auksts slāpst nost siltam zemi apgriezieni

Engine | Gearbox
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:

1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".

2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
Post Reply
Karals
VW: Golf/Jetta/Bora Mk..? GTI..

auksts slāpst nost siltam zemi apgriezieni

Post by Karals » 14.12.2010, 15:42

Tātad problēma sekojoša Auksts motors slāpst nost.Jātur pedālis līdz uzsilst un tad var dragāt, bet arī ir diezgan zemi apgriezieni siltam motoram tukšgaitā vairāk velk uz nost slāpšanu. Itkā čoks neveras ciet to ar roku aiztaisu ciet un tāpat motors auksts slāpst. Piedevām apgriezienu skrūve ir ieskrūvēta maksimāli līdz galam. Motors ir 1,3 tā visamz man servī teica bet čalis kas pārdeva teica ka 1,6. Vairāk uzticos servī teiktajam. Karbi virsū iepriekšējais saimnieks uzlicis Piersburg 2e. Mož tanī tā vaina vai kā? Kādas idejas kas tur varētu būt? vakūma trubiņas pārlasiju saliku jaunas nekas nemainās.
1985 Golf Mk2 1,3 (Mars rot)

Naurs

Re: auksts slāpst nost siltam zemi apgriezieni

Post by Naurs » 15.12.2010, 08:43

Tev 2e2 vai 2e3?
Čau

andrulja4

Post by andrulja4 » 15.12.2010, 10:44

mana problēma. bija tieši tā pati kaite kas tev un pie vainas bija vakuma pumpītis pie aizdedzes (īsti nezinu kā viņu tur sauc) iemaucu skrūvi šļaukā, kas pienāk uz to vakumņiku un nekādu problēmu. P.s. pie reizes pārbaudi arī tās vakuma trubiņu kas aiziet uz gaisa filtra kasti, vienkārši pie ejoša noņem to trubu un pieliec pirkstu klāt, ja motors uzņem apgriezienus, tad vakūmā ir kaite.

Karals

Post by Karals » 15.12.2010, 15:08

Pārbaudot pie ejoša motora vakūma trubiņas ar noņemtām palika sliktāk pavisam slāpa nost. Vēl pa to čoku. Kāds var apstāstīt tā darbības principu? kā tur būtu jābūt, ja ir aizvērts tukšgaitā tad piespiežot akseleratoru būtu viņam jāatveras vai arī sasniedzot noteiktu temperatūra tas atveras? Man ar viņu ir tā ka silts vai auksts tāpat stāv vaļā un tad manuāli jāaizver un sanāk braukāt ar aizvērtu čoku kas ļoti nesmuki atsaucas uz degvielas patēriņu.

Par karbuli nu krč uz tā ir rakstīts pierburg 2e un viss, neko cvitu nemācēju atrast.

Tātad vēl viena dullā teorija, ja cilvēks kurš pārdeva man viņu tiešām domāja ka ir 1,6 nevis 1,3 un mainija to karbuli var pastāvēt variants kad uzlikts ir kkāds atiecīgi nesapasošs un visas tās problēmas ar apgriezieniem ir no tā izrietošās sekas? vai būtu vērts mēģināt no kāda nopirkt 1,3 motora karbi un uzlikt? Vai arī vnk nauda vējā?

Idejas ietiekumi esmu atvērts diskusijām

Naurs

Post by Naurs » 15.12.2010, 17:08

Nu ok, tad ganjau 2e2.
Pieņemot, ka ar šļauciņām viss ok, sākumā apskaties, vai tā palielā, konservbundžai līdzīgā figņa, kas atrodas kreisajā pusē karburatoram, strādā. Ja motors ir izslēgts, tad tam puļķītim, kurš izbīdās no figņas, vajadzetu būt apmēram 14 mm garam, bet kad motors ir ieslēgts un pasilis, puļķītim jāsaraujas līdz 8 milimetriem.
Ā, ja Tev nav tās konservbundžas, tad 2e3
A pēc kā servī noteica, ka 1.3 nevis 1.6?
Ja tiešām 1.3, tad manuprāt, nepareizs karburātors toč varētu būt iemesls, bet šito es droši nezinu.

Čoks stāv pilnībā aizvērts, kamēr motors ir auksts un nedarbojas. Ieslēdzot motoru, čoka vāciņam būtu mazliet japaveras - apm. 5mm un silstot motoram, jāverās arvien vairāk. Takā čokam ir atsevišķs sildītājs, tad pilnīgi atvēries vāciņš būs jau pirms motors būs uzsilis līdz normalajai temperatūrai.

Un vēl, ko Tu uzskati par apgriezienu skrūvi?
Čau

Karals

Post by Karals » 15.12.2010, 20:29

nu servī pēc tā kad pirmais paskatijās uz pārnesumkārbu atiecīgi tā ir 4 pakāpju un cik esmu dzirdējis atšķirās mazajiem motoriem arī laikam vizuāli no 1,6 un uz augšu.Iespējams, nesaku ka tā ir. Pēc tam paskatījās uz pašu motoru tīri vizuāli un teica ka tas ir vecā tipa 1,3.šodien pats mēģināju atrast motora kodu bet nesekmīgi rītā pa gaismu jāpameklē lai maz kāda skaidrība rastos.

Apgriezienu skrūve--- nepareizi esmu formulējis, būtībā cik noprotu tā ir tā skrūve ar ko koriģē degmaisījumu paskrūvē dziļāk treknāks un uz āru liesāks. Visamz tāds priekštats radās ātri pārskrienot te dažām tēmām, būtībā atsauces pret tukšgaitas regulēšanu visas bija saistītas ar to skrūvīti atrodama karbim augšpusē.Ja es parteizi esmu sapratis. http://www.google.lv/imgres?imgurl=http ... 24&bih=653

Links uz analogu karburatoru kāds ir uzstādīts manam autiņam.
Tā skrūvīte ko es uzskatu par skrūvīta atrodas čoka vāciņam tieši pret asi labajā pusē.

Naurs

Post by Naurs » 15.12.2010, 23:30

Nu tas ir 2e3 karburators.

Tātad atkrīt tas, ko pirmīt rakstīju :/
( atskaitot to par čoku, tam darbības princips ir tāds pats )

Vispār jau tadā gadījumā grūti kautko ieteikt, tieši neskatoties virsū karburatoram, jo ikdienā ar 2e3 nesaskaros.
Bet nu jebkurā gadījumā, ar maisījuma skrūvīti toč nevajadzētu regulēt apgriezienus, tā dēļ jau arī droši vien ir tavs iepriekš minētais lielais patēriņš, un ja vēl čoks nestrādā...

apskaties varbūt tos divus melnos plastmasas sūdiņus, kas tajā bildē ir apakšpusē, abās pusēs čokam. Ja to iekšpusē esošā membrāna ir plīsusi, tad arī var zust vakuums sistēmā. vienkārši paņem kādu šļauciņu iespraud to esošās vietā un sūc, ja būs noplūde, jutīsi. tam, kuram pienāk 2 šļauciņas, pa vienu sūc, bet otru aizspied ciet, citādi neko nevarēs saprast.
Čau

Naurs

Post by Naurs » 15.12.2010, 23:32

ā un vēl, man kautkā liekas, ka maisījumu 2e3 karbjiem regulēja no sāniem, nevis kā 2e2 no augšas
Čau

andrulja4

Post by andrulja4 » 16.12.2010, 01:38

šito karbuli regulē no sāniem. pārskati vēlreiz visas gaisa trubas, arī to, kas aiziet no kolektora uz vakumnieku un pārbaudi blīvi starp kolektoru un karbuli.

Karals

Post by Karals » 16.12.2010, 10:17

hmmm ievēroju vēlvienu lietu, tam melnajam verķim kam ir tās divas trubiņas karbim aizmugurē tb uz kabīnes pusi augšējā ir ar skrūvi aiztaisīta ciet.Tā tam jābūt vai tai ir kkur pievienotai?

andrulja4

Post by andrulja4 » 16.12.2010, 11:49

ir divu veidu tie vakuma sūkņi Image kā redzi 4. un 6. zīmējumā ir gan ar 1 izeju un ir ar 2 izejām. manam ir ar 1 izeju, bet esmu arī redzējis ar 2, kur tā pat kā tavējam viena izeja ir noplombēta. godīgi sakot nezinu kam viņa ir domāta, bet motors gāja normāli abos variantos.

Karals

Post by Karals » 16.12.2010, 14:31

Image

Attēlu rāda ja uzspiež atvērt jaunā logā ;) visamz man

šinī gadījumā redzams kad otra trubiņa pieiet pie kkāda verķa, man tāda verķa nav. Interesētu kas tas ir. Nu būtība šodien paregulēju apgriezienus tukšgaitai nedaudz augstākus atradu to skrūvi sānā. itkā tgd tukšgaita ir oke siltam gan aukstam kad čoks ir aizvēts. Bet čoks tāpat nestrādā kā ir ciet tā ir neveras vaļā arī siltam motoram. Tātad pagaidām apetīte jāpiecieš. Kas tajā pa vainu kura daļa būtu jāmaina lai strādātu jo itkā viņu noņēmu visas atsperītes ir oke, neviena nav pārlūzusi.

oTTins

Post by oTTins » 04.04.2011, 21:02

Naurs wrote:Nu ok, tad ganjau 2e2.
Pieņemot, ka ar šļauciņām viss ok, sākumā apskaties, vai tā palielā, konservbundžai līdzīgā figņa, kas atrodas kreisajā pusē karburatoram, strādā. Ja motors ir izslēgts, tad tam puļķītim, kurš izbīdās no figņas, vajadzetu būt apmēram 14 mm garam, bet kad motors ir ieslēgts un pasilis, puļķītim jāsaraujas līdz 8 milimetriem.
Ā, ja Tev nav tās konservbundžas, tad 2e3
A pēc kā servī noteica, ka 1.3 nevis 1.6?
Ja tiešām 1.3, tad manuprāt, nepareizs karburātors toč varētu būt iemesls, bet šito es droši nezinu.

Čoks stāv pilnībā aizvērts, kamēr motors ir auksts un nedarbojas. Ieslēdzot motoru, čoka vāciņam būtu mazliet japaveras - apm. 5mm un silstot motoram, jāverās arvien vairāk. Takā čokam ir atsevišķs sildītājs, tad pilnīgi atvēries vāciņš būs jau pirms motors būs uzsilis līdz normalajai temperatūrai.

Un vēl, ko Tu uzskati par apgriezienu skrūvi?

Vsp, tas ir 1,6 motora karbis, man pašam mk2 1.6 1987.gada, 4ātrumu kārba un pieburg 2e2 karbis, nomaini karbi un būs ok.

Post Reply

Return to “Motors | Kārba”