SPAMS
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Re: SPAMS
Tu, ja nemaldos, piederi pie pēdējajiem...
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
-
Iespējams - kādus centus...
-
- VW: golf mk2
- Has thanked: 187 times
- Been thanked: 41 times
Man kaut kā biežāk nākas redzēt, ka avārijās ir cietušas pajaunas mašīnas, kurām nav ne miņas no nosauktajām lietām. Drīzāk cenas ir tādas tāpēc ka cilvēki degradējās un bez telefona rokās nevar pabraukt vai arī vienkārši ir neuzmanīgi.
Visvairāk man patīk klausīties, kad ziņo par frontālām avārijām un vaino neatbilstoši izvēlētu ātrumu. Saistība precīzi 0. Tāda veida avārijas 99% gadījumu ir tāpēc ka ne viens, ne otrs nav pievērsis pietiekami daudz uzmanības uz ceļa. Pat ja aizspaidās telefonu un iebrauc lēnām pretējā joslā, ko dara otrs vadītājs, dara to pašu vai aizņemts ar ko citu (nejau ceļa vērošanu), vai ir tipiskais latvietis ar nostāju, ka viņš tak neko nepareizi nedara, neies jau braukt malā.
Pašam ir bijis, ka apdzenu kādu (jā, beigās nav ūber liels posms no pretī braucošā, bet arī nekas bīstams) un pretī braucošais nevis pabrauc tuvāk ceļa malai, lai varētu izvairīties ja nu kas, bet pamirkšķina.... Šķiet, ka tas īsti neizglābs sadursmes brīdī.
-
- VW: Gāze/PURVCIEMS/Maiņa
- Has thanked: 283 times
- Been thanked: 576 times
Oooo, izskatās ka arī par šo tēmu tev ir kas zināms. Es neteikšu ar ko es nodarbojos, bet labprāt uzklausīšu.
Last edited by GG. on 24.08.2018, 23:25, edited 1 time in total.
-
- VW: mk2 Jetta 16V, mk2 jetta GT
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 446 times
šitas bezpriģelis ir redzēts pāris reizes, tjip es neredzu, ka pretī kāds brauktuSaspraude_mk2 wrote: ↑24.08.2018, 22:43pretī braucošais nevis pabrauc tuvāk ceļa malai, lai varētu izvairīties ja nu kas, bet pamirkšķina.... Šķiet, ka tas īsti neizglābs sadursmes brīdī.
-
Šī nostāja izceļas/ir balstīta uz attiecīgiem likumiem. Ja viņš izvairīdamies no tevis paraus nost no ceļa, viņam sanesīs mašīnu un viņš tur apsitīsies, bet tā kā kontakta ar tevi nebūs bijis, tu mierīgi aizbrauksi - vainīgs būs viņš, nevis tu, kas izraisīji viņa manevru. Vai, ja tu kaut kur pilsētā censdamies no kāda izvairīties, uztrieksies kādai bordai un kaut ko savai mašīnai apsitīsi, un tas otrs aizbrauks - vainīgs atkal būsi tu - pats taču uztriecies. Tā ka no likuma viedokļa izdevīgāk ir braukt pa tādu trajektoriju, pa kādu tev ir jābrauc, pat ja kāds triecas virsū, jo pēc tam tu vismaz būsi cietušā lomā, nevis uz savu galvu apsitis savu mašīnu.Saspraude_mk2 wrote: ↑24.08.2018, 22:43Man kaut kā biežāk nākas redzēt, ka avārijās ir cietušas pajaunas mašīnas, kurām nav ne miņas no nosauktajām lietām. Drīzāk cenas ir tādas tāpēc ka cilvēki degradējās un bez telefona rokās nevar pabraukt vai arī vienkārši ir neuzmanīgi.
Visvairāk man patīk klausīties, kad ziņo par frontālām avārijām un vaino neatbilstoši izvēlētu ātrumu. Saistība precīzi 0. Tāda veida avārijas 99% gadījumu ir tāpēc ka ne viens, ne otrs nav pievērsis pietiekami daudz uzmanības uz ceļa. Pat ja aizspaidās telefonu un iebrauc lēnām pretējā joslā, ko dara otrs vadītājs, dara to pašu vai aizņemts ar ko citu (nejau ceļa vērošanu), vai ir tipiskais latvietis ar nostāju, ka viņš tak neko nepareizi nedara, neies jau braukt malā.
Pašam ir bijis, ka apdzenu kādu (jā, beigās nav ūber liels posms no pretī braucošā, bet arī nekas bīstams) un pretī braucošais nevis pabrauc tuvāk ceļa malai, lai varētu izvairīties ja nu kas, bet pamirkšķina.... Šķiet, ka tas īsti neizglābs sadursmes brīdī.