arniks8 mk2 jetta (wannabe) GT 16V

Post Reply
arniks8
VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
Has thanked: 178 times
Been thanked: 446 times

Re: arniks8 mk2 jetta (wannabe) GT

Post by arniks8 » 31.08.2018, 00:30

Jūnijā sēžot propkā ievēroju, ka motoram temperatūra ir pārāk augsta un nemaz nedomā kristies, ventilators neslēdzas un neslēdzas, pēkšņi mašīnas sāka kustēt un bija iespēja piestāt. Izvilku voltmetru no bagūža un sāku čekot, protams, bļed pirms gada liktais radiatora dačiks ir nosprādzis un nepieslēdz ventilatoru :wallbash:. Apsēdos mašīnā un sāku domāt kur kniebt vadu nost, lai varu uz kojām tikt Image Image, beigās ziedoju MFA masas vadu. Nākošajā dienā bija haltūra un tad dabūju vecu elektrības vadu, ko pielikt pie nu jau neejošā DIY MFA slēdža, bet huju - neiet Image nospļāvos un prost atstāju vadus salonā un hotwire'oju kad ventilātoru vajadzēja Image .
Šeit ir SPAMS: Apskatīt
Image
Tajā pašā nedēļā, braucot ar kursabiedriem atpakaļ no jūras uz Rīgu, ievēroju, ka ja uzdzen apgriezienus līdz ~3k rpm, tad parādās tāda dīvaina skaņa, it kā kaut kas līdzīgs, ja ģeneratora siksna čīkstētu, bet siksna tā nebija un uz vietas stāvot neskanēja. Tā kā skaņa nāca no labās puses, nodomāju, ka mož stūres pastiprinātājs sāk dirsties :ka: (gultņi vai kas tamlīdzīgs). Piektdienā braucu mājās un kkur pie smārdes pagrieziena likās, ka dzirdēju dīvainu skaņu. Pagriezu mūziku klusāk, bet nekas neskanēja un varēju atkal pagriezt muzonu skaļāk un braukt. Nogriežoties uz mājas ceļā un paātrinoties sadzirdēju skaļu taktaktaktaktak no labās puses un sapratu, ka kkas ir sajucis motoram :^^: . Apstājos pie mājas, pacēlu haubi un jutu, ka gaiss pūš manā virzienā :/ . Mazliet papētiju un atradu vainu - nolūza daļa vītnes pie 1. cilindra sprauslas kamēr braucu mājās no Rīgas.
Image
Ar senci pēcāk runāju, viņš teica, ka tam motoram jau plaisa bija bijusi un tā sprausla bija "ielīmēta" ar šķidro metālu :/

Svētdiena, pienācis laiks, lai taisītos un brauktu uz vilcien, bļed es negribu ar to sūdu braukt, poh vinnē vinnē... papis, papis. Kurbulēju 1.2TD plaisinieku un braucu uz Rīgu. Beigās vinnēju 8). Tā ar to plaisu nobraucu līdz 24. vakaram, jo 26. beidzās skate un nebija vērts pēdējo nedēļu riskēt un braukt uz Rīgu.

Tagad jānomaina galva, termostats( tur kkādas nenormālās anomālijas sākās ar dzeses šķidruma temperatūru, kad braucu mājās pagājušajā nedēļā, bet varbūt tas bija tāpēc, ka aķis bija tik tukšs ka pat pagriezini vairs nestrādāja Image ) , ūdenssūknis, ģenis cits vai jāsalabo, nezināmā nobraukuma zobene, kas ir aptuveni divas reizes vecāka par mazo māsu :lol: , radiātora dačiks un paļubom vēl kaut kas, ko uz sitiena neatceros, ā un arī beidzot kārtīgi salons jāiztīra.

Uztaisīju instrumentu, lai var donora galvai vārstus izņemt un kanālus bik paplašināt, bet tas roku taisnošanai un tāpēc, ka patīk rokas sasmērēt. Ar dīzeļu tuningu nenodarbošos :D
Image
Gāja it kā normāli, bet ar smilšpapīriem priekš pneimatiskās frēzmašīnas bija ļoti čābīgi un dabūju daļu lēnu galu ar roku izdarīt Image, bet tā kā es tur vairāk vai mazāk sakopu lējuma nepilnības, tad gan jau ka bija gana labi :D. Pie reizes arī vārstus satīriju un pēc tam ar pastu pieslīpēju sēžām. Galva bija jāslīpē, bet tam man naudas nebija un tā kā tā galvas maiņa bija paredzēta super budžet bomziski, tad noslīpēju pats Image

Kkādas bildes no procesa
Image

Image

Image

Image

Image

Nekāds bling bling man nesanāca, gan jau ka pirmajai reizei bija ok :D (tur tā grope mazliet palika, jo nevarēju īsti tikt klāt)

Image

Image

Image

Mazliet celulīts :D

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Kad ar galvu tiku galā, bija laiks likt visu kopā, gāja slikti :D. Nekas negribēja nākt vaļā, tāpēc arī baigi sāka ievilkties viss, besis nenormāls, bet beigu beigās saliku visu, bildes gan principā nav, jo biju bez telefona un tā kā vienīgie vārdi ko es garāžā izdvesu bija necenzēti, bildēt nemaz neko negribēju Image, sāku smagi nožēlot to ka ieliku dīzeli.
Image
bija arī mazliet jāpielāgo 1.6 ieplūdnieks Image
Image
Pienāca šķilšanas laiks, griežu, griežu, bet ņihujā nelec, pārbaudīju ar senci metkas, viss ok. Nu neko liku striķī un vilku - neleca. Nomainīju sprauslas un uzliku citu sūkni un izdevās pielaist, turbīna svilpo kā traka, nenormāli zili dūmi kā no kaut kāda ugunsgrēka, jaudas pilnīgi nav, raustās nenormāli un pēc 5min sasniedz darba temperatūru. Pēc ieteikuma mēģināju regulēt aizdezi, drošības pēc arī vairākas reizes pārliku zobeni, bet kā bija tā bija, vienu brīdi gan sāka mazliet mazāk raustīties, bet nu kā nebija, tā nebija un pēc pirmā rūciena arī parādījās šis Image
Image

Kas bija pie vainas nezinu, varbūt nepietiekoši vārstus pieslīpēju vai varbūt nepievilku galvu pietiekoši/pārvilku, varbūt nenoslīpēju pietiekoši galvu, varbūt bloku bija jāslīpē. Man diezgan vienalga, negāja tas motors un viss, jaukt vēlreiz vaļā netaisījos neparko, turpat kur iebraucu pagalmā pēc ievilkšanas, turpat zem klajas debess izcēlu motoru. Jetta tiks nolikta sausā vietā, apklāta un gaidīs naudu un rīcības plānu. Man pavīdēja prātā ideja par apakšas nostrūklošanu un apstrādi, bet tas uzreiz būtu dārgi un man nav tādas telpas kur gribētos ar ko tādu noņemties. Neesmu vel neko izlēmis, bet jetta nekur nepazudīs.
Image

visi sarkanie burti huehuehue :D

Image
Skaidrs bija tas, ka šosezon vairs nedabūtu īsti pabraukt ar jettu un ar senci tika izdomāts, ka vajag kkādu mizu ar ko arī pa ziemu braukt, kā arī vecajam labajam diu piec tē dē ī jau otro reizi pēc kārtas sanāca šaize ar zobeni + māsas borai gultnis jau uztraucoši skaļi gaudo un vibrē, tad ja nu saplīstu borai gultnis mēs nepaliktu pilnīgi bez mašīnas.

Pa 350 eirām nopirkām b3 passātu ar skati līdz nākošajam augustam, strādājošām bremzēm, pietiekami normālu bundžu, normāli strādājošu motoru un nesadirstu salonu.

Plāns attiecībā uz passātu:
-pist un slavēt;
-braukt uz Rīgu un atpakaļ mājās;
-pist un slavēt;

nu kkā tā
Image
Last edited by arniks8 on 01.09.2018, 11:38, edited 1 time in total.
mdz wrote:
14.06.2021, 16:34
Kabatas biljards ar ādas raķeti.

skaida
VW: Golf/Jetta/Bora Mk..? GTI..
Has thanked: 28 times
Been thanked: 11 times

Post by skaida » 31.08.2018, 05:21

Galvas blīvi vismaz jaunu uzliki? :?

arniks8

Post by arniks8 » 31.08.2018, 10:25

mdz wrote:

msh
VW: Golf 2 ghetto GTI
Has thanked: 570 times
Been thanked: 153 times

Post by msh » 31.08.2018, 20:26

Tas tavs vārstu atspiedējs ir nežēlīgs overkills [normālais variants piestiprinās divās sadalenes špiļkās], un ja kādreiz brucināsi benzīnniekam kanālus, ieplūdes kanālus jāatstāj matētus.

Pasaciņā kas zem haubes - 1.9 TurboDixa? :D
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

zipo93
VW: Passat VR5 Syncro
Has thanked: 273 times
Been thanked: 145 times

Post by zipo93 » 31.08.2018, 20:47

Šitāds vārstu atsperu saspiedējs izskatās simtreiz ērtāks nekā tas pieskrūvējamais

arniks8

Post by arniks8 » 31.08.2018, 21:15

saspiedējs ir ļoti ērts, varu uzgulties uz tās trubas un mierīgi uz relaksiem tos sprostus likt iekšā/ņemt ārā.

Pasaciņā ir monošprice :D

Msh, nezini vai b3 spidometram ir kā mk2 tas ātruma devējs? Gribētos uzlikt kruīzu, bet nezinu kas tur ar to spidometru.
mdz wrote:

msh

Post by msh » 01.09.2018, 01:56

Protams ka ir, bet fiziski savādāks nekā mk2. Man te viens vienā spidometrā mētājas, varētu tev pat uzdāvināt, bet redzu ka tur pietrūkst detaļa kas piespiež plēvi - jāpārrok sekcijas augša, varbūt izdodas atrast.

Zipo droši vien runā par to specinstrumentu, kurš ir mazs, un aizāķējas aiz tuvākās špiļkas - man pierasts variants ir fofāgena grupas specinstrumenta pakaļdarinājums, ar trubu ar divām kājām, kas pieskrūvējas pie divām špiļkām, un pa kuru brauc kloķis. Arnika veidojums, protams, ir stabilāks [galva nevar apkrist], bet prasa veselu garāžas stūri uzglabāšanai... :lol
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

arniks8

Post by arniks8 » 01.09.2018, 11:41

Idejiski ja baigi traucē tas saspiedējs, iemauc vairākus dībeļus sienā un pieliec pie sienas :D
mdz wrote:

msh

Post by msh » 01.09.2018, 16:20

Es jūtu ka tev mazas garāžas, kas piekrāmēta ar instrumentiem un detaļām, problēma ir sveša... :D Es, teiksim, kaut kad drīzumā uz fiksu roku uztaisītā koka motora atbalsta tilta vietā taisīšu no metāla, ne jau tāpēc ka tas kocenieks ilgākā laika periodā zem motora svara ieliecas kādu centimetru, bet tāpēc ka - aizzņem veselu stūri, kamēr metāla veidojumu varēs izārdīt... :D

arniks8

Post by arniks8 » 01.09.2018, 16:24

Ne pavisam nav sveša, bet kkur jau vieta atrodas :D
mdz wrote:

arniks8

Post by arniks8 » 08.02.2019, 17:59

Nu ko, topiks mazliet noslīdējis, vajag mazliet atsvaidzināt.
VALVERIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIS

Image

Vakardien tika apskatīts, atzīts par labu esam un paņemts, liels paldies GG un lietotājam Juziks no burnout. Ar mašīnas atdzīšanu gāja interesanti, pirmkārt jau tāpēc ka man nav kategorija autovedēja piekabei :applaus:. Mašīnu uzvilku bezprobļe...........
Kaut būtu bijis tik vienkārši kā piebraukt un uzvilkt :/, Tā kā tai mašīnai ir low happens, tad varēja aizkabināt tikai aiz velkamās cilpas, bet tā dēļ trose bija leņķi un vilka mašīnu uz sānu (labā puse varētu noslīdēt no traļa), kā arī vilkšanas mehānisms izskatījas, ka varētu salūzt ja turpinātu mašīnu vilkt no turienes. Sapratu, ka mašīnu būs jāuzbrauc, lai mašīna brauktu tai pietrūka stūre un akumulators, ko varēja paņemt no pasāta. Operatīvi Juziks atveda instrumentus un palīdzēja uzdzīt. Ar uzdzīšanu arī negāja gludi, jo uzbraukt ar purnu nevarēja (alu panna atsitās pret traļa siju), atpakaļgaitā mašīna uzbrauca labu gabalu un tad uzsēdās uz tās alu pannas :lol:, tā kā mašīna bija daļēji virsū uz traļa, tad varēja aizāķēt aiz pakaļas tilta
viņču un uzvilkt līdz galam. Kad beidzot varēju braukt bija jau pavēls, bet no vienas puses labi, jo nebija jāstumdās pa propkām un varēju uz relaksiem čunčināt mājās. Nobraukt, protams, arī īsti nevarēja , jo alu panna :lol:, bet beigās dabūju nost, žēl gan ka mājās passāts pa apledojušu kalnu noslīdēja un bišķīt durvi uzplēsa :fluch:. Diezgan ilgs bija tas pasākums, jo man pēc mašīnas novilkšanas bija vēl jāved tralis atpakaļ uz Rīgu, Ap 17:30 biju pie donora, bet mājās pēc traļa nodošanas ap 02:40 :D

Kāda bilde no vakardienas

Image

Image

Image

Image

Vēlāk uztaisīšu pirkt/pārdot sadaļā topiku, būs šādas tādas lietas, ko varēs no seāta dabūt. Ir stūres lifts, viens el. logu pacēlājs(pačekošu detaļas kodu, gan jau ka der mk2 vai mk3) ar motoriņu un vadiem, el. spoguļi ar vadiem, kondiškas pečka, 02a troses sajūga kits, mfa un mfa spidometrs, balti vdo dačiki (eļļas spiediens un volti), dzīvi spārni un haube, smoked lampas aizmugurē, gan jau vēl kkas, ko neatceros.

Image

Image

Image
mdz wrote:

msh

Post by msh » 08.02.2019, 18:17

Ko lai saka, apsveicu ar veiksmi - es diez vai būtu tavā vietā riskējis, bez kategorijas un ar vilcēju, kurš visdrīzāk arī to piekabi nemaz vilkt nedrīkstēja... :D

Es domāju ka lielāko daļu tevis nosaukto lietu vari pietaupīt sev, jo vai nu noderēs, vai var noderēt - kārbas un kondiša detaļas noteikti. Kas tas tev tur ir, ibiza? Kurš gads? Ja tā ir ibiza, tu noteikti gribēsi toledo filtra kastes apakšu 8)

deivisk
VW: Gaiši brūns Golfs
Has thanked: 223 times
Been thanked: 46 times

Post by deivisk » 08.02.2019, 18:17

Kas tas par Seat-u?

msh

Post by msh » 08.02.2019, 18:18

deivisk wrote:
08.02.2019, 18:17
Kas tas par Seat-u?
Vajadzētu būt mk3 polo ar pautiem :D

arniks8

Post by arniks8 » 08.02.2019, 18:20

deivisk wrote:
08.02.2019, 18:17
Kas tas par Seat-u?
ibiza
mdz wrote: