Amortizatori

Suspension | Wheels | Tires
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:

1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".

2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
Post Reply
Mārtiņš
VW: Golf/Jetta/Bora Mk..? GTI..

Amortizatori

Post by Mārtiņš » 18.07.2006, 19:36

Shodien tika testeets LV autodalju tirgotaaju zinaashanu (pareizaak - nezinaashanas) liimenis :D
Taa gan tas no saakuma nebija domaats, bet savaadaak visu procesu kopumaa nosaukt nevar 8)
Nu bet par visu peec kaartas - vakar, peetot ETKAa atsperes, pamaniiju, ka Golf 2 (arii vienai daljai Golf 3 ir tieshi taadi pashi) aizmugureejie amortinji origjinaali naak divu veidu:
- standarta, ar detaljas kodu 1H0 513 031
- paaugstinaatie, ar detaljas kodu 1H0 513 031B.
Izpeetiiju visus pieejamos informaacijas avotus un secinaaju, ka tie otrie atshkjiras no pirmajiem ar to, ka shiem atsperes atbalsts ir par 20 mm augstaak. Par nekaadaam citaam atshkjiriibaam info ieguut neizdevaas.
Radaas doma, ka tad jau vinji daudz daargaaki par standarta nevar buut un, taa kaa man jaunus amorkjus vajag taapat, tad vareetu iepirkt un iemeegjinaat shitaadus. Teoreetiski tika izsecinaats, ka shaadi amorkji, komplektaa ar nenoseedushamies origjinaalaas cietiibas atspereem, ko varbuut izdosies ieguut no Marcha, vareetu dot kopumaa labaakus rezultaatus, nekaa standarta augstuma amiishi komplektaa ar cietaakaam atspereem :roll:
Shodien kjeeros pie visu daudzmaz zinaamo detalju tirgotaaju apzvaniishanas. Rezultaats sameeraa beediigs:
- staastot, ko tieshi man vajag un kaadam auto - tikai viens no atbildeetaajiem atzinaas, ka esot kautko par taadiem dzirdeejis :D Visbiezhaakaa atbilde - otrajam golfam mums ir par Ls - tik un tik. Dazhi pat speeja nosaukt kaadu razhotaaju vinjiem ir un cik kursh maksaa. Par paaugstinaatajiem - nezinu, neesmu redzeejis, mums taadu nav un nebuus, katalogaa taadu nav u.tml., biezhi vien ar intonaaciju - nu ko tu man te piechakareejies - neko nezinu un negribu zinaat par taadu modifikaaciju. Vai nu peerc un liec virsuu savai miskastei taadus, kaadi mums ir vai staigaa taalaak :D
- nosaucot VAG detaljas kodu, tikai dazhi speeja pateikt, kaadi ir citu razhotaaju analogi, bet arii tie vairaakumaa gadiijumu nespeeja paskaidrot, ar ko tie atshkjiras no standarta :D
(Te nu naacaas atkal kjerties pie info ievaakshanas internetaa, lai vareetu paprasiit veel kaadaa savaadaakaa veidaa, ko tieshi man vajag. Visjeedziigaakaa un visticamaakaa informaacija bija sadabuujama par vaacu koncerna ZF-TRADING produktiem. (Tas apvieno sevii taadus zinaamus detalju razhotaajus kaa LEMFORDER, SACHS un BOGE). Pie peedeejaa tad arii paliku, jo LV vairaaki kantori to arii tirgo.)
- prasot jau peec konkreetaa razhotaaja detaljas koda (BOGE 27-332-0) arii vairaakumaa gadiijumu atbilde bija, ka nu taadu BOGE amortizatoru gan vinjiem nav un viens otrs pat pamaniijaas pajautaat kaadam auto tad taadi neredzeeti amiishi naakot :D
Beigu beigaas tomeer atradu 2 kantorus, kur taadus var pasuutiit un vienu, kur shamie ir uz vietas, pie tam par sapraatiigu cenu - jaabrauc tik pakalj! :roll: :roll: :roll:

Kopskats beediigs, bet taa ir realitaate. Par tehnisko zinaashanu liimeni - baigo spechuku jau par paardeveeju nedabuusi - prieksh tam paardeveejiem algas taa kaa par zemu :D Par attieksmi pret iespeejamo pirceeju un veeleeshanos paliidzeet atrast un izveeleeties vajadziigo preci - nu tur daudzos kantoros prasiitos peec nopietnaam paarmainjaam paardeveeju personaalsastaavaa :D :D :D

Un veel interesanti, kaada buutu paardeveeju attieksme, ja mekleetu detaljas peedeejaa izlaiduma Mersedesam? Varbuut kaads ir veicis taadu testu? Varbuut taads naids ir tikai pret Golfistiem?
Viss ir iespējams, vajag tik labi gribēt...

Marchs
VW: Golf
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times

Post by Marchs » 18.07.2006, 20:10

nu diemžēl jāsaka, jo lielāka varka attiecīgajam kantorim, jo lielāku interesi tev izrāda.

Piemēram, Volksauto pirms kāda laiciņa prasīju par GOLF 1 atbalsta gultņiem. Neviens neko nezinot, nav tādu.

Pēc kādas nedēļas iebraucām ar paša Raimja golfu, un prasījām.
Džeki iznāca ārā, apskatījās autiņu, kaifoja un teica ka diemžēl tiešām nav, bet ka varētu painteresēties tur un tur un ka vispār gan jau ka kautkur tur vai tur varētu būt.

Un ir vēl bijuši varianti.
Mk2

Raimis

Post by Raimis » 18.07.2006, 23:23

bij taada pozitiiva lieta! kameer cilveekam interesi neradi nekas nenotiek!

Scirocco GTX
Been thanked: 1 time

Post by Scirocco GTX » 19.07.2006, 10:12

Es skaidri zinu kur var sodien dabuut Raimim amiishu atbalsta gultnjus :D
8)

Mārtiņš

Post by Mārtiņš » 19.07.2006, 12:57

Nu es jau ar tagad zinu, kur var taadus amjus dabuut, kaa es gribu. :D
Var pat teikt, ka ir jau dabuuti - peecpusdien atvediishot no otraas noliktavas, kas Riigai otraa galaa 8)

Marchs

Post by Marchs » 19.07.2006, 15:10

Raimis jau saveejos shtruntus dabuujis, cik shodien redzeeju. :D
Mk2

Raimis

Post by Raimis » 19.07.2006, 18:01

Scirocco GTX wrote:Es skaidri zinu kur var sodien dabuut Raimim amiishu atbalsta gultnjus :D
8)
pie tevis darbaa?
es uzmineeju :?:
tagad jau pie manis var dabuut :D
nee tie buus man, kam vajag, lai arii meklee!!!!

Mārtiņš

Post by Mārtiņš » 19.07.2006, 18:41

Nu ir amiishi nagos :roll:
Veel tik jaadabuu atsperes un jaaliek kopaa ;)
Toties pats labaakais joks ir taads, ka maneejam (vaacu armijas Golfinjam) jau shitaadi paaugstinaatie ir naakushi origjinaali un arii pashlaik ir virsuu :D
Tikko kaa sameeriiju augstumu liidz atsperes atbalstam un saliidzinaaju ar svaigi pirktajiem.
Nebuutu dadomaajies un buutu nopircis standartiigos - vareetu tagad ar pakalju pa zemi shljuukaat vai arii tikko pirktus amjus mest pa gaisu un pirkt citus :D :D :D

Scirocco GTX
Been thanked: 1 time

Post by Scirocco GTX » 20.07.2006, 10:51

Raimis wrote: pie tevis darbaa?
es uzmineeju :?:
tagad jau pie manis var dabuut :D
nee tie buus man, kam vajag, lai arii meklee!!!!
Ech, vairs pie manis nevar dabuut :D :D

Madrix

Post by Madrix » 24.07.2006, 23:58

Es nez pa ko juus tur jemaas es uzlik savam golpam visus 4trus Monras Reflex amjus! Nuuu un sudzeeties nevar kaut gan letucis nesanaca :-( ar visu to ka pats liku ,bet ir oki, tadaa zinjaa ka turas okz :up:

Mārtiņš

Post by Mārtiņš » 15.08.2006, 05:20

Viss saskruuveets, viss rullee. TNX Marcham par atspereem :D

Mārtiņš

Post by Mārtiņš » 17.08.2006, 20:42

Noveerojumi peec dazhaam dienaam:
- lai gan no Marcha ieguutaas atsperes nesaspiestaa veidaa bija tikai paaris mm augstaakas, nekaa taas, kas bija virsuu, efekts ir. Vakar braucu kaadu gabalu ar piegruziitu Golfu - 4 cilveeki + pilns grabazhnieks. Shamais noseedaas tikai nedaudz, bet pirms tam ar taadu pashu kravu gandriiz pakalja pa zemi vilkaas. Secinaajums ir viens - no jaunaam vai mazlietotam (kaa shajaa gadiijumaa) atspereem ieguvums ir diezgan reaals. Vecaam atspereem, aciimredzot, ir iestaajies metaala nogurums un taas vairs nav tik atsperiigas, kaa vinjaam vajadzeetu buut.
A ja tomeer grib izlasiit labaakaas no vecaam atspereem, tad vinju augstums jaameera arii noslogotaa veidaa - tip jaameegjina uzkraameet liidziigu svaru, kaa vinjam naakas tureet uz auto, un tad nomeriit augstumu.

Marchs

Post by Marchs » 17.08.2006, 21:17

prieks, ka nodereeja! ;)
Mk2

Post Reply

Return to “Piekare | Diski | Riepas”