Vai TA vīru visatļautība?

Law | Technical inspection
golfists1993
VW: Golf Mk2 1.6D 1983

Vai TA vīru visatļautība?

Post by golfists1993 » 03.11.2014, 17:32

Stāsts ir pasens, bet joprojām nesapratu, kāpēc tā iznāca.
Gāju autiņam TA. Pārbaudīja ielika 2 par rūsu grīdā, bet ne par to ir stāsts...
Pamatpārbaudē tika pārbaudīti priekšas lukturu regulējumi, nekas, saka, ka kārtībā. Pēc tam logu tīrītāji. (tiem bija problēma, ka neatgriezās sākotnējā stāvoklī) arī nekas, saka, ka būs labi, ka jāaizmetina viens caurums un viss.

Pēc 2 dienām gāju atkārtoto TA stingrā pārliecībā, ka nu būs skate.
Kas tev deva, izdomāja otrreiz pārbaudīt lukturus - te man pasaka ka labajā pusē jāregulē. Par logu birstēm ar dvoika. Īsāk sakot tos abus divniekus piesēja tikai otrreizējā pārbaudē - bāc, atkal nekā :censored:

Parasti esmu iecietīgs un paklusēju, bet tajā reizē saskaitos ne pa jokam, jo tā jau dienu nācās izniekot dēļ apskates. Prasiju, vai tad tā var, ka vienu un to pašu pārbauda divas reizes, otrajā reizē piesienot atkal divniekus, vel jo vairāk, tikai 2 dienas pēc pamatpārbaudes, un tak teicāt ka tur viss ir kārtībā gan lukturi gan logu birstes. Vecis noplāta rokas un saka ''nu nekā, nu nekā''

Jautājums pavisam vienkāršs, vai viņš tā drīkstēja? Es jau nu esmu stingri pārliecināts, ka tā nedara. Un pats galvenais ka abas reizes pārbaudija viens un tas pats TA vecis. :motz:
VW Golf MK2 1.6D 1983
Ex. Opel Kadet 1.2 1981 (R.I.P.)

Mika

Re: Vai TA vīru visatļautība?

Post by Mika » 03.11.2014, 17:35

atsūti inspektora vārdu un uzvārdu
.::Join the Diesel Club::.

golfists1993

Post by golfists1993 » 03.11.2014, 17:39

Diemžēl neatceros ne vārdu ne uzvārdu, viņš tur esot bijis uz laiku atbraucis, visus papīrus esmu izmetis, prasu tik tā intereses pēc.
VW Golf MK2 1.6D 1983

kosmoss19
VW: Golf MK2, MK3

Post by kosmoss19 » 03.11.2014, 18:00

Cik zinu otrajā reizē nav obligāti bet ja inspektors grib var pārbaudīt :| Ja bija tas pats tad varbūt bija slikts garīgasi un tad loģiski ka viņš zināja par ko izdrāzt :|

Man ar bija ka pirmajā reizē paraustīja drošības siksnu, un atkārtotajā TA atkal sagribējās paraustīt to pašu siksnu, bet nekā pa mēnesi nesalūza :D
2x VW Golf II MK2 '89/'86
2x VW Golf III MK3 '94/'95
VW Passat B3 1.8i '88
Audi 100 Avant 2.0E '89

Image

Image Image

Mika

Post by Mika » 03.11.2014, 21:32

kosmoss19 wrote:Man ar bija ka pirmajā reizē paraustīja drošības siksnu, un atkārtotajā TA atkal sagribējās paraustīt to pašu siksnu, bet nekā pa mēnesi nesalūza :D
Image

Bet par tēmu, īsti pats nezinu ko un kā viņi dara. Ja tur 2. reizē motors kritīs ārā un izpūtējs karājas, tad domāju viņi ieliks to 2nieku, lai gan tas nebūs minēts 1. reizē.
Pašam bija situācija tikko ar draudzenes auto, ka pirmais inspektors neievēroja krēsla defektu, 2x ejot ievēroja un jamais teica, ja būtu pie viņa ieta TA, tad par krēslu būtu 2nieks, tā kā nebija ielikts, tad tiku cauri. Ej nu sazin kas un kā tur notiekas. Domāju, ka tur kasīties ir mazjēdzīgi, laiks un LV birokrātija.
.::Join the Diesel Club::.

golfists1993

Post by golfists1993 » 03.11.2014, 22:13

kosmoss19 wrote:Cik zinu otrajā reizē nav obligāti bet ja inspektors grib var pārbaudīt :| Ja bija tas pats tad varbūt bija slikts garīgasi un tad loģiski ka viņš zināja par ko izdrāzt :|

Man ar bija ka pirmajā reizē paraustīja drošības siksnu, un atkārtotajā TA atkal sagribējās paraustīt to pašu siksnu, bet nekā pa mēnesi nesalūza :D
Jā, varētu gandrīz domāt tā, ka ja inspektors nebūs no sievas dabūjis tad būs čābīgi :D

Savukārt ar otru mašīnu TA izdzinu ar pirmo piegājienu, kaut arī stūres reika bija nelietojama. :/
Tā ka viss var būt.

Atceros, ka sencis stāstija ka sen atpakaļ savam žigulim skati bija dabūjis pat neparādot mašīnu. Kādā veidā, to gan nesaprotu :D
VW Golf MK2 1.6D 1983

golfists1993

Post by golfists1993 » 03.11.2014, 22:18

Mika wrote:Domāju, ka tur kasīties ir mazjēdzīgi, laiks un LV birokrātija.
Vārds vietā, īpaši jau kašķi toreiz arī nemeklēju, jo domāju, ka savu tāpat nepanākšu, turklāt man nekad nav laika, lai vēl ar kaut kādām iestādēm kasītos, man domāt, ka var būt tikai sliktāk. :|
VW Golf MK2 1.6D 1983

GG.
VW: Gāze/PURVCIEMS/Maiņa
Has thanked: 283 times
Been thanked: 576 times

Post by GG. » 05.11.2014, 02:10

golfists1993 wrote: Jautājums pavisam vienkāršs, vai viņš tā drīkstēja? Es jau nu esmu stingri pārliecināts, ka tā nedara. Un pats galvenais ka abas reizes pārbaudija viens un tas pats TA vecis. :motz:
Atbildēšu ar pretjautājumu - vai nebūtu bijis prātīgi savest kārtībā to logu tīrītāju mehānismu? Viņš jau ir vajadzīgs Tev, nevis inspektoram.

Lukturim visi stiprinājumi ir vietā?

JG
VW: Golf/Jetta/Bora Mk..? GTI..

Post by JG » 05.11.2014, 11:33

Godīgi sakot nesaprotu par ko ir kašķis, auto vai nu ir, vai nav kārtībā!
Image

golfists1993

Post by golfists1993 » 05.11.2014, 11:58

Nu labi, par tiem logu tīrītājiem vel varētu padomāt, bet nu ja reiz iepriekšējā reizē tika teikts ka par to divnieka nebūs, tāpēc arī tur nelīdu iekšā, kaut arī tur bija tikai motorīts jāiztīra un viss. Pēc tam jau protams, ka savedu kārtībā.

Un ar luktura stiprinājumiem arī viss bija kārtībā, nekas nebija aiztikts.
VW Golf MK2 1.6D 1983

golfists1993

Post by golfists1993 » 05.11.2014, 12:12

JG wrote:Godīgi sakot nesaprotu par ko ir kašķis, auto vai nu ir, vai nav kārtībā!
Kašķis ir par to, ka VISI defekti netika ielikti TA pamatpārbaudē, kaut arī viņš teica ka tas esot mazsvarīgi un dvoikas neliks. Vienkārši šāda situācija man bija pirmo reizi tāpēc prasu. Var jau būt, ka viņi tā var darīt, bet nu toreiz tas man ne sevišķi patika. :|
VW Golf MK2 1.6D 1983

JG

Post by JG » 05.11.2014, 14:35

golfists1993 wrote: Kašķis ir par to, ka VISI defekti netika ielikti TA pamatpārbaudē, kaut arī viņš teica ka tas esot mazsvarīgi un dvoikas neliks. Vienkārši šāda situācija man bija pirmo reizi tāpēc prasu. Var jau būt, ka viņi tā var darīt, bet nu toreiz tas man ne sevišķi patika. :|
Teikšu no savas pieredzes, jo ir bijusi līdzīga situācija.

Ja pirmajā reizē viņš to redzēja pabrīdināja un neko neielika, bet otrajā uzvilka vajadzēja iet un prasīt maiņas vecākajam kas par lietu. Droši vari rakstīt iesniegumu par inspektora nekompetenci, bet neko nepierādīsi ;)

Otrs variants

ka pamāja Tev ar pirkstu ka ir novirzes kas nav kritiskas un bīstamas, bet ko vajag salabot un neko neliks, bet nākamreiz kad atbrauksi visam jābūt sataisītam. Šajā gadījumā viņš droši varēja salikt vērtējumus 1, un jautājumi nebūtu, jo arī vieninieki ir jātaisa, un tos pēc noteikumiem ir jāpārbauda atkārtotajā pārbaudē ;), ja nav sataisīti, vai palikuši sliktāki ieliek 2 un sūta taisīt ;)

Variants 3, inspektoram atdzīt savu kļūdu un kopīgi ar maiņas vecāko risināt problēmu tā, lai neciestu klients ;)

Situācija ar lukturiem vispār ir bēdīga, jo nekad neviens inspektors atkārtotajā pārbaudē nevar zināt kas ar to purnu ir noticis starp pamatpārbaudi un atkārtoto, iespējams stundu pēc pamata ieskrēji kkur viegli un purns aizbrauca, un tādi varianti var būt simtiem ;)

tāpēc atceramies ka Turam savus auto kārtībā un problēmu nebūs ;)

Kamēr attiecīgajā iestādē strādāju, tā arī teicu ka kā cilvēks neesmu slikts, bet man darbs kā policistam, vados pēc noteikumiem, ja nepildu es, tad man arī ir jāatbild, un kāda man interese norauties uz paskaidrojumu ja pieņemsim Pēterītīm bija slinkums nomainīt šarnīru vai noregulēt lukturi? ;)
Image

Masterpiece
Has thanked: 1 time

Post by Masterpiece » 05.11.2014, 15:19

"Atkārtotajā pārbaudē galvenokārt tiek kontrolēta pamatpārbaudē konstatēto bojājumu vai trūkumu novēršana. Gadījumā, ja transportlīdzeklim radušies citi acīmredzami trūkumi vai bojājumi (piemēram, sasists priekšējais stikls), tad arī tos novērtē un atzīmē tehniskās apskates protokolā."

http://www.csdd.lv/lat/tehniska_apskate ... a/?doc=331

golfists1993

Post by golfists1993 » 05.11.2014, 17:09

JG wrote: Teikšu no savas pieredzes, jo ir bijusi līdzīga situācija.

Ja pirmajā reizē viņš to redzēja pabrīdināja un neko neielika, bet otrajā uzvilka vajadzēja iet un prasīt maiņas vecākajam kas par lietu. Droši vari rakstīt iesniegumu par inspektora nekompetenci, bet neko nepierādīsi ;)

Otrs variants

ka pamāja Tev ar pirkstu ka ir novirzes kas nav kritiskas un bīstamas, bet ko vajag salabot un neko neliks, bet nākamreiz kad atbrauksi visam jābūt sataisītam. Šajā gadījumā viņš droši varēja salikt vērtējumus 1, un jautājumi nebūtu, jo arī vieninieki ir jātaisa, un tos pēc noteikumiem ir jāpārbauda atkārtotajā pārbaudē ;), ja nav sataisīti, vai palikuši sliktāki ieliek 2 un sūta taisīt ;)

Variants 3, inspektoram atdzīt savu kļūdu un kopīgi ar maiņas vecāko risināt problēmu tā, lai neciestu klients ;)

Situācija ar lukturiem vispār ir bēdīga, jo nekad neviens inspektors atkārtotajā pārbaudē nevar zināt kas ar to purnu ir noticis starp pamatpārbaudi un atkārtoto, iespējams stundu pēc pamata ieskrēji kkur viegli un purns aizbrauca, un tādi varianti var būt simtiem ;)

tāpēc atceramies ka Turam savus auto kārtībā un problēmu nebūs ;)

Kamēr attiecīgajā iestādē strādāju, tā arī teicu ka kā cilvēks neesmu slikts, bet man darbs kā policistam, vados pēc noteikumiem, ja nepildu es, tad man arī ir jāatbild, un kāda man interese norauties uz paskaidrojumu ja pieņemsim Pēterītīm bija slinkums nomainīt šarnīru vai noregulēt lukturi? ;)
Nu ieskrējis gan nekur netiku :D
Nu katrā gadījumā būs stingrāk jāpārlasa tie likumi

Tas jau gan, ja cilvēks (kaut vai tas pats policists, vai TA inspektors) savu darbu dara vadoties pēc noteikumiem, tad jau viss kārtībā :thumbs:

Un autiņu savu pilnīgi noteikti kopju un uzturu kārtībā, protams maciņa biezuma robežās. Kaut arī mašīnai ir 30 gadu, TA līdz pagājušajam gadam tika izieta ar pirmo (sliktākajā gadījumā ar otro) piegājienu. Man vēl skate ir līdz februārim, bet esmu sācis gatavoties jau tagad, lai nav nekād problēmu, jo kādu laiku vēl esmu ieplānojis ar viņu braukt. :roll:
VW Golf MK2 1.6D 1983

JG

Post by JG » 05.11.2014, 18:11

Par to ieskriešanu bija piemērs ;)

Principā ja ir interese un vēlme izlasi visus tos noteikumus, un radīsies atbildes uz daudziem jautājumiem saistībā ar TA inspektoru darbu, un kārtību kā kas notiek ;)
Image

Post Reply

Return to “Likumi | Ceļu policija | CSN”