msh mk2 golfmašīna jebšu DIVLITRIS

Post Reply
msh
VW: Golf 2 ghetto GTI
Has thanked: 570 times
Been thanked: 153 times

Re: msh mk2 golfmašīna jebšu DIVLITRIS

Post by msh » 25.08.2018, 12:55

Image

Vakardien ieķerti divi spidometri nākotnes eksperimentiem - vēl viens seat ibiza/cordoba spidometrs, un mk2 CE2 spidometrs kā skalas donors - jo kad es nokonstatēju ka mazā skaitītāja ripuļi atrodas citā pozīcijā nekā mk2 CE1 spidometram, John Newman pakomentēja ka mk2 CE2 spidometram tie arī ir tādā pozīcijā. Pēc tā spidometra paņemšanas nokonstatēju negaidītu lietu - tajā atrodas ātruma devējs :shocked: It kā īsti iemesls tāda esamībai tur tajā mašīnā nav manāms, kruīza nav, nu ja nu vienīgi no rūpnīcas būtu bijis Gamma 3 maģis.

Vēl vakar tika kārbā ielieta eļļa un notika braukšana - secinājums - tomēr laikam sajūga trose pie vainas - diezgan bieži otrajā ir grūti ielikt un jāliek ar starpgāzi - nu varētu jau padomāt ka sinhronizators pie vainas, bet 1) krakšķa nav, vienkārši kārba negrib ielikties tajā robā 2) pagājušo svētdienu bija viena situācija, kad es nevarēju atpakaļrobā ielikt. Tātad drīzumā jāuzsūta parastā trose.

Vēl pēdējo nedēļu laikā ir bik pabakstīts vemsis - benzīna regulējumam arī pie +30 grādiem noņemts nost pēcstarta trekninājums, gāzei spēcīgi samazināts uzsilšanas trekninājums, no 15% pie 40c uz 5%; nepārsteidzoši, jo tas ir vajadzīgs lai kompensētu to ka benzīns aukstā ieplūdes traktā slikti iztvaiko, bet gāze jau ir iztvaicēta - pirms nedēļas arī saregulēju par jaunu brīvgaitu, jo savulaik biju šo to bik nolohojies, tagad vairs atmetoties neģībst, vienīgi apgriezieni no 1100 uz 900 nokrīt lēnāk nekā man labpatiktos - pēc bremzēšanas ar motoru izspiežot sajūgu gan apgriezieni nokrītas līdz ģībšanas robežai, bet motors tomēr pagūst atgūties - šī problēma tiks novērsta kad iekšā būs ADY ar savu impulsratu. Vēl tika nokonstatēts ka gāzes vadības blokam ir nopietna privātā dzīve :motz: - viņš pats sev taisa korekcijas, kā rezultātā vemša pieprasītais sprauslu atvēršanas ilgums nopietni atšķiras no faktiskā. Laikam jāatjaunina tam blokam programmatūra, cerībā ka jaunākā varbūt dos iespēju atslēgt korekcijas.
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

msh

Post by msh » 30.08.2018, 21:43

Šodien beidzot no čoma savācu savu jauno stikliņu, bet es nesteidzos to ielikt mašīnā, tā ka var gadīties ka atlikušos septiņus vai cik tur mēnešus līdz skatei nobraukšu ar esošo :D Stiklu ieraugot biju pārsteigts - tam ir tonētā strīpa :shocked: - kaut kā pierasts ka mk2 stikliem tādas nav... :D

Pie viena šodien atkodu kārbas slēgšanās problēmu cēloni - pateicoties tam ka braukāju bez kloķa gofras - jo regulāri slēdzos klāt kādam vadības blokam - nē, sajūga trose nav pie vainas - acīmredzot bik par vāji bija savilkts tas bleķis, kas pieskrūvēts stieņa galā, un tas palēnām ilgākā laika posmā aizgrozījies, pārnesot kloķi pa labi, līdz ar ko pirmais - otrais, velkot kloķi pa kreisi līdz atdurei, sanāk kārbā pa vidu starp pirmo un raķeti - tad nu pirmajā kaut kā tika iestumts, un otrajā nehuja negribēja slēgties - velkot no pirmā uz atpakaļ bez vilciena pa kreisi, otrajā ieslēdzas normāli, tātad jāpalien zem mašīnas un bik jāparegulē un jāpievelk stingrāk, un būs labi.
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

Nordik
Has thanked: 152 times
Been thanked: 264 times

Post by Nordik » 30.08.2018, 21:47

Kulises regulēšanai ir spectoolis, bet vai viņš derēs tavai?! Man MK4 dīzelis tādu uztaisīja pēc īstajiem parametriem....
Nabadzības tarkšķis

msh

Post by msh » 31.08.2018, 12:34

Es zinu to specinstrumentu, un, ja man būtu saistoši, John Newman padalītos ar izmēriem - bet man tas nav saistoši, jo es kloķi esmu paregulējis vairāk uz aizmuguri, lai nav tik tālu pēc tā jāsniedzas. Šajā gadījumā vienkārši vajadzēs ielikt otrajā robā, atlaist skrūvi, pabīdīt kloķi līdz vajadzīgajai vietai un pievilkt skrūvi. Principā regulēt vajadzēja tāpat, toreiz kad uzliku kulises torni ar gultņiem, kloķis radās bik par tālu uz priekšu, un man bija slinkums ņemt pannu lai skrūvētu no apakšas - šī paša iemesla dēļ radās bik par maz pievilkts... :D

msh

Post by msh » 01.09.2018, 01:59

Paregulēju kloķi, pirmais otrais slēdzas smuki, atpakaļrobs uz izņemšanu ķeras aiz tā baltā plastmasa - kloķis priekš tā plastmasa ir bik par daudz uz atpakaļ, varbūt arī bik par daudz pa kreisi, hvz, man bija slinkums vēl regulēt. Pie viena ieraudzīju uz kārbas eļļu :motz: - šķīvītis sauss, blīvslēgs sauss, bik pievilku korķi, bet paskatoties no augšas, sapratu no kurienes tā eļļa nāk - spidometra troses korķa... Nu ko, jāatrod vai jāaizņemas attiecīgais torksis un būs tā trose jāpaņem pie dziesmas.

msh

Post by msh » 06.09.2018, 00:54

Paņēmu pirms dažām dienām spidometra trosi pie dziesmas - izvilku ārā, visu notīrīju, un uzliku uz hermētiķa - 100 km vēlāk viss sauss. Pakonsultējoties ar John Newman uzzināju ka tur jābūt tādai gumijas blīvei, kuras nebija jau donora kārbai, un tāpēc es nevarēju to zināt.

Vakar izrāvu laukā pakaļas ķebļa atzveltnes lai izgrieztu nelielu robu grabažnieka tepiķī, lai to varētu ielikt tā, kā tam jābūt. Pie viena izlēmu tikt beidzot galā ar tām atzveltnēm, jo pāris reizes metot pa nažiem šīs bija paņēmušas un nolaidušās. Agrāk bija doma pārtaisīt šīs pēc mk2 vajadzībām, un lai jau man būtu pelēks grabažnieks - bet tā kā tepiķis jau ir melns, [iepriekšējo ķebļu aizmugures arī ir melnas], un slinkums griezt un metināt, tad pārdomāju, un pārliku ādu uz vecā pakaļas ķebļa rāmjiem. Procesā atklāju ka 1997. gada ražojuma atzveltnēs tie bleķi, kas tur vietā pagalvjus, nebija krāsotu, un tāpēc mēreni brūni, un ka kāds kādreiz bijis ietriecis lielajā atzveltnes gabalā no aizmugures vienu samorezu :D Visu samainīju, atliku atpakaļ, pie viena izdomāju sataisīt grabažnieka apgaismojuma slēdzi - tā kā centrālā atslēga ir slinka uz grabažnieka lampiņas atslēgšanu, pēc tam kad pavasarī salūza, tā atstāju, lai varētu bez problēmām garāžā atstāt neaizvērtu grabažnieku - bet nu rudens ir klāt, vajag tomēr to apgaismojumu :D

msh

Post by msh » 14.09.2018, 22:27

Beidzot saņēmos un golfam nomainīju vakuuma trubiņu trejgabalu pret četrgabalu, tā nu beidzot atkal ir ekonometrs :D Vēl apmeklēju veikalu, uzsūtīju topošajam motoram šāles un gredzenus, kā arī nopirku gabalu 55 mm trubas un vienu savienojumu; vajadzēs beidzot samazināt izpūtēja bunduļu skaitu uz pusi - amputēt tukšo katalizatora bunduli un liesmu slāpētāju, atstājot tikai abus klusinātājus.

msh

Post by msh » 20.09.2018, 00:26

Image

Sestdien aizbraucu uz šrotu, un tur zem B4 passāta haubes ieraudzīju šādu skatu :shocked: Vajag!

Image

Atprasījos uz trešdienas pēcpusdienu no darba un devos uz šrotu to motoru apskrūvēt. Motora mirstīgās atliekas izskatās nu šādi... :D

Image

Gala rezultātā guvums izskatās šādi - bildē redzami - 8v caurplūdes komplekts, celiņsiksnas pilnais komplekts, kondiša kompresoru ieskaitot, un mk4 klimata kaste ar motoriņiem un vadiem, izvilkta no viena aplasīta mk4.

Galva tika izārdīta tiktāl, lai to varētu nocelt - gribēju noskrūvēt kolektoru, bet abi apakšējie karstuma aizsarga/gaisa plūsmvirža uzgriežņi nodeguši, tos atskrūvēt nevarēju, bet bikse izrādījās esam piemetināta pa tiešo pie katalizatora - tā nu tā tur tika ar rezaku atgriezta. Kondiša kompresoru negribēju ņemt, viens tāds Sanden SD7V16 plauktā jau stāv, bet skrūvējot nost trubas, atklājās ka mašīnai, kam apskate beigusies pirms gada, ir pilna sistēma - tā nu nācās arī kompresoru paņemt :D Ģenerators tur bija kaut kāds valeo, droši vien 90A, bet tā kā par valeo ir dzirdētas sliktas atsauksmes, to negribēju - pastaigāju skatīdamies citās mašīnās, vienā šarānā ieraudzīju padzīvojušu, sagurušu 120A bošu, to arī paņēmu - vajadzēs to pārskatīt un tam samainīt dilstošās detaļas. Radiatoru nācās paņemt tāpēc, ka galva ar atribūtiem ir no B4, a tam, tāpat kā SEATiem ap tiem gadiem, radiatora izvadi pārcelti uz otru pusi, pie aķa, ko diktē augšējā truba - tātad būs man cits radiators, ar smukāku, plānāku dubulto ventilatoru, un mazāks tas noteikti nav, par cik kondišs.

Image

Šitāda izskatās caurplūdnieka augšējā dzeses truba :D Tā man diktē divas lietas - 1) passāta radiatoru, 2) to ka man nebūs eļļas dzesētājs - bet nu alumīnija karteris to noteikti atsvērs. Bet vispār jāpalūr kāda ir pieejamība mk3 ABA attiecīgajai trubai, un cik tāda maksā, jo tādai šo mīnusu nebūtu.

Image

Image

Tālāk noliku AEK un ADY galvas augšpēdus blakām, jo iekš ClubGTI ir apgalvotas trīs lietas - 1) kaut kādi vārsti caurplūdniekam ir kripatu mazāki 2) galvas vadīklas ir atšķirīgās vietās 3) kaut kāds caurums caurplūdnieka galvai atšķiras, liekot to pārveidot, vai izmantot specifisku [ABA] galvas blīvi.

Papētīju gan galvas, gan blīves, secinājums - iespējams ka tā ir, bet ka tas attiecas uz mk4 8v caurplūdnieku galvām, bet ne uz šo agrīno caurplūdnieka galvu. Vārstu izmēri ir vienādi, caurumi arī ir vienādi. Viena vadīkla 2.0 atrodas citā vietā nekā 1.6, jā, un ja atpakaļplūsmas galvai aizmugurējā mala beidzas pirms vadīklām, caurplūdes galvai tā beidzas virs vadīklām - bet šī AEK galva ir gatava atrasties gan uz 1.6, gan 2.0 bloka - attiecīgajā pusē ir divi robi priekš vadīklām. Tātad manā gadījumā būs vien jāsūta augšā ADY galvas blīve.

Image

Vēl vakardien negaidīti tika piegādāti šitentie Fondmetal diski, iemainīti pret komplektu ar līkiem diskiem, tādi kā man ir uz golfa. Pie viena, kad atklājās ka paziņa ir savam brālim pārdevis lūžņos savu tādu ļitaku komplektu, no tiem tika izlasīts viens ideāli taisns disks, par cik manējiem viens ir līks - tas gan ir jaunāka versija, ar asākām kantēm, bet tas vai nu tiks pieciests, vai labots. Vēl viņam kaut kur ir to disku alumīnija centriņi, tie arī kļūs par manējajiem.

Nu un vēl pie viena kopā ar motoru daļām no šrota atceļoja no tā paša B4 passāta pasažiera ķeblis, športinieks - jo pasažiernieks ar DIVU kloķu apakšu.

msh

Post by msh » 28.09.2018, 22:19

Image

Pirms nedēļas savācu pasūtītās detaļas - eļļa, filtrs, pamatnieces un klaņu šāles, un gredzeni. Tiktāl viss būtu jauki...

Bet tad tālāk ir problēma ar parazītvārpstas šālēm. Tās tika it kā pasūtītas - rezultātā taisot vaļā kastītes, man radās viena kastīte ar kaut ko, ko zinātājs atpazina esam PD sadalenes šāles, vai kaut kas tāds :? Šodien aizbraucu par to uz veikalu izskaidroties, pie viena uzrakstījis uzgūglēto Kolbenschmidt detaļas numuru, 85857600 - šis to pameklēja savos katalogos, atbildēja ka numuru katalogi atpazīst, bet rāda pieejamību - 0. Grosa katalogā attiecīgajā sadaļā rāda kaut ko, kas izskatās pēc aizmugurējās šāles vienas pašas - kur un ko lai vēl meklē? :? Labi, tagad tikko Glyco katalogā atradu - šiem tur tās šāles nez kāpēc ir priekš "rocker arm" :lol: - būs jāskatās un jācer ka priekšējo arī var uzsūtīt, ne tikai aizmugurējo.

Nu un vēl pirms nedēļas biju uzsūtījis kloķenes aksiālās šāles - tās bija kāds no veikala savācis - nu lai jau tiek, pasūtīšu vēlreiz... :lol:

Vakar vēl bik paspēlējos ar B4 kondiša kasti un mk4 klimata kasti. Tā kā B3/B4 sildītāja kastes karstā puse = mk2 karstā puse [mk2 detaļa aizvietota ar B3 detaļu], tad B4 karsto pusi var droši likt iekš mk2. Tam korpusam ir klimata motoriņu stiprinājumu vietas - diemžēl mk4 motoriņi ir pavisam savādāki, tāpēc tās vietas neder. Ar klapēm gan izskatās ka būs labāk - temperatūras klape der kopā ar mk4 sviriņu, pieņemu ka abām pārējajām klapēm gan jau varēs pašas klapes ielikt no mk4. Motoriņiem visdrīzāk būs jāuztaisa metāla kronšteini, kas būs jāpiekniedē pie kastes.

Krāmējoties ar to mk4 klimata kasti, iekrita acīs klimata bloka štekeri - tādi aizdomīgi pazīstami :? Paņemu vienu C4 klimata kontroles bloku, un tajā iespraudu tos - nu jā, tapēc arī tie likās pazīstami... :D Pēc tam salīdzināju izvadu funkcijas - nu jā, pēc tā fofāgena dīvaiņa, kas nāca iekš B3/B4 un mk3, fofāgens ar mk4 un B5 pārgāja uz to standartu, ko deviņdesmito pašā sākumā sāka izmantot audī - tā nu izskatās ka iekš mk4 vai B5 passāta var iespraust B4 vai C4 audī klimata kontroles bloku, un visam pat būtu jādarbojas :D Protams, ir tur dažas funkcionālas nianses - audī vienmēr izmantoja ārējus salona temperatūras devējus, un sākumā divus, un gaisa plūsmas klape darbojās neatkarīgi no recirkulācijas klapes, kuru virināja ar vakuumu, un mk4 izmanto 12v motoriņus, kamēr audī 7v - bet nu atpakaļsavietojamība tur ir - ja gribēsies fiksi un bez papildu naudas izdevumiem iemest golfā klimatu termotronika vietā, audī klimata bloks visdrīzāk būs izmantojams... :D

Jujubokar
VW: Ar pliku dibenu pa slapju zāli
Has thanked: 219 times
Been thanked: 251 times

Post by Jujubokar » 29.09.2018, 01:38

Es pieņemu, ka tajā izgāztuves šrotā, kur Tu pērc detaļas, jaunu tādu matoru nopirkt ir vienkāršāk un lētāk kā čakarēties ar šāļu meklēšanu un Grosa kruto katalogu šķirstīšanu. :lol:
"Not daily driving your project car is like not f***ing your girlfriend to save her for the next guy."

msh

Post by msh » 29.09.2018, 10:44

Jujubokar wrote:
29.09.2018, 01:38
Es pieņemu, ka tajā izgāztuves šrotā, kur Tu pērc detaļas, jaunu tādu matoru nopirkt ir vienkāršāk un lētāk kā čakarēties ar šāļu meklēšanu un Grosa kruto katalogu šķirstīšanu. :lol:
"jaunu", vai citu motoru kurš arī brēc pēc jaunām šālēm un citām detaļām? Ja tev patīk vieglā laimes spēle, drīksti tā darīt - es šobrīd esmu tur, kur es esmu tieši tāpēc, ka no tās stadijas, kad cer uz šrota motoru labumu, esmu izaudzis - tāpēc arī šrotā nopirktu ejošu motoru izārdīju, lai nokonstatētu ka jā, dzelži ir lietojami, motors ir bijis kopts un kloķene ir smuka, bet šāles būtu sākušas grabēt pēc pusgada - gada. Pa lielam esošais 2E tika iesviests to neizjaucot, un pat nenoraujot nost kārbu tikai tāpēc ka golfam pašam tobrīd nebija ejoša motora - tāpēc es pat nevaru īsti būt neapmierināts par to ka gadu pēc ielikšanas parādījās kaut kādas vibrācijas, un joprojām, divarpus gadus pēc maiņas, eļļa ātri paliek melna.

Abet par to "vienkāršāk" - aizbrauc kaut kur nopērc kādu ABA motoru :mrgreen: - pat tev mīļākos kosmonautu šrotos diez vai atradīsi, kur nu vēl "izgāztuves" šrotos... :mrgreen:

P.N. Palūrēju tavā tofikā, jā, tiešām, tev šī laimes spēle patīk... :D

fokume
Has thanked: 234 times
Been thanked: 563 times

Post by fokume » 29.09.2018, 12:55

Galvas blīvi un skrūves liksi lietotus?

msh

Post by msh » 29.09.2018, 14:16

Protams. Blīvslēgi arī tiks salasīti šrotā, iztrūkstošais dzeses šķidrums arī kaut kur tiks noliets.

fokume
Has thanked: 234 times
Been thanked: 563 times

Post by fokume » 29.09.2018, 16:37

Tu esi progresējis. No gravjudens līdz lietotam dzesēšanas šķidrumam.

Jujubokar
VW: Ar pliku dibenu pa slapju zāli
Has thanked: 219 times
Been thanked: 251 times

Post by Jujubokar » 01.10.2018, 13:26

msh wrote:
29.09.2018, 10:44
"jaunu", vai citu motoru kurš arī brēc pēc jaunām šālēm un citām detaļām? Ja tev patīk vieglā laimes spēle, drīksti tā darīt - es šobrīd esmu tur, kur es esmu tieši tāpēc, ka no tās stadijas, kad cer uz šrota motoru labumu, esmu izaudzis - tāpēc arī šrotā nopirktu ejošu motoru izārdīju, lai nokonstatētu ka jā, dzelži ir lietojami, motors ir bijis kopts un kloķene ir smuka, bet šāles būtu sākušas grabēt pēc pusgada - gada. Pa lielam esošais 2E tika iesviests to neizjaucot, un pat nenoraujot nost kārbu tikai tāpēc ka golfam pašam tobrīd nebija ejoša motora - tāpēc es pat nevaru īsti būt neapmierināts par to ka gadu pēc ielikšanas parādījās kaut kādas vibrācijas, un joprojām, divarpus gadus pēc maiņas, eļļa ātri paliek melna.

Abet par to "vienkāršāk" - aizbrauc kaut kur nopērc kādu ABA motoru :mrgreen: - pat tev mīļākos kosmonautu šrotos diez vai atradīsi, kur nu vēl "izgāztuves" šrotos... :mrgreen:

P.N. Palūrēju tavā tofikā, jā, tiešām, tev šī laimes spēle patīk... :D
Tu to sūdu taisies ņemt kapā līdz, vai bērniem pūrā dot? :lol:
"Not daily driving your project car is like not f***ing your girlfriend to save her for the next guy."

Post Reply

Return to “vw Golf Latvijas miestos un ielās”