msh mk2 golfmašīna jebšu DIVLITRIS

Post Reply
arniks8
VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
Has thanked: 178 times
Been thanked: 446 times

Re: msh mk2 golfmašīna jebšu DIVLITRIS

Post by arniks8 » 23.04.2018, 23:46

Ja vajag, tad man vajadzētu būt īstajam kronšteinam.
mdz wrote:
14.06.2021, 16:34
Kabatas biljards ar ādas raķeti.

msh
VW: Golf 2 ghetto GTI
Has thanked: 570 times
Been thanked: 153 times

Post by msh » 24.04.2018, 01:27

Tu esi pārāk tālu :D Un nav jau teikts ka tas tavs kronšteins ir īstāks par manu ABSa kluča kronšteinu - varbūt pastiprinātājs ir nepareizais...

Pirmīt izmēģinājos visādi, un nekā. Es jau gribēju iestūķēt iekšā audī gigantisko pastiprinātāju, diemžēl tam uz štoka vītne ir par īsu, un tā ir smalkā - un tajā detaļā, kas galā kabinās uz pedāļa, iekšā vītne nav visā garumā - ja viens no šitiem abiem nebūtu, bik nofleksētu štoku īsāku, uzliktu garo kronšteinu, nemotora pedāli un derētu un būtu gigantisks pastiprinātājs.

Skatoties uz kronšteinu, pieskrūvētu pastiprinātājam, es īsti nesaprotu - lai tas pastiprinātājs kacētu pedāli, tur jau viņa špiļkām būtu bezmaz ugunsmūris jākac... Interesanti arī ka tas pastiprinātājs ir ar kaut kādu savādu kodu - parastā 357 612 107 A vietā ir 357 612 105 E, kas īsti nekur meklēšanā neuzlec, neskaitot pāris sludekļus...

Karoč rītdien būs jāpisās tālāk. Iespējamie risinājumi 1) papētīt vēlreiz 2) pārbūvēt vienu kronšteinu 3) paprovēt sadalīt reizinātājos ABSa kluci un ielikt tā pastiprinātāju 4) meklēt kas varētu audī pastiprinātājam uzgriezt vajadzīgo vītni.

Paņēmu vismaz beigās saskrūvēju un saliku visas bremžu trubas, tā lai tikai atliktu motortelpā ielikt pastiprinātāju un galveno cilindru.
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

ASRock
VW: Golf
Has thanked: 2 times
Been thanked: 49 times

Post by ASRock » 24.04.2018, 08:16

Staveja man tads ABS,skate skaitas neatļauta bremžu parbuve,kaut viss stradaja
tel. 22347143

msh

Post by msh » 24.04.2018, 12:43

Te nav runa par ABSu bet gan par vienu pašu pastiprinātāju, kuru DRĪKST likt no kaut kā cita.

Vakarā vēl papētīšu kombinācijas, bet man ir tāda sajūta ka tas viss beigsies ar to ka audī lielā pastiprinātaja štoka galā uzskrūvētā dakšiņa tiks pārgriezta un cilindriskā daļa piemetināta otrādi [lai vītne būtu otrā galā] un saīsināts pastiprinātāja štoks, un tas viss ielikts mašīnā. Tā kā tā detaļa spiež nevis liec vai velk, par metinājuma izturību nebūtu jāuztraucas pat tad ja tas būtu kaut kāds punktains pļūtījums...
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

msh

Post by msh » 25.04.2018, 18:49

Vakardiena - paņēmu audī 10" pastiprinātāju, pārtaisīju tā dakšiņu - nofleksēju nost cilindrisko daļu un piemetināju otrādi, un saīsināju, tā lai vītne nepaliktu īsāka, bet dakšiņa būtu stipri īsāka - un saīsināju štoku. Vairākas reizes pakāpeniski noīsināju, līdz derēja. Uzliku galveno cilindru, ielēju šķidrumu, iekāpju mašīnā lai atdzītu nost no garāžas durvīm un sāku čaknīties ka tas pedālis ir pārāk augstu - izrādās ka bremžu pedāļa slēdzis regulējas un pedāļa augstumu jāskasās pēc sajūga pedāļa, nevis bremžu lukturu slēdža... :veg:

Šodiena - atbraucu pusdienās un ņēmos likt iekšā passāta 9" pastiprinātāju. Pēc entajām viskautkā maiņām biju labi piešāvies :lol: - 40 minūšu laikā visu nodarīju - vispirms izrāvu laukā audī pastiprinātāju, tad samainīju pedāli, tad ieliku passāta pastiprinātāju, nokonstatēju ka pedālis vienalga ir bik par augstu, un, atcerējies ka katalogā visiem, izņemot G60, ir vienāds kronšteins, rāvu atkal laukā pastiprinātāju un nomainīju toledo ABS kluča kronšteinu pret mk2 bezABS kronšteinu - ieliku pastiprinātāju, nu pedālis ir pareizā augstumā, pieliku galveno cilindru un karstuma aizsargu. Vakarā paņēmu kolēģi palīgā un ņēmos gaisot. Secinājums - 4 gadus nostāvējušajam galvenajam cilindram viens kontūrs diezgan negribīgi darbojas - nācās diezgan pamocīties lai dabūtu atgaisot labo priekšas riteni. Bet nu beigās par brīnumu pabraukājot iekšā un ārā no sētas, stājās diezgan labi - iespējams ka tikai uz diviem riteņiem :D Tagad bik jāpabraukā un jāskatās, ja nepaliks pavisam labi, liks iekšā kaut ko citu.

Mācība:

1) bremžu pedālis jāregulē pēc sajūga pedāļa
2) lai uzliktu mk2 lielo pastiprinātāju, vajag pašu pastiprinātāju, vēlams tā aizsargu, un pedāli, neko vairāk.

msh

Post by msh » 25.04.2018, 21:59

Uztaisīju izmēģinājuma braucienu - vadāmība vēl draņķīgāka nekā agrāk :D , labajos pagriezienos atskan strīķējoša skaņa no kreisā priekšas riteņa puses, lai arī nevar ieraudzīt kaut ko, kas tur varētu berzties :? , uz slapja grants nometot pa nažiem, šļūc visi četri riteņi.

msh

Post by msh » 27.04.2018, 23:36

Šodien fiksāk notinos no darba un dragāju uz servisu pēc ripuļu balansēšanas un savērsuma; ir ļoti noderīgi ka liepājā atrodas kāds čoms, kas spēj viskautko noorganizēt... :) Tas čalis, kurš balansēja ripuļus, savu darbu prata labi un nevis pēc katra mērījuma krāmēja virsū atsvarus, bet gan operēja ar pirmajā piegājienā uzliktā atsvara pozīciju līdz tika dabūta nulle vai pieci grami, un tā nu visiem ripuļiem nav vairāk par 10-20 gramiem virsū. Uz stenda izrādījās ka biju saliekot notrāpījis kreiso statni normā, labā gan bija čau un savērsums bija stipri uz iekšu. Secinājums - mk2 huj uz aci noteiksi savērsumu vai sagāzumu - pie noregulēta sagāzuma man no priekšas mašīna izskatījās kā pēc tipiskā šķūninga, ar riteņiem uz āru, nu par to ka nevar uz aci noteikt savērsumu, to jau es iemācījos agrāk :D

Image

Ā, vēl šodien depo ieraudzīju ka parādījušās antenas un vienu paņēmu... :D
Last edited by msh on 28.04.2018, 10:25, edited 1 time in total.

msh

Post by msh » 27.04.2018, 23:45

Bildes no iepriekšējajām dienām

Image

Klusā daba - pa kreisi mikropastiprinātāja bremžu pedālis, pa labi normālā izmēra pastiprinātaja bremžu pedālis

Image

Audī pastiprinātāja štoka dakšiņai nepieciešamā modifikācija, salīdzinājumam ar standartu

Image

Audī pastiprinātājs motortelpā...

Image

Un te uzskatāms piemērs cik ļoti augstam bremžu pedālim NEVAJAG būt :D

Šībrīža bildes nav, bet nekā īpaša arī tur nav ko redzēt - 9" fofāgena pastiprinātājs kopā ar 22 mm galveno cilindru no audī.

msh

Post by msh » 01.05.2018, 23:21

Image

Šovakar beidzot pabeidzu un ieliku mašīnā pārslēdzēja torni ar gultņiem. Starpība? Fantastiska - pēc daudzmaz veselas bumbas un divus gadus vecām buksēm, kuras ļurkājās savās vietās, nu beidzot kustībā robos slēdzas gandrīz tikpat viegli kā muteres golfa 085.-tā kārba - ja atrubītu šortšiferi, būtu tikpat viegli :) Vēl tik atliek pārvākt pašu kloķi.

Husis
VW: Golf MK3
Has thanked: 31 times
Been thanked: 21 times

Post by Husis » 02.05.2018, 14:17

Uz to bumbu normāla slodze sanāk - vismaz gonkās :D Es biju izgriezis pilnīgi jaunu klucīti no hokeja ripas un viņu saplēsa ļoti ātri. :D Tagad domāju pasūtīt, lai izfrēzē alumīnija klucīti.

msh

Post by msh » 02.05.2018, 18:06

Es jau lasīju - varbūt tomēr pamēģini gultni arī tu? :D Tavu ripas klucīti gan jau saplēsa tas moments ka šim zem spiediena ir jāgriežas. Protams, jautājums kā tev tur tas viss ir izveikts - ja man ir pierasts ka bumba atrodas šādi, gan vēlīnos mk2, gan mk3, iekš sētā stāvošās džetas ir kaut kāda savādāka konstrukcija, kura ir nevis iekārta no augšas, bet gan no sāna, tb ja man te pie ass ir piemetināts metāla gabaliņš L veidā, tur, no rūpnīcas, ir I veidā.

msh

Post by msh » 04.05.2018, 22:31

Iepriekšējajās divās dienās mocījos liekot iekšā to sasodīto antenu; izrādījās ka lēts sūds ir lēts sūds ne tikai ražošanas kvalitātes dēļ, bet arī dēļ ieekonomētas naudas uz ar smadzenēm apveltītu inženieru algošanu, līdz ar to rezultāts ir tāds, kāds tas ir - antena metās uz īso pret korpusu un nācās cīnīties lai tas nenotiktu - nu un vēl caur A statnei nevarēju vadu izdabūt viena pastiprinājuma bleķa dēļ. Pēc tām visām mokām ierakstīju jebajā - tiešām, par pāris zaļajiem var nopirkt mk4 antenai jaunu gumiju - tātad drīzumā tas būs jāizdara, un šrotā jāizlasās antenas komplektiņš no mk4 hečeka. Lai vai kā, tas lētais draņķis ķer kripatu labāk par veco pātagu.

Lai vai kā - vakardien tuvojoties kalciemam, braucot pa jauno asfaltu, kādu laiku pabraucu ar nogrieztu maģi, jo nokonstatēju ka mašīnai nu ir patīkama skaņa - riepu un vēja šalkoņa ar minimālu riepu disbalansa/disku līkuma skaņu. Nu jau ir diezgan patīkami braukt - robi slēdzas viegli, mašīna iet taisni tā ka taisnos gabalos bez rokām var braukt - vēl tik jāuztaisa plauktu buksēm čaulas un jāpieķeras motoram, nu vismaz ielikt citu ieplūdes temp devēju ieplūdes kanālā, lai varētu normāli noregulēt, nevis kā tagad - braucot pa šoseju un atmetoties ir zināma brīvgaitas nestabilitāte, bet siltam pastāvējušam motoram nosliece uz ģībšanu...

msh

Post by msh » 20.05.2018, 16:34

Ceturtdien beidzot nolēmu panākt to lai golfam beidzot būtu četri elektriski loga pacēlāji.

Image

Sākas tas viss šādi - lūk tik daudz ir vajadzīgs no vecā airējamā pacēlāja.

Image

Nākamais uz skatuves parādās pacēlāja motoriņš - B3/B4 audī detaļa, dabā no mk2 detaļas atšķiras ar to ka vads ir kudiž garāks un ar citu štekeri, savādāk identisks. Šitas nabags bija uz garāžas galda gaidījis pusotru gadu šo notikumu un tāpēc arī aplipis ar flekša skaidām :D - noceļot nost to plastmasu, nosecināju ka toreiz jau biju pārjaucis un sasmērējis, līdz ar to atlika tikai notīrīt skaidas.

Image

Būvējot labo pusi, uz garāžas mūrīša tika uzrakstīti šādi trošu garumi...

Image

Pielaikojam motoriņu lai pārliecinātos ka B3 bukšu izkārtojums der un tās nav jāpārskrūvē citos caurumos

Image

Tālāk parādās visādas troses un apvalki, salasīti pa visām malām - mk2, B3 audī, mk3. mk2 airējamais mehānisms izmanto 1,5 mm troses, B3 un mk3 elektriskie 2 mm troses - pasažiera pusei uzbūvēju mehānismu ar 1,5 mm trosi, lai varētu izmantot airējamā mehānisma troses, te izlēmu izmantot 2 mm trosi. Pati trose jauna, depo 1,5 mm trose pēdējoreiz maksāja 9 centi metrā un 2 mm trose 15 centi metrā.

Image

...bet vēl kaut kas pietrūka, ko neizdevās sameklēt uz galda, bet izdevās atrast uz grīdas - motoriņam klāt esošajos trošu galos esošās atsperes :D Izrādījās gan ka man nav pareizais motoriņa vāciņš un nav tā skrūves, bet tas problēmas nesagādāja, jo detaļu noliktavā stāv vienā kastē viens audī pacēlāju komplekts, atlika tikai šofernieku, kurš tāpat derīgs tikai izjaukšanai, izārdīt.

Tālāk sekoja trošu piegriešana un pielaikošana - secinājums - man tie uz mūrīša uzrakstītie trošu izmēri, 30,1 un 30,4 cm nepatika, būtu derējuši, bet likās par īsu - beigās augšējā trose bija 32,4 un apakšējā 31,4, labāk par daudz nekā par maz. Pirms fleksēt nost troses, no tām jāizvelk iekšā esošā plastmasas čaula, procesā iemācījos ka B3 un mk3 troses, lai arī abas ir priekš 2 mm troses, atšķiras un mk3 trosē B3 troses čaulu ielikt nevar.

Image

Pēc tam pienāca laiks būvēt trosi. Tehnoloģija apmēram šāda - izurbt trosei atbilstoša izmēra caurumu bieza metāla gabaliņā, ievērt troses galu, ar kilogramīgu āmuru sirsnīgi noklapēt un pēc tam nogriezt un daslīpēt līdz vajadzīgajam izmēram. Tālāk jāuzver attiecīgās detaļas, vidū, sliedē, gabaliņš kas būs vidējā atdure, un pēc tam otra gala vieta jānosaka, uztinot gatavo galu visu uz motoriņa spoles ar trošu galu atsperēm noņemtām; tās pēc tam varēs atlikt atpakaļ. Pēc tam jāatzīmē gala atdure, tā jāuztaisa, un pēc tam jānosaka vidus atdures vieta; es skatījos pēc apakšas gala; tā kā mk2 nav tā lielākā mašīna, ar šito risinājumu motoriņš spētu aizcelt logu vairāk nekā vajag... :D

Image

Gala rezultāts. Atlika tikai ielikt mašīnā un pielodēt vadus. Secinājums - laikam liekot jaunu trosi, tās garums jāpieregulē tā, ka abi galu plastmasi ir iekšā, jo pēc tam pastiepsies; patlaban ir bik par garu, lai arī vēl pieņemami, jo tomēr trose pakāpeniski pāris vietās ieliecas. Pēc kāda laika būs jāpakontrolē, ja vēl būs pieaudzis garums, būs viena gala atdure jānokniebj un jāuzklapē cietā jauna.

Image

Un šeit mazs piektdienas pirkums - kāda no tām reizēm kad no žoprāņa kastītes sanāk izņemt kaut ko labāku par lemforderi - es paprasīju "kaut kādas gumijas stabilizatoru atsaitēm", man iznesa laukā šitos - skatos, aizdomīgi liels uzgrieznis - jep, M12 vītne un atbilstošs uzgrieznis, nevis jaunās modes M8 :D - detaļas kods tulkojas kā "laba ķīna".

ASRock
VW: Golf
Has thanked: 2 times
Been thanked: 49 times

Post by ASRock » 20.05.2018, 22:52

nu nu,pieskruve to topranu,pec tam stasti.savelkot tas gumijas uz plaukta ir ka košļajama gumija un šaibas ari lokas kur gribi,izmantot no ta visa varbut var tikai to dzelz stieni ar m12
tel. 22347143

msh

Post by msh » 20.05.2018, 23:24

Jānopērk stieņa bukses un tad pārbaudīsim, kā tur ir... :D

Post Reply

Return to “vw Golf Latvijas miestos un ielās”