Problēma ar lamda zondi

Wiring | Electronics
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:

1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".

2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
siicic
VW: MK3

Re: Problēma ar lamda zondi

Post by siicic » 30.09.2014, 18:37

Pinoutā atšķiras tikai 1 vads, ABS motoram ir par vienu vairāk.

Watch Me
VW: golf Mk3
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times

Post by Watch Me » 24.08.2015, 10:43

man ari aam . ar 1 vadu zonde. Pasutiju zondi atnaaca ar 2 vadiem . Vienkarsi pieliku melno ( signals ) pie ta viena kas bija un otru uz masu(baltu) uzliku un viss bumbas

Lakkijs
VW: BOLF
Been thanked: 4 times

Post by Lakkijs » 01.09.2015, 22:44

Bik atsvaidzināšu...

Motors 2,0 benzīns AQY 1999

Problēma sekojoša: Check engine gaisma panelī, kļūda pēc VAG-com

16524 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S2: No Activity
P0140 - 35-10 - - - Intermittent

Nodzēšu kļūdu, kādu laiku nav. Kļūda parādās ja tukšgaitā stāvu kaut kur ar rūcošu. Uz vadiem zaļais nav. Degvielu neēd pastiprināti.

Taisnības labad jāsaka šo zondi mainījis neesmu, tātad 7 gadi un kas zina mož vācijā pat nav mainīta. Tātad zonde jāmaina, vai var būt arī kā man teica katalizators sabiris? Runa ir par otro zondi pēc katalizatora kurai ir 4 vadi.

Par ieteikumiem būtu pateicīgs. :?:
Image

Coilovers, Sēdinātās atsperes, Piederumi! Tieši no Vācijas ražotāja

https://www.youtube.com/user/apSportfahrwerk

PM me :thumbs:

VW BOLF by Lakkijs

davismk2
VW: Golf Mk..2 GTI..

Post by davismk2 » 11.01.2016, 12:53

Jau jau reiz par zondēm, tad man ar jautājums pacēlies tieši šodien =)
Golf 2, 1.6 pn, 1991 gads, kā lai zondi pārbauda, zondei viens vads. Vai kk ar multimetru, vai uzreiz mainīt.? :gott:
Some say, Golf 2 keeps secrets of human dna

krūtis
VW: Mk3 GTI 16v

Post by krūtis » 07.07.2016, 23:04

davismk2 wrote:Jau jau reiz par zondēm, tad man ar jautājums pacēlies tieši šodien =)
Golf 2, 1.6 pn, 1991 gads, kā lai zondi pārbauda, zondei viens vads. Vai kk ar multimetru, vai uzreiz mainīt.? :gott:

skrūvē ārā un ar gāzes degli sildi pamazām kamēr multimetrs ir piejūgts zondei klāt. strāva [pamazām] uzkāps aprox līdz 1v. ja viņa vispār neko nedara tad maini nost.

msh
VW: Golf 2 ghetto GTI
Has thanked: 570 times
Been thanked: 153 times

Post by msh » 09.01.2017, 18:26

Redzu ka vecs, bet nevaru noturēties nepapildinājis. Mērīšana ar testeri, vienalga, izpūtējā vai degļa liesmā esošai lambdai ir tikai izlāpīšanās lai redzētu vai tā lambda vēl dveš elpu. Vienīgais veids kā pārbaudīt vai lambda ir spējīga pilnvērtīgi darboties ir ar oscilogrāfu - nu vai arī ar tik ļoti krutu testeri, ka tam iekšā ir oscilogrāfa funkcija, karoč tas pats :D Kāpēc? Lūk, šādi darbojas LABA lambda - viģikā esošā atrodas audī 2.3 motorā, kam pārbaudes nolūkos atvienots vadības spiediena regulators, nodrošinot lieso strauji atraujot droseli un trekno strauji aiztaisot

http://www.youtube.com/watch?v=ywHg5yGaIO0

Lambdas reakcija ir zibenīga, kuru digitālais testeris tiešām izmērīt nespēs, analogais varbūt labāk, bet tāpat diez kas nebūs. Kāpēc tas ir svarīgi? Neesmu nofilmējis, bet lambda var būt arī sūdīga, vēl darbojas, bet reakcijas laiks ir mērams sekundēs - vienreiz bija saskare ar tādu, arī 2.3 motorā, kurai vajadzēja vismaz 5 sekundes lai spriegums aizietu no viena gala līdz otram - motora vadība taisīja pekstiņus un noregulēt arī nevarēja.
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

Post Reply

Return to “Elektrība | Elektronika”