msh wrote: ↑18.10.2018, 18:22
Kāda robu dročīšana? Nu tik tāda. Man parasti motors darbojas uz ~1,5k, braucot pa apdzīvotām vietām, un pārslēgšanās punkts ir bik virs 2k - kā tur būs ar to PD, ceturtajā robā ātrumam nokrītot līdz 40, 30 kmph - gumijas pedāli ieminot šis tur pie tuvu 1k labi sāk celt? Vai tomēr ir "sasodīts nah", klak klak, un tas PD jau nikni ietarkšķas ielikts otrajā?

Par apdzīšanu - ar esošo kārbu 50/50, jo salīdzinoši gara - ar 2.0 dzimto kārbu ceturtais apdzenot nebija vajadzīgs, jo tur piektais bija strēķīti īsāks; principā varēja nobraukt no liepājas pēdējā lukša līdz apvedceļam kloķi neaiztiekot.
Par to pūtiena slieksni - viģikus jūtubē esi saskatījies tu - es teicu "pūtiena slieksnis", nevis "turbo bedre". Pūtiena slieksnis ir robeža, pie kuras ar pedāli grīdā motors fiziski ir spējīgs iegriezt turbīnu, un zem kuras nav spējīgs - turbo bedre - tā ir tevis nosauktā aizture. Es ļoti labi zinu kur sāk pūst VNT turbīnas; viselastīgākais ķīselis ar kuru ir sanācis braukt, bija AFN ar lieliem mīzējiem, čipsi bet dzimto gliemezi, esošs iekš B5 A4 quattro - tur ar kvēpu masu tas gliemezis sāka kaut kādu miroņa dvašu izdot jau pie 1,2k, bet kā jebkurš VAG četru katlu ķīselis ar VNT, pilnu pūtienu tāpat sasniedza pie 2k - bet nu ar to mašīnu man pabraukājoties pa manu ciemu radās sajūta kā braucot ar manu golfu.
Bet nu tad mēs nonākam pie pēdējās, galvenās problēmas - ķīselis nav piemērots manam braukšanas stilam - kā savulaik stiliņā gan joniksiņš, gan kaross uzrakstīja, nedrīkst braukt pa pilsētu ar TDI ceturtajā, tas ir tam kaitīgi - karoč jāzāģē trešajā...

Ja es ar manis piesaukto AFN brauktu kā esmu paradis, noteikti varētu regulāri ņemt nost gliemezi un kasīt no tā ārā sodrējus...
Jā, dārgais gaismoni - esmu pabraucis. Pēdējā no tām "labākajām mašīnām" kā reiz bija ar tevis nosaukto 2.0 un mešalku, desmitgadīgs jetijs - kā jau ar visām "labajām mašīnām", es jūtami paceļu to robežu, pie kuras pārslēgties, jo kā jau tu zini - tāda mašīna ir smaga, bet tas motors pie ~1,5k - nīkulis priekš tā svara - tāpēc jātur apgriezieni tuvāk 2k. Kaut kas pa vidu starp to stiliņu, kādā es braucu ar savām mašīnām, un to, ar kādu ir jābrauc ar LT35 2.5 TDI - kam burtiski nedrīkst kādā ceturtajā nolaist zem 2k...
P.N. Vislabākā, tb viselastīgākā mašīna ar kuru man ir nācies braukt, bija mans audī - piecu katlu motors attīsta pietiekami daudz griezes momenta jau no brīvgaitas apgriezieniem, un mašīna sver 1,3 tonnas - tur toč 1. un 2. robs bija vajadzīgi tikai lai izkustētos; izņemt krustojumu ar kādiem 15 kmph varēja diezgan mierīgi arī trešajā robā. Diemžēl no elastības viedokļa visas tās "labās mašīnas" nav labas - lielas, smagas, bet motors labākajā gadījumā bamšļa lielumā...