Pirms braucu ieksa TA boksa, noravu bay pass trubu nost no iepludes un uzspraudu kartera ventilaciju. Izbraucu ara, uzspraudu atpakal un ventilaciju atmosfera.GatisGirdenis wrote: ↑13.10.2017, 22:02Jāieliek kādā burciņāBet ja nopietni, catch cans varbūt noderētu gan, savādāk var sanākt neliela ķibele ar liesmām, jo turpat ir izpūtējs.
![]()
Kaut kā izlaboji?
Spičku sarkanais MK4 V6 4motion
-
- VW: Ātrākais Golfs Jelgava
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 22 times
Re: Gata kosmiski zaļais MK4 24V
1.8T - 416HP & 495NM
1.9TDI VP - 450HP & 666NM
1.9TDI VP - 450HP & 666NM
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Kartera ventilāciju atpakaļ ieplūdē vajag ievadīt kaut vai tāpēc, ja tiek lietota oriģinālā vadība - vadība, kas slodzi mēra pēc gaisa masas, ir taisīta ar aprēķinu, ka viss caur MAFu iesūktais gaiss beigās iziet laukā caur izpūtēju. Tikmēr šitas risinājums izmērītu gaisu pūš atmosfērā - sīkums, protams, ar ko adaptācijas tiek galā, bet tomēr. Un vispār, kāda jēga no kartera ventilācijas izpūšanas atmofērā, ja neskaita vēlmi radīt papildus piesārņojumu? Ja par daudz eļļas ieplūdē pūš, tad tur pa vidu to eļļas ķērāju var likt.
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
-
- Zem i plakan
- VW: MK4 24V 4mo & B6 V6 4mo?
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 357 times
No MAF ar laiku mēģināšu tikt vaļā un paļaušos uz wideband ME7 (kā izrādās, man ir wideband, nevis narrowband kā sākotnēji likās), jo pagaidām ir baigie lielie plāni nākotnei.msh wrote: ↑14.10.2017, 12:16Kartera ventilāciju atpakaļ ieplūdē vajag ievadīt kaut vai tāpēc, ja tiek lietota oriģinālā vadība - vadība, kas slodzi mēra pēc gaisa masas, ir taisīta ar aprēķinu, ka viss caur MAFu iesūktais gaiss beigās iziet laukā caur izpūtēju. Tikmēr šitas risinājums izmērītu gaisu pūš atmosfērā - sīkums, protams, ar ko adaptācijas tiek galā, bet tomēr. Un vispār, kāda jēga no kartera ventilācijas izpūšanas atmofērā, ja neskaita vēlmi radīt papildus piesārņojumu? Ja par daudz eļļas ieplūdē pūš, tad tur pa vidu to eļļas ķērāju var likt.
Bet mani iemesli ir, jā, viens - eļļa ieplūdē, kas var paraut lieso, ja netiek kontrolēts un ja neliek kartera ventilāciju tad visa ieplūde ir no tīra svētā O2, otrs - man gribās atbrīvot visu iespējamo vietu, jo man kartera ventilācija ir pretēji no droseles, tātad, kāds metrs ar 20+mm trubu mazāk (ietaupīšu veselus 200gramus!
Par vidi laikam šam auto būs diezko nospļauties, jo pat katalizators nebūs visticamāk. Varēšu lēnām indēties nost
-
Tas bloks pieļauj aizvietot gaisa masu ar speed/density vai vismaz AlphaN aprēķinu?
-
- Zem i plakan
Principā ME7 bez MAF regulē degvielu ar O2 palīdzību, parasti, kad MAFs ir, tad viņš iet open loopā uz WOT, bet kad noņem, tad iet closed loopā. Tāpēc it kā svarīgi, lai būtu wideband o2, bet var panākt arī ar narrowband, tik cik nedrošāk. Slodze regulējas ar pieprasīto leņķi (drive by wire), kas it kā ir līdzīgi kā alpha n. Nebūšu pirmais kurš to būs darījis uz ME7, katrā ziņā.
-
Es nezinu ko tas konkrētais vadības bloks spēj vai nespēj, bet tu pilnīgi noteikti nesaproti tā darbības pamatprincipus
Bez MAFa spēj darboties jebkurš vadības bloks, to sauc par avārijas režīmu...
Lambda ir sekundārs devējs, pēc kura bloks kontrolē vai viss ir kārtībā; pēc platjoslenes regulē programmējamu vadības bloku, bet pēc tās nevar reālā laikā rēķināt degvielas padevi, jo tā mēra notikušu faktu - sadegušu degvielu - un tāpēc ir vismaz ar pussekundes aizturi. Ja vadības bloks spēj rēķināt degvielas padevi pēc kaut kā cita, nevis MAFa, tad tas var būt vai nu speed/density [ieplūdes spiediens, izmērīts ar MAPu, ņemot vērā ieplūstošā gaisa temperatūru, kam vajag devēju], vai AlphaN [aprēķins, kas balstās uz droseles stāvokļa mērījumu, zinot ieplūstošā gaisa temperatūru]. Abos gadījumos vajag ieplūdē atsevišķu temp devēju [kad ir MAFs, tiek izmantots tajā esošais], speed/density gadījumā vēl MAP devēju, kā arī abi aprēķini balstās uz zināmu motora pumpēšanas spēju, kas katram motoram var atšķirties, un tāpēc jāregulē, un pa lielam ir iemesls kāpēc lielākoties mašīnās tomēr ir MAFi. 1.8T ar tevis nosaukto vadību ir ieplūdes temp devējs, un varbūt arī ir MAPs [zinu ka agrākiem nebija], jo tas tomēr ir turbiķis - VR6 tie devēji ir, vai jāliek klāt?
-
- Zem i plakan
1.8T un 2.7T ir IAT sensors ar visu MAP sensoru, jo, kā jau minēji, turbo dzinēji. VR6 ir IAT, bet viņš ir kopā ar MAFu (5 vadi). Domāju, ka viņam izdotais signāls ir ļoti līdzīgs, ja ne identisks 1.8T/mk3 vr6 IAT (95% pārliecināts), tā kā ar to būtu mazas problēmas. Programmēšanas daļu pamazām jau izpratis būšu, jo tiku līdz immo dzēšanai un jau varu atrast kur atrodas 'adreses'' konkrētajam ecm failam (jo vēl nav šim ecm definēts, tik cik līdzīgie, pēc kuriem var aptuveni meklēt), lai varētu praktiski visas vēlamās lietas pārprogrammēt - iesākumam ir ok. Ar laiku jau izpratīšu arī visu pārējo, visticamāk, kur citur likšos.msh wrote: ↑14.10.2017, 20:20Es nezinu ko tas konkrētais vadības bloks spēj vai nespēj, bet tu pilnīgi noteikti nesaproti tā darbības pamatprincipusBez MAFa spēj darboties jebkurš vadības bloks, to sauc par avārijas režīmu...
Lambda ir sekundārs devējs, pēc kura bloks kontrolē vai viss ir kārtībā; pēc platjoslenes regulē programmējamu vadības bloku, bet pēc tās nevar reālā laikā rēķināt degvielas padevi, jo tā mēra notikušu faktu - sadegušu degvielu - un tāpēc ir vismaz ar pussekundes aizturi. Ja vadības bloks spēj rēķināt degvielas padevi pēc kaut kā cita, nevis MAFa, tad tas var būt vai nu speed/density [ieplūdes spiediens, izmērīts ar MAPu, ņemot vērā ieplūstošā gaisa temperatūru, kam vajag devēju], vai AlphaN [aprēķins, kas balstās uz droseles stāvokļa mērījumu, zinot ieplūstošā gaisa temperatūru]. Abos gadījumos vajag ieplūdē atsevišķu temp devēju [kad ir MAFs, tiek izmantots tajā esošais], speed/density gadījumā vēl MAP devēju, kā arī abi aprēķini balstās uz zināmu motora pumpēšanas spēju, kas katram motoram var atšķirties, un tāpēc jāregulē, un pa lielam ir iemesls kāpēc lielākoties mašīnās tomēr ir MAFi. 1.8T ar tevis nosaukto vadību ir ieplūdes temp devējs, un varbūt arī ir MAPs [zinu ka agrākiem nebija], jo tas tomēr ir turbiķis - VR6 tie devēji ir, vai jāliek klāt?
Mani teorija nekad nav aizrāvusi - tas darbojas, ar to man pietiek
-
Vēlīniem 1.8T MAPs varbūt ir, agrīniem nav ar garantiju; vadības bloks ieplūdes spiedienu rēķināja pēc apgriezieni/gaisa masa, dēļ kā gļukaina MAFa dēļ viens no izplatītajiem simptomiem ir nepietiekams pūtiens, jo bloks izrēķina ka mērķa spiediens ir sapūsts un vairāk nepūš...GatisGirdenis wrote: ↑14.10.2017, 22:181.8T un 2.7T ir IAT sensors ar visu MAP sensoru, jo, kā jau minēji, turbo dzinēji. VR6 ir IAT, bet viņš ir kopā ar MAFu (5 vadi). Domāju, ka viņam izdotais signāls ir ļoti līdzīgs, ja ne identisks 1.8T/mk3 vr6 IAT (95% pārliecināts), tā kā ar to būtu mazas problēmas. Programmēšanas daļu pamazām jau izpratis būšu, jo tiku līdz immo dzēšanai un jau varu atrast kur atrodas 'adreses'' konkrētajam ecm failam (jo vēl nav šim ecm definēts, tik cik līdzīgie, pēc kuriem var aptuveni meklēt), lai varētu praktiski visas vēlamās lietas pārprogrammēt - iesākumam ir ok. Ar laiku jau izpratīšu arī visu pārējo, visticamāk, kur citur likšos.
Mani teorija nekad nav aizrāvusi - tas darbojas, ar to man pietiek![]()
Ja gribas mainīt kaut kādas ierīces darbību pašos pamatos, jāsaprot kā tā darbojas. Tu te gribi likvidēt MAFu blokam, par kuru tu nezini, vai tā programmatūra pieļauj šādu gājienu. Dzelži to pieļauj jebkurā gadījumā, par to nav runas, pat ja nebūtu citas ieejas, MAPa signālu varētu barot MAFa ieejā, bet vajag lai bloks arī saprastu kas notiek. Nesaskatu gan jēgu no MAFa likvidācijas standarta atmosfērai ar dzimto vadību, sevišķi vēl ja jauns MAFs noteikti nemaksā dārgi - nav jau, teiksim, audī 2.2 20v turbiķis, kam jauns MAFs maksā summiņu, par kādu var jau pasūtīt vemša komplektiņu, vai arī jaunu RS4 MAFu un PRJ čipsi priekš tā...
-
- Zem i plakan
Tātad, apdeits.
Bija apstājies, jo līdz februārim nebija nekādu papildus līdzekļu. Tad iekārtojos darba vietā, nostabilizējos, paņēmu otru auto (par ko noteikti veidošu atsevišķu topiku kaut kad, kad jutīšos, ka ir tā vērts, jo tam arī plāni ir lieli) mirkļa iespaidā, un tagad esmu nonācis, ka šomēnes (šīs nedēļas laikā) iešu skati.
Golfiņam no stāvēšanas bija nopuvusi reika, samainīju. Gribēju mainīt uz TT reiku, ja jau jāmaina tāpat, iepirku ar teikumu "noņēmu no TT", bet tā kā nesaņēmu pats un uz sitienu neiedomājos pateikt cilvēkam, kas viņu savāca, lai paskatās kodu, izrādās, ka TT bija ielikta MK4 Boras reika, tā kā sanāca sālīgāka reika ar nekādu guvumu
Pagaidām izrāvu tepiķi ar visu vecmāmiņas pārstrādāto drēbju švammi, jo bija sakrājies liels daudzums ūdens (3-4 cm peļķe blakussēdētāja pusē)
Saimainīju abus priekšējos gultņus, jo tie arī bija pabeigušies, tāpēc, ka bija atstāts bez pusasīm (es vismaz tā pieņemu) un ar novilktiem gultņiem ABS visu laiku meta kļūdu, kas pēc tam pazuda. Samainīju arī stūres stieņus, jo tajos bija brīvkustība un priekšā labo bremžu trubu sūces dēļ.
Piepirku rezonātoru, jo gribēju noņemt nedaudz augšējos toņus un uz apskati pieliku catback daļu, kas nāca oriģināli golfiņam, tas ir, 50-ar kautko mm, kas, visticamāk, ir neliels ierobežotājs dzinēja potenciālam. Oriģinālā izpūtēja dēļ galu galā tāpat augšējie toņi baigi lec ārā, jo zemie tiek labi apslāpēti, tāpēc drīzumā nāks lielāka truba un, potenciāli, bundulis
Sakārtoju motortelpu, lai nav kauns rādīt (vēl bišķīt ir kauns tāpat, jo tikai ar laiku sapratu, ka muļķīgi darīju un tam visam ķeršos klāt otrreiz ar jau gudrāku galvu).
Gaidu rīt poly buksi, dzinēja apakšējam kronšteinam, kas stiprinās pie kārbas, jo nesen tik pamanīju, ka tā sadalījusies kā apelsīns. Cerams apskatē nepaņems no nepareizā gala par viņu (*viņām, jo otra tā paša kronšteina bukse jau arī ielikta no poly)
Tā kā šīs nedēļas laikā visticamāk publiskošu visu, par ko apskatē izčakarēja, kur varētu būt abas galējības (vai nu daudz, vai nekā).
Bilde ar jauno-veco auto, kas, protams, uzņemta tumsā ar sūdīgu fokusu, tā lai nevar redzēt cik sūdīgi patiesībā ir
Šeit ir SPAMS: Apskatīt
Video filmēts ziemā un bez izpūtēja, tā lai izklausās jaudīgāks.
Šeit ir SPAMS: Apskatīt
Last edited by GatisGirdenis on 07.05.2018, 20:24, edited 1 time in total.
-
- Zem i plakan
To, ka programmatūra pieļauj tādu gājienu es zinu gan, tik cik tas, ka tas ir pārdesmit reižu grūtāk nekā kādam standalonemsh wrote: ↑04.05.2018, 22:21Vēlīniem 1.8T MAPs varbūt ir, agrīniem nav ar garantiju; vadības bloks ieplūdes spiedienu rēķināja pēc apgriezieni/gaisa masa, dēļ kā gļukaina MAFa dēļ viens no izplatītajiem simptomiem ir nepietiekams pūtiens, jo bloks izrēķina ka mērķa spiediens ir sapūsts un vairāk nepūš...
Ja gribas mainīt kaut kādas ierīces darbību pašos pamatos, jāsaprot kā tā darbojas. Tu te gribi likvidēt MAFu blokam, par kuru tu nezini, vai tā programmatūra pieļauj šādu gājienu. Dzelži to pieļauj jebkurā gadījumā, par to nav runas, pat ja nebūtu citas ieejas, MAPa signālu varētu barot MAFa ieejā, bet vajag lai bloks arī saprastu kas notiek. Nesaskatu gan jēgu no MAFa likvidācijas standarta atmosfērai ar dzimto vadību, sevišķi vēl ja jauns MAFs noteikti nemaksā dārgi - nav jau, teiksim, audī 2.2 20v turbiķis, kam jauns MAFs maksā summiņu, par kādu var jau pasūtīt vemša komplektiņu, vai arī jaunu RS4 MAFu un PRJ čipsi priekš tā...![]()
Doma bija paturēt standarta vadību naudas taupības dēļ, jo iemesls, lai nonāktu līdz tādai situācijai, ka jātiek vaļā no MAF ir diez gan padārgs jau savā būtībā. Iemesls - ITB, kādā izpildījumā, konkrēti nepateikšu, bet ir jau dažādi risinājumi galvā, lai atrisinātu daudzus šķēršļus ar standarta vadību (divi lielākie, MAFs un DBW, kuru nāksies paturēt, jo DBW izprogrammēt ir daudz grūtāk nekā MAF).
Tā kā tagad līdzekļi plašāki, varbūt vari ieteikt kādu funkcionalitātē pieņemamu standalone, kas neizmaksās nieri un roku? Varbūt kāds, kurš šo lasa var piedāvāt lietotu uz 6 katliem, ja nu tomēr nav tik trakas cenas un varēšu iegādāties?
-
- Zem i plakan
Starpcitu, tā lai redzamāk.
Kāds ir efektīvākais veids kā nosvilināt no bremžu diskiem rūsu? Braukt ar norautu rokas bremzi? Ko ar priekšējiem?
Aizdoma, ka par to mani reāli varētu izčakarēt, dēļ atšķirības
Kāds ir efektīvākais veids kā nosvilināt no bremžu diskiem rūsu? Braukt ar norautu rokas bremzi? Ko ar priekšējiem?
Aizdoma, ka par to mani reāli varētu izčakarēt, dēļ atšķirības
-
Smilšu strūkla. Gala rezultātā paliek tīrs metāls. Ja es pareizi esmu sapratis un tu esi no liepājas apvidus, ja tev tie diski nedeg, ja vari man šīs nedēļas nogalē iedot visus četrus, pa nākamo nedēļu varu nopūst.
Variantam ar sešām droselēm speed/density aprēķins visdrīzāk arī nebūs optimāls; VEMSisti priekš šitādām izvirtībām lieto Alpha N, kur princips tas pats kas VAG mono; motora slodze tiek rēķināta pēc droseles pozīcijas + ieplūdes gaisa temp, jo speed density var būt pārak gļukains variants; pārāk lielas pulsācijas.
Kas tev ir "niere un roka"? VEMS detaļu komplekta izskatā, bez vipendroniem [ekrāns utt] maksā ap 300 eirām + kastīte kurā ielikt + devēji [platjoslene būs 80-90 eiras, pārējo var pa šrotiem salasīt].GatisGirdenis wrote: ↑07.05.2018, 20:06To, ka programmatūra pieļauj tādu gājienu es zinu gan, tik cik tas, ka tas ir pārdesmit reižu grūtāk nekā kādam standalone![]()
Doma bija paturēt standarta vadību naudas taupības dēļ, jo iemesls, lai nonāktu līdz tādai situācijai, ka jātiek vaļā no MAF ir diez gan padārgs jau savā būtībā. Iemesls - ITB, kādā izpildījumā, konkrēti nepateikšu, bet ir jau dažādi risinājumi galvā, lai atrisinātu daudzus šķēršļus ar standarta vadību (divi lielākie, MAFs un DBW, kuru nāksies paturēt, jo DBW izprogrammēt ir daudz grūtāk nekā MAF).
Tā kā tagad līdzekļi plašāki, varbūt vari ieteikt kādu funkcionalitātē pieņemamu standalone, kas neizmaksās nieri un roku? Varbūt kāds, kurš šo lasa var piedāvāt lietotu uz 6 katliem, ja nu tomēr nav tik trakas cenas un varēšu iegādāties?
Variantam ar sešām droselēm speed/density aprēķins visdrīzāk arī nebūs optimāls; VEMSisti priekš šitādām izvirtībām lieto Alpha N, kur princips tas pats kas VAG mono; motora slodze tiek rēķināta pēc droseles pozīcijas + ieplūdes gaisa temp, jo speed density var būt pārak gļukains variants; pārāk lielas pulsācijas.
-
- Zem i plakan
Bremžu diski nedaudz deg gan, apnicis atlikt to Golfu. Esmu apņēmies to skati iet tieši šonedēļmsh wrote: ↑07.05.2018, 20:23Smilšu strūkla. Gala rezultātā paliek tīrs metāls. Ja es pareizi esmu sapratis un tu esi no liepājas apvidus, ja tev tie diski nedeg, ja vari man šīs nedēļas nogalē iedot visus četrus, pa nākamo nedēļu varu nopūst.
Kas tev ir "niere un roka"? VEMS detaļu komplekta izskatā, bez vipendroniem [ekrāns utt] maksā ap 300 eirām + kastīte kurā ielikt + devēji [platjoslene būs 80-90 eiras, pārējo var pa šrotiem salasīt].
Ā, tas jau galīgi nav traki, kaut kur salasījies laikam esmu, ka bez vienas "pakas" nav vērts nemaz domāt
Platjoslene, tu domā pašu zondi, ja? OEM Bosch platjoslene nederētu? Gan jau ka tas pats vien ir? Jauna, protams būtu labāka, bet tomēr jautājums interesē
Un teorētiski jau ITB var uztaisīt ar visu "plenēru" (lai vai kā viņu latviski sauc
-
- VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 446 times
Kāpēc? tjip ja kolektors droselēm pa virsu, tad nav prikolsGatisGirdenis wrote: ↑07.05.2018, 20:33Un teorētiski jau ITB var uztaisīt ar visu "plenēru" (lai vai kā viņu latviski sauc) un saglabāt arī pašu MAFu, bet tad es tam neredzu vairs jēgu