msh mk2 golfmašīna jebšu DIVLITRIS

Post Reply
msh
VW: Golf 2 ghetto GTI
Has thanked: 570 times
Been thanked: 153 times

Re: msh mk2 golfmašīna jebšu DIVLITRIS

Post by msh » 01.12.2018, 00:50

Es nesapratu to tavu domu :? Sprauslas baro sūkņa relejs, attiecīgi no attiecīgās drošinātāju kājas izejas aiziet vadi uz sprauslām, brīvgaitnieku un flyback. Izslēdzot aizdedzi visdrīzāk bloks bez strāvas paliek vēl pirms releja kontakti pagūst atvienoties; jebkurā gadījumā ir lasīta doma ka lai nobeigtu FETus, vajag pa viņiem normāli uzdot, tb ka ar vienu sitienu vien nepietiek, vajag vairāk. Ja tur būtu kaut kāda melnā maģija iesaistīta, es domāju ka iekš vems wiki tas būtu nopietni izcelts :D
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

Lauriko
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times

Post by Lauriko » 01.12.2018, 08:14

Es brīnos kāpēc motortelpā neredz ūdeņraža ģeneratoru! :lol:
Paštaisītu, protams!
VAG grupas auto apkope, remonts, rezerves daļas!v
AUTOSTIKLI
https://www.facebook.com/StikluMeistarslv

msh

Post by msh » 01.12.2018, 12:16

Nah man ūdeņŗaža ģeneratoru? :D Motortelpā pietrūkst apmīzēju šķidruma spainītis - jo liekot kopā mašīnu, laukā stāvējušajā spainītī vasaras šķidrums radās sasalis klucī - bet nu šodien būs jāieliek. Pirms tam gan droši vien vajadzēs daļēji izlaist dzeses sistēmu un pārbaudīt temp devēju ar vārīšanas metodi; man nepatīk ka vadības bloks uz šosejas redz 98 grādus, vajadzēja būt 95 max :?
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

fokume
Has thanked: 234 times
Been thanked: 563 times

Post by fokume » 01.12.2018, 19:02

Obligāti atkausē un noglabā priekš vasaras. Nebūs šrotē jāpērk logudens.!

Lauriko
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times

Post by Lauriko » 01.12.2018, 19:07

msh wrote:
01.12.2018, 12:16
Nah man ūdeņŗaža ģeneratoru? :D Motortelpā pietrūkst apmīzēju šķidruma spainītis - jo liekot kopā mašīnu, laukā stāvējušajā spainītī vasaras šķidrums radās sasalis klucī - bet nu šodien būs jāieliek. Pirms tam gan droši vien vajadzēs daļēji izlaist dzeses sistēmu un pārbaudīt temp devēju ar vārīšanas metodi; man nepatīk ka vadības bloks uz šosejas redz 98 grādus, vajadzēja būt 95 max :?
Joko? Man tak Tev nav jāstāsta kas tas tāds un kāpēc Tev viņu vajag! 🤣
VAG grupas auto apkope, remonts, rezerves daļas!v
AUTOSTIKLI
https://www.facebook.com/StikluMeistarslv

msh

Post by msh » 01.12.2018, 20:34

Ja kādreiz pilnīgi nebūs nekā cita ko darīt mašīnai, tad varbūt tā arī izdarīšu - nu tāpat, zinātniskos nolūkos, ar vemsi tomēr varēs redzēt, vai tur kaut kas reāli no tās burciņas izmainās, vai tomēr nē... :lol: Bet nu līdz tādam laikam vispirms ir jānodzīvo :D
fokume wrote:
01.12.2018, 19:02
Obligāti atkausē un noglabā priekš vasaras. Nebūs šrotē jāpērk logudens.!
Tas, protams, ir jau izdarīts - pie viena tas šķidrums iztīrīs 10l kanniņu, kurā reiz bija šķidrās ziepes... :D

msh

Post by msh » 01.12.2018, 20:43

Image

Man reiz bija sapnis - sapnis nopirkt jaunus ziemas pankūkus. Bet šis sapnis nu ir jāatliek uz dažiem gadiem, atkal :-( - tā vietā par 150 eirām tika savāktas šitentās mizas, nomontētas no bildē redzamajiem oppelwagena michelin diskiem [jā, tas tur ir virsū uzrakstīts - michelin] un uzmontētas uz krājumā esošajiem Fondmetal diskiem. Redzēs kā pie smagākām kravām uzvedīsies aizmugure; mizas ir 185/70 un diskiem ET ir 33 - ja strīķēsies gar arku ārmalām, būs jāsmilšo un jākrāso bleķinieki, tiem vismaz ir ET38; būtu tos ņēmis, bet tiem malas pārāk norūsējušas. Aizmugurē ripuļus jau samainīju, jo tur mizas bija ap 2 mm, priekšējās ir uz robežas, ar tām vēl nedēļa līdz savērsumam jānobrauc, neies šitās plēst ar galīgi šķību savērsumu.

Lauris.R
VW: vw GOLF3 Match 1,8mono
Has thanked: 98 times
Been thanked: 54 times

Post by Lauris.R » 03.12.2018, 07:48

Aidā, tūlīt aizies 2 lapas instruktāža no pārējiem, ko nozīmē lietotas riepas u.t.t. Ceška Tedeška smird , bet vienalga reali rullē u.t.t, bet lietota riepa visus nogalinās, terorakts, zemestrīce, un kas tik vel ne, bet TDi izglābs pasauli un uzskrūvēs visas Rīgas meitenes :lol:
Last edited by Lauris.R on 03.12.2018, 13:45, edited 1 time in total.

msh

Post by msh » 03.12.2018, 12:24

Es brīnos ka Veiksminieks blakus tofikā kaut ko ierakstīja bet šajā ne... :lol:

msh

Post by msh » 03.12.2018, 12:31

Image

Golfs šobrīd izskatās šādi - braukt ir ļoti interesanti - man liekas ka mk3 stabilizators kopā ar jaunajām atsaitēm ir jūtami samazinājis to, cik mašīna līkumos zvalstās, bet es to neuzdrošinos pārbaudīt, jo bail ka asāk iecērtot līkumā neaiziet taisni :mrgreen: - nē, ne jau tāpēc ka priekšas riepām ir 4-4,5 milimetri [Veiksminieku Drošās Braukšanas Akadēmijā māca ka problēmas rodas tikai tādēļ - vecuma un milimetru dēļ] - bet gan tāpēc ka riteņi skatās šķībi, hvz cik un uz kuru pusi [bildē stūre ir pa kreisi :mrgreen: ] - bedres labākajā gadījumā mētā stūri, sliktākajā visu mašīnu. Šonedēļ tiks noorganizēts savērsums, pirms tā arī tiks uzlikti otrs ripuļu pāris; nah apzināti labas riepas plēst.

fokume
Has thanked: 234 times
Been thanked: 563 times

Post by fokume » 03.12.2018, 12:40

Tas riepas varētu būt diezgan ok. Lai gan pēc tās kartupeļu kameras bildes neko daudz nevar saprast..
Šeit ir SPAMS: Apskatīt
Bezgaumīgs disku krāsojums. Tā vien liekas, ka Tu savāc visus rajona mēslus.

msh

Post by msh » 03.12.2018, 12:47

Par lūžņu cenu, precīzāk izsakoties, pret četriem līkiem ļitakiem jau neko krutu parasti dabūt nevar :D

Par mizām tu uzminēji - yokohama naglenes, pirktas pirms gada, ar kurām pagājušoziem pa liepāju nobrauktas pāris štukas, nolietojums redzams tik, cik apdiluši naglu gali, pēc gumijas arī bik vēl smird. Nebūtu čoms šitās piedāvājis, būtu ņēmis jaunus pankūkus, RS2 vai IZ2; pie mūsu cenām neko švakāku jau nav vērts ņemt; westlake kādas 5 eiras gabalā lētākas... :D

Haļava

Post by Haļava » 03.12.2018, 19:54

Interesanti palasīt.
Arī interesanta dzinēja izvēle. Kāpēc nezvēlējies labāk kādu no vr6 vai turbo benzīn dzinējiem? vai 1.9tdi? :D

Nav jau mana nauda, bet man būtu žēl ieguldīt šādā dzinējā :lol: ja nu vienīgi lai saglabātu orģinālu stāvokli ja tas nepiesiešams.. Manuprāt vajadzēja izvēlēties kādu dzinēju kurš pēc tam celtu auto vērtību, jo šis neliekas nekas īpašs, ne es tādu izvēlētos ekonomijai ne es tādu izvēlētos jaudas celšanai , bet tas kā kuram laikam :?

Visādi citādi veiksmi darbos, cerams drīz tehniski būs normāls un varēsi pieķerties pie vizuālā! :thumbs:

msh

Post by msh » 03.12.2018, 20:57

Nu, pacels vērtību, un tālāk? :? Es mašīnu taisu personīgai lietošanai, nevis tālākpārdošanai - dajebkura naudas likšana mašīnā automātiski ir tās izmešana... :D Kā arī - ja es esmu atradis sev pieņemamu tehnisko risinājumu, es to cenšos uzlabot, nevis nomainīt pret ko savādāku - tā nu nonācu pie šāda motora.

VR6 - vispār labprāt, tikai - dārgi. Te man aizgāja pieci sotaki, un tā īsti pat nekas nav izdarīts; lai to motoru pārvāktu par nullīti, aizripotu kāda štuka. Cik izmaksātu VR6 pārvākšana, pat šajā līmenī, neņemos spriest, pieņemsim ka proporcionāli cilindru skaitam - tad vēl vajag kārbu [ideālā variantā divas, lai no abām saliktu sešinieci], citu gāzes iekārtu, otrās pakāpes pārbūves projektu utt. Bija man pa vasari uznākusi kāre pēc VR6, slava Dievam ka tiku no tās vaļā :lol:

1.8T - motors, kas 98% laika ir zemākas efektivitātes atmosfēra nekā mans esošais motors; manā parastajā braukšanas režīmā jēga no tā gliemeža varētu būt paātrinājums pēc apdzīvotas vietas beigām, un kāda apdzīšana, savādāk nebūtu starpības - 1.8T vai 1.6 karbulis... :D Un jā, atkal - iestājas tā pati problēma kas ar VR6 - par to summu labākajā gadījumā to motoru var nopirkt, bet ne ielikt mašīnā.

1.9 kuļmašīna - man kaut kā nepatīk skaņa, vibrācijas, smaka, tehniskās problēmas. Ar mazu VNT gliemezi un lielākiem mīzējiem gan to brīnumu var padarīt tīri braucamu, vienīgi es tad varētu regulāri kasīt laukā kvēpus no tā gliemeža... :lol: Un atkal tas sīkums par nopirkšanas cena vs ielikšanas cena...

Kopsavilkums - kosmosā lidot man nevajag, bet motoru man vajadzēja tagad, un nevis vēl pēc pusgada vai gada. 1.9 ķīseli, 1.8 turbiķi un VR6 atstāsim krutajiem čaļiem.... :D

msh

Post by msh » 08.12.2018, 10:40

Image

Tā kā šonedēļ negribējās neko nopietnu darīt, bet darāmā ir daudz, izdomāju ar lodāmuru izveikt darbības, kuru rezultātā viduskonsole papildinājās par vienu slēdzi :D Tā kā buntiņu man nācās lodēt no nulles, izdarīju to labāk, nekā no rūpnīcas - kāds fofāgena inženieris astoņdesmitajos caur dixsu bija izdomājis apsildei īpatnēju slēgumu - apsildi pieslēgt pie aizdedzes :wallbash: Es, protams, uztaisīju tā, kā tas notika to gadu audī - slēdzim barošana no X grupas, relejiem barošana no 30 grupas caur papilddrošinātāju. Darboties darbojas, viss silts, vienīgi īpatnēji - cita vieta stiprāk, cita vājāk :? Teiksim, šofera ķeblim apakša palēni uzsilst, caur jaku neesmu sajutis cik ļoti uzsilst atzveltne - tajā pašā laikā pasažiera ķeblim atzveltne stipri silst; to ka ir ieviests šāds jauninājums, sieva pamanīja pēc 5 minūšu brauciena :D - bet strāvas patēriņš abiem ķebļiem ir gandrīz vienāds; šoferniekam bik lielāks nekā pasažierniekam. Whatever, nākotnē kad gadīsies izārdīt ķebļus, apskatīšu tur visu labi.

Image

Čūsku skaits zem paneļa ir papildinājies ar vēl vienu... :D

Image

Pie viena, kad jau reiz panelis bija bik izjaukts, vajadzēja arī samainīt spidometru, a to man apnika ka tas man apkārt mētājās.Pirms tam gan man nācās ar to bik padarboties:

* spidometrs uzgriezts uz vajadzīgo nobraukumu
* pulksteņa/borta kompja ekrānam krāsas samainītas, apmetot polarizējošo plēvi uz riņķi. Šim gājienam es dodu 7 balles no 10 - ja spīdina gaismu, tad var redzēt ka tur tā plēvīte ir bik līka, no locīšanas tīrot - ja gribas ideālu rezultātu, jāpērk jauna.
* tahometrs ir pieslēgts motora vadības blokam. Jā, zinu, dažam labam gudriniekam tāds joks liktos pilnīgs kosmoss, bet nekā tur nav :D - protams, benzīnnieka tahometram, ja tam jādarbojas ar 4 katlu motoru, ir tikai jānoņem ieejā esošie filtri - šajā gadījumā tahometrā ir divi virknē saslēgti rezistori, un pēc katra kondensators uz masu - kondensatori laukā, un rezistori apieti ar vadiņu. Tahometram vēl ir arī izeja, tā iet uz borta kompi, tā ka iekš borta kompja nav jāiejaucas - bet eļļas spiediena brīdinājuma platē gan bija jāiejaucas, jo tā arī tiek apgādāta ar signālu pa tiešo no ieejas - uz tās mazās plates ir klasiskais sprieguma dalītājs, lai pazeminātu 12v par 5v - līdz ar to jāamputē 1-2 pretestības un viena no tām jāapiet. Vajadzēs vēl paspēlēties ar vemša Tacho Lock funkciju; principā signāla ģeneratora funkcija tahometra izejai - uz vienas nokritušas uzlīmītes bija rakstīti 233 hz; jāpaskatās ko tahometrs pie tās frekvences rādīs.

Izbraucot starpība starp veco spidometru un šito:

* spidometra pulkstenis rāda stabilāk
* borta kompis vidējo ātrumu rēķina vienmērīgāk; pie tā cik lēni uzkāpa tas cipars braucot, man no sākuma radās aizdomas par gļukainu ātruma devēju :D
* ja iepriekšējais borta kompis rēķināja patēriņu jūtami lielāku nekā varētu būt, šis brauc otrā galējībā - pēc liepājas izbraukāšanas šis sarēķināja 2,4l/100 vidējo... :lol:
* nez kāpēc šis borta kompis, kuram būtu jāpārslēdzas no kloķa slēdža, uz to bīdāmo slēdzi nereaģē :? Kaut kad būs jāskatās.
* Šis borta kompis savādā kārtā āra temperatūru rāda nevis -30, bet -40, liekot domāt ka tas varbūt spētu darboties ar audī klimata devēju :?

Image

Muļķīgā kārtā vairākas reizes liekot spidometru iekšā/ņemot ārā gadījās mazs misēklis - bet nu neesmu jau pirmo reizi ar pīpi uz jumta; kniedējamais man ir kādus 6 gadus, un prasme to lietot arī :D Ak jā, vecajam spidometram viena auss bija nolauzta, un otra nebija pieskrūvēta, atklājās viens graboņas avots - biju jau aizmirsis par tādu joku :D

Image

Divas no melnā štekera stiprinājuma ausīm bija nolauztas pirms manis, trešo nolauzu es pats - te arī nācās ar kniedējamo uzdarboties - tagad vismaz štekeris tur turas, lai arī ne par 100 procentiem, jo to vienu ausi es nevar atjaunot, jo nav kur piekniedēt.

Image

Jaunas eksperimentālas logu slotiņas; bilde lai es atcerētos kur kura ir. Interesantā kārtā akvateķim virsū rakstīts 41 cm, bet triko 40 cm, bet dabā tā atšķirība ir pretēja, un lielāka, vismaz 2 cm... :D

Kaut kā tā. Savērsums vēl nav bijis - būs jādara viss iespējamais lai to noorganizētu nākamnedēļ. Kaut kas siksnām trokšņo, būs jāpēta, kas - ja zobenes rullis, tas būtu piedodams, ja kaut kas agregātsiksnām, nē. Jāuzsūta VR6 motora kloķenes devējs; negribu riskēt meklēt citu tādu kloķenes devēju kā esošais lai pēc tam atklātu ka tas arī dod par vāju signālu, tā ka jāiet uzreiz uz induktīvo devēju, tik vien ka līdz blokam jāaizvelk ekranēts vads un blokā divos punktos jāiebaksta ar lodāmuru. Vēl ir doma ieliet motorā keramiku; aukstam motoram kaut kas dažas reizes paklab, gan jau virzuļu pirksti [bet ar vecā motora klaboņu jau pāris gadus atpakaļ nesalīdzināt], zaudēt nav ko, jāuzkāpj tam grābeklim.

Vakar vēl ievēroju ka stūres pastiprinātāja sūknis ir atsācis darboties par visiem 100%... :D

Post Reply

Return to “vw Golf Latvijas miestos un ielās”