri - tam ir četri riteņu devēji, bet tā kā tam nav spējas noteikt kurā virzienā mašīna brauc un vai tā darbība mašīnu nesamet krusteniski, tad lai garantētu ka tas nenotiek, netkarīgi no tā, kurš ritenis zaudē saķeri, bremzēšana tiek norauta VISIEM riteņiem. Tātad, ja kādam, teiksim, B3 passātam būtu ABS bet nebūtu bremžu spēka regulators, metot pa nažiem pakaļas riteņu izslīdēšana nozīmētu ka bremzēšana tiktu rauta nost arī priekšai = garākas bremzēšanas distances = rezultāts pretējs mērķim.
-
Nezināju, ka eksistē ABS, kas nevar nogriezt bremžu spēku 1 ritenimmsh wrote: ↑25.10.2019, 00:27Nūūū... Jā, bremžu spēka regulators ir lai riteņi nesabloķētos. Bet par ABSu tu neesi iedziļinājies kā dažādi ABSi darbojas. Es nezinu kāds ir tas princips mašīnām, kurām ir ABS bet nav bremžu spēka regulators - vai tām visām ir ESP - ESP ir ABS ar akselerometru un stūres leņķa devēju; galvenā starpība pret parastu ABSu ir spēja censties panākt lai mašīna brauc tur, kur vadītājs vēlas, bet tāds ABS spēj arī raut nost atsevišķiem riteņiem bremzēšanu, jo tas spēj redzēt kur mašīna brauc - vai arī tur ir specifisks algoritms, pēc kura vadoties aizmugures riteņiem atsevišķi rauj nost bremzēšanu, ar vai bez pielāgošanos saķeres zaudēšanai - vai abi kopā. Bet vecajām mašīnām ABS darbojas elementāri - tam ir četri riteņu devēji, bet tā kā tam nav spējas noteikt kurā virzienā mašīna brauc un vai tā darbība mašīnu nesamet krusteniski, tad lai garantētu ka tas nenotiek, netkarīgi no tā, kurš ritenis zaudē saķeri, bremzēšana tiek norauta VISIEM riteņiem. Tātad, ja kādam, teiksim, B3 passātam būtu ABS bet nebūtu bremžu spēka regulators, metot pa nažiem pakaļas riteņu izslīdēšana nozīmētu ka bremzēšana tiktu rauta nost arī priekšai = garākas bremzēšanas distances = rezultāts pretējs mērķim.
-
Kā tu zini ka tiešām rauj nost katru riteni atsevišķi?
Bet nu iespējams tas ir; varbūt tajā blokā akselerometrs ir. Tikmēr vecām kvatrām uz aizmugures tiltu vispār iet tikai viena truba un hidroblokā ir trīs, nevis četri, vārsti.
Ir kaut kādas aizvēsturiskas sistēmas, kam tiešām uz aizmuguri ir tikai viens izvads, tāpēc viss tilts tiek norubīts vienlaicīgi, bet visādi citādi par regulatoru bulšits - ABS tieši tam ir paredzēts, lai katru riteni kontrolētu atsevišķi, nekādam slogotājam tur nav jābūt, jo šo funkciju veic ABS bez nekāda akselerometra, tīri salīdzinot riteņu griešanās ātrumus.
-
- VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 446 times
Mk2 ir tas aizvēsturiskais gadījums, mk3 tas viss ir savādākKavacky wrote: ↑25.10.2019, 13:03Ir kaut kādas aizvēsturiskas sistēmas, kam tiešām uz aizmuguri ir tikai viens izvads, tāpēc viss tilts tiek norubīts vienlaicīgi, bet visādi citādi par regulatoru bulšits - ABS tieši tam ir paredzēts, lai katru riteni kontrolētu atsevišķi, nekādam slogotājam tur nav jābūt, jo šo funkciju veic ABS bez nekāda akselerometra, tīri salīdzinot riteņu griešanās ātrumus.

Detaļa 9C ir spiediena regulējoš vārsts, un tā detaļa starp 13 un 14 bremžu trubiņu izskatās pēc slogotāja. Es dzīvē mk2 abs sistēmu neesmu redzējis, bet ja tā ir izstrādāta 80tajos, tad tas nebūtu brīnums ka abs visu nespēj izdarīt pats.
-
- VW: Jetta Mk2 Cl
- Has thanked: 106 times
- Been thanked: 37 times
Seat toledo 1996 gada ar ABS nav bremžu spēka regulators. Bet tas iespējams tāpēc ka visdrīzāk sistēma no mk3.
-
- VW: mk2 1.8 20vt, A4 B7 TDI
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 10 times
ja ir ABS brežu slodzes regulatoru nevajag. kas tas par sviestu? priekš kam, ja ir ABS, kas ar kompi regulē bremzēšanu nepieciešams starpā vēl mehānisks papildbremzētājs. gribu redzēt modernu auto ar abs UN šo brežu slodzes sadalītāju.
1.3 golfiem tāds nenāk. 1.3 golfiem, ja nav mainīts tilts, tad pie tilta arī nav auss, pie kura to piemontēt ja nāk, tad neesmu redzējis. nāk lielo bloku golfiem. jettas ar 1.3 dzinēju neesmu redzējis. man šķita, ka katalogos jettai 1.3 dzinēju nemaz nerādija...
1.3 golfiem tāds nenāk. 1.3 golfiem, ja nav mainīts tilts, tad pie tilta arī nav auss, pie kura to piemontēt ja nāk, tad neesmu redzējis. nāk lielo bloku golfiem. jettas ar 1.3 dzinēju neesmu redzējis. man šķita, ka katalogos jettai 1.3 dzinēju nemaz nerādija...
Labvakar! Lai nebūtu jataisa jauna tēma,pievienošu šeit.
Mašīna passatb4
Nemāku pievienot bildi,tāpēc naksies iztikt ar linku.
https://imgur.com/dUP16vF
Jautājums ir vai slogotaja apvilktaja daļā,tajos 2 caurumos arī ir jānāk atsperei?
Nebija aizmugurē bremžu,samainijam puteklu gumijas,manzetes(virzuli naca ara bez problēmām,nav sapuvusi),iekustibajam rocenes to "karogu",itkā visam jābūt,bet gaisojot,kačajot pedali un atgriežot ventili tur isti nekas neiznāca,respektivi secinajam ka škidrums vnk neatnak lidz suportam,nomainiju ari slogotaju(jaunu),pie reizes diskus un klučus,atgaisoji,bet asi uzmetot pa bremzem,viena puse nešļuc,sākam pētīt,radija jautajumus tie caurumi. Varbut tur ir jābūt vel vienai atsperei,bez kuras slogotajs nestrada pilnvertigi? Vai arī,ja nav,tad kur meklēt problēmu? Priekšā bremzes ir ok,problēmas ar aizmuguri. Galvanais cilindrs? Vai arī vēl kaut kur kāds gaiss? Turpat jau pudele eļļas bus izlaista cauri.
Mašīna passatb4
Nemāku pievienot bildi,tāpēc naksies iztikt ar linku.
https://imgur.com/dUP16vF
Jautājums ir vai slogotaja apvilktaja daļā,tajos 2 caurumos arī ir jānāk atsperei?
Nebija aizmugurē bremžu,samainijam puteklu gumijas,manzetes(virzuli naca ara bez problēmām,nav sapuvusi),iekustibajam rocenes to "karogu",itkā visam jābūt,bet gaisojot,kačajot pedali un atgriežot ventili tur isti nekas neiznāca,respektivi secinajam ka škidrums vnk neatnak lidz suportam,nomainiju ari slogotaju(jaunu),pie reizes diskus un klučus,atgaisoji,bet asi uzmetot pa bremzem,viena puse nešļuc,sākam pētīt,radija jautajumus tie caurumi. Varbut tur ir jābūt vel vienai atsperei,bez kuras slogotajs nestrada pilnvertigi? Vai arī,ja nav,tad kur meklēt problēmu? Priekšā bremzes ir ok,problēmas ar aizmuguri. Galvanais cilindrs? Vai arī vēl kaut kur kāds gaiss? Turpat jau pudele eļļas bus izlaista cauri.
-
- VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 446 times
Clubgti ir topiks par to kā slogotāju saregulēt. Ja nemaldos, tad tos caurumus izmanto, lai saregulētu, neatceros vairs, bet gaisojot labāk atvērt līdz galam vaļā, lai vieglāk atgaisot. Ka tik nebija tā, ka varēja kādu seškanti ielikt tajos abos caurumos un vārsts bija līdz galam atvērts.