MK5 EPC

Wiring | Electronics
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:

1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".

2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
Post Reply
Pikxelis
VW: VW MK5 1.6FSI
Has thanked: 4 times

MK5 EPC

Post by Pikxelis » 01.04.2019, 12:46

Sveiki visiem.

Lieta tāda ka manam MK5 1.6FSI ir tāda kā random EPC iedegšanās, jauda tajā brīdī nezūd, vienkārši iedegās lampiņa, pārsvarā iedegās pēc aptuveni nobrauktiem 50KM, kamēr izstaigā teiksim veikalu nākot atpakaļ vairs nedeg, īsākos maršutos neiedegās. Kaut kādu info lētais OBD lasītājs uzmeta par bremžu pedāļa slēdzi. Uzsūtiju obdeleven, skatīšos ko tas met un ja to pašu tad nomainīšu slēdzi, bet pirms tam varbūt kāds var padalīties ar kādu info.

Un vēl viens daļēji pa tēmu jautājums, vakar rakājoties pa internetu uzgāju informāciju ka 1.6FSI būtu ieteicams liet 98 ne 95, kāds var to apstiprināt vai noliegt?

sniegavirs
VW: Golf/Jetta/Bora Mk..? GTI..
Has thanked: 3 times
Been thanked: 18 times

Re: MK5 EPC

Post by sniegavirs » 01.04.2019, 14:29

Par to bremžu slēdzi tas ir ļoti iespējams! Būtu labi ja būtu piefiksējis tās kļūdas kodu lai nav lieka minēšana! Nav jau viņš arī tik dārgs, nomaini un skaties kas notiek ja nekur netiec pieslēgties ar kompi.

Par to degvielu runājot tad pilnigi jebkuram benziniekam virs 2000 gada būtu labāk liet 98. Daži motori pat mazliet mazāk tērē degvielu ja lej 98 nevis 95 bet tas 98 ir tik ļoti dārgāks ka beigās maksāt sanāks vairāk. Pa lielam katra iipašnieka izvēle. Bet lielas jaudas motoriem jo iipaši turbo motoriem ar palielinātām jaudām 98 būtu pat vairāk kā ieteicams.
DIAGNOSTIKA, ČIPOŠANA (jaudas, DPF/FAP/AdBlue/EGR/IMMO un citi risinājumi), VAG/BMW kodēšana/programmēšana/atslēgas
Tel. 28621124 Matīss
sniegavirs@gmail.com

Pikxelis

Post by Pikxelis » 01.04.2019, 14:36

Paldies par info.

Slēdzi uzsūtīju, nākoš nedēļ vajadzētu būt klāt, tad mainīšu un skatīšos kas notiek. Ja sanāks laiks tad pieslēgšos vēlreiz un kodu pierakstīšu jo kļūdu nenodzēsu.

Ar manu braukšanas stilu 98 nesanāks diez ko dārgāks jo ar pilnu bāku 95 velku divus mēnešus jo darbs pāri ielai, kas zin ar 98 varbūt pat pus otru mēnesi izvelku :lol:

msh
VW: Golf 2 ghetto GTI
Has thanked: 570 times
Been thanked: 153 times

Post by msh » 01.04.2019, 18:31

Sniegavīrs ir bišķi sajaucis par tiem gadiem - nevis "virs 2000. gada", bet "virs 1985. gada", un kā reiz pēc tā divi tūkstošā palielinājās to motoru skaits, kas var iztikt bez astotā, cik esmu no dokumentācijām pamanījis. Te vajag atšķirt divas dažādas lietas - "vajag" un "ieteicams". Lūk, piemēram, es savu motoru varētu darbināt ar piekto - digifants tam bija paredzēts, un savu VEMSi es varētu pārregulēt piektajam. Bet pats klucis tur ir paredzēts astotajam, un darbība uz piekto nozīmē darbību ar vēlāku aizdedzi = mazāk griezes momenta un no tā izrietošs lielāks patēriņš - 2E starpība patēriņā uz šosejas bija kāds litrs, salīdzinājumam audī 2.3 10v motoram starpība bija veseli 2 [!!!] litri + tas motors zem 3k bija kā aizmidzis - vienvārdsakot, es neesmu tik bagāts lai bākā lietu piekto. Vēl ir tāda nianse ka ka ne visur astotais ir astotais - no personīgās pieredzes staķikā un viršos no astotā pistoles tiešām bākā tek astotais, bet nestē no astotā pistoles tek piektais, un, kā esmu noskaidrojis, ne es vienīgais šo joku esmu pamanījis.

Attiecībā par to tavu 1.6 FSI - piegāz pilnu bāku ar astoto un skaties, parādās bik vairāk griezes apakšās vai nē. Objektīvākiem cipariem vari kādā garākā braucienā pamērīt patēriņu šādi. Manuprāt FSI vajadzētu būt mazāk jūtīgam pret degvielas oktānskaitli nekā netiešajai iesmidzei, bet nu tas kā kuram motoram.
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

sniegavirs

Post by sniegavirs » 01.04.2019, 20:55

msh wrote:
01.04.2019, 18:31
Sniegavīrs ir bišķi sajaucis par tiem gadiem - nevis "virs 2000. gada", bet "virs 1985. gada", un kā reiz pēc tā divi tūkstošā palielinājās to motoru skaits, kas var iztikt bez astotā, cik esmu no dokumentācijām pamanījis. Te vajag atšķirt divas dažādas lietas - "vajag" un "ieteicams". Lūk, piemēram, es savu motoru varētu darbināt ar piekto - digifants tam bija paredzēts, un savu VEMSi es varētu pārregulēt piektajam. Bet pats klucis tur ir paredzēts astotajam, un darbība uz piekto nozīmē darbību ar vēlāku aizdedzi = mazāk griezes momenta un no tā izrietošs lielāks patēriņš - 2E starpība patēriņā uz šosejas bija kāds litrs, salīdzinājumam audī 2.3 10v motoram starpība bija veseli 2 [!!!] litri + tas motors zem 3k bija kā aizmidzis - vienvārdsakot, es neesmu tik bagāts lai bākā lietu piekto. Vēl ir tāda nianse ka ka ne visur astotais ir astotais - no personīgās pieredzes staķikā un viršos no astotā pistoles tiešām bākā tek astotais, bet nestē no astotā pistoles tek piektais, un, kā esmu noskaidrojis, ne es vienīgais šo joku esmu pamanījis.

Attiecībā par to tavu 1.6 FSI - piegāz pilnu bāku ar astoto un skaties, parādās bik vairāk griezes apakšās vai nē. Objektīvākiem cipariem vari kādā garākā braucienā pamērīt patēriņu šādi. Manuprāt FSI vajadzētu būt mazāk jūtīgam pret degvielas oktānskaitli nekā netiešajai iesmidzei, bet nu tas kā kuram motoram.
Es vnk nekam kas vecāks pa 2000. g virsū vairs neskatos jo neinteresē! :D
DIAGNOSTIKA, ČIPOŠANA (jaudas, DPF/FAP/AdBlue/EGR/IMMO un citi risinājumi), VAG/BMW kodēšana/programmēšana/atslēgas
Tel. 28621124 Matīss
sniegavirs@gmail.com

Pikxelis

Post by Pikxelis » 05.04.2019, 13:09

Kļūdas kods no obdeleven ir P0571, Cruise/Brake Switch (A) Circ. Mailfunction, btw kruīza kontrole man nav. Šodien parādījās EPC ilgāk turot bremžu pedāli tāpēc tiešām gribētu domāt ka vaina būs šajā bremžu slēdzī.

Pāris kļūdas ko vēl uzmeta

01305 Databus infotainment
00470 uz visām četrām durvīm Central module comfort system (open circuit)
00710 Defroster flap motor

sniegavirs

Post by sniegavirs » 05.04.2019, 14:44

Tieši tā arī izdari un EPC vairs neparādīsies! VAG mašīnām bieža problēma! :thumbs:
Tel. 28621124 Matīss
sniegavirs@gmail.com

Pikxelis

Post by Pikxelis » 06.04.2019, 01:40

Tikka piegāzta pilna bāka ar 98 iekš Virši A, ekonomija manāmi lielāka aprēķinot pat gribētos teikt ka tie 10 centi uz litru ātri atpelnās, ja pirms tam pa šoseju vidēji ar 6 robu bija 6l uz 100, tad tagad 4 :thumbs:

Gribēju pateikt paldies atsaucīgajiem biedriem sniegavirs un msh par plašajām atbildēm. :gott:

Post Reply

Return to “Elektrība | Elektronika”