parunāsim par krāsošanu

Interior | Exterior
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:

1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".

2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
Brigadieris
VW: Golf/Jetta/Bora Mk..? GTI..

Re: parunāsim par krāsošanu

Post by Brigadieris » 04.11.2008, 21:51

To es zinu ka tāds fakts ir. Man patīk ka ir kvalitatīvs darbs un tad arī es redzu par ko esmu atdevis tadu naudu.
Galvenais lai siltas kājas

Didzis Reiznieks - 26480217
e-pasts: didzis30@inbox.lv
skype - dadzis44

Brigadieris

Post by Brigadieris » 27.11.2008, 20:42

Man intersē kā lai novērš tos caurumiņus ko uztaisa akmentiņi kas atsitās pret auto un uztaisa caurumiņus?

skype - dadzis44

Ernc

Post by Ernc » 28.11.2008, 20:02

Šito būtu lietderīgi uzlikt kā sticky.
Spameris :D

kraasotajs

Post by kraasotajs » 28.11.2008, 23:26

Brigadieris wrote:Man intersē kā lai novērš tos caurumiņus ko uztaisa akmentiņi kas atsitās pret auto un uztaisa caurumiņus?
pārkrāsojot un lietot ''pretakmeņu ''grunti un lakai [labai] pielikt elastifikatoru
un tie izsitumi iz jāizslīpē nevis jāaizvelk ar špakteli
PAJERO 2 R5 2,5TDI

Brigadieris

Post by Brigadieris » 29.11.2008, 17:21

kraasotajs wrote: pārkrāsojot un lietot ''pretakmeņu ''grunti un lakai [labai] pielikt elastifikatoru
un tie izsitumi iz jāizslīpē nevis jāaizvelk ar špakteli
Paldies Krāsotāj par izsmeļošu atbildi.

skype - dadzis44

drunkrock
VW: Golf

Post by drunkrock » 04.12.2008, 21:08

Es labu laiku krāsoju garažā. Apmēram gadu. Kompresors bija mazais purkšķis ar 20L resiveri. filtru nebija. Pa trubu savienojumiem mēdza izspiesties kāda kondensāt pile ārā, bet uz krāsojamās virsmas nebija nekādu pēdu no tā visa. Telpā virs 20 grādiem un turpat arī kompresors. Pirmo reizi redzēju "turbokompresoru" kad aizgāju uz servi rukāt. 80% instrumentu ir uz gaisu. Resiveris 5000L. Pa vidu stāv viens mazs filtrs. Ideāli.
Image
http://www.autopremium.lv
Auto Krāsotājs.
epasts- ecotec@inbox.lv
tel. 25960563

drunkrock

Post by drunkrock » 04.12.2008, 21:12

Tie krāterīši neizpaužās tā, ka paliek apēmram 1mm diametrā liels caurums kuram neuzklājas krāsa?
normunc wrote:Šeit varētu parunāt par krāsošanu, piekrāsošanu mājas apstākļos. Ko un kā labāk darīt.
Piemēram man ir problēma, ka krāsojot nekādīgi nevaru tik vaļā no kondensāta, kas uz krāsojuma atstaj tādus kā mazus "krāterīšu". Saliku filtru, kam it kā vajadzētu noņemt tur visādas eļļas un arī kondensātus, bet fufelis. Daļu noņem, bet daļu nē. Varbūt "krāsotājs" varētu šeit kādu kometnu ielikt.

redz ko man atbildēja kāds cits krāsotājs :
Aktuāla problēma pat lielajas autokrāsotavās. Ir filtri, liekami uzreiz pēc resivera (balona) un ir pie pistoles skrūvejami. Mums stāv viens pie pirmā resivera un ir ar automātisko kondensāta nolaišanu (ne vella tā automātika nestrādā) Tad otrais resiveris ir pildīts ar stikla lauskām un krānu apakšā (atskrūvejam krānu un nolaižam kondensātu nu apmēram reizi trijās dienās vai arī pirms krāsošanas) , tad šļūtenē, kas iet uz krāsojamo kameru ir filtrs kas noņem eļļas tvaikus un arī kondensātu, tad ir filtrs (maziņš filtriņš) uzskrūvēts uz krāsojamās pistoles. Ā un piemirsu, ir vēl visai sistēmai pa starpu vēl dzesētājs (paštaisīts), nu kautkas līdzīgs kandžas dzenamajam aparātam. Kandžas vietā iet cauri gais un dzesējas ar ūdeni, to izmantojam vasarā, kad ārā ir +35 grādi karsts.
Visvienkāršākā metode kā cīnīties ar kondensātu, ir uzlikt vēlvienu resiveri vai pat vairākus un jo lielāks jo labāk. Un pie pistoles obligāti filtriņu. Kompresoru ar resiveriem, nevar turēt ārā, vasarā var bet tagad rudenī , ja resivers ir ārā, tad pilnīgi loģiski , ka veidosies uz aukstā resivera sienām kondensāts.

P.S. pašlaik ir labs laiks visādiem nelieliem krāsošanas darbiem dabā. Jo putekļi gaisā tik pat kā nav, zeme mitra, vējšs arī nav un var tīri labi nokrāsot.
Image
Auto Krāsotājs.
epasts- ecotec@inbox.lv
tel. 25960563

kraasotajs

Post by kraasotajs » 04.12.2008, 22:21

drunkrock wrote:Es labu laiku krāsoju garažā. Apmēram gadu. Kompresors bija mazais purkšķis ar 20L resiveri. filtru nebija. Pa trubu savienojumiem mēdza izspiesties kāda kondensāt pile ārā, bet uz krāsojamās virsmas nebija nekādu pēdu no tā visa. Telpā virs 20 grādiem un turpat arī kompresors. Pirmo reizi redzēju "turbokompresoru" kad aizgāju uz servi rukāt. 80% instrumentu ir uz gaisu. Resiveris 5000L. Pa vidu stāv viens mazs filtrs. Ideāli.
gribu redzēt to 5000l resīveri :shocked: :shocked:
PAJERO 2 R5 2,5TDI

drunkrock

Post by drunkrock » 05.12.2008, 15:31

:D Man jau ar bija šoks kad aizgāju tur rukāt. Stāvus noparkots monstrs. Griesti kādus 4m augsti. Un gals vēl ielaists bēniņos. Pirmā doma bija kas to var piestumt ar gaisu. Uzeju augšā un skatos stūrīpamests milzīgs kompresors. Atsevišķā telpā maziņš turbokompresors. Pats kompresors izmēros 40-20-15cm. Ātrums nenormāls.
Image
Auto Krāsotājs.
epasts- ecotec@inbox.lv
tel. 25960563

normunc

Post by normunc » 05.12.2008, 16:18

Tie krāterīši neizpaužās tā, ka paliek apēmram 1mm diametrā liels caurums kuram neuzklājas krāsa?

Ir, ir tā.

drunkrock

Post by drunkrock » 06.12.2008, 17:27

Tā nav kondensāta problēma. Tas ir silikons, kas nav notīrīts pirms krāsošanas. Iesaku izmantot attaukotāju. Izlejamā veidā vari iegādāties autokrāsu bodēs. Uzsmidzini uz detaļu ar kādu pulverizātoru vai var vienkārši samitrināt attaukošanas salveti. To var iegādāties tai pašā autokrāsu bodē. RŪPĪGI noslauki visu ar attaukošanas salveti un rezultāts būs acīmredzams. Visvairāk problēmu ar to ir akrila krāsām, kuras nav jālako. Bāzes krāsām tas tik ļoti netraucē. :up:
Image
Auto Krāsotājs.
epasts- ecotec@inbox.lv
tel. 25960563

Post Reply

Return to “Virsbūve | Salons”