MK4 1.6SR krata braucot

Suspension | Wheels | Tires
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:

1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".

2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
Post Reply
Doris
VW: MK3 1.8, MK4 1.6RS

MK4 1.6SR krata braucot

Post by Doris » 03.01.2017, 11:17

Tie nebūtu izdevušies svētki, ja līdz ar naudas izsīkumu nesāktos mašīnu problēmas. Tad nu tā.. :sauer:

Braucot mājup uz Rīgu mašīnu vienā mirklī sāka ļoti kratīt uz sāniem, tā ka visā salonā to var just, protams braukšana uzreiz palika ļoti nepatīkama. Atverot logu un braucot dzirdēju skaņu no vadītāja puses aizmugurējā riteņa, kura vienā ritmā skanēja, kā drebināja mašīnu.
Uzsākot braukt drebina vairāk un ir grūtāk, uzņemot ātrumus ir vieglāk, bet drebināt nepārtrauc. BET ir mirkļi kad drebināšana pilnībā pazūd un tad atkal negaidīti parādās. Vakar izbraucot piemēram nebija vispār, bet šodien atkal ir.
Servisā sākot runāt, pirmais ko saka ir lai maina riepas. Ok, nomainīt jau var, bet interesē tas vai riepas tiešām varētu būt pie vainas šinī gadījumā? Es jau pie sevis biju nodomājis, ka varbūt bremzes ķerās/piesalušas/jāmaina bremžu diski vai kas tik vel nē...
Šāda problēma man ir pirmo reizi un gribu zināt pēc iespējas vairāk versijas kas varētu būt pie vainas un kāda pieredze jums ir bijusi.
Paldies. :)

Saspraude_mk2
VW: golf mk2
Has thanked: 187 times
Been thanked: 41 times

Re: MK4 1.6SR krata braucot

Post by Saspraude_mk2 » 03.01.2017, 12:46

Pakustināt ratu neesi mēģinājis, nav brīvkustība?

Marisio
Moderators
VW: VW Golf1, VW Lupo,
Has thanked: 5 times
Been thanked: 25 times

Post by Marisio » 03.01.2017, 13:20

pacel uz domkrata, pagrozi, parausti, ko redzi, ko secini ?
Izklausās, ka kkas ķīlē, bet tur jāredz, tā nepateiksi.

Doris

Post by Doris » 03.01.2017, 14:35

Saspraude_mk2 wrote:Pakustināt ratu neesi mēģinājis, nav brīvkustība?

Jā, tas bija pirmais ko darīju un nē, nebija nekāda brīvkustība, vismaz es tādu neredzēju.

Saspraude_mk2

Post by Saspraude_mk2 » 03.01.2017, 14:59

Tad izdari tā, kā Marisio teica un pie reizes apskati riepu, vai nav kādas ''pumpas'' vai plaisas. Bet riepu vaina maz ticams, ka varēt būt, jo tas nevarētu nevienā brīdi beigt kratīšanās probēmu. Drīzāk vai nu bremzēs kāda vaina vai gultnis pajucis.

Doris

Post by Doris » 03.01.2017, 15:30

Saspraude_mk2 wrote:Tad izdari tā, kā Marisio teica un pie reizes apskati riepu, vai nav kādas ''pumpas'' vai plaisas. Bet riepu vaina maz ticams, ka varēt būt, jo tas nevarētu nevienā brīdi beigt kratīšanās probēmu. Drīzāk vai nu bremzēs kāda vaina vai gultnis pajucis.

Nu, nezinu kā es to realizēšu Rīgā, sniegainajā pagalmā, bet laikam jau būs jāmēģina kārtīgi izpētīt. Nē nu tā konkrētā riepa ir drusku aizdomīga bijusi, jo viņa lēnām laiž gaisu nost, bet ņemot vērā, ka man jau entā mašīna ir kurai ir bijušas riepas kuras laiž lēnām gaisu nost, nekad nav bijusi tāda drebināšana kā šoreiz.
Un visām riepām spiedienus pārbaudot un uzliekot kā vajag, nekas nemainījās, kā drebināja, tā turpina.
Vienīgā atšķirība šoreiz riepām no visām citām ir tāda, ka šīs ir M+S nevis ziemas, varbūt tur varētu būtu kāds kopsaucējs?
Servisā jau arī teica, ka pirmais ko iesākt būtu riepas mainīt, bet konkrēti neteica, ka pašreizējās riepas būtu bojātas.
Itkā jau es arī velkos uz to, ka bremzes ķerās vai kas tāds, bet pašlaik ir tāda neziņa.
Ir vel kāds veids kā saprast ja gultnis vainīgs, bez tā jaukšanas laukā? Visādi brīnumi ar tiem golfiem redzēti, bet šis man ir pirmais.

Marisio
Moderators
VW: VW Golf1, VW Lupo,
Has thanked: 5 times
Been thanked: 25 times

Post by Marisio » 03.01.2017, 16:14

Es taku nelieku tev tiltu mainīt, ko tad tu darītu, ja riepa būtu tukša, gaidītu kad nokusīs sniegs ?
Ne taku, tak vnk pazel to riteni un ar roku izgriez, parausti, nospied bremzi, atlaid, kas notiek..
Ja tu saki, ka tā vibrācija mēdz pazust un atkal parādīties, nedomāju, ka tā ir riepa pie vainas.
Ja pats galīgi neko nevari izdarīt, atbrauc rītvakar pie manis uz J-mārupi, paskatīšos

Doris

Post by Doris » 03.01.2017, 17:23

Marisio wrote:Es taku nelieku tev tiltu mainīt, ko tad tu darītu, ja riepa būtu tukša, gaidītu kad nokusīs sniegs ?
Ne taku, tak vnk pazel to riteni un ar roku izgriez, parausti, nospied bremzi, atlaid, kas notiek..
Ja tu saki, ka tā vibrācija mēdz pazust un atkal parādīties, nedomāju, ka tā ir riepa pie vainas.
Ja pats galīgi neko nevari izdarīt, atbrauc rītvakar pie manis uz J-mārupi, paskatīšos
Varēt jau varu izdarīt, tikai cik daudz var darīt . :D Garāžām savi plusi, bet līdz tam jānodzīvo vel. Visu skatīšos, kas tad tur cits atliek, kā vien ķēpāties. Kaimiņi jau pieraduši redzēt bezmaksas šovus. :lol:

zipo93
VW: Passat VR5 Syncro
Has thanked: 273 times
Been thanked: 145 times

Post by zipo93 » 03.01.2017, 20:27

Man arī bija līdzīga problēma, tikai ne tik ļoti izteikta kā tev. Pie vainas riepas. Kā nomainīju ziemenes uz vasaras tā momentā visa vibrācija pazuda.

Jujubokar
VW: Ar pliku dibenu pa slapju zāli
Has thanked: 219 times
Been thanked: 251 times

Post by Jujubokar » 03.01.2017, 20:31

Iesākumā jau var riepas samainīt vietām un tad skatīties, ko krata un ko nekrata.
"Not daily driving your project car is like not f***ing your girlfriend to save her for the next guy."

Saspraude_mk2

Post by Saspraude_mk2 » 12.01.2017, 10:34

Kas te notiek?

Post Reply

Return to “Piekare | Diski | Riepas”