msh mk2 golfmašīna jebšu DIVLITRIS

Post Reply
msh
VW: Golf 2 ghetto GTI
Has thanked: 570 times
Been thanked: 153 times

Re: msh mk2 golfmašīna jebšu DIVLITRIS

Post by msh » 08.12.2018, 23:18

Šodien bija jautrība ar savērsumu, uzskatāmi parādot cik grūti ir mk2 uzķert riteņu taisnumu. Tātad, reikas maiņas dēļ riteņi skatījās uz āru - vispirms vienreiz divus apgriezienus abās pusēs izskrūvēju stieņus uz āru, tad vēl divus - šorīt pirms braukšanas izskrūvēju vēl divus. Braucu, mašīna uzvedas vēl jocīgāk, jebkura bedrīte diezgan stipri sit pa piekari utt :? , braucu, prātoju, līdz kādus 35 km vēlāk uzķēru ka nedaudz pagriežot stūri pa labi, tiešām nedaudz, kreisā riepa uz slapjā asfalta sāk kaukt :lachtot: Viss skaidrs, sākumā riteņi skatījās uz āru, jau pēc tiem 4 apgriezieniem tie bija sakuši skatīties uz iekšu, un nu skatījās vēl vairāk - nah, paprasīju cukuriņā lai palaiž mani boksā uz bedres, vienu pusi 3 apgriezienus iekšā, otru 4 - šis gājiens izrādījās esam trāpījis kaut kur tuvāk patiesībai; mašīna beidzot kļuva vadāma un pazuda tas nervozums, kas parādās tad, kad riteņi skatās uz iekšu :D

Šodien palika skaidrs ka tiešām borta kompis nereaģē uz bīdāmo slēdzi - nu nekas, nu ir radies nopietns iemesls izpētīt kāpēc - šodien pēc nonullēšanas odometrs nosprāga, tātad spidometru tāpat būs jāceļ laukā :D

Attiecībā par šito spama pērli
Veiksminieks wrote:
08.12.2018, 14:56
Kas pa nax? Tu taču sabuveji motoru, kurš ies ilgāk par jebkuru mk7 motoru.

:D:D:D
Diemžēl mana rocība atļāva ielikt tajā motorā detaļas bik virs pārsimt eirām - jauna virzuļgrupa būtu vēl kādas 300-350 eiras, ko esošajam blokam nebūtu vērts tērēt, tātad vēl būtu jāborē, kas noteikti vēl būtu kāds sotaks xDDDDD
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

Jujubokar
VW: Ar pliku dibenu pa slapju zāli
Has thanked: 219 times
Been thanked: 251 times

Post by Jujubokar » 09.12.2018, 00:27

Pirmkārt, Liepājā man par perfekti saregulētu savirzi pagājušogad paņēma 15€. nafig pašam sipties, rezultāts tāpat nekad nebūs perfekts, lai cik Tu tur pats censtos. Es par to paspēju pārliecināties, kad man pēdējoreiz Talsos pateica, ka uz savirzi jāgaida 2 nedēļas. Regulē ko gribi, kādi 7 grādi šķībi būs enīvei. Un, tas ir pietiekami, lai sezonas laikā nokautu riepas līdz ugunskurs vērtībai.

Otrkārt, nafig grūst metāllūznī naudu, lai beigās izrādītos, ka tas hlams "grab nedaudz mazāk" un ROCĪBA NEĻAUJ IELIKT VĒL SOTAKU, kaut arī pieci simti tur jau svinīgi miskastē ir izmesti...
"Not daily driving your project car is like not f***ing your girlfriend to save her for the next guy."

fokume
Has thanked: 234 times
Been thanked: 563 times

Post by fokume » 09.12.2018, 00:56

15eur ir parak liels lobijs :D

ASRock
VW: Golf
Has thanked: 2 times
Been thanked: 49 times

Post by ASRock » 09.12.2018, 10:26

Jujubokar wrote:
09.12.2018, 00:27
Pirmkārt, Liepājā man par perfekti saregulētu savirzi pagājušogad paņēma 15€. nafig pašam sipties, rezultāts tāpat nekad nebūs perfekts, lai cik Tu tur pats censtos. Es par to paspēju pārliecināties, kad man pēdējoreiz Talsos pateica, ka uz savirzi jāgaida 2 nedēļas. Regulē ko gribi, kādi 7 grādi šķībi būs enīvei. Un, tas ir pietiekami, lai sezonas laikā nokautu riepas līdz ugunskurs vērtībai.

Otrkārt, nafig grūst metāllūznī naudu, lai beigās izrādītos, ka tas hlams "grab nedaudz mazāk" un ROCĪBA NEĻAUJ IELIKT VĒL SOTAKU, kaut arī pieci simti tur jau svinīgi miskastē ir izmesti...
Man jau apnika ta savirzes diskusija,pats taisu savirzes uz 3d stenda,tas savirzes pa 15 evro ir uz gadiem nekalibretiem stendiem,pie nosacijuma ka viss griežas,uzregules parametrus zaļaja zona un izprintes,dažreiz pat deveju pabidis nevis riteņi.

Skruvejot piekari var ar parasto metru samerit attalumu starp priekšejo riteņu diskiem priekša un aizmugure un trapit taja paša zaļaja zona un braukt.

par kadiem 7gradiem stasts,pat vitne neļaus tik daudz škibi saskruvet,riepas edis ap pie 0.40 grada minutem.
tel. 22347143

msh

Post by msh » 09.12.2018, 12:36

Tajā servisā, kur es braucu, nav tik kruts aprīkojums, līdz ar to nekas nav jākalibrē :D
Jujubokar wrote:
09.12.2018, 00:27

Tu laikam kaut ko nesaproti, bet tas nav nekas jauns :mrgreen: Es skrūvēju stieņus jo vajadzība braukt ir tagad [katru nedēļas nogali vismaz 200 km] , bet spēja aizbraukt uz liepāju darba dienā, darba laikā ir problemātiska, un ar tām riepām kas ir priekšā es gribu pabraukt arī vēl nākamvasar - jā, es varu atprasīties no darba, bet kāda jēga man vienkārši aizdurt uz liepāju, lai nokonstatētu ka es uz pacēlāja netieku? Tāpēc es, kā iepriekšējās reizes, prasīju čomam, lai šis man sarunā savērsumu - bet nu šis kaut kā nedēļas laikā nevarēja iebraukt servisā, kuram katru dienu brauc garām un kur gandrīz visi pazīstami - laikam būs nākamnedēļ jādabū telefona numurs un pašam jāzvana :motz: Ja es regulētu dēļ nevēlēšanās braukt uz savērsumu, tad es ar attiecīga garuma latiņu mērītu attālumus starp riepu malām, un/vai uztaisītu no koka lineālus ko pielikt pie riepu malām, un mērītu sagāzumu ar Rīgas Eksperimentālās rūpnīcas "Etalons" sagāzuma mērītāju [domāts žigulim, bet ja uzliek bleķiniekus, var arī fofāgenam], nevis vienkārši kaut ko uz čuju skrūvētu - bet nu tiktāl jau tu aizdomāties nevari :D

Un es joprojām nesaprotu kāpēc TU man vari izdomāt pārmest par naudas mešanu miskastē :lachtot: Cik simtus tu esi izmetis? Tiešām būs mazāk nekā man? :mrgreen: Par dilstošām/vienreizlietojamām detaļām šoreiz iztērēti kādi trīs; drīksti to uzskatīt par skrūvēšanas iemaņu uzlabojumu [gredzenus un parazītvārpstas šāles mainīju pirmoreiz, ar vārstu vadīklu maiņu darīšana arī bija pirmoreiz] , nerunājot nemaz par to ka normāls motors bija vajadzīgs TAGAD, nevis vēl pēc pusgada - jā, arī ejot uz tavu variantu, "donors, ar kuru babaju wannabegonščegs, nemainot eļļu bet samudrījot vadību ir nobraucis maz", par to naudu labākajā gadījumā varētu nopirkt motoru, bet ne to ielikt mašīnā; kam vajadzētu vēl vismaz otrtik naudas - bet nu daži te to nesaprot :D - es jau redzu - ja nav wannabegonščegu & Need For Speed spēlētāju aprindās iecienīti motori = naudas izmešana miskastē, bet ja es būtu ielicis 1.8T, vai 1.9 belarusnieku - tad tā būtu naudas ieguldīšana, tas nekas ka tur pēc tam notiekti nāktos guldīt vēl un vēl... :lol: Ja es kaut kad šitam motoram sastellēšu svaigu apakšu [prognozējamās izmaksas ap pieciem sotakiem], arī tad kopsumma sliktākajā gadījumā būs vienā līmenī ar "motora swaps ar babaja ļurkātu 1.8T" - tik vien ka tad būs garantija ka varēs arī kādu laiku pabraukt.
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...

Haļava

Post by Haļava » 10.12.2018, 22:16

Ja motora donoram neizvēlās galīgi nojātu auto, bet motoru izceļ no daudz maz uzturēta auto, tad tur nekas nav jāpārlasa.. krāmē tik un brauc :?

lasot šito topiku sāk likties, ka vienmēr jāpārlasa motors pirms swapot :lol: es nez, pa manam nopērc normālu donor motoru ieswapo motoru, un tad skaties ja vajag tad pamaini kādu blīvi, kas acīmredzami nepieciešams un mauc tik :lol:

Reāli golfu un pasātu pilns, pakapeikām var dabūt. Ja to motoru tik steidzami vajadzeja tad pa tiem ieguldītajiem 500e mierīgi varēja paņemt citu tadu lamatu un maukt :D

Un apbrīnoju, to gribēšanu vairākas reizes līst zem auto un uz haļavu grozīt savērsumu un cerēt ka labāk paliks. Mūsdienās jau nav problēmas atrast kur saregulet savērsumu. Īsumā tevi grūti saprast :hilfe:

zipo93
VW: Passat VR5 Syncro
Has thanked: 273 times
Been thanked: 145 times

Post by zipo93 » 10.12.2018, 22:28

Protams, ka vienmēr ir cilvēki, kuriem patīk pa 500€ nopirkt aparātu un maukt kamēr iet, bet citiem tomēr ir prieks kaut ko paskrūvēt. Es piemēram arī labāk ieguldītu esošā daudz maz normālā motorā, nevis spēlētu laimes spēli ar citu lūzni.

Par savirzi gan... :irre: :D

ingumzz
VW: Passat B3 1.8 20VT
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times

Post by ingumzz » 10.12.2018, 22:39

nojāts vai nē, bet gadi 20 ir pagājuši, kuros dilstošās detaļas, gumijas, gredzeni u.c lietas tomērt noveco, deformējas, lai arī cik bieži tiktu mainīta eļļa, atifrīzs utt, uzturēts auto ,bet tās lietas izstrādājās un dilst. Tāpat aarī lai cik daudz tigonis apgalvo ka viss ir labi, bet laika zobs tomert savu paņem, lai gan jaunajiem auto tas slieksnis ir stigri zem katras kritikas :wallbash: .Manā skatījumā vieglāk ir to visu sadarīt uz galda, nevis pēc tam motortelpā, nolamājot inženierus. Var jau ielikt neskatoties, bet pēc tam parādās daudz topiku ar help me ēd eļļu, klab un dreb, nestrādā kā nākās, kas varētu būt pa vainu ka nelec utt :D
VW Passat CL B3 1.8 20vT ikdienišķais 😂
VW Passat GL B3 1.8 20vT in garage waiting for parts and warm hands 😂👍🏻

GG.
VW: Gāze/PURVCIEMS/Maiņa
Has thanked: 283 times
Been thanked: 576 times

Post by GG. » 10.12.2018, 23:03

Ja ir jāizdzīvo Robinsona Krūzo stilā, var pats plus mīnus salikt taisni savirzi arī mājas apstākļos. Cik lasīts džeki kas mauc pa trasēm un ir vajadzība mainīt konfigu regulē ar home made pajebūcijām ar striķiem un lineāliem. Bet uz labu laimi grozīt un skaitīt mistiskus apgriezienus, toč nekā laba tur nebūs. :lol:

http://www.northloop.co.uk/forum/showth ... w-to-guide.

msh

Post by msh » 10.12.2018, 23:46

Haļava wrote:
10.12.2018, 22:16
Ja motora donoram neizvēlās galīgi nojātu auto, bet motoru izceļ no daudz maz uzturēta auto, tad tur nekas nav jāpārlasa.. krāmē tik un brauc :?

lasot šito topiku sāk likties, ka vienmēr jāpārlasa motors pirms swapot :lol: es nez, pa manam nopērc normālu donor motoru ieswapo motoru, un tad skaties ja vajag tad pamaini kādu blīvi, kas acīmredzami nepieciešams un mauc tik :lol:

Reāli golfu un pasātu pilns, pakapeikām var dabūt. Ja to motoru tik steidzami vajadzeja tad pa tiem ieguldītajiem 500e mierīgi varēja paņemt citu tadu lamatu un maukt :D

Un apbrīnoju, to gribēšanu vairākas reizes līst zem auto un uz haļavu grozīt savērsumu un cerēt ka labāk paliks. Mūsdienās jau nav problēmas atrast kur saregulet savērsumu. Īsumā tevi grūti saprast :hilfe:
Kur ir tās daudzmaz uzturētās, maz brauktās 25 gadus vecās mašīnas? :D Tas motors, no kura nāca mana motora apakša atbilda šim aprakstam; pirmo reizi redzēju 25 gadus vecu motoru, kam dzeses sistēmā nebija ne grama rūsas, un 23 gadus vecā eļļas siltummainī iekšpuse izskatījās kā jaunam 8O - labi ka izjaucu, būtu pēc pusgada - gada sākušas šāles grabēt :D Ir divu veidu cilvēki - tādi kas vēl tic pasakām par labiem 20+ gadus veciem motoriem, un tādi kas vairs tām netic - tu esi pie pirmajiem. Nē, motors pirms maiņas nav jāpārlasa, bet ir jāatver un jāpārbauda - vai vismaz jāsamēra kompresija un eļļas spiediens - bet nu to var tikai rūcošam motoram. Nu jau savā līdzšinējajā dzīvē es esmu 2x darījis pēc tevis ieteiktās secības - lai pēc tam motoru jau pēc maiņas ņemtu un remontētu - vienreiz laikam paveicās - bet nu tikai laikam, jo ar to motoru tika nobraukts tikai labi ja 5k, pirms mašīna nostājās; tas par manu audī. 2E tikmēr 43 štuku laikā diezgan nopietni tika remontēts, sevišķi šī gada sākumā, lai panāktu ka tas novelk līdz šim laikam.

"haļava" latviski nozīmē "par velti", bet ja mašīna stāv uz bedres, nav grūti pagrozīt savērsumu; laikam neesi to darījis ja tas tev liekas grūti vai sarežģīti, vajag tikai četrus instrumentus - 2x22m atslēgas, 1x13mm atslēgu un mazas plaķenes gofru skavām. Un laikam vēlreiz jāatkārto priekš tiem, kam švaki ar lasīšanu TUVĀKĀ VIETA LATVIJā KUR REGULĒ SAVĒRSUMU ATRODAS NO MANIS 45 KM UN STRĀDĀ AR TĀDU PAT DARBALAIKU KĀ MANA DARBAVIETA, TĀPĒC NAV IESPĒJAMS TĀ VIENKĀRŠI, UZ SITIENA, NOREGULĒT SAVĒRSUMU, BET MAŠĪNA IR VAJADZĪGA. Es ceru ka vēlreiz nenāksies to pašu atkārtot :lol: Šobrīd eksperimentālā veidā ir panākts diezgan ciešams savērsums, spriežot pēc tā ka mašīnas uzvedība ir tīri laba un uz sānu velk ļoti minimāli - bet nu līdz šīs nedēļas galam jācenšas noorganizēt savērsums, jo nedēļas nogalē plānots brauciens uz plato galu; gribas labās ziemenes uzlikt arī priekšā.

Jujubokar
VW: Ar pliku dibenu pa slapju zāli
Has thanked: 219 times
Been thanked: 251 times

Post by Jujubokar » 11.12.2018, 01:03

Finālā sanāk, ka jājauc ārā un jāmaina viss pēc kārtas neskatoties ne uz ko, jo ir lietots. Vienalga vai dzinējs ir izcelts no rūcoša un braucoša auto, ar kuru vēl ir izbraukts, vai arī atrasts tolmetā. :?
"Not daily driving your project car is like not f***ing your girlfriend to save her for the next guy."

zipo93
VW: Passat VR5 Syncro
Has thanked: 273 times
Been thanked: 145 times

Post by zipo93 » 11.12.2018, 16:53

Ja taisa uz pārdošanu, tad galvenais lai rūc.

Bet ja ir plānots ar to aparātu arī braukt, tad kapēc gan neizmantot iespēju, ka motors atrodas ārpus auto. Eksistē tāda lieta kā vizuāla pārbaude un mērinstrumenti ar kuriem var arī kaut ko samērīt. Attiecībā uz gumijas detaļām - tas manuprāt nav nekāds jaunums, ka ar laiku tās zaudē savas īpašības.

Nav jau atkal jāiet galējībās un strīdēties, kura no tām ir pareizāka.

msh

Post by msh » 12.12.2018, 01:28

Pietiekami dzirdēti stāsti par tēmu "izjaucām labu donoru, pārlikām motoru, sākām dot iekšā, iemetās dzenis". Pat ja motors ir baigi skaists, kā te dažam labam, tāpat pirms likšanas derētu kaut vai apskatīties šāles - jo tas maksā max kartera blīvi, bet ja to neizdara un nepaveicas, tas pasāciens būs jautrāks un dārgāks.

msh

Post by msh » 12.12.2018, 22:43

Šodien aizbraucu uz savērsumu. Nu jā, riteņi bik skatījās uz iekšu. Pie viena nobalansēja ripuļus, un tika attiecīgais pāris arī uzlikts priekšā. Redzot kā tie ripuļi izskatās uz balansiera - nu jā... :D Tie noteikti pavasarī nonāks lūžņos, ja ne ātrāk [pie noteikuma ka bleķinieki tiks sasmilšoti un sakrāsoti] - divi diezgan jūtami metas, sistais un metinātais mazāk, viens laikam bija ciešams. Bet nu vismaz dgdgdgdgdgdgdg ir palicis jūtami vājāks; kolēģim laikam bija kaut kādas, šķībi sabrauktas zarnas virsū, vai arī balansētājam gāja jautri - uz metinātā diska bija salīmēti vismaz simts grami atsvaru; to vietā tika uzlikti divi atsvari ar 45 gramu kopmasu. Liekot virsū priekšējos, radās problēma - skrūves ieskrūvējās ar max 2 vijumiem... :lol: Nu neko, nākamā pietura tāpat bija autoveikals, tad nu uz to braucu neierasti uzmanīgi, lai pēc kādas bedres nebūtu jānoskatās kā ritenis aizripo... :D

Image

Autoveikalā tika nopirkti šitentie grabuļi, un astoņas skrūves - pārdevēja orientēšanās dēļ pēc viena ripuļa papētīšanas atklājās ka vajag nevis garākas skrūves, bet tāda paša garuma skrūves ar konusiem. Kastītē atrodas VR6 kloķenes apgriezienu devējs; vēlreiz jāpamēģina piešķilt motors ar ADY kloķenes devēju, ja ar bik savādāku konfigurāciju vienalga nekas nebūs - vemsim tiks divās vietās pabakstīts ar lodāmuru lai primary trigger = VR, un vēl būs jāaizvelk ekranēts vads no devēja līdz blokam - nevēlos riskēt pirkt citu ADY/AEK/ABF devēju, tik lai atklātu ka viņi tiešām dod laukā kaut kādus 0,5v, tad jau labāk uzreiz iziet uz VR tipa devēju. Keramiku gan jau būs jāielej motorā parīt pirms braukšanas uz plato galu - kā reiz tas brauciens šim nolūkam būs ļoti piemērots.

Šodien vēl sāku cīnīties ar dabas parādību, kur atmetoties motora apgriezieni jūtami nokrītas, un reizēm motors arī pamanās noģībt. Pabraukāju ar porķiku blakus un ieslēgtu LOGošanu - secinājums - tajā degvielas kartes stūrī, kurai motors iziet cauri atmetoties, ir jūtami par daudz degvielas - tur šo to jūtami noīsināju, palika labāk, bet būs jāīsina vēļ - nu mierīgi atmetoties lambda aiziet līdz 0.9, bijušo 0.8 vietā, bet vajag 1.0. Pie vainas laikam šī motora jaunie gredzeni; tāpēc arī atmetoties cilindros nonāk mazāk gaisa kā vecajam motoram :D

msh

Post by msh » 16.12.2018, 20:09

Tā, kas te bijis un kas nebijis. Ceturtdien uz fikso ieliku panelī mk3 paneļa pīkstuļus, tiem nofleksējot malas un kājas, lai tie ielīstu, vajadzēs tikai uztaisīt tiem pa stiprinājumam - un ielikt mk3 paneļa pļurņiku vadus - kas drīz būs jāizdara, par cik odometru vajag dabūt pie dzīvības :D Piektdien ielēju motorā keramiku; žēl ka nav lietošanas instrukcijā precīzi norādīts - ir teikts "labi sakratīt", bet vajadzētu "labi sakratīt, turot apgrieztu otrādi", jo tajā pudelītē ir šķidrums un sarkani graudi, un tie graudi sasēdušies pudelītes dibenā - tos kas pēc ieliešanas palika, nācās ar kratīšanu un pudelītes klapēšanu kratīt laukā - un tā kā manā motorā tie visi sabirst uz plastmasa virs sadalenes, pēc tam vēl ar skrūvgriezi tos bakstīt lai tie sabirtu aiz plastmasa, kur tos eļļa aizskalotu. Vēl pie viena saregulēju benzīna sprauslu aiztures laikus un pārregulēju brīvgaitu; izrādās ka ieslēgtie patērētāji diezgan atstāj iespaidu, iepriekšējo reizi biju regulējis ar visu izslēgtu, pie visa ieslēgta mēdza atmtoties ģībt nost.

Naktī no piektdienas uz sestdienu aizkrauklē pārlūza izpūtējs uz pusēm, 200 metrus no sievas vecāku mājām :D Sestdien atdalīju abus bunduļus vienu no otra un ieliku grabažniekā, šodien ar športa skaņu aizbraucu uz dižo pilsētu - skaņu vēl varētu pieciest, bet tā kā izpūtējs beidzās turpat, kur tunelis, izplūdes gāzes salonā nonāca, pa ceļam bija jāvēdina salons un tāpat galva metās dulla. Za ņehuj ģelaķ jau braucot pa dižo pilsētu pamēģināju panākt lai atmetoties motors šautu izplūdē, uzliekot vēlu aizdedzi attiecīgā režīmā - nesanāca, labi ja daži pukšķīši... :? :D Pēc tam aizbraucu pie pazīstamā meha, tas sametināja izpūtēju - bet nu tuvāko mēnešu laikā būs jādomā par jaunu izpūtēju, būs tik jāizdomā, būvēt no nulles vai pirkt kaut ko gatavu, drīzāk jau būvēt.

Post Reply

Return to “vw Golf Latvijas miestos un ielās”