Šogad sanāks iet mežā un šitas aparāts būtu kā radīts priekš manis
SPAMS
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Re: SPAMS
Tajā laikā informācija kā reiz tika filtrēta pirms publikācijas, nevis kā tagad, kad galvenā infa ir forumu posti, un tev pašam jāspēj filtrēt, vai tā infa ir patiesa, jeb vai tur ir pilnīgs sviests sarakstītsBremzeLV wrote: ↑12.10.2018, 14:41Salīdzini informācijas izplatības ātrumu un datu daudzumu, ja vēlies pielīdzināt interneta resursus ar ikmēneša autožurnālu. Ieskenē 1970 gada avīzi, izskaiti burtu daduzumu un pareizini ar pasaules pieejamo avīžu, grāmatu skaitu. Tagad paņemam vienas sekundes augšupielādēto informāciju, izfiltrājam cik daudz ir burti, slaīdzinam skaitli. Vēlētos pieminēt, ka tajā laikā informācijas apstrāde un filtrēšana ir neiespējama, turpretī no visiem augšupielādētiem datiem teiktu kādi 70%(izdomāts skaitlis) varētu būt publiski pieejami un ar pāris filtriem šo informāciju var iegūt daudz, daudz efektīvāk.
Runājot par to, ka agrāk bija tāpat ar auto lietojamību. Salīdzini auto skaitu. Vairāk auto > vairāk vienādu problēmu. Galīgi šķersi domāt ka tas neko nemaina.
Starp ctiu padomājot tādu hipotēzisku eksperimentu, ja paņemtu,piemēram, 1000 "mūsdienu" cilvēkus un 1000 tā laika civlēkus ar katra laika perioda domāšanu un uzskatiem. Gribētu redzēt kāda izskatītos pārvietošanās dati uz kartes. Varētu teikt, ka "mūsdienu" cilvēks paŗvietojas daudz ātrāk un daudz tālāk. Ar uzsvaru uz tālāk. ātrak īsti neintresē, jo ceļu infrastruktūra ir attīstījusies.
Internets rietumos startēja jau 60 gados kā militāra programma un tālāk jau attīstijās ne tikai caur militāro jomu... Ja, protams, par internetu mēs uzskatam jebkāda veida starpdatoru savienojumu. jau pirmā avīze bija 1974 gadā, bet visticamāk par to zināja ja labi avīzes īpašnieks un die hard early adopters, kas varētu būt 1-2 cilvēki, jo sameklēt normāli informāciju nevarējalīdz pat 2000šajiem gadiem, kad parādījās google ar saviem algoritmiem.
Par pēdējo rindkopu, gribu redzēt piemērus dzīvē ar VIENĀDi uzkoptiem auto pēc noteiktās specifikācijas. Un atkal varam malt pa rinķi, ka īsti salīdzināt šīs lietas ir bezjēdzīgi,jo viss ir mainījies no tā laika it īpaši kā mēs tos auto izmantojam.
Tik pat labi es saku, ka auto ir sūds, labāk zirgu ņemt. Vienīgais , kas var notikt ir saķērt caureju un atvilkt galus. Tas nekas, ka ar to zirgu varu darīt mazāk, lēnāk, neefektīvāk.
Mašīnu skaita arguments varētu strādāt uz kādiem poršiem, lambo un tamlīdzīgiem ražotājiem, kas agrāk mašīnas ražoja simtos, bet tagad tūkstošos - bet tādu mašīnu īpašnieki parasti savas mašīnas neremontē. Parastas mašīnas agrāk ražoja pieklājīgos apjomos, un šodien to pēctečus ražo bik lielākos apjomos - bet tas ja tur kāds mk5 + mk6 ir saražoti kopā 2-3 reizes vairāk par mk2 [minējums], pieejamās informācijas apjomu būtiski neizmaina.
Mūsdienu cilvēks pārvietojas daudz talāk un ātrāk, jā - jo izmantojot internetu, ar ryanair mēdz ceļot uz kādām valstīm. Vienīgais reālais ceļu uzlabojums pēdējo 30 gadu laikā - šengena - nu un vēl polijas jaunās autostrādes, pa lielam arī viss. Jaunās mašīnas cenā neietilpst bezmaksas degvielas cisterna, ko par velti kāds uzpilda, tā ka za ņehuj ģelaķ apkārt braukāt arī neviens nebraukā, bez tam, tai braukāšanai vajag laiku, par kura trūkumu mūsdienās visi sūdzas.
Par to pēdējo - es kaut kā nevaru aizmirst stiliņa lietotāju ar nicku Sandra - sieviete, kas bik kaut ko no tehnikas sajēdz, bet, protams, izmanto servisu pakalpojumus - gadā nobrauc 15k, un procesā savā agrīnajā C6 sabāž pāris štukas, un šis process turpinās jau pāris gadus, un pārlasot tofiku, kur tā nauda aiziet - pa lielam visādi sīkumi vien. Būs diezgan grūti labā stāvoklī esošā ceškā gadā ielikt divas štukas, ja vien nesāks speciāli spiest uz dārgākajām riepām utt...
P.N. Vienā ziņā tev ir taisnība par savādākiem lietošanas paradumiem, bet nu tieši konkrēti tas attiecas uz latviju - ir saradies stipri vairāk tādu cilvēku, kas nevar atļauties dzīvot tuvu darba vietai, un tāpēc ikdienā uzgriež tās normālās ikgadējās 15 štukas tīri braucot uz darbu - uzskatāms piemērs dižā pilsēta un visādi guļamciemati 25-50 kilometru attālumā - tas nekas ka ceļi pēdējo 30 gadu laikā nav uzlabojušies un tā nu laba daļa var no rītiem un vakariem tusēt dižās pilsētas korķos, kurus paši izveidojuši.
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
-
- VW: 1.9TDI,AR940
- Has thanked: 133 times
- Been thanked: 179 times
Šeit nu es tev pilnigi un galīgi nepiekrītu. Cilvēki, kas dodas uz Rīgas "satelītpilsētām" dzīvot, kā piemēram Baloži, Ķekava, Valdlauči, Ādaži, Carnikava, turīgāki cilvēki jau Baltezers un Mārupe, dodas dzīvot tāpēc ka viņiem jau zb ir tā Rīga un bezgaiss un šausmīgais troksnis kas ap to griežas. Cilvēki dzīvo ārpus pilsētas nevis tāpēc ka nevar atļauties, bet gan tāpēc ka VAR un GRIB atļauties dzīvot klusumā un mierā. Un tādi cilvēki visbiežāk ir ģimenes ar vairāk kā vienu bērnu, un vismaz 2 automašīnām.msh wrote: ↑13.10.2018, 12:21P.N. Vienā ziņā tev ir taisnība par savādākiem lietošanas paradumiem, bet nu tieši konkrēti tas attiecas uz latviju - ir saradies stipri vairāk tādu cilvēku, kas nevar atļauties dzīvot tuvu darba vietai, un tāpēc ikdienā uzgriež tās normālās ikgadējās 15 štukas tīri braucot uz darbu - uzskatāms piemērs dižā pilsēta un visādi guļamciemati 25-50 kilometru attālumā - tas nekas ka ceļi pēdējo 30 gadu laikā nav uzlabojušies un tā nu laba daļa var no rītiem un vakariem tusēt dižās pilsētas korķos, kurus paši izveidojuši.
Par tiem Rīgas sastrēgumiem - tā jau ir Nila nespēja izveidot normālu Park & Ride sistēmu Rīgā, kura ļoti palīdzētu novērst šo visu jezgu. Ļoti labi bija, kad pie Alfas varēja nomest savu drapaku un tālāk braukt ar tramvaju uz centru,un pēc darba beigām darīt to pašu. Bet tā kā T/C Alfa vadība nebija ar to mierā(saprotams), tad viņi tam ātri piegrieza skābekli un atļauj tikai 4h parkingu. Manuprāt butu diezgan forši ja par cilvēcīgu samaksu Alfas daudzstāvu stāvvietā varētu darba dienas laikā nolikt auto un tālāk doties ar sabiedrisko. No tā iegūst gandrīz visi - es kā autovadītājs, Alfa iegūst savu daļu naudas par stāvvietu un Nils var turpināt priecāties par etalonu tirdzniecību, pat ja viņa sabiedriskais transports ir pilnīgs sūds.
-
- VW: Golf 3, 1.8 Mono
- Has thanked: 221 times
- Been thanked: 103 times
Kad pēc 5dienas dropes aizej uz TV un smadzenēs iemetās errors
https://www.facebook.com/reinis.runcis/ ... 039478604/
https://www.facebook.com/reinis.runcis/ ... 039478604/
-
- VW: MK4 GTI TDI ARL
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 6 times
1) Autodata + youtube. Pusi golfa šitā esmu salicis. Domā tajā sūda avīzītē nenāca sūda informācijamsh wrote: ↑13.10.2018, 12:21Tajā laikā informācija kā reiz tika filtrēta pirms publikācijas, nevis kā tagad, kad galvenā infa ir forumu posti, un tev pašam jāspēj filtrēt, vai tā infa ir patiesa, jeb vai tur ir pilnīgs sviests sarakstītsBet bezjēdzīgās informācijas daudzums nav nekāds rādītājs ar plusa zīmi - teiksim, lai skrūvētu mk4, ir vajadzīgs bentlija manuālis, neatceros, cik tur bija, 500 vai 1000 lappuses - un vēl infa par šādiem tādiem risinājumiem reālajā dzīvē, kas noteikti būtu satilpināms uz 50-100 lappusēm. Kamēr šodien noteikti par to pašu mk4 ir internetā sadixts vismaz 100000 lapas, vai varbūt 1000000 lapas - nu riktīgs uzlabojums, 1000 reižu vairāk informācijas nekā vajadzīgs.
Mašīnu skaita arguments varētu strādāt uz kādiem poršiem, lambo un tamlīdzīgiem ražotājiem, kas agrāk mašīnas ražoja simtos, bet tagad tūkstošos - bet tādu mašīnu īpašnieki parasti savas mašīnas neremontē. Parastas mašīnas agrāk ražoja pieklājīgos apjomos, un šodien to pēctečus ražo bik lielākos apjomos - bet tas ja tur kāds mk5 + mk6 ir saražoti kopā 2-3 reizes vairāk par mk2 [minējums], pieejamās informācijas apjomu būtiski neizmaina.
Mūsdienu cilvēks pārvietojas daudz talāk un ātrāk, jā - jo izmantojot internetu, ar ryanair mēdz ceļot uz kādām valstīm. Vienīgais reālais ceļu uzlabojums pēdējo 30 gadu laikā - šengena - nu un vēl polijas jaunās autostrādes, pa lielam arī viss. Jaunās mašīnas cenā neietilpst bezmaksas degvielas cisterna, ko par velti kāds uzpilda, tā ka za ņehuj ģelaķ apkārt braukāt arī neviens nebraukā, bez tam, tai braukāšanai vajag laiku, par kura trūkumu mūsdienās visi sūdzas.
Par to pēdējo - es kaut kā nevaru aizmirst stiliņa lietotāju ar nicku Sandra - sieviete, kas bik kaut ko no tehnikas sajēdz, bet, protams, izmanto servisu pakalpojumus - gadā nobrauc 15k, un procesā savā agrīnajā C6 sabāž pāris štukas, un šis process turpinās jau pāris gadus, un pārlasot tofiku, kur tā nauda aiziet - pa lielam visādi sīkumi vien. Būs diezgan grūti labā stāvoklī esošā ceškā gadā ielikt divas štukas, ja vien nesāks speciāli spiest uz dārgākajām riepām utt...
P.N. Vienā ziņā tev ir taisnība par savādākiem lietošanas paradumiem, bet nu tieši konkrēti tas attiecas uz latviju - ir saradies stipri vairāk tādu cilvēku, kas nevar atļauties dzīvot tuvu darba vietai, un tāpēc ikdienā uzgriež tās normālās ikgadējās 15 štukas tīri braucot uz darbu - uzskatāms piemērs dižā pilsēta un visādi guļamciemati 25-50 kilometru attālumā - tas nekas ka ceļi pēdējo 30 gadu laikā nav uzlabojušies un tā nu laba daļa var no rītiem un vakariem tusēt dižās pilsētas korķos, kurus paši izveidojuši.
2) http://www.worldometers.info/cars/
3) Apskaties ss 2-3 gadu veciem perekupu sapņiem jau ir 200++k nobraukums. Labrīt, liela daļa cilvēku braukā apkārt. Nevis prieka pēc, bet darba dēļ.
4)Paņemt vienu nelaimīga eksemplāra gadījumu ir tuvu domājoši un vispār bezjēdzīgi. Huj tu zini, varbūt amerikas slīkonis.
5) Ceļi ir uzlabojušies, cēļu loģiskā struktūra, ja to tā varētu teikt, gan pieklibo. (šeit domāts kā krustojumu, nobrauktuvju, luksoforu izvietojums) paša seguma kvalitāte, lielajās šosejās ir daudz labāka nekā pirms pāris gadiem. Apskaties visas lielās šosejas. Rīga - Liepāja, gluds kā gludeklis, tik nedaudz pēc saldus palicis debils gabals. Rīga - Tīnūži, neņemot vērā wannabe apdzinēus ar savu 1.2 eco peko boost censoņus , kas 20 minūtes rij drosmi un tad uz līkumu kā reizi iet garām. Latgales ceļi vispār bomba, tikai pie ludzas galīgs sviests darās.
-
Tas ir mega retarded domāt ka šis arguments ir mega retarded
Pirmā rindkopa - nu re, tagad tu, un varbūt vēl kāds, ir sapratis kāpēc es dzīvoju tur, kur es dzīvoju...fckns wrote: ↑13.10.2018, 12:48Šeit nu es tev pilnigi un galīgi nepiekrītu. Cilvēki, kas dodas uz Rīgas "satelītpilsētām" dzīvot, kā piemēram Baloži, Ķekava, Valdlauči, Ādaži, Carnikava, turīgāki cilvēki jau Baltezers un Mārupe, dodas dzīvot tāpēc ka viņiem jau zb ir tā Rīga un bezgaiss un šausmīgais troksnis kas ap to griežas. Cilvēki dzīvo ārpus pilsētas nevis tāpēc ka nevar atļauties, bet gan tāpēc ka VAR un GRIB atļauties dzīvot klusumā un mierā. Un tādi cilvēki visbiežāk ir ģimenes ar vairāk kā vienu bērnu, un vismaz 2 automašīnām.
Par tiem Rīgas sastrēgumiem - tā jau ir Nila nespēja izveidot normālu Park & Ride sistēmu Rīgā, kura ļoti palīdzētu novērst šo visu jezgu. Ļoti labi bija, kad pie Alfas varēja nomest savu drapaku un tālāk braukt ar tramvaju uz centru,un pēc darba beigām darīt to pašu. Bet tā kā T/C Alfa vadība nebija ar to mierā(saprotams), tad viņi tam ātri piegrieza skābekli un atļauj tikai 4h parkingu. Manuprāt butu diezgan forši ja par cilvēcīgu samaksu Alfas daudzstāvu stāvvietā varētu darba dienas laikā nolikt auto un tālāk doties ar sabiedrisko. No tā iegūst gandrīz visi - es kā autovadītājs, Alfa iegūst savu daļu naudas par stāvvietu un Nils var turpināt priecāties par etalonu tirdzniecību, pat ja viņa sabiedriskais transports ir pilnīgs sūds.
Otrā rindkopa - šausmīgi naivi ticēt ka praida ieviešana kaut ko diži līdzēs
Tālāk atkal - visi tie kas brauc uz darbu dižajā pilsētā - kāpēc tev liekas ka praids viņiem liksies saistošs? Pie darba stāvvieta ir, ar praidu lieka kavēšanās. Atkal nekā - un vienīgais reālais risinājums - ar likumu piespiest visādas darbavietas pārvākties uz dižās pilsētas nomalēm.
Praids saistošs varētu būt tiem, kas brauc uz dižo pilsētu apmeklēt kaut kādas valsts iestādes, bet tie noteikti ir diezgan maza daļa no korķos tusētājiem, un no tiem laba daļa noteikti jau tagad izmanto kaut ko līdzīgu - nu, teiksim, mans priekšnieks, invalīds, stāstīja ka šie kad brauc uz kaut kādām darīšanām vai pie ārstiem uz dižo pilsētu, mašīnu nomet, ja nemaldos, pie spices, un izsauc taksi, jo tāpat tajā dižajā pilsētā nah nav kur mašīnu nolikt, un ja atrodas, tāpat smuki rubuļi jāmaksā...
-
1) tev taisnība, bet tikai tāpēc ka man nav tik turīgi paziņas, kas paši savām kājām uz tādiem grābekļiem kāptu - bet nu laiks iet uz priekšu, kaimiņam ir B5.5 2.0 TDI un nu jau arī T5 2.5 TDI - nu jau ir arī iespēja savām acīm paskatīties kā simti ripo pa tādiem punktiem, kādas problēmas 10 gadus vecākām mašīnām nebija iespējamas...BremzeLV wrote: ↑14.10.2018, 19:001) Autodata + youtube. Pusi golfa šitā esmu salicis. Domā tajā sūda avīzītē nenāca sūda informācija, varbūt? Bet atbildod uz šo paragrāfu tu pats mini, ka ir liela sūda daudzums internetā - internetā var jebkur un jebkas rakstīt jebkādu sūdu par jebkādu miskasti, attiecīgi vairāk informācijas par kādu miskasti. Un nemuldi, ka norādot , ka jaunie auto ir sūdīgāki par vecajiem, Tu balsties uz savu pieredzi, apkopēm, uzturēšanu un remontu. Tu balsties uz mūsu visu foruma lietotāju sarasktīto sūdu.
2) http://www.worldometers.info/cars/
3) Apskaties ss 2-3 gadu veciem perekupu sapņiem jau ir 200++k nobraukums. Labrīt, liela daļa cilvēku braukā apkārt. Nevis prieka pēc, bet darba dēļ.
4)Paņemt vienu nelaimīga eksemplāra gadījumu ir tuvu domājoši un vispār bezjēdzīgi. Huj tu zini, varbūt amerikas slīkonis.
5) Ceļi ir uzlabojušies, cēļu loģiskā struktūra, ja to tā varētu teikt, gan pieklibo. (šeit domāts kā krustojumu, nobrauktuvju, luksoforu izvietojums) paša seguma kvalitāte, lielajās šosejās ir daudz labāka nekā pirms pāris gadiem. Apskaties visas lielās šosejas. Rīga - Liepāja, gluds kā gludeklis, tik nedaudz pēc saldus palicis debils gabals. Rīga - Tīnūži, neņemot vērā wannabe apdzinēus ar savu 1.2 eco peko boost censoņus , kas 20 minūtes rij drosmi un tad uz līkumu kā reizi iet garām. Latgales ceļi vispār bomba, tikai pie ludzas galīgs sviests darās.
2) Nu, tas par to ka mašīnas milzīgi vairāk neražo? Vai tu saproti no kādiem ražotājiem galvenokārt nāk tie pieaugumi? Jā, tur kaut kāds fofāgens vai bmw varbūt saražo 2x vairāk mašīnas kā pirms 20 gadiem - bet tie kam ir tas ahūnais pieaugums, ir visādi ķīnieši un citi brīnumi, par kuriem mēs pat neesam dzirdējuši - tavs avots kā reiz to uzskatāmi apliecina; pirms 20 gadiem noteikti trešo daļu pasaules mašīnu ķīniešu ražotāji nesaražoja.
3) Nu bet es tak nesaku ka tādas mašīnas neeksistē - es saku ka tādas ir salīdzinoši neliela proporcija - varbūt kādi 10% no visām, augstākais 20. Tas ka tie ir kliedzoši piemēri, nesakaitās
4) Kas tevis nosauktajos ceļos ir uzlabojies attiecībā pret, teiksim, 1988. gadu? Cik ceļu kilometri mūsu valstī ir pārbūvēti no divu joslu šosejām uz šosejām ar divām joslām katrā virzienā? Cik jaunu lielo tiltu bez zelta tilta ir uzbūvēti? Cik jauni satiksmes pārvadi, neskaitot zelta tilta pārvadus, ir uzbūvēti? Tas ka tagad ar eiropas naudu ceļi ir novesti pirmsneatkarības stāvoklī, nav nekāds sasniegums vai uzlabojums - par uzlabojumu jāsauc izmaiņas, kas dod ieguvumu, un vienīgās izmaiņās ceļu atjaunošanā pret iepriekšējo, neskaitot to, ka ceļa segums atkal ir bez bedrēm, ir tās debīlās pievedceļu taisnošanas uz taisna leņķa krustojumiem, kas noteikti nav skaitāmas par uzlabojumu; man ir vieglāk pagriezt galvu izbraucot, un lēzeni nobraukt nobraucot, nevis izbraukt tizlus līkumus uzbraucot, un braukt tizlus līkumus kas neatbilst nekādām trajektorijām, nobraucot, tikai tāpēc ka 90 grādu līkums skaitās drošāks...
MEGA MEGA MEGA retardedmsh wrote: ↑14.10.2018, 19:371) aizliegt dižās pilsētas iemītniekiem braukt pa dižo pilsētu ar mašīnām, ja vien brauciena viens galapunkts neatrodas ārpus dižās pilsētas 2) aizliegt bērnus sūtīt uz skolu kas tālāk par kilometru no mājām.
Tālāk atkal - visi tie kas brauc uz darbu dižajā pilsētā - kāpēc tev liekas ka praids viņiem liksies saistošs? Pie darba stāvvieta ir, ar praidu lieka kavēšanās. Atkal nekā - un vienīgais reālais risinājums - ar likumu piespiest visādas darbavietas pārvākties uz dižās pilsētas nomalēm.
-
Nu un kā tad tu piedāvā samazināt mašīnu skaitu dižās pilsētas ielās un/vai veicināt dižās pilsētas iedzīvotājiem vēlmi izmantot sabiedrisko transportu un velosipēdus?