VW 2.0 8v AGG GMM/lambda ?

Engine | Gearbox
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:

1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".

2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
Post Reply
Chubaka
VW: Golf3 VR6 AAA
Has thanked: 7 times
Been thanked: 5 times

VW 2.0 8v AGG GMM/lambda ?

Post by Chubaka » 11.10.2018, 10:19

Sveiki golfisti

Lieta tāda - nopirkām VW Golf MK3 2.0 8v AGG priekš ziemas kausa.

braucot tāda sajūta, ka pazūd brīžiem jauda, tā itkā uz mirkli motors nogļučī un tad atkal ar tādu spērienu aiziet. Tukšgaitā arī strādā it kā lejās ciet, burbuļo un spgriezieni staigā, BET, noņemot fišku no GMM (starp filtra kasti un droseli) - uzreiz sāk strādāt vienmērīgi un normāli, kolīdz uzliekot atpakaļ - 5 sekundes un sāk burbuļot. Zinātāji saka, ka tā notiek kad ir beigta lambda zonde - zondei visi vadi ir klāt, un tā izskatās dzīva. Pie kompja nav slēgts klāt un pagaidām nav arī opcijas - ķinas vads vēl ir ceļā. Padalaties ar pieredzi.
If you are going to drag race the car, just ignore everything I just posted and
don't buy a VW.

arniks8
VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
Has thanked: 178 times
Been thanked: 446 times

Re: VW 2.0 8v AGG GMM/lambda ?

Post by arniks8 » 11.10.2018, 11:50

Tad jau drīzāk GMM vainīgs, ne lambda, bet prātīgāk būtu pieslēgt vispirms pie kompja un tad meklēt vainu. Ja Esi Rīga/Tukums, tad varu savu kabeli paķert.
mdz wrote:
14.06.2021, 16:34
Kabatas biljards ar ādas raķeti.

Chubaka

Post by Chubaka » 11.10.2018, 13:07

Mašīna Rīgā,garaža - nekustīga (piekare un bremzes ar rūsas klusci apaugusi) - bet tas drīz tiks labots.

Diagnostika tas protams ir ļoti labi - bet pagaidām ja tādas iespējas nav - tad laikam nekā pateikt nevar tieši vai tas ir GMM ?
vai tad nav jābūt tā, ka noņemot fišku no GMM auto jānoslāpst ?
don't buy a VW.

arniks8
VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
Has thanked: 178 times
Been thanked: 446 times

Post by arniks8 » 11.10.2018, 13:16

Tas var būt atkarīgs no vadības, digifants toč neniet bet GMM, AGG ir kkāda cita vadība. Dačiki jau ir vairāki un katrs spēlē savu lomu, var jau arī veikt kkādas pārbaudes ar oscilogrāfu, voltmetru, veco GMM ar klapi var diezgan viegli pārbaudīt, par to kas AGG ir lai kāds cits komentē, ar to man nav bijusi darīšana.
mdz wrote:
14.06.2021, 16:34
Kabatas biljards ar ādas raķeti.

msh
VW: Golf 2 ghetto GTI
Has thanked: 570 times
Been thanked: 153 times

Post by msh » 12.10.2018, 00:12

AGG ir SIMOS ar drāts MAFu - nē nu tur arī pastāv variants 3,14pelēties ar voltmetru [MAFs tāpat gaisa masas signālu dod ārā kā 5v amplitūdas spriegumu], bet nah tā muļķoties. Reku sarunā ar arniku lai piespraužas.
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

Chubaka

Post by Chubaka » 22.11.2018, 12:37

Tā, tika piemests pie Čina vada - lūk kādas kļūdas izmetās :
ausktam darbojoties - sākumā it kā viss ok - pēc 3 min sāk tukšgaita staigāt - tajā brīdī noraujot fišku no GMM tukšgaita izlīdzinās - uzliekot atpakaļ pēc 5 sekundēm atkal tukšgaita raustas.
vagcom1.PNG
vagcom1.PNG (1.75 MiB) Viewed 1968 times
vagcom2.jpg
vagcom2.jpg (434.78 KiB) Viewed 1968 times
man liek domāt ka problēma iespējams slēpjas vados GMM vai o2 sensorā.
don't buy a VW.

Chubaka

Post by Chubaka » 19.02.2019, 16:09

Tā, nu jau pagājuši vairāki mēneši : Problēma "līdz galam" atrisināta netika.

Pēc dažiem ieteikumiem tika nomainīta Lambda zonde uz 0258986503 BOSCH - ķip uneversālā, itkā pēc koda der, uzliekam - nekas nemainās - tukšgaitas nav un šauj pa izplūdi ( nu tā itkā liesais)
Ar šo zondi nobraukts tika 1 ziemas posms, mašīna sūdīgi uzņam apgriezienus, no apakšas jaudas vispār nav.

Beigu beigās - nopirku īsto 0258003548 BOSCH +
1) nomainītas visas vakuuma trubiņas
2) pārbaudīts uz gaisa "padsosu" pirms droseles, pēc droseles - viss ok
3) Lambdas vadi visi pārbaudīti un izzvanīti līdz ECU
4) bākas sūknis iztīrīts, sietiņi tīri, bāka tīra
5) degvielas filtrs jauns
6) apmutēts kartera ventilācijas trakts (ieplūdes traktā caurums noglušīts)
Kļūda paliek nemainīga 00537 - Lambda (Oxygen Sensor) Regulation: Upper Limit 18-00
Lambda lasās 0.23-0.27V 001 blokā - viss vairāk nestaigā
Kad tiko pielaiž mašīnu - vēl nedaudz ir stabili apgriezieni - kā sāk uzsilt, tā abaroti 300-500 pļurkšķ, sajūta ka tur 320 sadalene iekšā.. pārslēdzot ātrumus, šauj

Man ir beigušies varianti, vienīgais vēl varētu būt degvielas spiediens ?! bet vai tad nebūtu rājies jau kompis ka pa zemu ?
don't buy a VW.

ingumzz
VW: Passat B3 1.8 20VT
Been thanked: 7 times

Post by ingumzz » 19.02.2019, 20:58

Vispār kādus gadus atpakaļ pacientam mk4 ar 1.6 bija līdzīga problēma,ka ntās kļūdas uz zondēm un apgriezienos īzsti negāja, burbuļoja un šāva. Tam pie vainas tiešām bija degvielas pumpis, pēc 1,5tk rpm 1 bar zudums. Iemetot jaunu pumpi visas problēmas pazuda. Vēl jau arī tas, ka degvielas spiedienu ecu īsti nemonitorē :? Varbūt tiešām uzmēri spiedienu, pēdējais salmiņš kur pieķerties :D
VW Passat CL B3 1.8 20vT ikdienišķais 😂
VW Passat GL B3 1.8 20vT in garage waiting for parts and warm hands 😂👍🏻

Chubaka

Post by Chubaka » 27.02.2019, 10:59

Nu tā, degvielas spiediena mērītājs tika savākts no pieejamām detaļām - patiesībā ļoti vienkārši, viens troiņiks ieplūdes trubā kas iet uz reiku - un tad uz manometru, es vēl pieliku klāt krānu, ja izdomāšu atstāt tur to uz visiem laikiem, lai var aizgriezt ciet.
Visu pievienoju - nekas nekur netek - respektīvi mērījumi ir tā : 2.4-2.6 bar tukšgaitā - gāzējot 3.0bar
Liekas, ka ar sūkni viss ir OK, paši redzat kāda tukšgaita.
Video šeit :
P.S - sorry ka video sagriezās - eshzkapecta
don't buy a VW.

msh

Post by msh » 27.02.2019, 17:03

Es joprojām neredzu tavā sarakstā punktu "tika pamēģināts cits MAF" vai arī "skatoties ar VCDS gaisa masu, tika atvilkts līdz ierobežotājam, pārbaudot vai gaisa masa atbilst motora jaudai". Tu reāli meklē problēmas nepareizajā virzienā - lūk, tāpēc arī cilvēkam, kas tur rokās datoru, pašam arī jādomā - kļūda par MAFu būs tad, ja tā signāls būs pilnīgas auzas, bet ja tas būs nepareizs, bet nebūs pilnīgās galējībās, vadības bloks var spļaut laukā tādas kļūdas kā tev, nespēju ar slēgto ciklu nodrošināt vajadzīgo degmaisījumu. Kā jau teicu, pamēģini citu MAFu vai arī ar piespraustu kompi atstiept un skatīties vai MAFs uzrāda tos gaisa kilogramus minūtē, jeb kas tur bija par mērvienību, cik jābūt pie tās jaudas - internetā varēja kaut kur atrast vienkāršu aprēķinu tam ciparam.

Tālāk - kartera ventilācijas amputācija reāli ir mīnuss, nevis pluss - nesadedzināts degmaisījums, kurš satur nomērītu gaisu, tiek pūsts ārā atmosfērā - bet nu labi, tas ir sīkums. Degvielas spiediens ar vaļēju droseli būtu normāls, ar droseli ciet liekas mazliet par augstu; spiediens tātad ir 3 bar virs ieplūdē esošā spiediena, brīvgaitā tātad sanāk ka tev kolektorā ir 50-60 kPa - nē nu var jau būt ka sūdīgi darbojošam motoram vadības bloks vairāk padod gaisu; man mana golfa motoriem brīvgaitā ir ~30 kPa un atmetoties motors sapumpē 15-20. Bet nu šitam varētu mēģināt sākt kasīties klāt tad, kad MAFs būs pārbaudīts un atzīts par labu esam.
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

Chubaka

Post by Chubaka » 28.02.2019, 16:54

msh - viss pareizi, nepārbaudīju, man likās ka GMM vienmēr izmetīs kļūdu VCDSā
šobrīd man nebija iespēja izdarīt tādas manipulācijas kā Tu man ieteici - bet es fiksajā skrējienā piemetu klāt voltmetru pie GMM fiškas - sarkano pie signāla, melno pie masas - lūk kādus rādījuus man izdevās nolasīt tukšgaitā.
Atvainojos ka video kājām gaisā - klucī viņš bija pareizā virzienā.
don't buy a VW.

msh

Post by msh » 28.02.2019, 17:43

Man nav bijusi vajadzība iedziļināties tādos ciparos, bet tā loģiski domājot, liekas par daudz - barojas MAFs no borta sprieguma, brīvgaitā tas motors labi ja divpadsmito daļu no savas max gaisa masas spēj izpumpēt cauri, drīzāk mazāk, un te mums ir, hvz, devītā daļa no borta sprieguma, vai, ja tam MAFam iekšā ir sprieguma regulators, tad vēl mazāka daļa - un MAFam noteikti ir rezerve...

Par kļūdu, kā jau teicu - kļūda būs tad ja MAFa nebūs, tas nereaģēs vai arī tā signāls/izmaiņas neatbildīs motora darbības režīmu izmaiņām. Te tev signāls ir, un tas staigā pēc apgriezieniem, tāpēc arī kļūdas nav.

Chubaka

Post by Chubaka » 20.03.2019, 11:58

Nomainīju GMM - un viss aizgāja - neraustas vairs un izskatās ka viss OK
pec test-drive vēl atrakstīšos.
don't buy a VW.

Post Reply

Return to “Motors | Kārba”