UldisV6K wrote: ↑18.10.2018, 14:43
Es neesmu baigais dīzeļu fans, bet tu tak esi daunixxxs

Kāda robu dročīšana? tu tam savam vēmeklim nepārmet robu apdzenot? Atstāj piektajā? Vai braucot normālā ātrumā jau tāpat sanāk neprātīgi
augsti apgriezieni?
Pūtiena slieksnis. Laikam esi saskatījies kaut kādus vidijo j0utūbē, jau vecajiem klakšķiem visu laiku liekas ir viena jauda, pd gan ir biš vairāk aizkavīte, bet nav tik traki.
Laikam esi saostijies piepirsto salieķa beņķi, pārāk bieži lasot tavus postus tā liekās.
Kāda robu dročīšana? Nu tik tāda. Man parasti motors darbojas uz ~1,5k, braucot pa apdzīvotām vietām, un pārslēgšanās punkts ir bik virs 2k - kā tur būs ar to PD, ceturtajā robā ātrumam nokrītot līdz 40, 30 kmph - gumijas pedāli ieminot šis tur pie tuvu 1k labi sāk celt? Vai tomēr ir "sasodīts nah", klak klak, un tas PD jau nikni ietarkšķas ielikts otrajā?

Par apdzīšanu - ar esošo kārbu 50/50, jo salīdzinoši gara - ar 2.0 dzimto kārbu ceturtais apdzenot nebija vajadzīgs, jo tur piektais bija strēķīti īsāks; principā varēja nobraukt no liepājas pēdējā lukša līdz apvedceļam kloķi neaiztiekot.
Par to pūtiena slieksni - viģikus jūtubē esi saskatījies tu - es teicu "pūtiena slieksnis", nevis "turbo bedre". Pūtiena slieksnis ir robeža, pie kuras ar pedāli grīdā motors fiziski ir spējīgs iegriezt turbīnu, un zem kuras nav spējīgs - turbo bedre - tā ir tevis nosauktā aizture. Es ļoti labi zinu kur sāk pūst VNT turbīnas; viselastīgākais ķīselis ar kuru ir sanācis braukt, bija AFN ar lieliem mīzējiem, čipsi bet dzimto gliemezi, esošs iekš B5 A4 quattro - tur ar kvēpu masu tas gliemezis sāka kaut kādu miroņa dvašu izdot jau pie 1,2k, bet kā jebkurš VAG četru katlu ķīselis ar VNT, pilnu pūtienu tāpat sasniedza pie 2k - bet nu ar to mašīnu man pabraukājoties pa manu ciemu radās sajūta kā braucot ar manu golfu.
Bet nu tad mēs nonākam pie pēdējās, galvenās problēmas - ķīselis nav piemērots manam braukšanas stilam - kā savulaik stiliņā gan joniksiņš, gan kaross uzrakstīja, nedrīkst braukt pa pilsētu ar TDI ceturtajā, tas ir tam kaitīgi - karoč jāzāģē trešajā...

Ja es ar manis piesaukto AFN brauktu kā esmu paradis, noteikti varētu regulāri ņemt nost gliemezi un kasīt no tā ārā sodrējus...
fckns wrote: ↑18.10.2018, 15:40
Jebaķ kas tu par tumsoni esi. Pabrauc kādreiz ar ko labāku par savu golfu. Ikdienā braucu ar 2.0TDI PD - nav nekādas robu dročīšanas, viss strādā labi un forši , jaudas pietiek un patērinš arī patīkams. Lūdzu, beidz rakstīt sviestu.
Jā, dārgais gaismoni - esmu pabraucis. Pēdējā no tām "labākajām mašīnām" kā reiz bija ar tevis nosaukto 2.0 un mešalku, desmitgadīgs jetijs - kā jau ar visām "labajām mašīnām", es jūtami paceļu to robežu, pie kuras pārslēgties, jo kā jau tu zini - tāda mašīna ir smaga, bet tas motors pie ~1,5k - nīkulis priekš tā svara - tāpēc jātur apgriezieni tuvāk 2k. Kaut kas pa vidu starp to stiliņu, kādā es braucu ar savām mašīnām, un to, ar kādu ir jābrauc ar LT35 2.5 TDI - kam burtiski nedrīkst kādā ceturtajā nolaist zem 2k...
P.N. Vislabākā, tb viselastīgākā mašīna ar kuru man ir nācies braukt, bija mans audī - piecu katlu motors attīsta pietiekami daudz griezes momenta jau no brīvgaitas apgriezieniem, un mašīna sver 1,3 tonnas - tur toč 1. un 2. robs bija vajadzīgi tikai lai izkustētos; izņemt krustojumu ar kādiem 15 kmph varēja diezgan mierīgi arī trešajā robā. Diemžēl no elastības viedokļa visas tās "labās mašīnas" nav labas - lielas, smagas, bet motors labākajā gadījumā bamšļa lielumā...