Hostman MK4 TDI

Brand
VW: 9-5 '07 Aero

Re: Hostman MK4 TDI

Post by Brand » 28.02.2012, 20:48

Oftopikam: esmu lasījis par čaļiem, kas "tjipa" liekot no inc analogus čipus. Tas ir pilnīgs bulšits. Pirms pāris mēnešiem aizbraucām pie Kaross(no a/s) nočipot a4 a4 mazo dīzeli tomātu. čipojot tiek mainīti sprausli, turbīnas spiedieni un kas tik vēl ne. Kā aŗi tiek nomainīti no rūpnīcas STANDARTĀ nākušie ČIPI uz mikroshēmas, jo rūpnīca auto kā tādu uzgriež uz min, čipojot tiek panākts optimālais jaudas rezultāts.

Jauda būs ~140zirgi

Cenas- pie Kaross Vai jonix 70ls par to(meklē vwmotion vai audi-style abus). Atsauksmes no abiem labas ;)
sellparts.ss.com
+371 28710049

eRepublik - nāc pievienojies!

GG.
VW: Gāze/PURVCIEMS/Maiņa
Has thanked: 283 times
Been thanked: 576 times

Post by GG. » 29.02.2012, 01:45

Nepiekritīšu ka rūpnīcā ir uzgriezts uz Min. Rūpnīcas iestatījumi ir tādi pie kuriem dzinējs strādās droši un bez problēmām.

Tieši tāpat kā ar kompjūteru procesoriem, tiek atstāta buferzona, lai visu laiku nav jāšancē uz 100%, protams to var panākt overclockojot (čipošanas analoģija), bet tad vairs neviens nav drošs par attiecīgās komponentes pareizu darbību ilglaicīgi.

Marchs
VW: Golf
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times

Post by Marchs » 01.03.2012, 13:49

Brand wrote:Oftopikam: esmu lasījis par čaļiem, kas "tjipa" liekot no inc analogus čipus. Tas ir pilnīgs bulšits. Pirms pāris mēnešiem aizbraucām pie Kaross(no a/s) nočipot a4 a4 mazo dīzeli tomātu. čipojot tiek mainīti sprausli, turbīnas spiedieni un kas tik vēl ne.
Klau, kas tad ir tas, kas izmaina sprauslu ražību, turbīnas spiedienu, akselerācijas jūtību, kombinējot to visu konkrētā griezes momentā?

Brand wrote:Kā aŗi tiek nomainīti no rūpnīcas STANDARTĀ nākušie ČIPI uz mikroshēmas, jo rūpnīca auto kā tādu uzgriež uz min, čipojot tiek panākts optimālais jaudas rezultāts.

Jauda būs ~140zirgi

Cenas- pie Kaross Vai jonix 70ls par to(meklē vwmotion vai audi-style abus). Atsauksmes no abiem labas ;)
Ar ko tavuprāt "čips" atšķiras no "mikroshēmas" čipošanas (mikroshēmošanas :D) procesā?

Čipotāji taisa pārejas, jo nevar nolasīt rūpnīcas čipu, vai arī nodrošinās pret čipa nobrukšanu un kompja pasargāšanu, jo vairāk par 3 reizēm pārlodēt plati nav vēlams.

Par rūpnīcas uzstādījumiem GG jau tev atbildēja.
Kontekstā par INC varu piebilst to, ka viņa veiktās izmaiņas uz standarta auto būs saprāta robežās - vienmēr tiek atstāta rezerve. Ar to arī izskaidrojams, kādēļ pēc viņa cilvēki brauc un brauc ar saviem auto.

Cena ir pakārtota pakalpojuma kvalitātei, iekārtām un licencēm, kas atšķirībā no visiem jaunajiem guru, INCam tomēr ir. Kādā apmērā un kādiem tieši modeļiem - tas lai paliek viņa ziņā.

Tam tomātam es novēlu ilgmūžību! :) Bet vienreiz nočipojot auto ir skaidrs ka nekāda lielā izpratne nebūs.
Mk2

kaross
VW: Golf/Jetta/Bora Mk..? GTI..

Post by kaross » 15.03.2012, 23:04

neko wrote:Ko tu iesaki, kur varētu sačipot?
Esmu ļoti daudz kur interesējies, vidēji grozās ap 100ls čipošana.
Tad esmu uzgājis arī vienu, kas pats ņemās ar to un prasīja 60ls, viens dīzeļu un elektronikas meistars arī to dara pa 50ls, ir arī vēl viens lauku kantoris pa 60ls, kurš itkā iepērk čipus no INC.
Cik esmu runājis arī no foruma ir, kas speciāli uztaisa tavam auto un tu tur piebrauc 2-3 reizes un visu pārbauda un apskatās, vai viss ok, domāju, ka šis ir labākais variants.
Te arī varu izteikties. Tieši tā, piemēram, es daru. sākumā protams, ir auto diagnostika. ja ir problēmas, tad tās arī parasti tiek uz vietas novērstas. Tālāk izbraucam, pārbaudam stāvokli un uztaisam konkrētajam auto pieregulētu čipu.
Marchs wrote:
:D

Par čipošanos - lētas čipošanas izmaksas ir pakārtotas izmantotajām čipošanas iekārtām, zināšanām un atbildībai par sekām.
Kā Tu vari spriest par manām vai kāda cita zināšanām? Tu esi kaut vienu manu darbu redzējis?

1. Te arī rodās tās izmaksu samazinājums salīdzinot ar INC. Vienmēr atrodas visādi prātvēderi ar identisku viedokli tavējam. (neuztver kā aizvainojumu) Līdz ar to cena ir jāsamazina. Kaut vai tāpēc, ka INC zin visi, bet mani attiecīgās aprindās.

2. Kāpēc domā, ka man iekārtas ir sliktākas kā INC?

3. Savam darbam garantiju dodu un mani var sazvanīt praktiski jebkurā diennakts laikā. Nekad neatsaku konsultāciju pēc tam vai palīdzību. ar čipiem nav problēmu. Varu atbildēt par katru sīkāko bitu ko izmainu kompja failā.
TDI, vadi automašīnām. Auto elektronika www.kaross-chip.lv
Individual Chiptuning
Imobilaizeri, Auto diagnostika.
Atslēgu kodēšana
PM
26-265-465

kaross

Post by kaross » 15.03.2012, 23:14

Marchs wrote: Ar ko tavuprāt "čips" atšķiras no "mikroshēmas" čipošanas (mikroshēmošanas :D) procesā?

Čipotāji taisa pārejas, jo nevar nolasīt rūpnīcas čipu, vai arī nodrošinās pret čipa nobrukšanu un kompja pasargāšanu, jo vairāk par 3 reizēm pārlodēt plati nav vēlams.

Par rūpnīcas uzstādījumiem GG jau tev atbildēja.
Kontekstā par INC varu piebilst to, ka viņa veiktās izmaiņas uz standarta auto būs saprāta robežās - vienmēr tiek atstāta rezerve. Ar to arī izskaidrojams, kādēļ pēc viņa cilvēki brauc un brauc ar saviem auto.

Cena ir pakārtota pakalpojuma kvalitātei, iekārtām un licencēm, kas atšķirībā no visiem jaunajiem guru, INCam tomēr ir. Kādā apmērā un kādiem tieši modeļiem - tas lai paliek viņa ziņā.

Tam tomātam es novēlu ilgmūžību! :) Bet vienreiz nočipojot auto ir skaidrs ka nekāda lielā izpratne nebūs.

Esi dzirdējis, ka kādam tie auto juktu pēc čipošanas. Esmu pietiekoši INC čipus redzējis un varu garantēt, ka taisu tikpat labi. Pie tam esmu arī vairākus INC auto pārčipojis. Tiesa gan tie visi bija taisīti pirms 5-6 gadiem, kad INC varētu teikt, ka tikai sāka.

Par kvalitāti laikam vēlreiz neizteikšos, tā ir lieta ko esi ieņēmis savā galvā un izskatās, ka neatkāpsies.

iekārtas un lincences? pār kādām lincencēm tu runā programmatoriem?
kāda vispār starpība būtu ar kādu iekārtu tas tiek darīts? Tā ir programmatūras ierakstīšana flash atmiņā. Kjipa es izmantoju Hitachi CD rakstitaju un esmu krutaks par Andri, kuram ir Siemens CD rakstītājs? :mrgreen: :|

Cilvēki, kas atbrauc pie manis, turpina vest savus auto joprojām, jo nenodarbojos ar pliku čipošanu, bet diagnostiku, elektronikas remontu. TDI atrast problēmu/cēloni nesagādā grūtības.

Ja interesē sīkāk varu pastāstīt arī privāti. ;)

Ceru. ka mani uzreiz neizbanos par mutes brāķēšanu. :D Sen atpakaļ biju šeit jau reģistrējies, bet kāds manu profilu padzēsa.
Individual Chiptuning
Atslēgu kodēšana
PM
26-265-465

Marchs

Post by Marchs » 16.03.2012, 00:30

Laipni lūgts šajā forumā, tas pirmkārt.

Otrkārt nevaru atcerēties vai arī sameklēt kādu savu komentāru, kurā būtu rakstījis tieši par tavām spējām vai nespējām. Tas, ka cilvēkiem iesaku INC vai Turbočipu ir tādēļ, ka man tur ir bijusi pozitīva pieredze. Savukārt par tavu darbu man nav ne jausmas, un to ko neesmu pārbaudījis - arī neiesaku citiem. Nevajag uzreiz tā sanervozēties. Čipotājiem defaultā klientūra veidojas no publikas mutēm. Esmu dzirdējis atsauksmes par vairākiem citiem čipošanas pašiniciatīvas iestādījumiem - nav radusies vēlme tos apmeklēt.

Neesmu es šī lauciņa speciālists, taču esmu saskāries pietiekami savu personīgu vajadzību vadīts, un ja tu man kā čipošanas pakalpojuma sniedzējs šobrīd sarkasmā iesmej par kvalitāti, tad man tev ir jājautā - vai tiešām tavuprāt kvalitāte visiem čipotājiem ir vienāda? Vai tiešām nav diezgan daudz no svara kādas zināšanas čipotājam ir par noteiktajiem lielumiem kartēs un to apmēriem, lai panāktu nepieciešamo efektu? Man, kā nespeciālistam, gan liekas, ka tam ir pat ļoti liela nozīme. Un kā pats raksti - arī tu esi "pārčipojis" INC agrākos darbus. Tad ko tu esi darījis pārčipojot, ja jau kā tu saki kvalitāte visiem ir vienāda? Gadījumā tā tomēr nav ilggadēja pieredze? Vari droši pastāstīt savus argumentus, ja tomēr domā savādāk.

Runājot par iekārtām - cik esmu informēts tad ar kuru katru iekārtu nenolasīsi kompja datus, kā arī stipri var atšķirties iespējamās opcijas.

Un jā, taču nevis esmu dzirdējis par auto kuri juktu pēc nepareizas čipošanas, bet gan pats to esmu piedzīvojis.

Par normāli argumentētu viedokli te nevienu nebano. Par banālu, nekompetentu ecēšanos no kāda klienta drauga paziņas, kuram pašam īpašumā nekad nav bijis pat dīzelis, gan.

Es saprotu ka mūsdienās katrs serviss/uzņēmums meklē sev klientūru, bet tieši tāpat kā, piemēram, savam auto mainīt bukses. Aizbraucu uz vienu servisu, aizbraucu uz otru, kur attieksme/kvalitāte patīk vislabāk, uz turieni arī turpinu braukt. Vai tāpat ar auto markas izvēli - nu man galīgi neinteresē, ka jaunajos bmw salonā nāk gāzīšu nosūcējs, man patīk golfi, kaut pliki kā baznīcas žurkas, pakruķīju airus un esmu laimīgs.

Šajā gadījumā es izvēlējos čipošanas kantori, kurš bija gatavs sakomplektēt turbīnu-hibrīdu, uzņemties par to atbildību, kā arī sastādīt manām braukšanas prasībām atbilstošu karti, pārprogrammējot to 4 reizes līdz man nepieciešamajam rezultātam, un atkal jau - nest par to atbildību garantējot vietā novērst radušos problēmu, vai pērkot un komplektējot jaunu turbīnu-hibrīdu no audi A6/BMW X5, jo viņi to var atļauties.
Es patiešām neesmu iepazinies ar taviem izcenojumiem un garantijām, droši informē, ja tu vari piedāvāt tādu pašu servisu.

P.s. Lietotājus te neviens nedzēš, bet gan laipni gaida. Tika dzēsti boti, iespējams, tavs niks ir noturēts par botu. Par to arī atvainojamies. ;)
Mk2

kaross

Post by kaross » 16.03.2012, 09:35

Labi, es varbūt to visu uztvēru pārāk personīgi, jo tiku pieminēts. Citos postos.
Nezinu kur es smējos par kvalitāti. Ne jau par cilvēku darba kvalitāti runāju. Tā, protams, ir atšķirīga.
Protams, ka tā ir ilggadēja pieredze. Ar to "pārčipošanu" tapēc pieminēju, ka varu izlabot jau esošu čiptuningu un uz labo pusi. Pieredze ar VAG mašīnām man ir ļoti liela.

Nu tad joprojām tev varu jautāt par iekārtām. kāda tev ir starpība kādas man iekārtas? Ja būs sūdīgas un nevarēšu kaut ko nolasīt, tad man būs problēma un es to auto vienkārši nevarēšu nočipot. Cilvēks pa velti pie manis atbrauks.
Varu pateikt, ka varu čipot jebkuru TDI līdz 2009.gadam. Pēc tam gan man sāk pietrūkt iekārtu.
Opcijas? Opcijas ir tikai galvā un pieredzē. iekārtas to neiespaido. vismaz ne manas. Ir kaut kas tāds pieejams tirgū, bet nezinu vai maz kāds kaut ko tādu izmanto.

Pats es turbīnas nekomplektēju un domāju, ka to arī tuvākajā laikā nedarīšu.

Bet par pašu darbu runājot, varu uztaisīt individuālu čiptuningu priekš TDI:

1. visa veida turbīnām
2. jebkādām sprauslām
3. nestandarta dzinēja komplektācijai

Varu piemēram 90zs motora kompi pārtaisīt, lai ir spējīgs vadīt VNT turbīnu no 110zs motora vai PD motora. Ir vairākas šadas pārbūves bijušas. Kā arī aktivizēt vai noņemt kādas nevēlamas funkcijas vadības blokā, lai auto var dzīt pa trasēm.

Piemēram, tā aizsardzība, ka nevar gāzi ar bremzi reizē spiest. kompis uzreiz nogriež degvielu un normāls rallists nevar ar to auto pabraukt pa trasi. Atslēdzam un par to var aizmirst.

Tāpat lodēju vadus priekš nestandarta auto un pārbūvēm. Nespēju vairs atcerēties cik auto ir taisīti vadi TDI pārbūvei.

Patīkama attieksme. Nicks varbūt tika dzēsts, jo nebiju kādu laiku aktīvs. biju te pasen reģistrējies.
Individual Chiptuning
Atslēgu kodēšana
PM
26-265-465

Marchs

Post by Marchs » 16.03.2012, 21:05

Par iekārtām es tev nemācēšu precīzāk atbildēt un pamatot uzkrāto info, jo neesmu tik advancēts šajos jautājumos.

Tavu niku pieminēja un diezgan muļķīgā veidā sāka reklamēt persona, kurai dīzelis nekad nav bijis, sanāca samērā "laba" reklāma.

Mans ierosinājums ir - uzcep savu pakalpojumu topiku Auto veikalu un servisu sadaļā ;) un iemet ko vari un ko nē, kā arī cenas. Papildus piedāvājums veicina labāku pakalpojuma kvalitāti un cenu.
Mk2

Hostman

Post by Hostman » 01.04.2012, 13:57

Vakar visu dienu nodzīvots pie March'a garāžā, ar mērķi savest kārtībā Golfam muzikas lietas. Ņemot vērā, ka iepriekšējais šī auto īpašnieks-"audio atinstalēšanas guru" bija īpaši pacenties :xplode: , tad nebija viegli un visu,kas bija iecerēts līdz galam izdarīt neizdevās. Pie tumsas iestāšanās nolemts darbus turpināt citu dienu, būs labi! Paldies March par izturību, gan jau bieži tādi auto negadās. :D
Last edited by Hostman on 01.04.2012, 14:34, edited 1 time in total.

Marchs

Post by Marchs » 01.04.2012, 14:12

Njem par labu! ;)
Bet kāds tur tiešām bija pacenties pamatīgi.
Labāk lēnām, bet kārtīgi. Nākamreiz nobeigsim.
Mk2

Post Reply

Return to “vw Golf Latvijas miestos un ielās”