parunāsim par krāsošanu

Interior | Exterior
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:

1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".

2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
normunc
VW: Golf/Jetta/Bora Mk..? GTI..

parunāsim par krāsošanu

Post by normunc » 14.12.2007, 16:11

Šeit varētu parunāt par krāsošanu, piekrāsošanu mājas apstākļos. Ko un kā labāk darīt.
Piemēram man ir problēma, ka krāsojot nekādīgi nevaru tik vaļā no kondensāta, kas uz krāsojuma atstaj tādus kā mazus "krāterīšu". Saliku filtru, kam it kā vajadzētu noņemt tur visādas eļļas un arī kondensātus, bet fufelis. Daļu noņem, bet daļu nē. Varbūt "krāsotājs" varētu šeit kādu kometnu ielikt.

redz ko man atbildēja kāds cits krāsotājs :
Aktuāla problēma pat lielajas autokrāsotavās. Ir filtri, liekami uzreiz pēc resivera (balona) un ir pie pistoles skrūvejami. Mums stāv viens pie pirmā resivera un ir ar automātisko kondensāta nolaišanu (ne vella tā automātika nestrādā) Tad otrais resiveris ir pildīts ar stikla lauskām un krānu apakšā (atskrūvejam krānu un nolaižam kondensātu nu apmēram reizi trijās dienās vai arī pirms krāsošanas) , tad šļūtenē, kas iet uz krāsojamo kameru ir filtrs kas noņem eļļas tvaikus un arī kondensātu, tad ir filtrs (maziņš filtriņš) uzskrūvēts uz krāsojamās pistoles. Ā un piemirsu, ir vēl visai sistēmai pa starpu vēl dzesētājs (paštaisīts), nu kautkas līdzīgs kandžas dzenamajam aparātam. Kandžas vietā iet cauri gais un dzesējas ar ūdeni, to izmantojam vasarā, kad ārā ir +35 grādi karsts.
Visvienkāršākā metode kā cīnīties ar kondensātu, ir uzlikt vēlvienu resiveri vai pat vairākus un jo lielāks jo labāk. Un pie pistoles obligāti filtriņu. Kompresoru ar resiveriem, nevar turēt ārā, vasarā var bet tagad rudenī , ja resivers ir ārā, tad pilnīgi loģiski , ka veidosies uz aukstā resivera sienām kondensāts.

P.S. pašlaik ir labs laiks visādiem nelieliem krāsošanas darbiem dabā. Jo putekļi gaisā tik pat kā nav, zeme mitra, vējšs arī nav un var tīri labi nokrāsot.

kraasotajs

Post by kraasotajs » 14.12.2007, 21:36

Virzuļtipa kompresoros kondensāts ir ,bija un būss .Alternatīva ir skrūvenieks ar žāvētāju ,resīveri [jo lielāks ,jo labāk ] un sistēmu no dubultsienu alumīnija caurulēm un sistēma ir aplis ,tb nav tālā gala .
Filtrs ,kurš var nodrošināt tīru gaisu krāsojot ,maksā ap 600ls
Tas tā un cerams visi iedomājas CIK tas maksā un vai to vajag
Mājas apstākļos iesaku -izmantot krāsotavām paredzēto gaisa trubu ,nevis ,kas pagadās . Nemētāt šlangas pa zemi ,it sevišķi betona .

Xplod

Post by Xplod » 14.12.2007, 23:36

par kompresoru tagad man ar aktuaals jautaajums , nepirkshu kautkaadu mazo s...du ,bet buuveshu pats , viss vajadziigais jau iepirkts ,jaakjeras pie metinaashanas darbiem , kompresors gan nebuus paredzeets kraasoshanai ,bet gaisa shtrumu darbinaashanai ,kompiishu izpuushanai no putekljiem ,varbuut arii kaadreiz kaadu velo raami nopuutiishu ar kraasu :mrgreen:

P.S skruuves tipa kompresori maksaa astranomisku ciparu , bet resurs vinjiem ir krietni lielaaks , visu vajadziigo ,kaa arii gatavus kompresorus var iepirkt www.fonons.lv ;)
Haldex remonts,diagnostika
Webasto remonts,diagnostika
mob 2 6 3 8 0 0 2 8

armando

Re: parunāsim par krāsošanu

Post by armando » 28.10.2008, 13:30

Vai kāds ir saskāries ar vinila krāsošanu? Ir kādi ieteikumi krāsas tipa izvēlē? Konkrētais objekts ir mk1 jumta iekšējais apšuvums.
Braukt nav lidot!

phantomas

Post by phantomas » 31.10.2008, 18:13

ļoti labs topiks ! :up:
Man šie jautājumi ar būs aktuāli. Kad golfiņš būs savests kārtībā, tad vajadzēs arī pārkrāsot un domāju, to darīt pats !
Cerams, uz reāliem jautājumiem varēs sagaidīt arī labas atbildes ! ;)
Auto audio instalācijas

phantomas

Post by phantomas » 02.11.2008, 18:56

armando wrote:Vai kāds ir saskāries ar vinila krāsošanu? Ir kādi ieteikumi krāsas tipa izvēlē? Konkrētais objekts ir mk1 jumta iekšējais apšuvums.
kāpēc vinils būtu jākrāso? Tas tak ir pieejams visādās krāsās !
Auto audio instalācijas

saizers

Post by saizers » 02.11.2008, 19:02

phantomas wrote: kāpēc vinils būtu jākrāso? Tas tak ir pieejams visādās krāsās !

bet ja detalja ir jau gatava (apvilkta) tik citaa kraasaa nekaa paareejaas detaljas. kaadeel vilkt pa jaunu utt uc. ja var nokraasot...
Image

phantomas

Post by phantomas » 02.11.2008, 22:48

saizers wrote:
bet ja detalja ir jau gatava (apvilkta) tik citaa kraasaa nekaa paareejaas detaljas. kaadeel vilkt pa jaunu utt uc. ja var nokraasot...
manuprāt kvalitatīvāk būtu pārvilkt ar atbilstošas krāsas vinilu !
Auto audio instalācijas

ezis

Post by ezis » 02.11.2008, 22:51

Es tikko nokrāsoju sev melnus griestus! :)

Brigadieris

Post by Brigadieris » 02.11.2008, 23:14

VAi tad vidzemē ir kads labs krāsotājs kas labi un lēti krāso autiņus?
Galvenais lai siltas kājas

Didzis Reiznieks - 26480217
e-pasts: didzis30@inbox.lv
skype - dadzis44

saizers

Post by saizers » 03.11.2008, 03:14

Brigadieris wrote:VAi tad vidzemē ir kads labs krāsotājs kas labi un lēti krāso autiņus?

brigadieri, tu prasi gandriiz neiespeejamo. labu & leetu vienaa apvienojumaa. ja gribi leeti, tad sagatavo pac mashiinu un aidzen tikai ar kraasu nopuust pie kraasotaaja. tb pac spaktelee, gruntee, uzmatee. aizliimee, un visu paareejo. lai meistaram ir tikai jaanopuush pie sevis ar vinja instrumentiem un tavu kraasu. man par taadu puushanu riigaa meistars prasiija ~100 Ls par kabrioletu.
Image

saizers

Post by saizers » 03.11.2008, 03:17

phantomas wrote:
manuprāt kvalitatīvāk būtu pārvilkt ar atbilstošas krāsas vinilu !
par to ka kvalitatiivaak, es nestriideeshosun centiishos apsaubiit. bet kraasjamais baloninjsh ir labs variants, lai ir aatri, leeti, un daudzmaz normaali.
Image

kaspars

Post by kaspars » 03.11.2008, 13:36

Brigadieris wrote:VAi tad vidzemē ir kads labs krāsotājs kas labi un lēti krāso autiņus?
Ir. Vidzemē krāsotāju pietiek. Vārdus, uzvārdus, tel. numurus "gaitā" nenosaukšu, bet lielos vilcienos - ir zināmi krāsotāji Madonā, Balvos, Vidagā (Alūksnes raj.). Darīšana bijusi ar vīru Vidagā.. saveda scirocco virsbūvi kārtībā (no šrota līdz konfektei).
Kvalitatīvi un lēti nav un nebūs. Mašīnas dauzīja un dauzīs, tiem cilvēkiem darba netrūkst. Nav loğiska pamatojuma strādāt par kapeikām. + rindas! Gaidīju 1/2 gadu..

Brigadieris

Post by Brigadieris » 03.11.2008, 23:31

Nu jā man jau arī te Gulbenē ir ļoti labi pazīstams džeks kas krāso auto bet man kaut kā biedē tā daba kvalitāte. Es uzskatu ja es maksāju tad man jābūt labai kvalitātei un garantijai.
Galvenais lai siltas kājas

Didzis Reiznieks - 26480217
e-pasts: didzis30@inbox.lv
skype - dadzis44

saizers

Post by saizers » 04.11.2008, 02:28

Brigadieris wrote:Nu jā man jau arī te Gulbenē ir ļoti labi pazīstams džeks kas krāso auto bet man kaut kā biedē tā daba kvalitāte. Es uzskatu ja es maksāju tad man jābūt labai kvalitātei un garantijai.
bet tu zini arii teicienu, ka kvalitaate atkariiga no tava macinja biezuma...
Image

Post Reply

Return to “Virsbūve | Salons”