[spams] sveces kalpošanas mūžs
-
- VW: Golf 3, 1.8 Mono
- Has thanked: 221 times
- Been thanked: 103 times
Re: [spams] sveces kalpošanas mūžs
Daudz parunāju ar kolēģi kas jau 3 gadus dailyo Teslu Model Y, pie tam dzīvojot vecrīgā bez uzlādes iespējas, brauc reizi nedēļa lādēt uz lidl kamēr iepērk paiku un ir priecīgs bez gala. Sāku nopietni apsvērt kaut kādu elektro sūdu sev arī.
Kā jau iepriekš esmu rakstījis, ilgi filozofēju par jaunu (lietotu) daily, līdz 20k.Pŗātoju arī pirms tam elektro auto, bet pēdējās dienās daudz nopietnāk tam piegāju un sāku pētīt savas opcijas.
Galvenā prasība no elektro auto man būtu - lai nenervozējot varētu ziemā uz šosejas nobraukt 250km. Iemesls, jo braucu no Rīgas uz Liepāju reizi mēnesī. Ar to vien jau atkrīt 80% elektro auto cenu kategorijā līdz 20 tūkstošiem eiro.
Principā paliek - Cupra Born ar mazo bateriju (range uz robežas), Skoda Enyaq IV60 (range uz robežas), VW ID.3 Pro (range uz robežas), ID.4 Pro (tuvāk 25k eiro), Tesla Model 3 Long Range un Model S 75D.
Cupra, Skoda un ID3 atduras uz to, ka visiem pēc cilvēku iesniegtiem reālās dzīves datiem, highway range ziemā ir ap 250km, kas būtu jau uz robežas tam ko man vajag. Pietiktu Rīgā izmest nelielu līkumu, lai varētu ar pilnu bateriju neaizsniegt Liepāju. ID4 pro jau tuvāk 300km, un īstenībā ar atbalstu var dabūt jau 20k eiro robežās. Model 3 Long Range ar siltumsūkni ziemā varot nobraukt pat tuvu 400km, tai pat laikā ieskrieties 0-100 zem 5 sek. Un SSa zem 20k var atrast variantus vairākus ar 100k nobraukumu.
Kāpēc es vispār gribu elektro auto? hujzin. Strādājot tur kur strādāju, varētu būt hiprokātiski saukt sevi par klimata glābēju, bet nu dīzeļu smaka man līdz kaklam. Man besī mūžīgas dzinēja/transmisijas/atgāžu/šķidrumu problēmas kas man bijušas visiem maniem dzīves iekšdedzes auto (ironiskā kārtā par Z3 nevienu sliktu lietu šijā sakarā nevaru pateikt). Patīk ideja par parkošanu kur vēlos, autobusa joslu izmantošanu. Doma ka ar telefonu varu attālināti uzsildīt salonu. Protams, ietaupīšana uz degvielu.
Esmu teslā sēdējis, bet nekad pats stūrējis, varbūt nākamnedēļ jāpaņem no carguru, jāietestē.
Kā jau iepriekš esmu rakstījis, ilgi filozofēju par jaunu (lietotu) daily, līdz 20k.Pŗātoju arī pirms tam elektro auto, bet pēdējās dienās daudz nopietnāk tam piegāju un sāku pētīt savas opcijas.
Galvenā prasība no elektro auto man būtu - lai nenervozējot varētu ziemā uz šosejas nobraukt 250km. Iemesls, jo braucu no Rīgas uz Liepāju reizi mēnesī. Ar to vien jau atkrīt 80% elektro auto cenu kategorijā līdz 20 tūkstošiem eiro.
Principā paliek - Cupra Born ar mazo bateriju (range uz robežas), Skoda Enyaq IV60 (range uz robežas), VW ID.3 Pro (range uz robežas), ID.4 Pro (tuvāk 25k eiro), Tesla Model 3 Long Range un Model S 75D.
Cupra, Skoda un ID3 atduras uz to, ka visiem pēc cilvēku iesniegtiem reālās dzīves datiem, highway range ziemā ir ap 250km, kas būtu jau uz robežas tam ko man vajag. Pietiktu Rīgā izmest nelielu līkumu, lai varētu ar pilnu bateriju neaizsniegt Liepāju. ID4 pro jau tuvāk 300km, un īstenībā ar atbalstu var dabūt jau 20k eiro robežās. Model 3 Long Range ar siltumsūkni ziemā varot nobraukt pat tuvu 400km, tai pat laikā ieskrieties 0-100 zem 5 sek. Un SSa zem 20k var atrast variantus vairākus ar 100k nobraukumu.
Kāpēc es vispār gribu elektro auto? hujzin. Strādājot tur kur strādāju, varētu būt hiprokātiski saukt sevi par klimata glābēju, bet nu dīzeļu smaka man līdz kaklam. Man besī mūžīgas dzinēja/transmisijas/atgāžu/šķidrumu problēmas kas man bijušas visiem maniem dzīves iekšdedzes auto (ironiskā kārtā par Z3 nevienu sliktu lietu šijā sakarā nevaru pateikt). Patīk ideja par parkošanu kur vēlos, autobusa joslu izmantošanu. Doma ka ar telefonu varu attālināti uzsildīt salonu. Protams, ietaupīšana uz degvielu.
Esmu teslā sēdējis, bet nekad pats stūrējis, varbūt nākamnedēļ jāpaņem no carguru, jāietestē.
-
- VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 446 times
Man besī mūžīgas dzinēja/transmisijas/atgāžu/šķidrumu problēmas kas man bijušas
Padomājis esi cik nāksies papist naudu viņu pārdodot pēctam?ibumetiins wrote: ↑10.10.2025, 15:49Daudz parunāju ar kolēģi kas jau 3 gadus dailyo Teslu Model Y, pie tam dzīvojot vecrīgā bez uzlādes iespējas, brauc reizi nedēļa lādēt uz lidl kamēr iepērk paiku un ir priecīgs bez gala. Sāku nopietni apsvērt kaut kādu elektro sūdu sev arī.
Nabadzības tarkšķis
Kautkādām EQS pasvaigam bija pisiens ar coolanta pumpi kurš atradās riteņa arkā, kontakts tāds kā motora vadības blokam, viss nopuvis mitrumā. Beigās nomainīja gan pumpi gan vadus dabūja mainīt.
Nabadzības tarkšķis
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Vienīgais veids kā tuv ari glābt klimatu ir iestādot pilnu ļoteni kaut kādā cietā objektāibumetiins wrote: ↑10.10.2025, 15:49Kāpēc es vispār gribu elektro auto? hujzin. Strādājot tur kur strādāju, varētu būt hiprokātiski saukt sevi par klimata glābēju,
Ko nozīmē "dīzeļu smaka man līdz kaklam"? Vai tu brauc ar kaut kādu no3,14stu dranduļetu kuram izpūtējs ir salūzis uz pusēm?ibumetiins wrote: ↑10.10.2025, 15:49bet nu dīzeļu smaka man līdz kaklam. Man besī mūžīgas dzinēja/transmisijas/atgāžu/šķidrumu problēmas kas man bijušas visiem maniem dzīves iekšdedzes auto (ironiskā kārtā par Z3 nevienu sliktu lietu šijā sakarā nevaru pateikt).
Cik ilgi, tavuprāt, šitā haļava vēl turpināsies?ibumetiins wrote: ↑10.10.2025, 15:49Patīk ideja par parkošanu kur vēlos, autobusa joslu izmantošanu. Doma ka ar telefonu varu attālināti uzsildīt salonu. Protams, ietaupīšana uz degvielu.
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
-
- VW: Golf 3, 1.8 Mono
- Has thanked: 221 times
- Been thanked: 103 times
Papētot cenas nobrauktām pirmo gadu teslām, es teiktu mazāk nekā pērkot mazlietotu mietpilsoņa auto
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Droši vien. Tik ibumetējs piemirsa pierēķināt klāt iespējamu ieberzienu ar aķi 
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
-
- VW: Ar pliku dibenu pa slapju zāli
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 251 times
Tur parasti kompī var ieklikšķināt un apskatīt cik tas aķis ir palicis. Un kaut kā nav dzirdēts, ka viņi pēkšņi izbeigtos pavisam.
"Not daily driving your project car is like not f***ing your girlfriend to save her for the next guy."
-
- Zem i plakan
- VW: MK4 24V 4mo & B6 V6 4mo?
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 357 times
Negribu izklausīties pēc kretīna, bet ka tik EV beigās nenonāks tādā pašā stadijā, kā visi ibumetiina dailyi.
Piekare tāpat jāremontē, šķidrumi tur arī ir, tikai tagad var vēl būt siltumsūkņu un pārējo mēslu šķidrumu, gāzu noplūdes. Virsbūves no tādiem pašiem bleķiem kā visiem pārējiem.
Uz papīra range izskatīsies skaists, bet realitātē kāds jau aku būs nobraucis un tur būs palikušas labi, ja ⅔ no tā.
Un, kad gribēs atdot karotēs, tad neko nevarēs dabūt, jo bīstamie atkritumi.
Ja nevar pusi atstāt naļikā, tad pārmaksa 7k kredīta gadījumā, 7.5k līzinga (bet tur vismaz kasko klāt), kuram vajag 2k pirmo iemaksu.
Ja lādē ātrajās stacijās, tad izmaksas uz 100 ir ± identiskas ar ekonomisku iekšdedzes dvižoku. (Drošvien atkarīgs no dienas)
Nokautu iekšdedzes dvižoku tev pārcilāt var katrs otrais foruma biedrs un pats motors vidēji izmaksās pieņemsim štuku, tikmēr akumulatorus domāju, ka vēl ilgi netaisīs kur pagadās un ja sāks, tad ātri uznāks banhammers, kad kāds trešais nositīsies.
Nezinu pat ko labāk ieteikt, bet pa 27k (pamatsumma+pārmaksa) sanāk viegadīgie mēsli pa štuku uz nākamajiem 27 gadiem.
Leons jau finansiāls ieberziens, jānobrauc kādus 10 gadus, lai liktos, ka bija tā vērts, kas neliekas reāli, bet laiks rādīs.
Turklāt samērā netālu aiz horizonta kaut kur ir jaunās akumulatoru tehnoloģijas pēc kuru ieviešanas varbūt pat jauna EV iegāde kļūs rentablāka, kamēr vecie kļūs pilnībā nevērti.
Piekare tāpat jāremontē, šķidrumi tur arī ir, tikai tagad var vēl būt siltumsūkņu un pārējo mēslu šķidrumu, gāzu noplūdes. Virsbūves no tādiem pašiem bleķiem kā visiem pārējiem.
Uz papīra range izskatīsies skaists, bet realitātē kāds jau aku būs nobraucis un tur būs palikušas labi, ja ⅔ no tā.
Un, kad gribēs atdot karotēs, tad neko nevarēs dabūt, jo bīstamie atkritumi.
Ja nevar pusi atstāt naļikā, tad pārmaksa 7k kredīta gadījumā, 7.5k līzinga (bet tur vismaz kasko klāt), kuram vajag 2k pirmo iemaksu.
Ja lādē ātrajās stacijās, tad izmaksas uz 100 ir ± identiskas ar ekonomisku iekšdedzes dvižoku. (Drošvien atkarīgs no dienas)
Nokautu iekšdedzes dvižoku tev pārcilāt var katrs otrais foruma biedrs un pats motors vidēji izmaksās pieņemsim štuku, tikmēr akumulatorus domāju, ka vēl ilgi netaisīs kur pagadās un ja sāks, tad ātri uznāks banhammers, kad kāds trešais nositīsies.
Nezinu pat ko labāk ieteikt, bet pa 27k (pamatsumma+pārmaksa) sanāk viegadīgie mēsli pa štuku uz nākamajiem 27 gadiem.
Leons jau finansiāls ieberziens, jānobrauc kādus 10 gadus, lai liktos, ka bija tā vērts, kas neliekas reāli, bet laiks rādīs.
Turklāt samērā netālu aiz horizonta kaut kur ir jaunās akumulatoru tehnoloģijas pēc kuru ieviešanas varbūt pat jauna EV iegāde kļūs rentablāka, kamēr vecie kļūs pilnībā nevērti.
-
- VW: Mk2 Jetta 1.6
- Has thanked: 363 times
- Been thanked: 236 times
Ev ir kruti bet tikai tad ja jābrauc ikdienā pa pilsētu un vari atļauties jaunu auto imho