Mk 4 pēc avārijas. Padomi kā rīkoties
Mk 4 pēc avārijas. Padomi kā rīkoties
Sveiki.
Sākšu jau ar to, ka mašīnu lietās neesmu ilgi un īpašas nojausmas par visām izmaksām un tā tālāk man nav.
Situācija sekojoša - vakar braucu pa galveno ceļu attiecībā pret mazākas nozīmes ceļu.. kādus 10-20m no krustojuma pamanīju, ka mašīna, kas brauc pa krustojamo ceļu neapstājas, bet rauj pāri krustojumam. Centos strauji griezt stūri pa kreisi.. tas varbūt nebija tas prātīgākais lēmums šajā situācijā, bet nostrādāja refleksi un bremzes īpaši nespiedu. Rezultātā man ietriecās sānā pasažiera pusē. Izsaucu ceļu policiju, sarakstījām visus protokolus u.t.t, automašīnas vadītājai, kas man ietriecās tika konstatēts alkohola reibums.
Ceļu policija man iedeva dzērājšoferes apdoršināšanas kompānijas nosaukumu un kaut kādus divus protokolu numurus. Teica lai 3 darba dienu laikā reģistrējos atlīdzībai.
To arī izdarīju, šodien atbrauca apdrošināšanas kompānijas norīkots eksperts novērtēt bojājumus.. aši izpētot situāciju teica, ka remonta izmaksas varētu būt aptuveni 2k eiro + PVN. Mašīnas vērtība arī aptuveni 2k~ eiro. To visu vēl līdz nākamajai nedēļai precizēs un tad izskatīs tālāk šo lietu par atlīdzību. Man arī jāizvēlas kā vēlos saņemt atlīdzību - naudā vai remontā.
Mašīnai sekojoši bojājumi:
Pamatīgas virsbūves deformācijas pasažiera pusē
Nevar atvērt durvis
Bojāts aizmugurējais tilts
Deformēts slieksnis
*Iespējami vēl kādi defekti.
Šo mašīnu iegādājos par 2.2k~ eiro, bet ieguldīju tajā vēl mazlietiņ naudas.
Man Jums ir sekojoši jautājumi..
1) Vai kādam ir bijusi pieredze ar OCTA? Kādu atlīdzību labāk izvēlēties ?
2) Cik liela atlīdzība varētu būt naudā un cik kvalitatīvi sataisa apdrošināšanas kompāniju piedāvātajos servisos?
3) Ja izvēlos naudas atlīdzību tad aptuveni cik lielu naudu varu saņemt nododot mašīnu detaļās? (Jā, es zinu, ka detaļas var būt ļoti dažādā stāvoklī, bet es vēlētos zināt aptuveno summu kāda varētu būt)
Ja kāds zinošs cilvēks varētu man palīdzēt ar visu šo situāciju, tad parādā noteikti nepaliktu..varu nosūtīt arī bildes ar auto un tās deformētajām daļām
Paldies.
Sākšu jau ar to, ka mašīnu lietās neesmu ilgi un īpašas nojausmas par visām izmaksām un tā tālāk man nav.
Situācija sekojoša - vakar braucu pa galveno ceļu attiecībā pret mazākas nozīmes ceļu.. kādus 10-20m no krustojuma pamanīju, ka mašīna, kas brauc pa krustojamo ceļu neapstājas, bet rauj pāri krustojumam. Centos strauji griezt stūri pa kreisi.. tas varbūt nebija tas prātīgākais lēmums šajā situācijā, bet nostrādāja refleksi un bremzes īpaši nespiedu. Rezultātā man ietriecās sānā pasažiera pusē. Izsaucu ceļu policiju, sarakstījām visus protokolus u.t.t, automašīnas vadītājai, kas man ietriecās tika konstatēts alkohola reibums.
Ceļu policija man iedeva dzērājšoferes apdoršināšanas kompānijas nosaukumu un kaut kādus divus protokolu numurus. Teica lai 3 darba dienu laikā reģistrējos atlīdzībai.
To arī izdarīju, šodien atbrauca apdrošināšanas kompānijas norīkots eksperts novērtēt bojājumus.. aši izpētot situāciju teica, ka remonta izmaksas varētu būt aptuveni 2k eiro + PVN. Mašīnas vērtība arī aptuveni 2k~ eiro. To visu vēl līdz nākamajai nedēļai precizēs un tad izskatīs tālāk šo lietu par atlīdzību. Man arī jāizvēlas kā vēlos saņemt atlīdzību - naudā vai remontā.
Mašīnai sekojoši bojājumi:
Pamatīgas virsbūves deformācijas pasažiera pusē
Nevar atvērt durvis
Bojāts aizmugurējais tilts
Deformēts slieksnis
*Iespējami vēl kādi defekti.
Šo mašīnu iegādājos par 2.2k~ eiro, bet ieguldīju tajā vēl mazlietiņ naudas.
Man Jums ir sekojoši jautājumi..
1) Vai kādam ir bijusi pieredze ar OCTA? Kādu atlīdzību labāk izvēlēties ?
2) Cik liela atlīdzība varētu būt naudā un cik kvalitatīvi sataisa apdrošināšanas kompāniju piedāvātajos servisos?
3) Ja izvēlos naudas atlīdzību tad aptuveni cik lielu naudu varu saņemt nododot mašīnu detaļās? (Jā, es zinu, ka detaļas var būt ļoti dažādā stāvoklī, bet es vēlētos zināt aptuveno summu kāda varētu būt)
Ja kāds zinošs cilvēks varētu man palīdzēt ar visu šo situāciju, tad parādā noteikti nepaliktu..varu nosūtīt arī bildes ar auto un tās deformētajām daļām
Paldies.
Re: Mk 4 pēc avārijas. Padomi kā rīkoties
Nu sākuma verētu ielikt kādu bildi cik ir cieta un vai ir jēga vispār remontēt. Apdošināšanas servisos taisa max lēti, vizuali bus smuki bet bet cik turēsies un kas notiks pec gada ir liels jautājums. Ja laiž detaļās jaskatās kas par auto, dzinejs, salons, komplektācija, jo iespējams ka tur pa lielam nav nekā vērtīga
Uzraksti ko vairak ka tikai to ka tas ir mk4, vei labak kadas bildes ka izsktās tagad.
Uzraksti ko vairak ka tikai to ka tas ir mk4, vei labak kadas bildes ka izsktās tagad.
Labi, tūlīt pārmetīšu no telefona un ielikšu. Kas ir tās ejošākās detaļas? Dzinējs labā kārtībā, jauns mercedes akumulators bija ielikts, viss pārējais cik zinu arī iet.kosmoss19 wrote:Nu sākuma verētu ielikt kādu bildi cik ir cieta un vai ir jēga vispār remontēt. Apdošināšanas servisos taisa max lēti, vizuali bus smuki bet bet cik turēsies un kas notiks pec gada ir liels jautājums. Ja laiž detaļās jaskatās kas par auto, dzinejs, salons, komplektācija, jo iespējams ka tur pa lielam nav nekā vērtīga![]()

Re kur arī auto, kas ietriecās manā.. ja kādam ir interese

Last edited by Vaiqu on 11.09.2014, 16:29, edited 1 time in total.
nav nemaz tik liela skāde lai laistu detaļās 
VW Golf MK2 88 1.6GTD powa .

Neka traka neredzu un 2k par remontu
man caddy bija samīcīts stiprāk un sataisīja pa 200Ls (mainija durvis un pusi būdas). domāju to mk4 var mierīgi saremontēt, jo pec skata nekas nopietns nav cietis
te bilde pēc aptuveni 3.5 gadiem kopš remonta, tagad ir tapat tikai grīdas un sliekšņa no iekšas vadītāja pusē vairs praktiski nav
te bilde pēc aptuveni 3.5 gadiem kopš remonta, tagad ir tapat tikai grīdas un sliekšņa no iekšas vadītāja pusē vairs praktiski nav
- Attachments
-
- DSC06680.JPG (850.57 KiB) Viewed 3372 times
2k bija apdrošināšanas kompānijas eksperta aptuvens novērtējums. Es arī nezinu kāpēc tik dārgi, bet tajā pašā laikā esmu dzirdējis,ka tas tādēļ, ka viņu norīkotajos servisos obligāti ir jāpasūta oriģinālās detaļas. Eksperts teica, ka iespējams ir radušies arī kādi defekti, kurus nevar tā vienkārši redzēt. Turklāt ja pārbūvē virsbūvi, nav vēl jāveic garš un piņķerīgs process CSDD?kosmoss19 wrote:Neka traka neredzu un 2k par remontuman caddy bija samīcīts stiprāk un sataisīja pa 200Ls (mainija durvis un pusi būdas). domāju to mk4 var mierīgi saremontēt, jo pec skata nekas nopietns nav cietis
Varbūt ir kāda bilde cik samīcīts izskatījās tavs caddy pirms avārijas?
Katrā gadījumā.. paldies:)
A ko tur jāpārbūvē? jānomaina slieksnis, spārns vai pat tikai daļa jāizvelk atpakaļ stoika un vis tas pasākums jāpiekrāso.Vaiqu wrote:
2k bija apdrošināšanas kompānijas eksperta aptuvens novērtējums. Es arī nezinu kāpēc tik dārgi, bet tajā pašā laikā esmu dzirdējis,ka tas tādēļ, ka viņu norīkotajos servisos obligāti ir jāpasūta oriģinālās detaļas. Eksperts teica, ka iespējams ir radušies arī kādi defekti, kurus nevar tā vienkārši redzēt. Turklāt ja pārbūvē virsbūvi, nav vēl jāveic garš un piņķerīgs process CSDD?
Nav tur viss tas sāns kaut kā jājauc ārā un jāliek jaunas detaļas? Un vai viņu norīkotajā servisā tiešām piekritīs bez CSDD to visu darīt? Eksperts arī teica, ka aizmugurējais tilts bojāts, bet to šajā situācijā sataisīt būšot vislētākkosmoss19 wrote: A ko tur jāpārbūvē? jānomaina slieksnis, spārns vai pat tikai daļa jāizvelk atpakaļ stoika un vis tas pasākums jāpiekrāso.Par CSDD pat nevajag zināt.
-
- VW: Golf/Jetta/Bora Mk..? GTI..
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 11 times
neviena servisa neliks sim mk4 jaunu sparnu un jaunu durvi tikai un vienigi labas lietotas dalas
labakaja gadijuma iemetinas jaunu slieksni un ta pat kinieti
tame tiek sastadita aptuveni un to var mainit abos virzienos
reali taisot servisa ta cipars varetu but ari tads
bet es nemtu labak naudu ja dotu man 2k bet nemot nauda sanak mazak
labakaja gadijuma iemetinas jaunu slieksni un ta pat kinieti
tame tiek sastadita aptuveni un to var mainit abos virzienos
reali taisot servisa ta cipars varetu but ari tads
bet es nemtu labak naudu ja dotu man 2k bet nemot nauda sanak mazak
-
- VW: golf mk2
- Has thanked: 187 times
- Been thanked: 41 times
Servisā noteikti neko labu nesataisīs, skaties cik izmaksās naudu un tad domā. Es noteikti paņemtu naudu un tad rēķinātu kā labāk darīt, pārdot daļās vai taisīt.
Paldies visiem par info. Tas vai dos 2k naudā vēl nav teikts, jo būs tikai eksperta slēdziens un tad uzzināšu konkrētu summu. Pats sataisīt gan nemāku un neviens pašam zināms serviss man arī nav.
Kā būtu ar iespēju paņemt naudu + pārdot šo un vietā nopirkt ko līdzvērtīgu? Un cik, jūsuprāt, es par šo te šādā stāvoklī varētu dabūt, ja nopirku pirms 4 mēnešiem par 2.2k~?
Kā būtu ar iespēju paņemt naudu + pārdot šo un vietā nopirkt ko līdzvērtīgu? Un cik, jūsuprāt, es par šo te šādā stāvoklī varētu dabūt, ja nopirku pirms 4 mēnešiem par 2.2k~?
-
- VW: golf mk2
- Has thanked: 187 times
- Been thanked: 41 times
Kāds gads, motors, salons un aprīkojums? Pēc tā var runāt par cenu.
Kādi 800€ max. pa cik tu viņu nopirki tas nav rādītajs un nevienam neinteresē.vi mk4 TDI maksa 1.3k-2k Parpircejiem un detaļās jaucejiem nav jēgas maksāt vairāk. 800+600+200=1.8k Nu nez vai pa 200€ ies kāds čakareties.
Tur jāmetina sparns, slieksnis, tilts jamaina. nav skaidrs arī kas ar tilta stiprinajumiem, salona paneļi, durvis ar visu kas iekšā. Frontāli sistu pat vieglāk sataisīt nekā tādu no sāna dauzītu. Tur ne tik daudz detaļu jautajums cik nepieciešama laika remontam.
Tur jāmetina sparns, slieksnis, tilts jamaina. nav skaidrs arī kas ar tilta stiprinajumiem, salona paneļi, durvis ar visu kas iekšā. Frontāli sistu pat vieglāk sataisīt nekā tādu no sāna dauzītu. Tur ne tik daudz detaļu jautajums cik nepieciešama laika remontam.
1999. gada novembris. Nobraukums ap 199782km, bet iespējams, ka grozīts pirms nopirkuSaspraude_mk2 wrote:Kāds gads, motors, salons un aprīkojums? Pēc tā var runāt par cenu.
Liels paldies par palīdzību