Pēc ilgāka laika esmu nolēmis arī es izveidot mazu aprakstu par savu braucamo mk2, kurš ir ražots 1990 gada beigās ar 1.3NZ benzīna dzinēju un 5 pakāpju manuāli kārbu. Nācis no Vācijas uz Latviju 2003gadā.

Auto nav baigi aprīkots ar extrām, tās būs jāpapildina pašam.
Teikšu tā kā tas nav man pirmais mk2 golfs un tas man ļoti patīk.
Auto šajā gadījumā iegādāts šeit pat Rīgā no pensionāra, kurš vairs nevar piedalīties ceļu satiksmē veselības pasliktināšanās dēļ. Tā nu auto ap Ziemassvētkiem ērtiem nonāca manā rīcībā.

Auto sākotnēji apskatot secinu, ka uzturēts ir labi un braukts ir mazs pēdējo gadu laikā, ap 900 - 3000km gadā. Auto vizuālais stāvoklis ir ok. Pārsteidzošā kārtā nav bijis metināts nevienā vietā, bet pasažieru pusē ir bijis buktēts un arka ir mēģināts nesmuki apstrādāt.
Laikam ejot ziemā atrasts priekšējais platais bampers+balka, kas ir jau auto krāsā.

Ja rodas kādam jautājums kāpēc nr 27, tad tāpēc ka 17 gadā braucu ar 27 numuru LAF folkreisaa vasaras kausā un tā arī iepatikās, ka uzlīmē jau arī šim auto.
Ņemot vērā, ka patīk ātrums un adrenalīns sazinoties ar Youngtimer klubu, tika uzbraukts vienā no viņu rīkotājiem ziemas posmiem Mūsa racland autotrasē.

Tad sekoja doma par dzinēja maiņu un tika iegādāts komplekts 9A dzinēja komplekts, lai pēc apskates jaunā iegūšanas var ieinstelēt.
Ziemā

Nāca laiks tuvāk apskatei nekas netika darīts pirms apskates, kā būs tā būs.
Ielika 2 par to ka siksna ne fiksējas vienam aizmugurē sēdošajiem. 2 par šofera puses slieksnim priekšā bija caurumiņš mazs. Un 2 par aizmugures āmīši kas ziemas aukstumā bija sasalis un atlaidās tikai kad ārā gaisa temperatūra pacēlās tuvāk 0.

Viss veikli izlabots un gatavs atkārtotai pārbaudei.

Tam visam pa vidu ielikts Odometrs ar tahometru pulksteņa vietā plus Mfa.

Kā izskatās koilas aizmugurē un oriģinālie priekšā.
Ar coilām aizmugurē par 9cm zemāk.

Turpinājums cerams būs...