msh wrote: ↑02.06.2022, 20:09
Tevi nē?
Laulība ir divu cilvēku savienība ar nolūku radīt bērnus. Un bērni ir nākotne, tb bez bērniem nav arī nākotnes. Jebkā cita pabāšana zem šī termina ir tikai tā nelietīga izmantošana - kā reiz tas arguments par poksujistiskiem pāriem tiek izmantots lai stumtu homoseksuālistu "laulību", jo, redz, ne visās heteroseksuālās laulībās cenšas tikt pie bērniem! Es tik tiešām apbrīnoju tos pārus kas necenšas tikt pie bērniem - es nesaprotu kas darās viņu galvās ka viņiem ir tik ļoti poksuj par to vai 60 gadu vecumā nebūs jāubago kā arī tas, kādi cilvēki tad vispār būs apkārt. Kā reiz tieši šāda attieksme pret pēcnāceju radīšanu ir iemesls kāpēc rietumvalstis tiek cītīgi kolonizētas ar visādiem afrikāņiem, arābiem un pakistāņiem - tautu, kuru sievietes izspiež 4+ bērnus pārstāvji aizvieto tautas, kur sievietes labi ja divus izspiež - vieta tukša nepaliks. Nevēlējies domāt par nākotni un izpildīt to pienākumu ko izdarīja tavi vecāki un tā vietā izvēlējies "baudīt dzīvi"? Par to varēsi pēc 20 gadiem dzīvot kādā sīrijā, somālijā vai pakistānā, tik savas dzimtās zemes teritorijā. Es te tā, skarbi no praktiskā viedokļa - sievieši noteikti sāktu runāt par prieku ko bērni dod utt...
Laulība vienmēr un visos laikos ir bijis sociāls un ekonomisks kontrakts. Tajā skaitā tā tā arī figurē Bībelē. Kā tad tu to biji iedomājies?

Diemžēl pusi no laulības jēgas mūsdienās ir nolikvidējuši mūsdienu zemie morālie standarti. Attiecībā par nelaimīgām laulībām - viss atkarīgs no tā uz ko tā laulība balstās.
Atbildot uz pirmo jautājumu. Dabai ir nepārvarama spēja pielāgoties, tāpēc mani tas nesatrauc. Mēs varam katru dienu cepties par covidu, geju laulībām un krāt naudu zārkam, kamēr vienā jaukā dienā asteroīds (kurus mēs vēljoprojām ļoti švaki spējam pamanīt, pirms ir par vēlu) var visus šos satraukumus padarīt nebūtiskus.
Laulība ir divu cilvēku savienība ar nolūku radīt bērnus.
- kas to teica? xD
Es tik tiešām apbrīnoju tos pārus kas necenšas tikt pie bērniem - es nesaprotu kas darās viņu galvās ka viņiem ir tik ļoti poksuj par to vai 60 gadu vecumā nebūs jāubago kā arī tas, kādi cilvēki tad vispār būs apkārt.
Nu, vot, te arī ir tas, kāpēc es teicu, ka vajag noskaidrot pamatvērtības. Bērni, kā drošības garants. Kādreiz taisīja 7 bērnus, lai tikai būtu, kas strādā saimniecībā. Tai pat laikā tu nosodi somāliešus, kas izspiež 10 bērnus, lai pats varētu pa kaifu vāļāties un neko nedarīt.
Es gribētu bērnu, tikai tajā momentā, ja būšu sasniedzis apziņu, ka spēšu viņam veltīt gana laika un izaudzināt viņu par labu un gudru cilvēku. Es ne tuvu neesmu tajā momentā, bet ar šausmām noskatos uz cilvēkiem, kam NU TOČNA nevajadzētu vairoties. Cilvēkiem vajadzētu būt paškritiskākiem.
Un es neuzskatu, ka vairoties ir pienākums. Tam jābūt apzinātam, plānotam sevis atražošanas pasākumam, ja esi vairāk vai mazāk drošs, ka spēsi nodrišināt evolūciju un radīt cilvēku, kas būs pārāks par tevi. Mans dzīves moto ir - dzīvo pa kaifu. Vajag maksimāli daudz darīt to, kas sagādā neracionālu prieku, maksimāli daudz dienas censties būt laimīgam. Vienam tie ir bērni, otram mūzika, trešajam mašīnas utt. Vajag bezjēdzībai piešķirt savu jēgu un izmantot laiku lietderīgi, lai būtu pa kaifu.